Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Με τις απεργίες δεν γίνεται τίποτα

05/05/2010
By

Με τις απεργίες, τις πορείες και τις διαδηλώσεις δεν γίνεται τίποτα.
Είναι απλά πυροτεχνήματα που όταν σβήσει η σύντομη λάμψη τους επιστρέφει το σκοτάδι. Αυτό που χρειάζεται είναι η ενημέρωση για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι.
Αν δεν νικήσεις το διέρρεε και βασίλευε δεν θα νικήσεις το σύστημα που φθείρει σε όλα τα επίπεδα τους ανθρώπους.
Αν δεν καταλάβουν και οι υπόλοιποι που είναι υπηρέτες του συστήματος που οδηγεί αυτή η κατάσταση δεν θ αλλάξει τίποτα γιατί οι μισοί που θα διαμαρτύρονται θα βρίσκουν απέναντι τους, τους υπόλοιπους μισούς κοντόφθαλμους, βολεμένους, η παραπληροφορημένους.
Με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις περισσότερο ενοχλείς τους υπόλοιπους παρά τους ενημερώνεις για το τι συμβαίνει.

Ούτε οι βιαιοπραγίες μεταξύ μας οδηγούν προς το φως (δεν έχει νόημα να κατεβαίνουμε στους δρόμους και να σπάμε ο ένας το μαγαζί του άλλου) καθώς δεν είναι επίσης λύση το να στρεφόμαστε εναντίων των αστυνομικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων με τους οποίους έχουμε κοινά συμφέροντα και θίγονται το ίδιο μ εμάς από κάθε εσφαλμένη απόφαση αυτών που κυβερνούν.

Σκεφτείτε λίγο ποιος βγαίνει ωφελημένος από αυτές ;

Οι τράπεζες και οι ξένοι δανειστές μας εκ του 1830, αυτοί δηλαδή που φαίνονται να προκαλούν το πρόβλημα και κρατούν όμηροι την κάθε κυβέρνηση να παίρνει εδώ και διακόσια χρόνια δυσβάσταχτα μέτρα κατά των πολιτών της προς εξυπηρέτηση του χρέους της

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΟΙ ΩΦΕΛΗΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

ΔΝΤ η δράση του και η σχέση του με τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ

(με πολλούς τρόπους το προκαλέσανε, (τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς). Είναι επίσης πολύ ωφελημένες από το πάγωμα της αγοράς που υπάρχει σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας απώλεια εσόδων για μας, αλλα τα έξοδα και κατ επέκταση τα χρέη τρέχουν κανονικά. Έτσι αυτό που στην πραγματικότητα είναι ο σκοπός τους δηλαδή να βρίσκονται σε δυσχέρεια οι δανειολήπτες αυξάνοντας υπέρμετρα τα χρέη τους -έως και του σημείου της πλήρους στάσης πληρωμών οπότε και κατάσχουν τα περιουσιακά του στοιχεία. Τώρα σε ότι αφορά την κυβέρνηση τα όποια χαμένα χρήματα δεν είναι δικά τους χαμένα χρήματα ΑΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΠΑΧΟΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Εμείς χάνουμε πολλαπλά γιατί όλα αυτά θα τα αναπληρώσουν με αυξημένο δανεισμό. Οι υποθήκες όμως που θα βάλουν θα τις πληρώσουμε εμείς και η επόμενη κυβέρνηση άρα τι τους κόπτει αν απεργούμε;)

Τώρα οι λύσεις υπάρχουν και είναι πολλές

Αφού ο λαός έχει καταλάβει ή έστω υποψιάζεται ότι τον κοροϊδεύουν και ότι το κόλπο είναι στημένο -με τον ίδιο τρόπο που στήθηκε και σε άλλες χώρες και από τους ίδιους διοργανωτές, αφού βλέπουμε με αποτελέσματα που οδηγήθηκαν και οι άλλες χώρες που ακολούθησαν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.

Μήπως θα πρέπει να κατέβουμε σε εκλογές γι ν αποφασίσει ο κόσμος για το ποια λύση θ ακολουθήσει στο συγκεκριμένο πρόβλημα; Αλλά ποιος μας δίνει σημασία εμάς;

Ας ζητήσουμε λοιπόν άμεσα εκλογές να μάθει να μας σέβεται…

(Αφού κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δεν είχε τεθεί κάτι τόσο σοβαρό όσο αυτό που υποτίθεται έρχεται τώρα να αποφασίσει μόνη της η κυβέρνηση)

Απεργίες έγιναν και στις άλλες χώρες που εφαρμόστηκε ή ίδια πολιτική, άλλαξε όμως κάτι; Απολύτως τίποτα και αν άλλαξε κάτι ήταν προς το χειρότερο, λόγο της αρνητικής επιβάρυνσης που κάνει το πρόβλημα πιο οξύ.

Ας αναλογιστούμε επίσης γιατί δεν έλεγε η νέα κυβέρνηση για το πρόβλημα προ των εκλογών και ήρθε από την πρώτη μέρα που πήρε την σκυτάλη να τρέχει διεθνώς να διαφημίζει ένα πρόβλημα πολλών χρόνων;

Μήπως μας κορόιδεψαν; Κανένας ξένος δεν μας είχε πει τίποτα μέχρι την στιγμή που βγήκε η νέα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έτρεξε διεθνώς να διαλαλεί το πρόβλημα (το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει γιγαντωθεί υπέρμετρα από πριν 10 χρόνια).

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούμε αν συντρέχουν λόγοι για καθολική ψηφοφορία; Δηλαδή να πάμε για εκλογές για να τελειώνουμε και να πάρουν και ένα μάθημα αυτοί που έστησαν αυτό το παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας ότι ο Έλληνας δεν κοιμάται;

και τα παιχνίδια που κάναν αλλού δεν περνάνε εδώ;

Ο Έλληνας πάντα σκεφτότανε τώρα γιατί γίνεται θεατής;

Βάρα λοιπόν ταλαίπωρε Έλληνα το χέρι σου στο μαχαίρι, εσύ θα πονάς, εσύ θα αιμορραγείς.

 

Τα ΜΑΤ είναι ΜΑΤ. Αν δεν κάνουν καλά την δουλειά τους θα τους διώξουν και στην θέση τους θα φέρουν άλλους…

Εμείς στα ΜΑΤ πρέπει να διαμαρτυρηθούμε η εκεί που παίρνουν τις αποφάσεις και ξεπουλάνε και ντροπιάζουν την χώρα μας.

 

Σήμερα 19-10-2012 μετά από μια ακόμα αιματηρή πορεία όλοι έχουν για σημαία τους τα άτομα που κτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ

Αυτά πρέπει να βάζουμε για σημαία μας;

Τους χιλιάδες άστεγους που θα δημιουργήσουν -όπως έχουν κάνει και στην Αμερική, και άλλες χώρες- τις χιλιάδες αυτοκτονίες απόγνωσης;

Την έξαρση βίας προς τα παιδιά και προς την οικογένεια;

Τις οικογένειες που διαλύονται καθημερινά;

Την μεσαία τάξη που ρίξανε στα επίπεδα της φτώχειας για να βγάλουν στο σφυρί την περιουσία της;

Την αύξηση της βίας και της εγκληματικότητας που ξέρουν ότι θα φέρουν και έχουν γεμίσει τους δρόμους με αστυνομικούς;

Τους αρρώστους που δημοιουργήσανες με τον πλαστικό τρόπο ζωής στον οποίο μας μαντρώσανε και τώρα δεν μας δίνουν καν φάρμακα; (Ακόμα και αν δουλέψαμε όλη μας την ζωή σκληρά γι αυτά).

Το μήνυμα “ψωμί, παιδια, ελευθερία” που το έκαναν “όποιος φάει τον άλλο”;

Και άλλα πολλά δεν έπρεπε να έχουμε κάθε μέρα σημαία μας, με ένα σύμβολο καθημερινής διαμαρτυρίας;

Αυτό που πρέπει να κάνουμε πρωτίστως είναι να κάνουμε μηνύσεις γιατί παρανομούν και εγκληματούν στις πλάτες μας και στις πλάτες των περισσότερων λαών.

Οι παρανομίες τους πολλές και ξεκάθαρες.

π.χ. οι πολιτικοί λένε ψέματα για να κλέψουν την ψήφο του κόσμου και μετά κάνουν αντίθετα πράγματα.

αυτό δεν είναι παράνομο;

Όταν μένει κάτι ατιμώρητο μέχρι που θα πάει;

Επίσης προσωρινές εκλεγμένες κυβερνήσεις υπογράφουν για την διακυβέρνηση απο μόνιμους οργανισμούς διακυβέρνησης και ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες δεν ελέγχονται απο τον λαό, δεν δίνουν λόγο στον λαό και ο λαός πρέπει να λογοδοτεί σ αυτές και να ελέγχουν τους πάντες ενω αυτές λειτουργούν με αδιαφάνεια χωρίς να ελέγχονται.

αυτό δεν είναι παράνομο;

Όταν μένει κάτι ατιμώρητο μέχρι που θα πάει;

Το νόμισμα ενω είναι ενα χαρτάκι το οποίο οφείλουν να τυπώνουν οι κυβερνήσεις για τις ανάγκες του λαού τους, εν τούτης παραχωρούν το δικαίωμα αυτό σε τράπεζες που το τυπώνουν κατα την βούληση τους και στην συνέχεια το δανείζουν έντοκα στην κυβέρνηση.

Αυτό δεν είναι παράνομο;

Όταν μένει κάτι ατιμώρητο μέχρι που θα πάει;

και άλλα πολλά μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες στα δικαστήρια της χώρας τους πρωτίστως και παράλληλα να ζητούν την στενή παρακολούθηση της εφαρμογής του συντάγματος τους και την ενημέρωση των άλλων λαών, μια και το κόλπο αυτό κάνουν οι ίδιοι οργανισμοί  σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Δυστυχώς όπως έδειξαν τα πράγματα μέχρι τώρα, με τραγούδια και χορούς δεν κερδήθηκε ποτέ κανένας αγώνας, ούτε καμία επανάσταση.

Θα μπορούσε να έχουν ισχύ τα δικαστήρια αλλά επίσης όπως έχουν δείξει μέχρι τώρα στις εκκλήσεις της καταφανούς και απροκάλυπτης καταπάτησης του συντάγματος.

Άρα είναι πλέον δεδομένο οτι θα πάμε σε πιο δραστικές αντιδράσεις όταν αντί ο κόσμος ν αυτοκτονεί θα προτιμήσει την αυτοδικία.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ:
ΠΧ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΟΜΙΣΤΡΑ!

- ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ! ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ/ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ/ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

-ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ!
ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!…

-ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

Όπως έχει αποδειχθεί μόνο με συντονισμένες προσπάθειες όλου του λαού (αλλά προσέξτε την λέξη συντονισμένες) έχουν φέρει αποτελέσματα απέναντι στις μεθοδεύσεις να καταλάβουν την εξουσία αυτοί που προσκυνάνε στα ξένα συμφέροντα που δεν ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας αλλά για την εκμετάλλευση και την υποδούλωση της. (συνήθως σήμερα κάτω απο ενα υποτιθέμενο χρέος).

Δείτε για παράδειγμα σ αυτό το βραβευμένο βίντεο πως ο λαός με την συμβολή του μέσου ενημέρωσης που τους συντόνισε, των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού που επενέβησαν και πήραν το μέρος του λαού,  επανέφερε τον ηγέτη του στην θέση του:

Πόλεμος κατά της δημοκρατίας War on Democracy
Η ιστορία της εκμετάλλευσης της Λατινικής Αμερικής από τις ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια, καθώς και η πραγματική ιστορία της επιχείρησης για την πραξικοπηματική ανατροπή του Ούγκο Τσάβεζ, το 2002, καταγράφεται στο ντοκιμαντέρ του John Pilger.

http://www.youtube.com/watch?v=cVy_2AGVq-g&list=FLNTAlULnNQoIiy43zWa01pQ&index=1

Όπως έχει αποδειχθεί μόνο με συντονισμένες προσπάθειες όλου του λαού (αλλά προσέξτε την λέξη συντονισμένες) έχουν φέρει αποτελέσματα απέναντι στις μεθοδεύσεις να καταλάβουν την εξουσία αυτοί που προσκυνάνε στα ξένα συμφέροντα που δεν ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας αλλά για την εκμετάλλευση και την υποδούλωση της. (συνήθως σήμερα κάτω απο ενα υποτιθέμενο χρέος).

14 Responses to Με τις απεργίες δεν γίνεται τίποτα

 1. Haris on 07/05/2010 at 04:16

  Συμφωνώ απόλυτα για τις εκλογές που γράφετε, αλλά το θέμα είναι ότι ποιός θα αποδεχτεί αυτό το αίτημα; Εδώ ένα ΑΠΛΟ δημοψήφισμα δεν δέχτηκαν για να μάθουν αν ο ελληνικός λαός θέλει να μπει στο ΔΝΤ. Εδώ έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια 150.000 κόσμο που τους έλεγε «Όχι»!!! Ζούμε σε χούντα με ωραίο περιτύλιγμα, το έχετε καταλάβει;

 2. Nikos Papaioanou on 01/12/2011 at 09:56

  Πόσο άμυαλος πρέπει να είναι κάποιος όταν έχει προβλήματα με το κράτος και κάνει απεργία στην επιχείρηση που δουλεύει.

  Γιατί πας ακόμα πιο κάτω και βουλιάζεις την επιχείρηση στην οποία στηρίζεσαι για να ζήσεις κάνοντας απεργία στην επειχήρηση που εργάζεσαι όταν κάποιος πολιτικός παίρνει κάποια απόφαση;

  Ακόμα όμως και να δουλεύεις για το δημόσιο, δηλαδή για όλους, απεργώντας κατά του δημοσίου, προκαλείς καμία μείωση του μισθού στον πολιτικό που παίρνει κάποια απόφαση η οποία σε πλήττει. Ο πολιτικός είναι περαστικός και η επιχείρηση κράτος δεν είναι δική του. Γιατί δεν βλέπει ο άμυαλος σημερινός άνθρωπος τι κάνει και σε ποιόν το κάνει.

  Μήπως με το να γίνεται άμυαλος όχλος κάνει ουσιαστική ζημιά στον εαυτό του, στις επόμενες γενιές του και στην ίδια την χώρα που τον φιλοξενεί;

  Ποιος είναι ωφελημένος τελικά από αυτό; αφού οι απεργίες έχουν δείξει ότι το 90% είναι αναποτελεσματικές;

  Τα χρέη και οι τόκοι που πληρώνει μια επιχείρηση απεργούν; ασφαλώς όχι και με τις απεργίες βγαίνουν πιο αυξημένα.

  Σε ότι αφορά το κράτος, το ότι φορτώνεις με μεγαλύτερα χρέη το κράτος (δηλαδή όλους τους πολίτες) σημαίνει κάτι αυτό για τους πολιτικούς που παίρνουν τις αποφάσεις και μέσα στο βολικό για τους ξένους δανειστές μας σύστημα καταχρέωσης της χώρας, σε 3-4 χρόνια αυτοί δεν είναι καν στην κυβέρνηση -ενώ οι αμοιβές τους από την θητεία τους είναι στην τσέπη τους- και το θέμα του χρέους που βασανίζει την Ελλάδα και έχει χτιστεί από το 1830 που φέρανε τον βασιλιά τους, ουσιαστικά τροφοδοτείται από τις απεργίες και αυξάνεται.

  Πόσο ανόητος είναι ο απλός άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει ποιος ωφελείται από τις απεργίες.

  Θέλεις να διαμαρτυρηθείς γιατί δεν ψάχνεις άλλους τρόπους αποτελεσματικούς αφού αυτοί που σου προβάλουν είναι αναποτελεσματικοί και επιζήμιοι για σένα και για όλους.

  Πόσο ανόητος λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί ο άνθρωπος που δεν βλέπει την πηγή του προβλήματος και τις συνέπειες των πράξεων του;

  «Πρωτόκολλα της Σιών»
  Πρωτόκολλο Τρίτο
  Λίγο χρόνο ακόμη και οι αταξίες, οι χρεωκοπίες θα εμφανισθούν παντού.
  Οι Χριστιανοί έχασαν την συνήθεια να σκέπτονται χωρίς τις επιστημονικές συμβουλές μας.
  Θυμηθείτε τη Γαλλική Επανάσταση, την οποία χαρακτήρισαν “μεγάλη”. Τα μυστικά της προπαρασκευής της είναι πολύ γνωστά, διότι υπήρξε ολόκληρη έργο των χεριών μας.

  Πρωτόκολλο Δεύτερο
  Οι άρχοντες, που θα τους εκλέγουμε εμείς από την τάξη του λαού ανάλογα με το δουλικό χαρακτήρα τους, δε θα είναι πρόσωπα προετοιμασμένα για τη διακυβέρνηση της χώρας.
  Η διανοούμενη τάξη των Χριστιανών θα καυχιέται για τις γνώσεις της και, χωρίς να τις εξετάζει λογικά, θα ενεργοποιεί όλα τα διατάγματα της επιστήμης, τα οποία θα συγκεντρώνουν οι πράκτορές μας, για να οδηγούν τα πνεύματα των Χριστιανών στην κατεύθυνση που μας είναι αναγκαία.

 3. Θανάσης Κακαλιάς on 01/12/2011 at 11:20

  Κάποτε εργαζόμουν στην επιχείρηση της Pegeot την δεκαετία του ’80…

  Αποφασίσαμε στην επιχείρηση να κάνουμε στάση εργασίας κατά της επιχείρησης γιατί δεν μας έφθανε ο μισθός μας και ο επιχειρηματίας … κάλεσε τους υπεύθυνους εκπροσώπους μας και μας είπε.

  Όσες είναι οι ώρες εργασίας που πρέπει να εργάζεστε – εργάζεστε.
  Όσες είναι οι αμοιβές με τις οποίες αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα σας αμείβω.

  Άρα τι πρόβλημα έχετε μαζί μου και κάνετε στάση εργασίας στην επιχείρηση από την οποία περιμένουμε όλοι να δουλέψουμε για να ζήσουμε;

  Αν έχετε πρόβλημα με την κυβέρνηση που καθόρισε τους μισθούς σας μετά το πέρας της εργασίας σας να πάτε εκεί να μιλήσετε για να λυθεί το πρόβλημα.

  Με την απεργία δεν γίνεται τίποτα.

  Ακόμα χειρότερα με τις απεργίες συχνά πετυχαίνουμε τα αντίθετα από αυτά που φαινομενικά διεκδικούμε.

  Μόνο με τον διάλογο και με αδιάσειστα επιχειρήματα. Την διαφάνεια και την επικοινωνία μπορούν να λύνονται σωστά τα προβλήματα.

  Ασφαλώς όλοι καταλάβαμε ότι με την απεργία σπάνια πετυχαίνεις ένα σωστό και μόνιμο αποτέλεσμα.

  Μόνο με σκληρή δουλειά και με επιχειρήματα πραγματικά μπορείς να πετύχεις κάτι και όχι απλή προσέλευση στην εργασία σου και μετά να συζητάς ότι δεν σε φτάνει ο μισθός σου να μην παράγεις και ν αγχώνεσαι, να φουσκώνουν τα μυαλά σου, να παρασύρεσαι στον καταναλωτισμό που σε πνίγει στα προσωπικά χρέη και στο τέλος ν απεργείς ταλαιπωρώντας συνήθως τους συνανθρώπους σου.

  Το πρόβλημα πιστεύω ότι οφείλεται στην παραπληροφόρηση του κόσμου από τα ΜΜΕ που δεν λένε ξεκάθαρα το αυτονόητο. Ότι η κάθε κυβέρνηση ξεκινά με όνειρα να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Όλες βρίσκονται μπροστά σε ένα δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος πρωτίστως για την κυβέρνηση η οποία με την σειρά της καλείται να το επιμερίζει στις πλάτες όλων των πολιτών. Και οι απεργίες ακόμα και από ολόκληρες ομάδες η κλάδους εργασίας είναι μεμονωμένες εσωτερικές κινήσεις.

  Δηλαδή βράζουμε στο ζουμί μας χωρίς κανείς να καταλαβαίνει το τσικάλι στο οποίο έχουμε μπει από την σύσταση του Ελληνικού κράτους με τα χρέη που κληρονομήσαμε
  Έτσι ο κόσμος που απεργεί δεν ξέρει καν από πού ξεκινά το πρόβλημα γι αυτό και δεν λύθηκε μακροπρόθεσμα ποτέ κανένα πρόβλημα με τις απεργίες.

  Ακόμα και να πετύχεις ένα πρόσκαιρο φαινομενικά θετικό αποτέλεσμα με την απεργία η την στάση εργασίας και οποιαδήποτε άλλη μορφή επιθετικής διαμαρτυρίας δεν πετυχαίνεις τίποτα μόνιμο αν δεν εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος που είναι το εξωτερικό δημόσιο χρέος που κρατά άμοιρες τις κυβερνήσεις να παίρνουν μέτρα κατά του λαού τους.

  Εξ όσων γνωρίζω όποιες δε κυβερνήσεις αρνήθηκαν να ρίξουν την χώρα τους στην υποδούλωση του χρέους είχαν σαν αποτέλεσμα την δολοφονία των κυβερνητών από μη πολιτικά πρόσωπα. Δηλαδή από άτομα τα οποία δεν εκφράζανε κάποια αντίθετη πολιτική θέση, είχαν πρόβλημα με τους κυβερνώντες και τους πήραν την διακυβέρνηση της χώρας για να κυβερνήσουν αυτοί καλύτερα. Απλά τους αφαίρεσαν την ζωή χωρίς να εκφράζουν κάποια πολιτική θέση και χωρίς να πάρουν την θέση τους.
  Όπως δηλαδή κάνουν οι πληρωμένοι δολοφόνοι.
  Π.χ. Λιβύη, Καντάφι. 0 εξωτερικό χρέος και η χώρα λειτουργούσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (εργάζονταν φίλος μου εκεί).
  Ρουμανία, Τσαουσέσκου. Αρνήθηκε ν ανοίξει τις πόρτες στις διεθνείς τράπεζες και να παραδώσει τον οικονομικό έλεγχο της πλούσιας σε πρώτες ύλες χώρας του. Την στιγμή της πτώσης του η χώρα είχε 0 εξωτερικό χρέος και 0 εξωτερική χειραγώγηση. Σήμερα είναι καταχρεωμένη και στο ΔΝΤ, μαστίζεται από φτώχεια και καθημερινές απολύσεις, οι δημόσιες υπηρεσίες διεφθαρμένες και παροχές προς τους πολίτες διαρκώς μειούμενες.
  Κ.α.

  Οπότε νομίζω ότι αν τα παραπάνω ευσταθούν, όποιος απεργεί πρέπει να συνειδητοποιεί και να γνωρίζει καλά αυτούς που τον καλούν ν απεργήσει (δηλαδή να μην εργάζεται, όταν έκανε αγώνες για να βρει δουλειά).
  Αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να σκεφτόμαστε ποιους ωφελούμε και ποιους βλάπτουμε με την απεργία.

 4. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ), ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΔΗΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

  Εδώ υπάρχει ενα πολύ καλό άρθρο που δείχνει ότι χιλιάδες χρόνια πριν εφαρμόζονταν ακριβώς το ίδιο κόλπο για τον ίδιο ακριβώς σκοπό:

  «…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.

  Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….»

  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

  Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/06/blog-post_938.html#ixzz25NtfbJ1V

 5. Επιχειρήματα και ενημέρωση αντί βίας on 25/09/2012 at 14:09

  Το παράδειγμα της Ιρλανδίας είναι ένα μόνο από τα παραδείγματα που πρέπει κάποιος να γνωρίζει γιατί υπάρχουν λύσεις, με επιχειρήματα.

  Αυτό που κάνει η ΒΙΑ και οι διαδηλώσεις πυροτεχνήματα είναι να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το πραγματικό πρόβλημα.

  Η λύση είναι στην ενημέρωση και αυτό που χρειάζεται πρωτίστως είναι η ενημέρωση όλων, γιατί με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση και την άγνοια οδηγούμε τον κόσμο όλο στην καταστροφή.

  Δείτε το βίντεο είναι ενδιαφέρον:

  http://www.youtube.com/watch?v=YH0_JQW–gc&list=FLNTAlULnNQoIiy43zWa01pQ&index=1&feature=plpp_video

 6. Ενδιαφέρον αυτό:

  Αργεντινή: Όταν θυγατρική της Suez Lyonnaise des Eaux αγόρασε την κρατική επιχείρηση νερού Obras Sanitarias de la Nacion, οι τιμές διπλασιάστηκαν (οπως κάνουν πάντα σε ολες τις χώρες που έστισαν το ίδιο παιχνίδη -σπάταλο και με κακοδιαχείρηση κράτος που ξεπουλά την περιουσία του λαού στις ιδιες παγκόσμιες εταιρείες-) και η ποιότητα του νερού χειροτέρευσε. Η εταιρία αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν οι κάτοικοι μαζικά αρνήθηκαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

  Το πλήρες άρθρο εδώ:
  http://topontiki.gr/article/38492

 7. Υπαρχουν νόμοι…διάβασε τους και χρησημοποιησε τους.

  Η ΕΚΠΟΙΖΩ, με τις αγωγές που έχει καταθέσει για τα μέλη της, έχει οδηγήσει στην επιστροφή πάνω από 2 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές.
  Σύμφωνα με την απόφαση 5253/2003 του Εφετείου Αθηνών σε συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ, είναι καταχρηστική η προμήθεια για την εκταμίευση του ποσού του στεγαστικού δανείου, η οποία συχνά καλυπτόταν από τον τίτλο “έξοδα δανείου”, “έξοδα φακέλου”, έξοδα έγκρισης δανείου” κτλ.
  Ομοίως έχει κριθεί καταχρηστική η ποινή προεξόφλησης σε στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, σύμφωνα με την απόφαση 430/2005 του Αρείου Πάγου.
  Στις αποφάσεις αυτές βασίστηκε και η υπουργική απόφαση Ζ1-798/2008, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
  Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους δανειολήπτες που έχουν καταβάλει έξοδα δανείου σε στεγαστικά δάνεια ή ποινή προεξόφλησης σε στεγαστικά με κυμαινόμενο επιτόκιο, να έλθουν σε επικοινωνία με την ίδια, προκειμένου να ενταχθούν στις ομαδικές αγωγές που καταθέτει για επιστροφή των σχετικών ποσών.

  http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/agora/ekpoizw_oi_trapezes_epistrefoyn_stoys_polites_2_ekat_eyrw.1953906.html

 8. Η εξαπάτηση του λαού ενδέχεται συχνά να γίνεται απο επίσης εξαπατημένους πολιτικούς και στρατιωτικούς.

  Εις χάριν της βίας εφαρμόζουν τελικά όπως εχει διαπιστωθεί αρκετές φορές, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΞΙΩΝ, πίσω απο τον ψεύτικο κόσμο της υπερκατανάλωσης και του ποταμού της πληροφορίας.

  Δείτε προσεκτικά αυτό το βίντεο στο 34ο λεπτό του για να δείτε ότι ούτε η διάρκεια , ούτε η πολυπληθής συμμετοχή δεν έχουν καταλυτικό ρόλο σε μια απεργία. Το σημείο αυτό αναφέρεται στην απεργία των ανθρακωρύχων στην Αγγλία για ενα ολόκληρο χρόνο, όταν ξεπούλησαν και εκεί τα νερά, τα μεταλλεύματα, τις τηλεπικοινωνίες κ.α.

  Το δόγμα του σοκ
  http://www.youtube.com/watch?v=75W6LQWcYhw

  Όταν απέναντι σου έχεις πειθήνια και άβουλα όργανα του επίσης παραπλανημένου συστήματος, τα ΜΜΕ, τον στρατό, την αστυνομία η μάχη θα γίνεται διαρκώς και πιο άγρια χωρίς να ωφελείται τελικά κανείς…

  Αν προσέξετε τις λεπτομέρειες στο βίντεο θα δείτε ίσως ότι και οι δικτάτορες έχουν πειστεί ότι αυτό έχουν πάρει γραμμή και εφαρμόζουν είναι για το μελλοντικό καλό του τόπου τους.

  Ετσι αξίζει περισσότερο απο ποτέ να μελετά κάποιος τα ιστορικά αποτελέσματα και τις μεθοδεύσεις απο την μια και απο την άλλη να συζητά και να σκέπτεται.

  Μόνο ο ενωμένος λαός σε μια ιδέα είναι αποτελεσματικός.

  Το να πολεμάμε με τ αδέρφια μας νομίζοντας η κάθε πλευρά ότι με την βία θα εφαρμόσει το σωστό για το αύριο έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο πραγματικά καλό όσο το να μιλάμε και να σκεπτόμαστε με ειλικρίνεια και γνώση.

  Προσέξτε στα στοιχεία που εμφανίζονται εδώ ότι κάθε κυβερνήτης κάποιους ακολουθεί στον δρόμο που χαράζει και το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι να βρεις τις κατεγραμένες πνευματικές πολιτικές γραμμές που έχουν επηρεάσει τους κυβερνήτες σου ώστε να δεις τελικά ποιος είναι ο σκοπός τους και ποιους υπηρετούν.

  Επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανίζονται με ευκρίνεια οι πολιτικές τους και αλλα λένε προεκλογικά ενώ άλλα κάνουν μετεκλογικά. Τότε σ ενδιαφέρει να μελετήσεις αν το αποτέλεσμα τελικά δικαίωσε τις μεθοδεύσεις των κυβερνώντων και όποιων βρίσκονται πίσω από αυτούς.

  Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν, πάντα θα βρίσκονται κάποιοι λίγοι που προς όφελος του δικού τους ανώφελου πλουτισμού θα καταδικάζουν όλο και περισσότερο κόσμο στην φτώχεια και την εξαθλίωση μέσω της πολιτικής εξαπάτησης.

  Μιας πολιτικής της οποίας οι όποιες αποφάσεις συχνά καλύπτονται και από νομική ασυλία όσο και αν αποβίκαν μαζικά καταστροφικά για τον λαό τους.

  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ –ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΑ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ- ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ.

  Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας είναι ενα παράδειγμα στην πράξη που πρέπει να φωτίσου πολλούς μελλοντικούς πολιτικούς τόσο για την επικοινωνία του με τον λαό αλλα και για τον συνδυασμό της ελευθερίας με την οργάνωση και την πορεία προς την μικρή σχετικά διαφορά που πρέπει να εχει ο πλούτος απο την φτώχεια.

 9. ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΕ ΧΑΛΑΝΕ, ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ Κ.Τ.Λ.

  Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΚΕΨΗ, ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ…ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΠΩΣ Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ…

  ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΥΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ…

  ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ…

  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ… ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ.

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΓΝΩΣΤΟΙ Σ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΜΜΕ.

  ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ, ΟΠΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ…

  ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΘΕΙ:
  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ… ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ.

  ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ…

 10. katagelies on 14/08/2013 at 21:34

  Η ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ
  http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2428.aspx
  οπως γράφει το παραπάνω άρθρο:
  (…«μαζοχιστές» όλοι οι κυβερνώμενοι, αφού επιτρέπουν να γίνονται όλα αυτά χωρίς την παραμικρή αντίδραση εκ μέρους τους…)
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ :
  (…Οι «αστείες αντιδράσεις» των «διαμαρτυρομένων» πολιτών, αυτών δηλαδή που συγκεντρώνονται στις πλατείες της Ευρώπης χωρίς καν να γνωρίζουν τι θέλουν…)
  γι αυτό θέλουν το πλήρη έλεγχο σου και όχι μόνο τον οικονομικό, γιατί φοβούνται ότι αν μια μέρα ξυπνήσεις και σιχαθείς την πλύση εγκεφάλου που σου έχουν κάνει με την ελεγχόμενη ενημέρωση σου και δεις καθαρά την πηγή της τροφοδήτησης τους, ίσως τους βάλεις στην θέση τους…

 11. Οι απεργίες (ειδικά έτσι όπως γίνονται) είναι μέρος του συστήματος.

  κατευθύνουν την αντίδραση του κόσμου σε αναποτελεσματικά μέσα.

 12. ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ) ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΤΗΤΗΤΕΣ.

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΝΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ.

  ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

  Ενημέρωση κατάστασης
  Από Dimitrios Antoniou
  ΑΓΡΟΤΕΣ: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ!: 1) Δεν δεσμεύονται πλέον οι ευρωπαικές των επιδοτησεις για χρέη των στις τράπεζες (όχι όμως στις εφορίες), μετά από την μήνυσή μας για υπεξαίρεση και τις μετέπειτα ερωτήσεις στην βουλή δύο ομάδων βουλευτών, 2) Δεν πληρώνει κανείς πλέον την υπό εκκαθάριση “κακή” ΑΤΕ, διότι τους αποδείξαμε ότι δεν χρωστάνε τίποτα κι ότι συνεπώς η “κακή” ΑΤΕ δεν έχει την νομιμότητα, ούτε την δυνατότητα, να απαιτήσει τα δάνεια αυτά, τα οποία θα διαγραφούν υπέρ των αγροτών, όπως αντίστοιχα χάθηκαν οι μετοχές των στην ΑΤΕ και τα ομόλογα των ομολογιούχων…ήρθε η σειρά και την ΑΤΕ να χάσει, μετά τις καταστροφές και ληστείς περιουσιών που έχει κάνει, 3) έμαθαν ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να απαιτήσει δάνεια στην ΑΤΕ υπό την εγγύηση του δημοσίου, πρίν αυτό εξοφλήσει την ΑΤΕ (που φυσικά δεν το έχει κάνει, ούτε πρόκειται να το κάνει), 4) κατάλαβε ότι οι “εισπρακτικές” είναι συμμορίες χωρίς νομιμότητα και δυνατότητα να κάνουν οτιδήποτε. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ…ΕΙΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ…γιατί δεν είστε ΛΑΜΟΓΙΑ (όχι ότι δεν υπάρχουν λαμόγια στους Συνεταιρισμούς κι Ενώσεις…αλλά αυτά άλλη ώρα).

  ΑΤΕ: ΧΡΩΣΤΑΜΕ 5 ΔΙΣ…ΤΗΣ ΔΩΣΑΜΕ 14.595 ΔΙΣ!!…ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, ΔΕΝ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ: Από την έκθεση των περιουσιακών στοιχείων και της ανακεφαλαιοποίησης της ΑΤΕ, προκύπτει ότι τα ποσά που χορηγήθηκαν συνολικά από τον ελληνικό λαό στην ΑΤΕ για την «εξυγίανσή» της είναι τα εξής: 6.675 δις+ 1 δις.+ 4.920 δις. + 2 δις.= 14.595 δις. ενώ τα «κόκκινα» ληξιπρόθεσμα δάνεια υπολογίζονται σε περίπου 5 δις. Δηλ. η ΑΤΕ οφείλει στον ελληνικό λαό: 14.595 – 5 = 9.595 δις…Τέλος, Ξοφλήσαμε, δεν χρωστάμε…μας χρωστάει.

  facebook.com/dimitrios.antoniou1/posts/782043528478090

 13. Αυτός είναι ένας απο τους αποτελεσματικούς τρόπους να διεκδικείς τα δικαιώματα σου:

  “Η νίκη αυτή δείχνει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιδρά θετικά στο δημοκρατικό έλεγχο και πως η ευκαιρία για κάθε πολίτη να επηρεάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι καθημερινή και δεν εξαντλείται την ημέρα των ευρωεκλογών.”…
  Δείτε το πλήρες άρθρο:
  http://kritonarsenis.gr/actions/view/140130-dt-seeds
  30/01/2014
  Πρώτη νίκη των πολιτών στον πόλεμο ενάντια στον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές

  Βρυξέλλες, 30 Ιανουαρίου 2014

  Υπερψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα υποχρέωνε τους έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σπόρους των πολυεθνικών. Σχεδόν ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος – που είναι η μεγαλύτερη νομοθετική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – είπε ένα ηχηρό «όχι» στον κερδοσκοπικό έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές. Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, αντιτάχθηκαν στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο, ενώ υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή αλλά και τη διατροφική ασφάλεια.

  Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

  «Δώσαμε μια μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρόταση που υποχρέωνε τους έλληνες και όλους τους ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους αποκλειστικά από τις πολυεθνικές. Αν χάναμε θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν σπόρους όπως έκαναν από την εφεύρεση της γεωργίας έως σήμερα. Κερδίσαμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και τώρα θα συνεχίσουμε τη μάχη για να ‘μπλοκάρουμε’ τη νομοθεσία και στην Επιτροπή Γεωργίας. Όταν το Δεκέμβριο κατέθεσα την τροπολογία απόρριψης δεν περίμενα ότι αυτή θα υπερψηφιζόταν από όλους τους Ευρωβουλευτές της Επιτροπής. Η πρώτη αυτή νίκη είναι το προϊόν εντατικής δουλειάς αλλά και μαζικής κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, που μέσω της αλληλογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλεισαν με το αίτημα της απόρριψης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η νίκη αυτή δείχνει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιδρά θετικά στο δημοκρατικό έλεγχο και πως η ευκαιρία για κάθε πολίτη να επηρεάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι καθημερινή και δεν εξαντλείται την ημέρα των ευρωεκλογών. Απομένει τον ερχόμενο Φεβρουάριο η κρίσιμη ψήφος της Επιτροπής Γεωργίας, στην οποία επίσης έχω καταθέσει πρόταση απόρριψης. Είμαι αισιόδοξος ότι σε λίγες ημέρες θα ‘μπλοκάρουμε’ οριστικά τη νομοθετική αυτή πρόταση, που έθετε σε κίνδυνο το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στους παραδοσιακούς σπόρους, επιβάλλοντας τον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές».

  INFO

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συγκεκριμένη πρόταση έχει προτείνει τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την εμπορία των σπόρων. Οι νέοι κανόνες θα είναι ένα από τα τελευταία θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν τις ευρωεκλογές.

  Στόχος των πολυεθνικών είναι η επιβολή μονοπωλίου στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά -η εμπορική αξία της οποίας υπολογίζεται στα 45 δισ. δολάρια και της ευρωπαϊκής στα 9 δισ. δολάρια ετησίως. Παράπλευρος στόχος, η απαλλαγή δια παντός από τους «ανταγωνιστές» της (αγρότες, βιολογικούς κτηνοτρόφους, παραγωγούς παραδοσιακών σπόρων – ελεύθεροι από δικαιώματα ιδιοκτησίας).

  Σήμερα, οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου ελέγχουν το 58% της παγκόσμιας αγοράς, οι 10 μεγαλύτερες το 73% και τα ποσοστά αυτά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ωστόσο οι πολυεθνικές ισχυρίζονται πως χάνουν το 40% των εν δυνάμει αγορών, λόγω ‘παράνομης αναπαραγωγής’, αλλά και καλλιέργειας μη καταχωρισμένων ποικιλιών σπόρων».

 14. Η ΕΕ ανήκει σ όλους.

  Η προεδρία (διακυβέρνηση) εναλλάσσεται και οι ευρωβουλευτές μας περνάνε τις εμπεριστατωμένες απόψεις τους. Τρανό παράδειγμα ο ευρωβουλευτής μας κ. Kriton Arsenis.

  Αν δεν τα καταφέρνουμε μεσα στην ευρωβουλή να συνεννοηθούμε με τους Ολανδούς, Γάλλους, Γερμανούς, κ.τ.λ. δεν θα τα καταφέρουμε ούτε μέσα σε πιο μικρά σύνορα να συνεννοηθούμε με τους Ηπειρώτες, Δωδεκανήσιος, στερεοελαδίτες, την Ξάνθη κ.τ.λ.

  Ολα είναι θέμα παιδείας. Αν είμαστε κακομαθημένοι, δεν συμμετέχουμε στα κοινά και θέλουμε κάποιος άλλος να φροντίζει για εμάς, ενα είναι σίγουρο. Αυτός ο άλλος θα φροντίσει γι αυτόν…

  Με άναρχες κραυγές και με το να τα λέμε μεταξύ μας τίποτα δεν θ αλλάξει:

  http://kritonarsenis.gr/actions/view/140130-dt-seeds

  πρέπει ν αποκαλύπτουμε κάθε στιγμή αυτούς που στήνουν μηχανές πίσω απο την πλάτη μας και υπάρχουν νόμοι να τους βάλουν στην θέση τους

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ