Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες χωρίς να ζητήσουν αντάλλαγμα. Και τώρα οι τράπεζες στρέφουν την ανακτημένη δύναμή τους ενάντια στα κράτη.

02/05/2010
By

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα πάρε δώσε με την κυβέρνηση – Οι μυστικές συναντήσεις του Παπανδρέου στο «Πεντελικό»

Τεράστια ερωτήματα εγείρει για την κυβέρνηση Παπανδρέου η αποκάλυψη που περιέχεται σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Monde Diplomatique» της Μ. Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα (η «Monde Diplomatique» πάντως απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό):

• Πρόσφατα ο επικεφαλής της γνωστής αμαρτωλής Goldman Sachs έλαβε μπόνους 9 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για την εταιρεία, υπενθυμίζουμε, η οποία το 2001 με λογιστικές αλχημείες «έσβησε» μέρος του ελληνικού ελλείμματος, ώστε η κυβέρνηση Σημίτη να πετύχει την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Και τα τεράστια ερωτήματα που εγείρονται σχετίζονται τόσο με το παλιότερο ομόλογο της Goldman Sachs, εκείνο της περιόδου Σημίτη, με το οποίο η αμερικανική εταιρεία βοήθησε την κυβέρνηση με λογιστικά και χρηματοπιστωτικά τεχνάσματα να κρύψει το μεγάλο έλλειμμα, ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, για τις οποίες υπηρεσίες της είχε αμειφθεί με 300 εκατομμύρια δολάρια, όσο και με ορισμένα άλλα εξόχως σοβαρά ζητήματα:

• Τον ρόλο της Goldman Sachs στην έκδοση και των τωρινών ομολόγων δανεισμού της Ελλάδας, από τον Δεκέμβρη και μετά, μέχρι το πρόσφατο, των 5 δισ. ευρώ. Συμμετείχε στην έκδοση αυτών των ομολόγων η Goldman Sachs; Κι αν συμμετείχε, τι προμήθεια έλαβε; Και με ποιο τρόπο;

• Γιατί η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε για άλλη μια φορά τη συνεργασία με την εταιρεία αυτή, μετά μάλιστα τον μεγάλο θόρυβο που προκλήθηκε για την ανάμειξή της στο αμαρτωλό ομόλογο του 2001;

• Γιατί έγινε το ραντεβού (τουλάχιστον ένα, ίσως και δύο) του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs στο «Πεντελικό»; Τι ειπώθηκε εκεί; Τι συζητήθηκε; Ποιες συμφωνίες έκλεισαν; Διότι προφανέστατα αυτή η συνάντηση δεν ήταν… φιλολογική!

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει να απαντήσει. Να εξηγήσει. Πώς σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη για την οικονομία μας επέλεξε τη συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία, όταν:

- Η Goldman Sachs ακόμα και τώρα, όλη αυτήν την περίοδο που η Ελλάδα βρέθηκε στο κέντρο της δίνης μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, «έπαιζε» τεράστια ποσά ποντάροντας στη χρεοκοπία της χώρας μας!

Και την απάντηση την οφείλει στον ελληνικό λαό.

Ούτως ή άλλως, η μεν αντιπολίτευση κοιμάται, τα δε ΜΜΕ, που κατά τα άλλα αποκαλύπτουν και στηλιτεύουν, δεν πήραν τίποτα χαμπάρι απ’ το συγκλονιστικό ρεπορτάζ (πρωτοσέλιδο μάλιστα) της «Monde Diplomatique». Τίποτα!

Ίσως επειδή το ρεπορτάζ αυτό, το οποίο στηλιτεύει την παλιότερη συμφωνία με την κυβέρνηση Σημίτη αναφερόμενο στις «διαδρομές» εταιρείας – κυβέρνησης, πρωτοσέλιδο, επαναλαμβάνουμε, χαλάει τη σούπα της… επιτυχίας των Βρυξελλών, που τόσο μεθοδικά μαγείρεψαν κυβέρνηση και εξωνημένα ΜΜΕ…

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας έχει ως εξής:

«Τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες χωρίς να ζητήσουν αντάλλαγμα.
Και τώρα οι τράπεζες στρέφουν την ανακτημένη δύναμή τους ενάντια στα κράτη.
Και τα κρατούν σε ομηρία, χρησιμοποιώντας τις ατιμίες που οι ίδιες σύστησαν στα κράτη αυτά να κάνουν.
Γιατί όταν η δημόσια πίστωση μειώνεται, τα επιτόκια των δανείων αυξάνονται…

Η Goldman Sachs βοήθησε, λοιπόν, την Ελλάδα να δανειστεί δισεκατομμύρια ευρώ με μυστικότητα.
Στη συνέχεια, για να παρακάμψουν τους ευρωπαϊκούς νόμους που θέτουν όρια στο δημόσιο χρέος, η εταιρεία της Γουόλ Στριτ συμβούλεψε την Αθήνα να προσφύγει σε έξυπνα λογιστικά και χρηματοπιστωτικά τεχνάσματα.
Ο λογαριασμός των καινοτομιών αυτών χόντρυνε κι άλλο το ήδη φουσκωμένο ελληνικό χρέος. [1]

Ποιος κερδίζει, ποιος πληρώνει; Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Λόιντ Κρεγκ Μπλανκφάιν, μόλις εισέπραξε μπόνους εννέα εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν ετησίως ένα μηνιάτικο.

Περίπου ισότιμο με μια τράπεζα, ένα κράτος είναι “πολύ μεγάλο για να πτωχεύσει”.
Το σώζουμε λοιπόν κι αυτό, αλλά θα το πληρώσει ακριβά. Ήδη ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, φέρεται άτεγκτα απέναντι στην κυβέρνηση των Αθηνών, ενόσω, μάλιστα, το ίδρυμά του προσπαθεί να αποκαλύψει τα τεχνάσματα της Γουόλ Στριτ. Ο Τρισέ προειδοποίησε την Ελλάδα ότι πρέπει να διορθώσει με “εξαιρετική αυστηρότητα” την “τρελή της πορεία”. Υπό την “έντονη και σχεδόν μόνιμη επιτήρηση” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή κάνοντας παραχωρήσεις στην οικονομική της κυριαρχία, πρέπει να ξαναφέρει το έλλειμμα ύψους 12,7% του ΑΕΠ το 2009 στο 3% το 2012.

Το να μειώσεις το έλλειμμα σχεδόν 10 μονάδες του ΑΕΠ είναι σχεδόν αδύνατον, ιδιαίτερα σε περίοδο αναιμικής μεγέθυνσης. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για “λιτότητα”, αλλά για σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Το παράδοξο είναι πως η “εγχείρηση” γίνεται με στόχο να διασωθεί το ευρώ, σε μια χρονική στιγμή που οι ΗΠΑ και η Κίνα προσπαθούν να εδραιώσουν την ανάκαμψη υποτιμώντας το νόμισμά τους… [2]

Η κυρία Μέρκελ έκρινε ότι θα ήταν “ντροπή” “οι τράπεζες, που μας έφτασαν ήδη στο χείλος του γκρεμού, να έχουν επίσης συμμετοχή στην παραποίηση των δημοσιονομικών στατιστικών στην Ελλάδα”.

Τέτοιες αερολογίες αφήνουν αδιάφορη την Goldman Sachs.

Ερωτηθείς για το μπόνους του Μπλανκφάιν, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν φάνηκε να σοκάρεται. “Όπως η πλειονότητα των Αμερικανών, δεν θα έλεγα τίποτα κακό για την επιτυχία και τα πλούτη. Είναι κομμάτι της οικονομίας της αγοράς”. Η “επιτυχία” αυτή -όπως είναι γνωστό- ωφελεί όλη την κοινωνία… Μήπως η Goldman Sachs δεν ήταν αυτή που πλήρωσε πρόσφατα φόρους 0,6% για τα κέρδη της;[3]

Σημειώσεις:

[1] Στις 13 Φεβρουαρίου, οι “New York Times” ανέφεραν ότι ποσό 300 εκατ. δολαρίων δόθηκε ως αμοιβή στην Goldman Sachs. Επρόκειτο για την αμοιβή ενός τεχνάσματος που επέτρεψε στην Ελλάδα να δανειστεί μυστικά δισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος ήταν να μη διακινδυνεύσει η χώρα, που ήταν ήδη υπερχρεωμένη, την είσοδό της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

[2] Βλ. Yves de Kerdrel, “Le probleme ce n’ est pas la Grece, c’ est l’ euro”, “Le Figaro”, Παρίσι, 15-2-2010.

[3] Harper’s, New York, Φεβρουάριος 2010».

Δείτε περισσότερα στο forum

http://forum.christian-orthodox.gr/viewtopic.php?f=2&t=1496&p=64040

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ