Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Γιατί οι τράπεζες έχουν συμφέρον να μην εξοφλούνται τα δάνεια

18/10/2010
By

Γιατί οι τράπεζες έχουν συμφέρον να μην εξοφλούνται τα δάνεια

Σήμερα υπάρχει διάχυτη η αμφιβολία για όλα γύρω μας και αδυνατούμε να δούμε καθαρά ποιος ωφελείτε από αυτό που μας συμβαίνει.

Ας διαβάσουμε προσεκτικά την παρακάτω άποψη που άκουσα πρόσφατα γιατί είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Οι τράπεζες είναι γνωστό ότι ενοχοποιούνται για κάθε οικονοκή ύφεση.

Το απόφθεγμα λέει πολλά: «Οι τράπεζες σου δίνουν μια ομπρέλα όταν λιάζει και σου την παίρνουν όταν βρέχει»

Μεχρι εκεί εχουν καταλάβει πολλοί αλλά το οτι προκαλούν και την βροχή αυτό δεν το εχουν καταλάβει δυστιχώς πολλοί.
Ας δούμε τα ακόλουθα ολιγόλεπτα βίντεο για να καταλάβουμε οτι τίποτα δεν είναι τυχαίο, και την οικονομική κρίση και την ύφεση δεν την στέλνει ο θεός.
http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/0/cOyxM2Z9U98

http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/1/HpqRhvHI9ZQ

http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/3/fAPyVcJ_qCk

Πάμε όμως να δούμε με απλά λόγια πως ωφελούνται από τις αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις.

Αυτό που στην πραγματικότητα γίνεται με κάθε ύφεση της οικονομίας είναι το εξής:

Οι τράπεζες εμφανίζουν υποτιθέμενες ζημιές –αντί για κέρδη- με αποτέλεσμα να μην φορολογούνται. Όμως οι ζημιές που εμφανίζονται από τα δάνεια που δεν πληρωθήκανε είναι διασφαλισμένες με ακίνητα μεγαλύτερης αξίας από ότι τα δάνεια που χορηγήσανε. Έτσι κατασχέτουν τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις των δανειοληπτών. Μάλιστα το κόλπο είναι πλέον πιο εξελιγμένο γιατί πολύ περισσότερο καταστρέφονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανυποψίαστων εγγυητών. Έτσι σε περιόδους ύφεσης αδυνατούν να πληρώσουν οι δανειολήπτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία περνάνε στις τράπεζες.

Οι τράπεζες αφού τελειώσουν με τον δανειολήπτη και τα περιουσιακά του στοιχεία στρέφονται εναντίων του εγγυητή και συνεχίζουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς με τα δικά του περιουσιακά στοιχεία.

Στην συνέχεια όταν αργότερα αλλάξουν το οικονομικό κλίμα και περάσουν ξανά σε περιόδους υποτιθέμενης ανάπτυξης, χρησιμοποιόντας τα ΜΜΕ και βγάζοντας ειδήσεις για ανάπτυξη κ.τ.λ. αλάζουν το κλίμα στην αγορά και εκποιούν τα κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία των δανειολυπτών, τα οποία έχουν πάρει υπεραξία αφορολόγητη.

Έτσι πολύ απλά γίνονται τεράστιες οι τράπεζες και όχι από την ομαλή τους λειτουργία. (πάρε το δάνειο – εξόφλησε το δάνειο).

Η ομαλή λειτουργία είναι απλά η βιτρίνα πίσω από την οποία κρύβουν την πραγματική τους δράση.

Αυτό έχει γίνει κατ επανάληψη και έχει φέρει πλέον σαν αποτέλεσμα να χειρίζονται τις οικονομικές κρίσεις περίπου σαν τυποποιημένη δουλειά.

Αν πάρουμε παράδειγμα την πρόσφατη οικονομική κρίση θα δούμε κάποια στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Οι τράπεζες μετά το κόλπο του χρηματιστηρίου που είχε σαν αποτέλεσμα το 1999 ν αδειάσει εργαζόμενους και επιχειρηματίες από μετρητό, δίνανε επιθετικά δάνεια σε οποιονδήποτε.

Το χρήμα αυτό για να είναι ελκυστικό ήταν χαμηλότοκο και η ειδησιογραφία μιλούσε για μακροχρόνια ανάπτυξη και καλούς δείκτες που θα οδηγούσε σε μια περίοδο ευημερίας. Αυτό είναι το δόλωμα που δείχνει ότι και οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ καθώς και οι κεντρικές κρατικές υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι αμέτοχες σ αυτό που γίνεται σήμερα.

Μια και αυτοί ξέρουν καλά που θα οδηγούσε αυτή η κατασπατάληση δανεικού χρήματος για καταναλωτικούς σκοπούς.

Αυτό είναι και το πιο τρανταχτό αποδεικτικό στοιχείο ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφερόταν για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Αφού σε μια χώρα που παράγει ελάχιστα πράγματα και στηρίζεται κυρίως στις εισαγωγές, αν τις δίνεις δανεικό χρήμα για κατανάλωση, αυτό θα φύγει γρήγορα έξω από την χώρα.

Το χρήμα λοιπόν όλοι ξέρουμε ότι έπεσε στην κατανάλωση και μάλιστα επιθετικά.

Δηλαδή μέχρι και που σου τηλεφωνούσαν στο σπίτι, στο γραφείο, οπουδήποτε για να σου βγάλουν πιστωτική κάρτα, δάνειο κ.α.

Μάλιστα είναι τέτοια η δράση των τραπεζών που ακόμα και τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προοριζόταν για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που θα φέρνανε ανάπτυξη, έθαψαν.

Οι εβραίοι που βρίσκονται πίσω από τα διεθνή τραπεζικά συστήματα χρησιμοποιούν χειραγογούμενους δείκτες για να δείχνουν την άνοδο ή την πτώση κατά τα συμφέροντα τους.

Ο κόσμος δυστυχώς δεν κοιτάζει πίσω από τους δείκτες αυτούς κατά πόσο είναι αντιπροσωπευτικοί με αποτέλεσμα να πέφτει εύκολα θύμα της καλής η κακής ψυχολογίας που θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να φέρουν την οικονομική άνοδο ή ύφεση κατά τα συμφέροντα τους.

Επίσης σε χώρες μικρές όπως η Ελλάδα παίζει και το σενάριο του ξένου συνεταίρου.

Δηλαδή πρώτα οι τράπεζες μέσω της διαδικασίας που προαναφέραμε θα μαζέψουν τώρα εν έτη 2010, 2011 κ.τ.λ. τεράστια περιουσιακά στοιχεία στην συνέχεια φορτωμένες με την τεράστια περιουσία του Έλληνα, θα πουλιούνται στις ξένες γιατί υποτίθεται θα έχουν ακίνητη περιουσία αλλά δεν θα έχουν μετρητά για να κινηθούν και να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Με απλά λόγια οι τράπεζες εποφθαλμιούν την περιουσία μας και την περιουσία των εγγυητών μας -συχνά συγγενών και φίλων- που μας ζητούν να βάλουμε για να μας δώσουν τα λίγα χρήματα.

Η παγίδα στήνεται πάνω στην φυσική ανάγκη του ανθρώπου για βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Εκμεταλλεύονται αυτό και αφήνουν άστεγους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί είναι απλά τα εργαλεία που μας οδηγούν στην οικονομική και φυσική μας εξώντοση.

(βλέπε επίσης: Η απάτη των δεικτών http://kataggelies.com/kataggelies/?p=179)

Ο πατριάρχης του τραπεζικού συστήματος βαρόνος M. A. Rothschild είχε πει:

«Δώστε μου τον έλεγχο του νομίσματος ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους».
Αλλά ακόμα και να μην το είχε πει, είναι αυτονόητο.

ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 1915 ΕΧΕΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ)
http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=439586221319126077&hl=el&fs=true

1ο μέρος του DVD
(ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΚΡΥΦΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ)

Από το λεπτό 1,39,11 εως 1,40,28 λέει για τις οικονομικές κρίσεις που προκαλούν αυτοί που ελέγχουν το χρήμα για ν παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές μεγάλες περιουσίες.

Φτάνει στο φως της δημοσιότητας γράμμα μεταξύ των τραπεζιτών για την κρίση που θα προκαλούσαν, με όλες τις λεπτομέρειες και δείχνουν την πρακτική τους και ότι παίρνουν γραμμή από αυτά που έχουν κάνει κατά το παρελθόν στην Αγγλία.

Αναφέρεται στην χρονολογία: 1891 αναφέροντας αποδείξεις για το πώς και γιατί οι τράπεζες δημιουργούν τις οικονομικές κρίσεις.

(Ολόκληρο το DVD προβάλει αναλυτικά πολλές από τις οικονομικές κρίσεις που δημιούργησαν και τις μεθοδεύσεις τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα)

Οι αργυραμοιβοί (διαχειριστές χρήματος – τράπεζες) συγκέντρωναν δύναμη γρήγορα.

Αφήγηση του αποσπάσματος:
“Ξεκίνησαν να «κουρεύουν τα κοπάδια» δημιουργώντας οικονομικές κρίσεις, ακολουθούμενες από καταπτώσεις της οικονομίας, έτσι ώστε μπορούσαν να αγοράσουν ή να κατασχέσουν χιλιάδες μεγάλης αξίας σπίτια και φάρμες έναντι μικροποσών.

Το 1891 οι αργυραμοιβοί προετοιμάσθηκαν να γονατίσουν την αμερικανική οικονομία ξανά, οι μεθοδεύσεις και τα κίνητρα τους εμφανίσθηκαν με σοκαριστική σαφήνεια σ ένα υπόμνημα που στάλθηκε από την Αμερικανική Επιτροπή Τραπεζιτών, ABA, ένα οργανισμό στον οποίο οι περισσότεροι τραπεζίτες ήταν μέλη.

Σημειώστε ότι αυτό το υπόμνημα καλούσε τους τραπεζίτες να δημιουργήσουν μια συντονισμένη πτώση της οικονομίας σε μια ορισμένη ημερομηνία, τρία χρόνια αργότερα.!!!

Σύμφωνα με το αρχείο του Κογκρέσου, βλέπουμε τι έλεγε το υπόμνημα εν μέρει:

«Την 1η Σεπτεμβρίου, του 1894, δεν θα ανανεώσουμε τα δάνεια μας υπο οποιαδήποτε εξέταση. Την ημέρα αυτή θα ζητήσουμε τα χρήματα μας.

Θα αποκλείσουμε και θα γίνουμε υποθυκευτές σε κατοχή γης. Μπορούμε να πάρουμε τα 2/3 από τις φάρμες δυτικά από το Μισσισιπή και χιλιάδες από αυτές ανατολικά του επίσης, στις τιμές που εμείς επιθυμούμε…

Στη συνέχεια οι αγρότες θα γίνουν ενοικιαστές της γης όπως συνέβη και στην Αγγλία…»

–ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ—

(Το παρόν καταχωρήθηκε στο αρχείο του Κογκρέσου στις 29 Απριλίου του 1913)”

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:
http://kataggelies.com/kataggelies/?page_id=445

πηγή:
http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/03/money-masters_15.html

2 Responses to Γιατί οι τράπεζες έχουν συμφέρον να μην εξοφλούνται τα δάνεια

 1. betanet-eurobank on 21/10/2010 at 22:19

  Μ αρρέσει ο τίτλος του άρθρου:

  “Γιατί οι τράπεζες έχουν συμφέρον να μην εξοφλούνται τα δάνεια”

  Σας παραθέτω ενα παράδειγμα που αναφέρει και μερικά στοιχεία για την τακτική των τραπεζών καθώς και τον τρόπο που αποκτούν τεράστια περιουσιακά στοιχεία με κόστος ότι θέλουν.!!!
  Αν δεν υπήρχε αυτή η κρίση στα ακίνητα που οι ίδιες ξεκίνησαν (με καθοδηγητές τους big brothers της Αμερικής που σύραν πρώτοι τον χωρό) θα πεύτανε τα ιδιαίτερα μεγάλα και μοναδικά περιουσιακά στοιχεία αυτά στα χέρια (δόντια) των τραπεζών;

  Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε οτι η Eurobank -που όπως θα δούμε παρακάτω πήρε έναντι πινακίου φακής την συμετοχή της BETANET στις μαρίνες Ρόδου- ειναι μέτοχος της εταιρείας LAMDA Flisvos Marina, η οποία ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την ανάπτυξη, αναβάθμιση και διαχείριση της Mαρίνας Φλοίσβου για 40 χρόνια, προκειμένου να καταστεί διεθνώς μαρίνα ελλιμενισμού θαλαμηγών και mega-yachts.

  Είναι περίεργη η σύμπτωση που στην ίδια τράπεζα καταπίπτει τώρα και η συμερτοχή της Μαρίνες Ρόδου που είχε η ΒΕΤΑΝΕΤ.
  Δεν υπονοώ τίποτα, απλά σημειώνω κάποια στοιχεία που ως μέτοχο της εταιρείας ΒΕΤΑΝΕΤ και παρακολουθόντας την ποιοτική πορεία των εργασιών της καθώς και των υψηλής αξίας συμετοχών της, έβλεπα την μετοχή να πιέζεται αδικαιολόγιτα, ενω είχε τεράστια περιουσιακά στοιχεία και αυτή η χαμηλή τιμή της μετοχής -κατ επέκταση χρησιμοποιηται και σαν διακαιολογία από τις τράπεζες για να ζητούν εξτρα εξασφαλίσεις καθώς και να προχωράνε σε αναγκαστικούς πληστηριασμούς των μετοχών που δεσμεύουν και εχουν υποθυκευμένες ως ενέχυρα.

  Δηλαδή μια μέρα σου λένε οτι τα δάνεια σου ξεπερνάνε την αξία των μετοχών που μας εχεις σαν εγγύηση, εσύ δεν εχεις πλέον τίποτα άλλο να υποθυκεύσεις και αυτές προχωράνε σε πληστηριασμό των μετοχών που τους εχεις δώσει σαν εγγύηση όπως θα δούμε παρακάτω με αν μη τι άλλο σκανδαλώδη τρόπο.

  Ειναι περίεργο που ενω η εταιρεία ολοκλήρωσε μια μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ενύσχησε τα κεφάλαια της, έχοντας επίσης τεράστια ακίνητη περιουσία και συμαντικές συμμετοχές, εν τούτις η μετοχή συνέχισε να κατακρυμνίζεται σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα…
  http://www.euro2day.gr/specials/interviews/133/articles/148772/Article.aspx
  Αν οι τράπεζες στις οποίες ήταν χρεωμένη η εταιρεία ενδιαφερόντουσαν για την αποπληρωμή των δανείων της αν μη τη άλλο θα εκθιάζανε τα θετικά πλεονεκτήματα της εταιρείας και θα δημιουργούσαν ενα θετικό επενδυτικό κλίμα για την εταιρεία που θα την βοηθούσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες στις οποίες ειχε περιέλθει.
  Απο αυτό και μόνο μου αποτυπώθηκε η άποψι -σαν μέτοχος- ότι δεν ενδιαφερόντουσαν οι τράπεζες για την αποπληρωμή των δανείων… όπως αναφέρει και το κεντρικό άρθρο.

  Είναι επίσης ενδιαφέρον οτι η ιδια τράπεζα είναι απο τους μεγαλύτερους διαπραγματευτές μετοχών στο χρηματιστήριο καθώς και είναι αδιοδοτημένη να δίνει συμβουλες στους πελάτες της για το τι είναι καλό και τι καλό για ν αγοράζουν η να πουλούν.
  Ασφαλώς και πάλι δεν υπονοώ τίποτα μια και δεν εχω τίποτα στοιχεία γι αυτό αλλά είναι ολα κομάτι ενως παζλ που ίσως ποτέ δεν θα μάθουμε αν υπάρχουν μυστικές μεθοδεύσεις στο θέμα.
  Ομως το κραυγαλαίο και σίγουρα αξιόποινο είναι οτι οι τράπεζες φούσκωσαν με πολλούς τρόπους τις τιμές των ακινήτων και προκάλεσαν αυτόν τον ξέφρενο πυρετό του real estate που οδήγησε στα αποτελέσματα που θα δούμε στο παρακάτω δημοσίευμα. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΙΣΩΣ -Η ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ- ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ:

  Στη Eurobank οι «Μαρίνες Ρόδου»
  07:17 – 27 Νοέμβριος 2008

  Στην τράπεζα Eurobank περιήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των μετοχών, της εταιρείας ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε., που έχει αναλάβει την αξιοποίηση μαρινών στη Ρόδο και ελεγχόταν προηγουμένως από τις ΒΕΤΑΝΕΤ και ΕΚΑΤ-ΕΤΑΝ. Η απόκτηση του 60% της εταιρείας έγινε λόγω κατάπτωσης ενεχύρου, καθώς οι μετοχές ήταν ενεχυριασμένες για την εξασφάλιση τραπεζικού δανείου από την προβληματική ΒΕΤΑΝΕΤ. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες -ότι το πακέτο των μετοχών περιήλθε μέσω της διαδικασίας του νομοθετικού διατάγματος του 1923, που χρησιμοποιούν ακόμα πολλές τράπεζες.
  Τι λέει το διάταγμα; Ότι, εάν ο οφειλέτης καθυστερήσει κάποια δόση δανείου, τότε η τράπεζα κλείνει τους λογαριασμούς του. Στη συνέχεια μέσω μιας διαδικασίας εξπρές, οκτώ ημέρες μετά το κλείσιμο λογαριασμών, οι μετοχές που είναι ενεχυριασμένες βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Το διάταγμα του 1923 δεν προβλέπει διαδικασίες δημοσίευσης, όπως συμβαίνει σε άλλους πλειστηριασμούς και έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα ούτε στον οφειλέτη να αντιδράσει με ένδικα μέσα.
  Έτσι, κάθε τράπεζα αποκτά τις μετοχές στον πλειστηριασμό, έλλειψη άλλων ενδιαφερομένων, καθώς ουδείς άλλος γνωρίζει ότι γίνεται πλειστηριασμός. Μάλιστα η πώληση γίνεται σε αυθαίρετη τιμή, που καθορίζει ο δανειστής, δηλαδή η τράπεζα.
  Σημειώνεται πως τις υπόλοιπες μετοχές της Μαρίνας Ρόδου Α.Ε. κατέχει η ΤΡΙΤΩΝ Α.Ε. της οικογένειας του Τρύφωνα Κολίντζα (επικεφαλής της Τράπεζας Αττικής), την οποία εκπροσωπεί ο αδελφός του Γιώργος. Ο Γιώργος Κολίντζας συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Μαρίνες Ρόδου Α.Ε., αλλά και σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Λάτση-Eurobank…»

  Συμπληρωματικά αναφέρω οτι αυτή η γενικευμένη τεράστια καταστροφή των κατασκευατικών εταιρειών που κάνανε μεγάλα έργα και πολλές από αυτές καταστραφίκανε γιατί δεν πληρωθίκαν έγκαιρα από την Ελληνική κυβέρνηση -πίσω από τις όποιες δικαιολογιες περι αδυναμία οικονομικών- ειναι επίσης αξια εξέτασης από κάποιον ειδικό.
  Γιατί δεν μπορεί ετσι ενα κράτος να δημοιουργεί τεράστιες εταιρείες για να τους αναθέτει τα μεγάλα έργα και στην συνέχεια αυτές να κλείνουν με μόνη αιτιολογία την μη πληρωμή των δεδουλευμένων από την Ελληνική κηβέρνηση… πόσο αξιόπιστη είναι αυτή… πόσο εχει και νομικές ευθήνες απέναντι στις εταιρείες; Ασφαλώς δεν είμαι ο ειδικός να γνωρίζω αλλά δεν βλέπω όμως και κάποιον ειδικο να εχει αποφανθεί για το παραπάνω όντος ενδιαφέρον ερώτιμα.

  Δηλαδη το κράτος όταν ανάθετε τα έργα είχε χρήματα και οταν αυτά τελειώσανε δεν είχε; Ενω ήξερε τις υποχρεώσεις που εχει αναλάβει έναντι των εταιρειών;
  Οι εταιρείες αυτές επίσης το κράτος γνώριζε οτι είχαν δεθεί χειροπόδαραρα από τις τράπεζες αφού το ιδιο τις είχε αναγκάσει να προσκομίζουν τεράστιες εγγυτικές των τραπεζών για να τους δίνει τα έργα… Οι τράπεζες είχαν δεσμεύσεις τα τεράστια περιουσιακά στοιχεία των κατασκευαστικών εταιρειών, όστε να τα πάρουν στιν περιπτωση που αυτές δεν μπορούσαν ν αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, Ετσι οι κατασκευαστικές πέσανε -κατα την γνώμη μου στην παγίδα- πήραν δάνεια, ολοκλήρωσαν τα έργα στην ώρα τους και μετά καταστραφίκανε γιατί δεν πληρωθίκανε από τον εργοδότη τους -το Ελληνικό κράτος, και οχι κάποιον απατεώνα, η μήπως;

  Και αυτό δεν εγινε σε μια και δυό αλλά μαζικά σε ολες τις κατασκευαστικές…

  Ε τώρα τι κάνει νιαου νιάου στα κεραμύδια;

  Χαζός να είσαι αν μη τι άλλο υποψιάζεσαι διαπλοκή τραπεζών και του κράτους με προφανή σκοπό την καταστροφή των κατασκευάστικών εταιρειών για να καταπέσουν στα χέρια (δόντια) των τραπεζών τα τεράστια περιουσιακά στοιχεία των κατασκευστικών εταιρειών αυτών.

  Το κόλπο σ εμάς τους μη ειδικούς φαινεται στημένο, στους ειδικούς;

  Για να σας δώσω άλλη μια ενδιαφερουσα περίπτωση ως μέτοχος της ΑΕΓΕΚ της ιστορικότερης εισηγμένης κατασκευατικής εταιρείας του ελληνικού χρηματιστηρίου με επίσης τεράστια ακίνητη περιουσία, θυμάμαι ενα μόνο από τα έργα της ήταν το ιδιωτικό λιμάνι στον Αστακό. Εργο μεγάλης αξίας πέρασε στα χέρια της alpha bank. Ενδεχομένως να μην εχει καμια αξία η σκέψη που αυθόρμητα έκανα, όμως όταν έβλεπα την ΑΕΓΕΚ μέρα με την μέρα να περνά στον έλεγχο της τράπεζας μου ήρθε στο μυαλό η αγάπη του κ. Κωστόπουλου -την οποία ασφαλώς θαυμάζω- για τα αρχαία Ελληνικά νομίσματα και την γνωστή νομισματική συλλογή. Για την απόκτηση της ιονικής τραπέζης όπου όπως λέγαν τότε ενας από τους παράγοντες ήταν η ιδιαίτερα αξιόλογη νομισματική συλλογή που είχε στην Κέρκυρα η ιονική τράπεζα. Ετσι απλά μου ήρθε αυθόρμητα ο συνηρμός μαθαίνοντας το πόσο ιστορική εταιρεία ήταν η ΑΕΓΕΚ.
  Και ειλικρινά δεν θέλω να εκφράσω καμία μομφή γιατί θαυμάζω την δουλειά που εχει γίνει στην νομισματική συλλογή της τραπέζης Αλφα και είμαι υπερίφανος που ο υπεύθηνος κ. Τζαμαλής, τότε υπεύθηνος της νομισματικής συυλογής, μου δώρισε ενα αντίγραφο αρχαίου Ελληνικού νομίσματος το οποίο φυλώ σαν εικόνισμα. Αλλά απλά αναφέρω τον συνηρμό που έκανα.

  ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΤΙΚΩΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ.

  ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ Τ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ -ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΥΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

  ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ Κ.Τ.Λ.

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑ; ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ;

 2. [...] Γιατί οι τράπεζες έχουν συμφέρον να μην εξοφλούνται τα… [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*



 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ