Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Η απάτη των δεικτών

17/06/2010
By

Ενώ εδώ και πολύ καιρό οι έλληνες έχουν μπει βαθιά στο καβούκι τους και στην Ελλάδα δεν κινείται φύλλο εν τούτης οι οικονομικοί δείκτες εμφανίζουν την οικονομίας σε πλήρη άνθιση και υποτιθέμενη κυκλοφορία του χρήματος…

Για παράδειγμα ενώ όλοι έχουν περικόψει τις δαπάνες τους κάτω από τα όρια του απαραίτητου ο πληθωρισμός εμφανίζεται να καλπάζει τόσο που δείχνει ξεκάθαρα την απάτη των δεικτών και δη αυτού του πληθωρισμού

Τι φταίει; Μα ασφαλώς ο τρόπος υπολογισμού.

Όταν κάποιος εντρυφήσει λίγο περισσότερο στα οικονομικά όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και των πιο προηγμένων παγκοσμίων χωρών του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πόσο αναχρονιστικά είναι πολλά πράγματα και πόσο ξεπερασμένες μεθόδους χρησιμοποιούν για τους υπολογισμούς τους. Οι οποίοι όμως υπολογισμοί είναι σημαντικοί για την περαιτέρω κατεύθυνση της οικονομίας και τις αποφάσεις που αφορούν ολόκληρο τον λαό.

Για παράδειγμα αναφέρω το αστείο του γενικού δείκτη στο χρηματιστήριο μετοχών που είναι από λίγες μόνο μετοχές και με βαρύτητα αυτών που καθορίζεται από ένα γραφείο στην Αγγλία.!!! Μιλάμε για τον γενικό δείκτη που αναφέρονται όλοι για να δουν την πορεία του χρηματιστηρίου…

Σε πιο διευρυμένο επίπεδο η τιμή κλεισίματος αναφέρεται η μέση τιμή της τελευταίας ώρας… και όχι του μέσου όρου της ημερήσιας διακύμανσης…

Όλα αυτά ασφαλώς δεν είναι τυχαία αλλα είναι εργαλεία στα χέρια αυτών που χειραγωγούν την αγορά και έχουν την δύναμη να κρατούν όμηρο όχι μόνο σε ενδεχόμενη αλλαγή αλλά ούτε καν συζήτηση εκσυγχρονισμού και αλλαγής δεν άκουσα τα τελευταία 25 χρόνια που παρακολουθώ στενά το θέμα… όποιες κυβερνήσεις και να πέρασαν…

Και αυτά δεν συμβαίνουν μόνο εδώ -όπως προανέφερα συμβαίνουν παντού- με βασικές γνώσεις οικονομικών και της τεχνολογίας να έχει κάποιος είναι αρκετό για να καταλάβει ότι αυτά είναι εσκεμμένα αφού οι στρεβλώσεις αυτές εξυπηρετούν μόνο τους χειραγωγούς μια και η τεχνολογία και η γνώση υπάρχει αν υπήρχε πρόθεση εξορθωλογισμού της αγοράς και των οικονομικών δεικτών.

Έτσι οι στρεβλοί αυτοί υπολογισμοί δίνουν και τα αντίστοιχα στρεβλά αποτελέσματα.

Τα ΜΜΕ δε, δεν άγγιξαν ποτέ το θέμα αυτό σοβαρά, γιατί άραγε;

Για παράδειγμα αυξάνουν τις τιμές των καυσίμων και με την αύξηση των φόρων αργά η γρήγορα οδηγούν την αγορά σε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση των ολιγοπωλίων, με την εξαφάνιση των μικρών ανταγωνιστών και έλεγχο των τιμών από τις ξένες αλυσίδες που λυμαίνονται την αγορά με πρώτη την αγορά τροφίμων που είναι και η μόνο που δύσκολα μπορεί να κόψει ο οποιοσδήποτε αφού πρέπει να φάει ακόμα και να μην ντυθεί η και ν αφήσει απλήρωτο το δάνειο η το ενοίκιο.

Έτσι ενώ ήδη οι περικοπές είναι δεδομένες εδώ και καιρό σε κάθε οικογένεια όλων των προαναφερόμενων δαπανών –μεσούσης της κρίσης που μας φέρανε οι παγκόσμιοι χειραγωγοί της αγοράς- οι δείκτες επειδή δεν λογαριάζονται ποσοτικά αλλά με την αξία εμφανίζουν ψευδή αποτελέσματα.

Δηλαδή δεν λογαριάζουν πόσα λίτρα βενζίνα σπατάλησε μια οικογένεια για την κίνηση της αλλά πόσα χρήματα έδωσε για καύσιμα.

Δεν λογαριάζουν πόσα κιλά και τι είδος τρόφιμα αγόρασε για την διατροφή του αλλά πόσα χρήματα έδωσε για την διατροφή του, όπου όταν ανεβάζουν με φόρους και άλλα τερτίπια το κόστος όλων των αγαθών ο καταναλωτής αγοράζει πολύ λιγότερα και υποβαθμισμένα τρόφιμα τα οποία πληρώνει πολύ ακριβότερα.

Έτσι εμφανίζεται ο δείκτης της σπατάλης και της υπερκατανάλωσης –υποτίθεται- ο πληθωρισμό να δείχνει τον έλληνα σπάταλο και να διαβαίνει τις δύσκολες εποχές –που οι πολιτικοί και οι ξένες τράπεζες έφεραν- με υπερκατανάλωση. Με αποτέλεσμα να έχουν μια υποτιθέμενη δικαιολογία για τον περαιτέρω στραγγαλισμό της αγοράς που ήδη ασφυκτιά καταχρεωμένη στις τράπεζες, έτοιμη να παραδώσει τα κλειδιά.

Και έτσι θα γίνει και εδώ αυτό που έγινε και αλλού όπου ο Έλληνας ιδιοκτήτης εκδιώχνεται από την ιδιοκτησία του η οποία περνά και εδώ στον έλεγχο των τραπεζών.

www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικονομία/item/154320-Στο-1,6-ο-πληθωρισμός-στην-ευρωζώνη-Πρώτη-με-5,3-η-Ελλάδα

Μια Ελλάδα που σπαρταρά εφέτος χωρίς τουρισμό, με μια παγκόσμια κατακραυγή για τα παγκόσμια χρέη και την ανάγκη επιπλέον δανεισμού για να ανακυκλωθούν τα υπάρχοντα χρέη, με τους πολίτες να έχουν προετοιμαστεί για μια τουλάχιστον τριετή ύφεση, με μια οικονομία μηδενικής ανάπτυξης, εμφανίζεται να έχει αυξημένο πληθωρισμό στο 5,3%… μόνο και μόνο με τις αυξήσεις στα καύσιμα και τους φόρους.

Αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση…παγκόσμια αποβλάκωση και προσήλωση στα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Ελέγχου)…

βλέπε επίσης:
πόσο έγκυροι ειναι οι δείκτες και οι οργανισμοί που δείχνουν την πορεία της οικονομίας: http://nightly-visitor.blogspot.com/2008/11/blog-post_07.html

2 Responses to Η απάτη των δεικτών

  1. [...] Η απάτη των δεικτών [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ