Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Τώρα αρχίζει η κοροϊδία με τα κίνητρα

19/10/2010
By

Τώρα αρχίζει η κοροϊδία με τα κίνητρα

Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι…ευχαριστούμε πολύ κ πρωθυπουργέ.

Γ. Παπανδρέου: Κίνητρα €2,6 δισ. για την αντιμετώπιση της ανεργίας
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Για πόσο ηλίθιους μας περνάτε?

Για ποια ανεργία μιλάτε; Για την ανεργία που εσείς οι ίδιοι φέρατε;

Αυτό θα δώσει ώθηση στην αγορά και θα ενεργοποιήσει την ανάπτυξη…το να επιδοτείτε εργαζομένους να κάθονται?
Πρώτα πνίξατε τις επιχειρήσεις με τους φόρους και τις μαύρες ανακοινώσεις διεθνώς, όπου δυσφημίσατε την Ελλάδα και διαλύσατε την Ελληνική οικονομία και τώρα μας λέτε ότι δίνετε κίνητρα για να κρατηθεί όρθια για λίγο ακόμα.

Και μάλιστα με τα πανάκριβα δάνεια που παίρνετε;

Δηλαδή σκορπάτε τα πανάκριβα δάνεια για την επιδότηση εργαζομένων; λύσατε μήπως το πρόβλημα που οδήγησε την κατάσταση μέχρι εδώ; Όταν μάλιστα όλα δείχνουν ότι έχουμε δει μόνο την αρχή του γκρεμού. Το πρόβλημα ήταν τα πρόσωπα ή το σύστημα που έφερε τα πράγματα εδω και το οποίο δεν άλλαξε σε τίποτα;

Με το τεράστιο, σπάταλο, αναποτελεσματικό, αντιπαραγωγικό, γραφειοκρατικό κράτος που βοηθάει ελάχιστα (για να μην πούμε ότι συχνά εμποδίζει) όποιον προσπαθεί να δουλέψει και να παράγει σ αυτή τη χώρα, πότε σκοπεύετε ν ασχοληθείτε;

Με την οργάνωση του δημόσιου τομέα, την απλοποίηση και την αποτελεσματικότητα του πότε θ ασχοληθείτε;

Μήπως μετά το τέλος της θητείας σας; (ως αντιπολίτευση θα ξαναβρείτε όλες τις λύσεις, όπως βρήκαν και οι προηγούμενοι όλες τις λύσεις τώρα που έγιναν αντιπολίτευση).

Να βάλω τον τόνο στο έ. Δηλαδή ποτέ… γιατί ωστόσο θα έρθουν οι άλλοι που θα κατηγορούν εσάς…για την καμένη γη που αφήνετε πίσω σας…

Τις επιδοτήσεις του πακέτου στήριξης 2007 – 2013 πότε θα τις προχωρήσετε?

Το κοινοτικό πακέτο στήριξης 2007-2013 που έπρεπε να έχει απορροφηθεί δημιουργικά, σε μεγάλο βαθμό είναι στα χαρτιά… (έχει απορροφηθεί ένα ελάχιστο ποσοστό) μια περίοδο που η αγορά κατεστραμμένη οδηγείται κάτω από τον πανάκριβο δανεισμό στις καθημερινές σφραγίσεις επιταγών και στους αυτονόητους αναμενόμενους πλειστηριασμούς, που θ ακούμε το επόμενο διάστημα, και εσείς μας κοροϊδεύετε με την υποτιθέμενη στήριξη των θέσεων εργασίας?

Τι δουλειά θα κάνουν οι εργαζόμενοι που στηρίζετε κύριοι, αφού διαλύσατε την αγορά και δεν κινείται φύλο?

Με ένα ΦΠΑ από τα υψηλότερα στην ΕΕ και με το κόστος καυσίμων επίσης σε απαγορευτικά επίπεδα, πως μπορούν να κινηθούν οι επιχειρήσεις και μάλιστα να γίνουν και ανταγωνιστικές κύριοι?

Σε καρέκλες προφανώς θέλετε να κάθονται οι εργαζόμενοι που επιδοτείτε και να διαβάζουν την εφημερίδα τους ή να κοιτάζουν από το παράθυρο τους διαβάτες που πλέον παραπατούν.

Γιατί αν θέλετε να δουλέψουν, μάθετε ότι δεν υπάρχει δουλειά να κάνουν…χάρη σ εσάς, τις προγενέστερες ανακοινώσεις σας, τα μέτρα που πήρατε και τους ξένους συνεργάτες σας που μας φέρατε είναι αδύνατο να λειτουργήσουν επικερδής οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Τα περισσότερα προϊόντα που παράγουμε στην Ελληνική αγορά πωλούνται από τις αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ όπου εισπράττουν τα χρήματα μετρητά και πληρώνουν όποτε θέλουν και αν θέλουν τους προμηθευτές τους. Αποτέλεσμα όλος ο παραγωγικός κορμός της χώρας σαν ντόμινο να παραμένει απλήρωτος και να καταφεύγει στον ακριβό τραπεζικό δανεισμό για να επιβιώσει μέχρι να πληρωθεί τα χρήματα που του οφείλουν. (Ετσι χάνει τουλάχιστον το κέρδος του και πολύ συχνά και το κεφάλαιο και την ίδια του την επιχείρηση, με οτι αυτό συνεπάγεται).

Αν θέλετε να βάλετε τάξη πάρτε μέτρα γι αυτούς που παρακρατούν αδικαιολόγιτα τα χρήματα που οφείλουν και προκαλούν έτσι οικονομική ασφυξία σε όλη την αγορά.

Δεν είναι το πρώτο πρόβλημα να πέσουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ Μάρκετ όσο το να πληρώνουν έγκαιρα τους προμηθευτές τους, γιατί αυτό πάει αλυσιδωτά να λιπάνει οικονομικά όλη την παραγωγική μηχανή της χώρας.
Μπορούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις να σας πληρώσουν το πανάκριβο ΦΠΑ 23% μετρητοίς και να τον πληρώνονται εως και μετά από 8 μήνες από τις γνωστές μεγάλες ξένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ?

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάν οι κότες…

Δεν είναι το πρώτο πρόβλημα το επίπεδο των τιμών. Αν το χρήμα κινείται περισσότερο κυκλικά οι δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης διορθώνουν τις ανισορροπίες των τιμών.
Ασχοληθήκατε με την κυκλική κίνηση του χρήματος στην εσωτερική αγορά για να περιορίσουμε την οικονομική μας αιμορραγία προς το εξωτερικό, πράγμα που μας οδηγεί στον καταστρεπτικό δανεισμό για να βρούμε νέα κεφάλαια;

Χάρη σ εσάς και τους προκατόχους σας, σε λίγο θα αγοράζουμε εισαγόμενα και τα λίγα προϊόντα που ακόμα παράγουμε, μια και όλα τα μέτρα που παίρνετε αντί να προάγουν την Ελληνική παραγωγή, το υγιές εμπόριο και τις εξαγωγές, τα καταστήσατε ασύμφορα.

Και τώρα βγαίνετε και λέτε στον κάθε αδαή ότι φταίνε οι ακριβές τιμές.

Η δική σας πολιτική και των προκατόχων σας προκάλεσε και συντηρεί τις ακριβές τιμές.

«Η ακρίβεια προέρχεται από το κράτος»
Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος: “…πώς είναι δυνατό να ζητείται από τις επιχειρήσεις να ρίξουν 30% τις τιμές όταν η κερδοφορία τους είναι στο 5%…”
http://www.skai.gr/news/finance/article/154664/to-thema-tis-akriveias-proerhetai-apo-to-kratos-/

ΜΕΙΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΑΖΕΤΕ, ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΤΕ –ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΙΛΕΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΑΣ- ΝΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΠΙΘΑΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Αυτές οι αστείες εκκλήσεις για να πέσουν οι τιμές στην αγορά δεν ξεγελούν κανένα…ασχοληθείτε πραγματικά και ουσιαστικά με την ανάπτυξη, ασχοληθείτε με την υγιή ροή του χρήματος.

Υπάρχουν χώρες που τα προϊόντα είναι πάμφθηνα… και γίνονται καθημερινά φθηνότερα. Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Ινδία, Α-φρίκη… θέλετε και άλλες… εκεί θέλετε να μας οδηγήσετε.
Αντιθέτως στις προηγμένες χώρες οι τιμές των προϊόντων είναι πιο ακριβές…το πρόβλημα λοιπόν δεν ξεκινά από τις ίδιες τις τιμές αλλά από τους παράγοντες που τις οδηγούν ψηλά και οι περισσότεροι από τους παράγοντες έχουν σχέση με εσάς και τα μέτρα που παίρνετε.

Τι να το κάνω να μειωθούν ελάχιστα οι τιμές αν κλείσει η επιχείρηση μου; η αν κλείσει η επιχείρηση στην οποία εργάζομαι και χάσω την δουλειά μου;

Δηλαδή θέλετε να ακριβαίνετε το κόστος διακίνησης των προϊόντων με τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη, να επιβαρύνετε τα προϊόντα με τους ακριβότερους φόρους και επιπλέον να φορολογείτε και αναδρομικά και εκβιαστικά τις επιχειρήσεις (περαιώσεις για να μην τους κάνετε έλεγχο κ.τ.λ.). Και μετά βγαίνετε και κάνετε υποτιθέμενες εκκλήσεις για να πέσουν οι τιμές κατηγορώντας τους προηγούμενους (τι καραμέλα και αυτή) που είσαστε αναγκασμένοι να πάρετε τα σκληρά μέτρα που οδηγήσανε τις Ελληνικές επιχειρήσεις στην πτώχευση και την ακίνητη περιουσία τους στα μεγάλα τσουβάλια των τραπεζών.

Τι άλλο δείχνει καλύτερα πόσο στημένα είναι όλα… διαβάσατε τι σας έγραψε ο κ. Μυτιληναίος για τους υποτιθέμενους λόγους που σας οδήγησαν να διαλύσετε την Ελληνική αγορά;
http://kataggelies.com/kataggelies/?p=168
(Και όλα αυτά δεν είναι παράπονα κατά της παρούσας κυβέρνησης, το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενες και φτάσαμε μέχρι εδώ, εσείς απλά το συνεχίζετε…ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Θ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ -ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΑΠΟΥΝ και με την χρήση των ΜΜΕ αποπροσανατολίζουν τον κόσμο)

Σταματήστε με το κλασικό κόλπο του αμερικάνου πολιτικού που στην αρχή της εκλογής του καταστρέφει τα πάντα –ρίχνοντας κλασικά τις ευθύνες στους προηγούμενους- για να πάρει στην συνέχεια μέτρα και να ζητά στο τέλος της θητείας του και την επανεκλογή του εμφανιζόμενος σαν ήρωας. Το αποτέλεσμα είναι μια καταχρεωμένη χώρα, τόσο ψεύτικη όσο το hollywood το οποίο εχει σημαία της, που στήνει την πολεμική μηχανή της πότε εδώ και πότε εκεί.

Αν θέλαμε να ζήσουμε στην Αμερική θα πηγαίναμε να ζήσουμε εκεί…θέλουμε την Ελλάδα μας, για την οποία πολέμησαν σκληρά οι πρόγονοι μας και την οποία βλέπουμε μέρα με την μέρα να την χάνουμε κάτω από τα πόδια μας και να ξανασκλαβώνετε.

Ασχοληθείτε με την υγιή διακίνηση του χρήματος και την προστασία των Ελλήνων παραγωγών από τους ξένους εμπόρους που τους παίρνουν τα εμπορεύματα χωρίς να τους πληρώνουν όπως πρέπει.
(Γνωστή μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα Σ.Μ. την οποία γνωρίζει όλη η αγορά -άρα γνωρίζετε και εσείς- εκτός από το υψηλό ποσοστό κέρδους με το οποίο δουλεύει, πληρώνει τους προμηθευτές της όποτε το θυμηθεί, (όπως και εσείς παρομοίως). Έτσι συμπαρασύρει αναγκαστικά και τους υπόλοιπους του κλάδου, -μεσολαβώντας ανάμεσα στον παραγωγό και τον τελικό καταναλωτή- να παρακρατούν για μακρύ χρονικό διάστημα τα χρήματα που έπρεπε να ξαναμπούν άμεσα σε κυκλοφορία στην αγορά, προκαλώντας της οικονομικό έμφραγμα. Αποφράξτε λοιπόν τις φραγμένες αρτηρίες της κυκλοφορίας του χρήματος και θεσπίστε νόμους για την υγιή κυκλοφορία του και οχι λόγια για εντυπωσιασμό των αφελών. Κάποτε στο παρελθόν οι άνθρωποι αντιδρούσαν με λεμονόκουπες και γιαούρτια στα κούφια λόγια και γελούσαν και οι μεν και οι δε, τώρα τα πράγματα εχουν γίνει τόσο σοβαρά που ούτε αυτό δεν κάνουν πια και φοβάμαι ότι απο εδω και πέρα οι αντιδράσεις των αγανακτισμένων σκεπτόμενων πολιτών θα είναι πραγματικά βίαιες. Έχουμε το πρόσφατο παράδειγμα την κατεδάφιση των δίδυμων πύργων, δεν είναι τυχαία αυτά τα περιστατικά, ούτε σχεδιασμένα από τρελούς η ξυπόλυτους φανατικούς. Αυτοί που γλίτωσαν από την σαπωνοποίηση του Χίτλερ και τους καμικάζι που πέσανε πρόσφατα στους πύργους τους, δεν είναι σίγουρο ότι θα γλιτώσουν από την επόμενη αντίδραση του κόσμου. Υπάρχει όμως λόγος για αυτή τη σφαγή; Ο λαός θέλει λίγα για να είναι ευτυχισμένος. Αυτοί που δημιουργούν την ανθρώπινη φτώχεια, δεν αρκούνται ούτε με λίγα ούτε με τα πολλά, γιατί λοιπόν τους ακολουθείτε και δεν αφήνετε τον λαό στην ησυχία του;)

Σεβασθείτε τους Έλληνες επιχειρηματίες που τους ζητάτε να δανειστούν για να σας πληρώσουν φόρους πριν εισπράξουν τόσο αυτούς όσο και τα εμπορεύματα που πούλησαν.
(π.χ. άμεση απόδοση ΦΠΑ.  Είναι δυνατόν να ζητάτε διαρκώς από νηστικές αγελάδες να κατεβάζουν γάλα; Περιμένετε να φανέ πρώτα, αλλιώς θα ψοφήσουν -όπως και κάνουν καθημερινά-)

Σταματήστε να οδηγείτε καθημερινά τις επιχειρήσεις στο αρρωστημένο εμπόριο και τον καταστροφικό δανεισμό για να σας πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους για χρέη και φούσκες που οι ίδιες οι τράπεζες δημιούργησαν.

Σταματήστε τον λαϊκισμό γιατί μας έχετε φέρει πλέον σε απόγνωση και θυμηθείτε ότι οι σκλάβοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο παρα μόνο τις αλυσίδες τους.

Κατά την γνώμη του γράφοντα τα πράγματα δεν έφθασαν εδώ από ατυχείς χειρισμούς προγενέστερων κυβερνήσεων (αυτή η καραμέλα ήταν αηδία, δώστε μου άλλη), ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ. Οι οποίοι μέσα από την φιλοσοφία τους σκοπό έχουν να σου πάρουν την περιουσία σου και να φυτέψουν την δυστυχία μέσα στην ψυχή σου. Αυτό για μας τους απλούς ανθρώπους ακούγεται εξωπραγματικό αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια.
http://hellinon.net/EvraiikiPsyxi.htm

Για να καταλάβουμε που μας οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΝΤ είναι σημαντικό να διαβάσουμε τα ακόλουθα δημοσιεύματα, αφού πρώτα συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση στην Αμερική ξεκίνησε το 2005 απο το κόλπο των τραπεζών με τα subrime επενδυτικά προϊόντα.

Πίσω απ τα κούφια λόγια και το θέατρο, εδώ είναι η ουσία και το μέλλον της περιουσίας του Έλληνα:

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ;

-

ΗΠΑ: Αύξηση 81% στις κατασχέσεις κατοικιών το 2008
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/435909/ArticleNewsWorld.aspx

-

ΗΠΑ: Εκτόξευση 93% (ετήσια βάση) των κατασχέσεων τον Ιούλιο του 2009

http://www.capital.gr/news.asp?id=347270

-
15 Απριλίου 2008
Κατά 129% αυξήθηκε ο αριθμός των κατοικιών που περιήλθε στον έλεγχο των τραπεζών σε σχέση με το Μάρτιο του 2006. Ο Μάρτιος αποτέλεσε τον εικοστό έβδομο διαδοχικό μήνα που σημειώθηκαν αυξήσεις στις κατασχέσεις. Το Φεβρουάριο οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 60%. .
http://www.capital.gr/news.asp?id=485821

-
11 Ιουνίου 2008
Η επόμενη πραγματική κρίση στο real estate
Τον Απρίλιο του 2009 αναμένεται να ξεκινήσει η αναπροσαρμογή εκατοντάδων χιλιάδων στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου στις ΗΠΑ, προκαλώντας νέο «κύμα» κατασχέσεων.
http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=520176

-

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ
ΗΠΑ: Παράταση στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κατασχέσεων το 2009
http://www.capital.gr/news.asp?id=862951

-

Αμερική: Μια χώρα που κάτω από τον όρο homeless (άστεγος) κρύβει μορφωμένους ανθρώπους, πρώην οικογενειάρχες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.
“…Στις ΗΠΑ, άνθρωποι όλων των ηλικιών που βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 1,5 είναι παιδιά. Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες που κοιμούνται σε σταθμούς και σε υπόγειες διαβάσεις….Στην Ελλάδα, το πρόβλημα της έλλειψης στέγης έχει γίνει εμφανές τα τελευταία χρόνια.”
http://www.epohi.gr/residence_papandreou_social_19102003.htm

-

Και ακόμα χειρότερα τι κάνανε σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ουκρανία κ.α.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

….Στην Ελλάδα, το πρόβλημα της έλλειψης στέγης έχει γίνει εμφανές τα τελευταία χρόνια…”

Εκει θέλετε να μας οδηγήσετε;

ΑΣ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ…ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ…

Κύριοι που κυβερνάτε, αυτά δεν τα έγραψα εγώ, απλά τα διάβασα και σας τα επισημαίνω. Αν διαφωνείτε απευθυνθείτε σ αυτούς που τα γράψανε, αλλά ακόμα καλύτερα απευθυνθείτε σ αυτούς που μας αναγκάσανε να γράψουμε πριν μας αναγκάσετε αγανακτισμένοι να πράξουμε.!!!

Υπογραφή
Ο άστεγος με την πιστωτική

Πηγή:
www.kataggelies.com

ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ:

ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ  (ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΑΔΕ)  ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΣΑ’ ΝΑΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ

Διαβάστε πως επαληθεύονται σήμερα ένα – ένα αυτά που γράφτηκαν πριν από 100 τουλάχιστον χρόνια και ισως και εσείς πιστέψετε οτι τίποτα δεν είναι τυχαίο.
http://kataggelies.com/kataggelies/?page_id=343

Αναρωτιέμαι τι άλλο θα έπρεπε να γραφτεί για να πέσει μια κυβέρνηση…Αναρωτιέμαι τι άλλο θα έπρεπε να γραφτεί για να πέσει μια κυβέρνηση…Αναρωτιέμαι τι άλλο θα έπρεπε να γραφτεί για να πέσει μια κυβέρνηση…

14 Responses to Τώρα αρχίζει η κοροϊδία με τα κίνητρα

 1. Νικος on 20/10/2010 at 21:52

  Θα επιδοτήσουν για άλλη μια φορά –λογικά- τις επιχειρήσεις που δεν πλήττονται από την κρίση και μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ενδεχομένως και να τις αναπτύξουν, κάνοντας τον ανταγωνισμό πιο άνισο πηγαίνοντας στον πάτο μια ώρα αρχύτερα αυτούς που θίγονται περισσότερο.

  Κλείνοντας τους ετσι κάθε ελπίδα ν ανακάμψουν αφού ο ανταγωνισμός τους επιδοτείται… ενω αυτοί εχουν να καλύψουν αυξημένα κόστη εν μέσω -τραπεζόφερτης- κρίσης.

  Αυτοί συνήθως που θα επιδοτηθούν είναι οι ξένες θυγατρικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίοι έχοντας το ενα τους πόδι έξω από την χώρα, δεν εχουν τις συνέπειες της κρίσης στο σύνολο της επιχειρηματικής τους δράσης και μπορούν να χρηματοδοτούν με χαμηλότερο κόστος, τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Ενω ο Ελληνικός ανταγωνισμός τους βρίσκει μπροστά του καθημερινά τις κλειστές πόρτες των Ελληνικών τραπεζών και τος ξυλοδαρμό του, από την αυξημένη φορολογία και ποιος ξέρει τί άλλο μέτρο θα πάρουν ακόμα για να μας εξαφανίσουν, απο τον Ελληνικό επιχειρηματικό χάρτη.

  Τα εχουν σκεφτεί ολα πολύ καλά, είναι εμφανέστατο.

 2. Η κρίση της Ελλάδας on 21/10/2010 at 11:27

  Η Ελλάδα σε κρίση

  Ασφαλώς οι οικονομικές κρίσεις δεν έρχονται από τον ουρανό αλλά είναι δημιούργημα ανθρώπων και προφανώς είναι δημιούργημα αυτών που ωφελούνται από αυτές, οι οποίοι ασφαλώς και κάνουν τα πράγματα πολύπλοκα για να μην φαίνεται ο σχεδιασμός τους.

  Για αυτό και εμείς πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα απλά ώστε να καταλαβαίνουμε τι πραγματικά μας συμβαίνει.

  Γιατί το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι που ο πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι πραγματικά του συμβαίνει.

  Κάθονται στην αναπαυτική πολυθρόνα τους και παρακολουθούν τις ειδήσεις.
  Αν τους προσέξεις χωρίς να επηρεάζεσαι από την τηλεόραση θα δεις πρόσωπα αποχαυνωμένα που κοιτούν το θέαμα σα να κοιτούν ταχυδακτυλουργό.

  Για να καταλάβεις τι συμβαίνει πρέπει να κάτσεις μόνος σου με μολύβι και χαρτί και να βάλεις κάτω όλα τα σημαντικά γεγονότα με την χρονολογική τους σειρά και θα καταλάβεις αμέσως τι συμβαίνει και ποιος έχει όφελος να το ελέγχει και να το προκαλεί.

  Συμφωνώ με το άρθρο και έχω να προσθέσω ότι, παρά την όποια ανάπαυλα στην κρίση, που μπορεί να είναι μια ανάσα από το άνοιγμα των χρηματοδοτήσεων με νέα δάνεια, αυτό δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως μεταφέρει το πρόβλημα για μετά κάνοντας το μεγαλύτερο και ανυπέρβλητο.

  Σ αυτόν τον φαύλο κύκλο έχει πέσει από χρόνια η Αμερική και δεν βγήκε ποτέ.

  Βουλιάζει στα χρέη και αντιμετωπίζει τα προβλήματα της οικονομίας με νέα χρέη.

  Στην Ελλάδα έχουμε ένα παραπάνω πρόβλημα.
  Το πρόβλημα ότι δεν παράγουμε.
  Δηλαδή σε μεγάλο βαθμό στηριζόμαστε στις εισαγωγές.
  Απλά κοιτάξτε γύρω σας, ψαχτείτε επάνω σας… και θα δείτε αν έχετε περισσότερα εισαγόμενα η ελληνικά προϊόντα. Αυτό θα σας δείξει και την πορεία προς το μέλλον της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας.

  Όλο και περισσότερα προϊόντα από αυτά που μέχρι εχθές παράγαμε τώρα τα εισάγουμε, πράγμα που μας οδηγεί σε ένα οδυνηρό μέλλον.

  Οι γονείς χρηματοδοτούν τα παιδιά τους για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια αλλά δεν ψάχνουν την ποιότητα των γνώσεων που αυτά αποκομίζουν. Κανείς δεν ασχολείται με την πραγματική τους προετοιμασία για να βγουν στην αγορά εργασίας και άλλα πολύ σημαντικά στοιχεία και ασχολούνται όλοι με το τελικό αποτέλεσμα που είναι το πτυχίο.

  Πτυχίο όμως χωρίς αντίκρισμα στις γνώσεις που εμπεριέχει μοιάζει με επιταγή χωρίς αντίκρισμα.!!!

  Και αυτό αφήνει ακάλυπτα τα παιδιά σε μια αγορά εργασίας που παραπαίει.

  Έτσι ενώ στο παρελθόν οι Έλληνες με τις γνώσεις τους φωτίσανε και δείξανε τον δρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο σήμερα δεν είμαστε άξιοι να παράγουμε ούτε ποδήλατα. (και δεν μιλώ για τις ξένες παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα που κρύβονται πίσω από Ελληνικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενοι τις Ευρωπαϊκές Επιδοτήσεις. Ο τομέας της αιολικής ενέργειας είναι ένα καθαρό παράδειγμα όπου στην χώρα του ανέμου και των υδάτων όλες οι γεννήτριες είναι ξένες και εμεις εκλυπαρούμε για τις ξένες επενδύσεις αντί να στηρίζουμε τις ντόπιες).

  Έτσι έχουμε κακής ποιότητας εκπαίδευση σε πολλές περιπτώσεις και από την άλλη δεν έχουμε αρκετές δουλείες για ν απορροφήσουν όλους τους νέους με πανεπιστημιακή μόρφωση.

  Όλοι οι νέοι θέλουν να μορφωθούν και να κάτσουν στην καρέκλα, εγκαταλείποντας τις χειρονακτικές εργασίες και τα τεχνικά επαγγέλματα των γονιών, κάθονται τελικά στην καρέκλα της καφετέριας, μένοντας μακροχρόνια άνεργοι, καταναλώνουν καθημερινά τα ξένα προιόντα και δίνουν δουλειά στους ξένους όταν οι ίδιοι είναι άνεργοι.

 3. trapezes krisi on 21/10/2010 at 21:46

  Περιπτώσεις σαν αυτή που ακολουθεί δεν είναι φαινόμενο αλλά συνήθης πρακτική των τραπεζών που είναι οι μόνες –Ελληνικές και ξένες- οι οποίες επικαρπούνται τους καρπούς της κρίσης που οι ίδιες φέρνουν.

  Στη Eurobank οι «Μαρίνες Ρόδου»
  07:17 – 27 Νοέμβριος 2008

  Στην τράπεζα Eurobank περιήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των μετοχών, της εταιρείας ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε., που έχει αναλάβει την αξιοποίηση μαρινών στη Ρόδο και ελεγχόταν προηγουμένως από τις ΒΕΤΑΝΕΤ και ΕΚΑΤ-ΕΤΑΝ. Η απόκτηση του 60% της εταιρείας έγινε λόγω κατάπτωσης ενεχύρου, καθώς οι μετοχές ήταν ενεχυριασμένες για την εξασφάλιση τραπεζικού δανείου από την προβληματική ΒΕΤΑΝΕΤ. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες -ότι το πακέτο των μετοχών περιήλθε μέσω της διαδικασίας του νομοθετικού διατάγματος του 1923, που χρησιμοποιούν ακόμα πολλές τράπεζες.
  Τι λέει το διάταγμα; Ότι, εάν ο οφειλέτης καθυστερήσει κάποια δόση δανείου, τότε η τράπεζα κλείνει τους λογαριασμούς του. Στη συνέχεια μέσω μιας διαδικασίας εξπρές, οκτώ ημέρες μετά το κλείσιμο λογαριασμών, οι μετοχές που είναι ενεχυριασμένες βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Το διάταγμα του 1923 δεν προβλέπει διαδικασίες δημοσίευσης, όπως συμβαίνει σε άλλους πλειστηριασμούς και έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα ούτε στον οφειλέτη να αντιδράσει με ένδικα μέσα.
  Έτσι, κάθε τράπεζα αποκτά τις μετοχές στον πλειστηριασμό, έλλειψη άλλων ενδιαφερομένων, καθώς ουδείς άλλος γνωρίζει ότι γίνεται πλειστηριασμός. Μάλιστα η πώληση γίνεται σε αυθαίρετη τιμή, που καθορίζει ο δανειστής, δηλαδή η τράπεζα.
  Σημειώνεται πως τις υπόλοιπες μετοχές της Μαρίνας Ρόδου Α.Ε. κατέχει η ΤΡΙΤΩΝ Α.Ε. της οικογένειας του Τρύφωνα Κολίντζα (επικεφαλής της Τράπεζας Αττικής), την οποία εκπροσωπεί ο αδελφός του Γιώργος. Ο Γιώργος Κολίντζας συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Μαρίνες Ρόδου Α.Ε., αλλά και σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Λάτση-Eurobank…»

  Διαβάζοντας αυτή την είδηση μου ήρθε αμέσως στο μυαλό η διαφήμιση της τράπεζας:

  ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ EUROBANK ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ…

  Ποιος έδινε τα δάνεια αλόγιστα για αγορά κατοικίας με αποτέλεσμα να φουσκώσει τις τιμές των ακινήτων σε δυσθεώρητα ύψη;
  Ασφαλώς οι τράπεζες που στο παρελθόν σε κυνηγούσαν ακόμα και στην τουαλέτα να σου πουλήσουν δάνειο κατοικίας.
  Έβλεπες τις ακριβές τιμές των ακινήτων αλλά τα χαμηλά επιτόκια δεν σε άφηναν να δεις το μέγεθος του προβλήματος που θα ακολουθούσε στο μέλλον.
  Τώρα όμως που ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος φαίνεται καθαρά ποιες ήταν οι προθέσεις των τραπεζών.

  Γνωρίζανε πολύ καλά ότι το να ρίχνουν συνεχώς χρήματα για καταναλωτικούς σκοπούς –όπως και δάνεια κατοικίας- θα οδηγούσε στην αναμενόμενη κρίση.

  Και μάλιστα οι περισσότερες ευθύνες ανήκουν στην Κεντρική τράπεζα της Ελλάδος που παρακολουθεί τις τράπεζες και επέτρεψε να γίνει αυτό το πάρτι, αρκούμενη μόνο σε κάποια δημοσιεύματα που έκανε κατά καιρούς.

  Όλο αυτό το διάστημα που οι τράπεζες σκορπούσαν αλόγιστα χρήματα για καταναλωτικούς σκοπούς μπορούσε με πολλούς τρόπους να τις περιορίσει για να μην αφήσει την δημιουργία της φούσκας που πλέον όλοι βιώνουμε σήμερα.

  Εμείς δεν είμαστε ειδικοί.

  Εμας μας καθοδηγούν οι ειδικοί.!

  Οι ειδικοί –οι οποίοι τελούν υπό τον έλεγχο, την παρακολούθηση και την αδειοδότηση των εποπτικών αρχών του κράτους και της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος- έλεγαν όλα τα θετικά για την αγορά κατοικίας, για την ανάπτυξη της Ελλάδος κ.τ.λ.

  Ο κόσμος λοιπόν καθοδηγήθηκε εμφανώς σ αυτή την καταστροφή και δεν την προκάλεσε αυτός.

  Αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει γύρω μας.

  Επίσης μεγάλο μέρος της ευθύνης ανήκει και στα ΜΜΕ τα οποία γράφανε το κοντό τους και το μακρύ τους παρασέρνοντας τον κόσμο σε αυτό το τρελό πάρτι του real estate.

  Οι ειδικοί λοιπόν ξέρανε ότι όταν κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης και παγώσουν την αγορά κατοικίας η αγορά που θα ασφυκτιά θα καταπέφτει στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

  Αυτά τα έχουν κάνει κατ επανάληψη. Είναι οι γνωστοί αμερικάνικοι κύκλοι της οικονομίας όπου έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για αυτά τα κόλπα τα οποία κατά καιρούς επαναλαμβάνουν οι αμερικάνικες τράπεζες και για να θολώσουν τα νερά για όποιους είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και γνώρισαν τον προηγούμενο κύκλο (ψαριά) φροντίζουν να είναι εμφανές ότι σε κάθε οικονομικό κύκλο τα πράγματα είναι αλλιώς. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

  «οι χρηματιστηριακές μανίες, κάθε φορά έχουν άλλη μορφή και έτσι η νομική θωράκιση του συστήματος γίνεται εκ των υστέρων… προς κατευνασμό της μήνυος των χαμένων…»

  Αυτό δεν έπαψε ποτέ να επαναλαμβάνεται από το 1929 με πάντα τους ίδιους διοργανωτές. http://kataggelies.com/kataggelies/?p=233

  Όλοι θυμόμαστε την χρηματιστηριακή φούσκα του 1998-1999 με τον γενικό δείκτη στις 7000 μονάδες τις μετοχές σε δυσθεώρητα ύψη. Την επενδυτική μανία από αδαείς σε τρομακτικές διαστάσεις και τους διοργανωτές ξένους οίκους τους οποίους όλοι παρακολουθούσαν πολύ προσεκτικά να μιλούν για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, την αναβάθμιση της σε ώριμη αγορά και την σταθερή της πορεία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Σήμερα μαθαίνουμε ότι απόκρυπταν το τεράστιο δημόσιο χρέος με την βοήθεια των ξένων οίκων και την Ελληνική κυβέρνηση και αυτό τώρα για τους ίδιους ξένους οικους είναι πολύ σοβαρό –όταν στην χώρα που εδρεύουν το δημόσιο χρέος φτάνει το 300% στην χώρα μας το 120% το θεώρησαν ξαφνικά υπερβολικό και έπνιξαν την αγορά.

  Αυτά είναι κραυγαλέα στοιχεία χειραγώγησης της αγοράς και μαζική οδήγηση του πληθυσμού στην σημερινή καταστροφή.

  Οι ίδιοι ξένοι οίκοι είναι επίσης μέτοχοι στις ελληνικές τράπεζες στις οποίες καταλήγει πλέον σήμερα η περιουσία του έλληνα επιχειρηματία, εργαζόμενου, επενδυτή.

  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ;

 4. Εβραίοι τραπεζίτες on 23/10/2010 at 01:37

  Πίσω από όλα αυτά είναι λογικό να κρύβονται οι Εβραίοι.
  Τα γεγονότα ταιριάζουν απόλυτα με τις γραμμές που τους δίνει η φιλοσοφία και η θρησκεία τους.
  http://hellinon.net/EvraiikiPsyxi.htm

  Η ιουδαϊκή θρησκεία, με όλο αυτό το μίσος που ενσπείρει κατά των άλλων λαών και την έφεση προς κυριαρχία που εμπνέει στους πιστούς της Εβραίους, θα ήταν εν τούτοις αδιάφορη για όλους μας, εάν ο εβραϊκός λαός ζούσε στην πατρίδα του, σε ένα κάποιο συγκεκριμένο χώρο. Θα ήταν τότε δικαίωμά τους – ίσως και καθήκον τους – να πιστεύουν ότι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού. Αυτό θα ήταν μία έκφραση του εθνικισμού τους. Το πρόβλημα όμως δημιουργείται, διότι οι Εβραίοι εξαπλώνονται μεταξύ των άλλων λαών, τους μισούν και τείνουν από μέσα να τους διαβρώσουν, για να κυριαρχήσουν εκείνοι…Βασικό γνώρισμα του Εβραίου είναι ο άκρατος ατομισμός, η αίσθηση του πως δεν ανήκει στον λαό, εν μέσω του οποίου ζει, αδιαφορεί για την ξένη πατρίδα που τον φιλοξενεί. Δεν συμμετέχει στους πόθους και τα ιδανικά του λαού που τον περιβάλλει, δεν εχει συνανθρώπους…Μόνο με την κατεδάφιση των συνόρων, με τον καθολικό κοσμοπολιτισμό, δεν θα διακρίνεται ο άπατρις Εβραίος και δεν θα κινδυνεύει από τους οργανωμένους λαούς…Η επιδίωξη του υπήρξε πάντοτε το One World, η πλήρης ισοπέδωση, η έλλειψη εθνικών και φυλετικών διακρίσεων. Σε ένα τέτοιο άχρωμο περιβάλλον, η δράσι του θα ήταν ελεύθερη και δεν θα κινδύνευε ν αποκαλυφθεί…Επειδή λοιπόν οι Εβραίοι δεν μπορούν – ή δεν θέλουν – να έχουν πατρίδα, πρέπει και οι άλλοι να την χάσουν.

  Ο δε μισελληνισμός των Εβραίων είναι αρκετά γνωστός και εχει τις ρίζες του βαθιά στο παρελθόν.

  Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι’αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στίς πολιτιστικές του ρίζες… Να πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα…
  ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΓΚΕΡ
  http://hellinon.net/EvraiikiPsyxi.htm

  Οδηγούν κυβερνήσεις, λαούς, πολίτες, επιχειρήσεις στην οικονομική καταστροφή και την φτώχεια για να βγαίνουν αυτοί κάθε φορά πιο δυνατοί και εύρωστοι.

  Στο τέλος αυτού του άρθρου βρίκα πολύ διαφωτιστικές πληροφορίες που ομολογώ είναι εντυπωσιακές για την δράση, την βλακεία και το μίσος αυτού του λαού.
  http://kataggelies.com/kataggelies/?p=223

 5. μμε on 23/10/2010 at 21:16

  ΟΙ ΕΥΘΗΝΕΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

  Όπως και μετά το κόλπο του χρηματιστηρίου που τελείωσε το πάρτι της ανόδου το 1999 έτσι και σήμερα –αλώστε το σημερινό κόλπο της καταχρεωμένης Ελλάδος είναι μια συνέχεια του κόλπου του χρηματιστηριακού κόλπου- και στις δυο περιπτώσεις βλέπω με λύπη μου να φορτώνουν την ευθύνη στον λαό.

  Για να βάλουμε όμως κάποια πράγματα στην θέση τους για να δούμε αν πράγματι φταίει ο λαός;

  Οι ξένοι μέσω των ΜΜΕ φούσκωσαν το χρηματιστήριο στην Ελλάδα σε δυσθεώρητα ύψη και η κυρίως καραμέλα που είχαν τα ΜΜΕ φυτέψει στο μυαλό του κόσμου ήταν, ότι έρχονται οι ξένοι, αγοράζουν οι ξένοι, θα γίνουμε ώριμη αγορά στο επίπεδο των ξένων αγορών γιατί μας αναβαθμίζουν οι ξένοι, ότι μεγάλα ξένα αμοιβαία κεφάλαια θα επενδύσουν στην Ελληνική αγορά όταν θα μας αναβαθμίζανε οι ξένοι -με πρωτοκλασάτη την εξ Αμερικής Morgan Stanley-. Όταν τελείωσε το πάρτι μαζί με τα χρήματα του κόσμου και το χρηματιστήριο γκρεμίσθηκε τότε κανείς δεν έριξε τις ευθύνες στους πραγματικούς ένοχους.
  Αλλά τα ίδια ΜΜΕ που σπρώξανε τον κόσμο στον γκρεμό, τώρα άρχισαν να του καλλιεργούν το αίσθημα της ευθύνης -δηλαδή ότι φταίει ο κόσμος- λες και ήξερε και από εχθές από χρηματιστήριο.
  Οι εποπτικές αρχές επίσης -που έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης αφήνοντας την Ελλάδα ανοχύρωτη, αρκούνται σε απλούς παρατηρητές. π.χ. Κεντρική τράπεζα της Ελλάδος, εποπτικές αρχές χρηματιστηρίου, υπουργείο οικονομικών κ.τ.λ. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό που στην κορυφή του πυρετού ακόμα και πολιτικοί όπως ο υπουργός οικονομικών και ο πρωθυπουργός μιλούσαν για την καλή πορεία και τις προοπτικές του χρηματιστηρίου και τα καλά στοιχεία της οικονομίας. Ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι απόκρυπταν την πραγματική κακή κατάσταση του υπερδανεισμού και τα στοιχεία της ανάπτυξης που εμφανίζανε σαν σημαντικά ήταν ψεύτικη ανάπτυξη βασισμένη στα δανεικά λεφτά των ξένων που δινόντουσαν για κατανάλωση και όχι για πραγματικές επενδύσεις με προοπτικές αποπληρωμής.

  Το επόμενο κόλπο των δανείων που ακολούθησε την μετέπειτα περίοδο -όπως κάνανε άλλωστε και στην κρίση του 1929-933 στην Αμερική- είχε σαν αποτέλεσμα να καταστρέψει και να καταχρεώσει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα να έχουν κλείσει εταιρείες που λειτουργούσαν για δεκάδες χρόνια στην Ελλάδα και πολλές από αυτές να έχουν ήδη περάσει στον Έλεγχο των τραπεζών.
  Οι εποπτικές αρχές πάντα θεατές στο θέατρο των ξένων οργανωτών με τους Έλληνες ηθοποιούς.

  Σήμερα ακούμε ξανά από τα ΜΜΕ να καλλιεργούν το ίδιο αίσθημα της ευθύνης στον κόσμο για την κακή κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της κατασπατάλησης του δανεικού χρήματος. Ποιοι όμως δίνανε τα χρήματα αλόγιστα και κυρίως για καταναλωτικούς σκοπούς;
  Ποιοι τους εποπτεύουν αυτούς και τους θέτουν έγκαιρα τους περιορισμούς για να μην ξεχαρβαλώνουν την χώρα;
  Όλοι αυτοί φέρουν την ευθύνη και όχι ο απλός λαός αμαθής λαός.

  Τα κόλπα αυτά οι ίδιοι ξένοι τα έχουν κάνει από καιρό σε άλλες χώρες και τα φέρνουν εξελιγμένα στην χώρα μας.

  Είναι καλό να διαβάζουμε και λίγο οικονομική ιστορία για να δούμε ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα ούτε πρωτοφανή είναι ούτε και τυχαία.

  ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΗΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΣΑΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΙΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΠΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥΣ.

  ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΑ ΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Ελέγχου) που σας περνάνε οτιδήποτε θέλουν και εσείς το καταπίνετε χωρίς καν να το σκεφθείτε.
  (αυτά σας σπτώξανε στην οικονομική αφαίμαξη του χρηματιστηρίου, αυτά σας καλιεργησανε τις καταναλωτικές ανάγγες και σας σπτώξανε μετά τα δάνεια για να τις καλύψετε και ακόμα αυτά τα ίδια ΜΜΕ παρακολουθείτε προσπαθώντας να δείτε μεσα από αυτά το φώς στο τούνελ που σας βάλανε. Ειναι τρομακτική αυτή η αδιαμαρτήριτη αποβλάκωση του κόσμου)

  Ο λαός είναι πάντα λαός. Πάει όπου τον κατευθύνεις. Αν τον στέλνεις στον πόλεμο θα πάει να σκοτωθεί στον πόλεμο. Αν τον στέλνεις στο σχολείο η στην εκκλησία θα πάει αδιαμαρτύρητα στο μεγαλύτερο ποσοστό του εκεί που τον στέλνεις. Εσύ που έχεις την διοίκηση έχεις και την ευθύνη. ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ.

 6. admin on 23/10/2010 at 22:48

  Η Εφαρμογή των πρωτοκόλλων της Σιών είναι εμφανέστατη σήμερα και μάλιστα από τους Εβραϊκούς κύκλους όπως είναι γνωστή πλέον η συμμετοχή των εβραίων στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.

  Για όποιους δεν γνωρίζουν τα Πρωτόκολλα περιγράφουν και δίνουν οδηγίες πώς κυβερνούν τον κόσμο μέσω του ελέγχου των ΜΜΕ και της οικονομίας και αντικαθιστούν την παραδοσιακή κοινωνία με μία που βασίζεται καθαρά στον έλεγχο των μαζών.

  Βάλτε τα στοιχεία κάτω με χρονολογική σειρά για να δείτε βήμα – βήμα πως επαληθεύεται αυτό στην πράξη.

  Πώς ενσωματώθηκαν και οι Έλληνες σ αυτό το ανελέητο κυνήγι του χρήματος παραμερίζοντας όλες τις προγενέστερες αξίες τους που τους έκαναν κατα το παρελθόν διάσημους σ όλο τον κόσμο.

 7. admin on 24/10/2010 at 01:13

  «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών»

  Πρωτόκολλο Πρώτο
  Οι Χριστιανικοί λαοί αποκτηνώθηκαν από τα ισχυρά ποτά, η νεολαία τους αποβλακώθηκε από τις κλασσικές σπουδές και από την πρόωρη ακολασία, στην οποία την έχουν σπρώξει οι πράκτορές μας…

  Πρωτόκολλο Δεύτερο
  Οι άρχοντες, που θα τους εκλέγουμε εμείς από την τάξη του λαού ανάλογα με το δουλικό χαρακτήρα τους, δε θα είναι πρόσωπα προετοιμασμένα για τη διακυβέρνηση της χώρας…

  Πρωτόκολλο Τρίτο
  Λίγο χρόνο ακόμη και οι αταξίες, οι χρεωκοπίες θα εμφανισθούν παντού…
  Το συμφέρον μας απεναντίας είναι να εκφυλίζονται οι Χριστιανοί.
  Οι Χριστιανοί έχασαν την συνήθεια να σκέπτονται χωρίς τις επιστημονικές συμβουλές μας.

  Πρωτόκολλο Τέταρτο
  Ποιος θα μπορούσε να ανατρέψει μια αόρατη δύναμη; Διότι τέτοια είναι η δική μας…
  Οι κοινωνίες αυτές θα έχουν μία απόλυτη απέχθεια προς την ανώτερη πολιτική και προς τη Θρησκεία…

  Πρωτόκολλο Πέμπτο
  Ποια μορφή διοικήσεως μπορεί κανείς να δώσει σε κοινωνίες, στις οποίες η διαφθορά εισχώρησε παντού;…
  Οι δυνάμεις δε μπορούν να συνάψουν ούτε την πιο ασήμαντη συμφωνία χωρίς να παίρνουμε εμείς μέρος σ’ αυτή…
  Το μεγαλειώδες πρόβλημα της Κυβερνήσεώς μας είναι να εξασθενίζουμε το δημόσιο φρόνημα μέσω της κριτικής, να κάνουμε τους λαούς να χάνουν την συνήθεια να σκέπτονται…
  Θα κουράζουμε τόσο πολύ τους Χριστιανούς μ’ αυτή την ελευθερία, ώστε θα τους εξαναγκάζουμε να μας προσφέρουν μια διεθνή εξουσία…

  Πρωτόκολλο Έκτο
  Λίγο αργότερα θα ιδρύσουμε τεράστια μονοπώλια, δεξαμενές των κολοσσιαίων πλούτων, από τα οποία και οι μεγάλες περιουσίες των Χριστιανών θα εξαρτώνται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε θα καταβροχθισθούν μέσα σ’ αυτά, όπως η αξιοπιστία των Κρατών…

  Πρωτόκολλο Έβδομο
  Η αύξηση των εξοπλισμών και του προσωπικού της αστυνομίας είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του σχεδίου που εκθέσαμε…

  Πρωτόκολλο Όγδοο
  …να οικειοποιηθούμε όλα τα όργανα που οι αντίπαλοί μας θα μπορούσαν να μεταχειρισθούν εναντίον μας…

  Πρωτόκολλο Ένατο
  Θα κυβερνήσουμε με χέρι σταθερό, διότι έχουμε να κάνουμε με συντρίμμια ενός κόσμου άλλοτε ισχυρού, σήμερα όμως υποταγμένου σε μας…
  Έχουμε αποκτηνώσει και διαφθείρει τη Χριστιανική νεολαία με μια ανατροφή βασισμένη σε αρχές και θεωρίες ψεύτικες, όπως γνωρίζουμε, αλλά οι οποίες ήταν έμπνευση δική μας…

  Πρωτόκολλο Δέκατο
  Επαναλαμβάνω σήμερα ό,τι ήδη είπα, και παρακαλώ να το θυμηθείτε, ότι δηλαδή ασφαλώς οι Κυβερνήσεις και οι λαοί δε βλέπουν παρά μόνο την εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων…
  Η Βουλή θα καλύψει, θα υπερασπίσει, θα εκλέξει τους Προέδρους, αλλά εμείς θα της αποσύρουμε το δικαίωμα να προτείνει νόμους ή να τους μεταβάλλει. Το δικαίωμα αυτό θα απονεμηθεί στον υπεύθυνο Πρόεδρο, ο οποίος θα είναι ένα παιχνιδάκι μέσα στα χέρια μας…
  Έτσι θα προχωρήσουμε στην κατάργηση κάθε συνταγματικότητας, όταν θα έχει έλθει ο χρόνος να συγκεντρώσουμε όλες τις κυβερνήσεις κάτω από τη Μοναρχία μας…
  πρέπει να διαταράζουμε διαρκώς σε όλες τις χώρες τις σχέσεις του λαού και της κυβερνήσεως, να κουράζουμε όλο τον κόσμο με το χωρισμό, την έχθρα, το μίσος και με το μαρτύριο της πείνας, του εμβολιασμού των ασθενειών, της αθλιότητας, για να μη βλέπουν έτσι οι Χριστιανοί άλλη σωτηρία παρά την προσφυγή στην πλήρη και ολοκληρωτική ηγεμονία μας…

  Πρωτόκολλο Ενδέκατο
  Οι Χριστιανοί είναι κοπάδι πρόβατα και εμείς είμαστε οι λύκοι…

  Πρωτόκολλο Δωδέκατο
  Απέναντι στον Τύπο θα ενεργούμε με τον εξής τρόπο.
  Σας παρακαλώ να σημειώσετε ότι ανάμεσα σ’ εκείνους που θα μας επιτίθενται θα υπάρχουν και όργανα δημιουργημένα από μας, αλλά αυτά θα προσβάλλουν αποκλειστικά ορισμένα σημεία, των οποίων εμείς θέλουμε τη μεταβολή…
  Τίποτα δε θα δημοσιεύεται στο κοινό χωρίς τον έλεγχό μας…
  Το αποτέλεσμα αυτό κατορθώθηκε πια στις μέρες μας από το γεγονός ότι όλες οι ειδήσεις συλλέγονται από πάρα πολλά πρακτορεία, τα οποία τις συγκεντρώνουν από όλα τα μέρη του κόσμου. Τα πρακτορεία αυτά θα είναι τότε εξ ολοκλήρου δικά μας και δε θα δημοσιεύουν τίποτε άλλο παρά αυτό που θα τα διατάζουμε…
  Αν από τώρα μπορέσαμε να κυριαρχήσουμε στις σκέψεις των Χριστιανικών κοινωνιών σε τέτοιο βαθμό, ώστε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται τα παγκόσμια γεγονότα μέσα από τους χρωματιστούς φακούς των γυαλιών τα οποία βάζουμε μπροστά στα μάτια τους,…

  Πρωτόκολλο Δέκατο Τρίτο
  Ο Τύπος άλλωστε θα τραβάει αμέσως την προσοχή πάνω σε νέα ζητήματα (έχουμε, όπως γνωρίζετε, συνηθίσει τους ανθρώπους να ζητούν πάντοτε το νέο). Κάποιοι ηλίθιοι, που θα φαντάζονται τους εαυτούς τους όργανα του πεπρωμένου, θα ασχοληθούν με τα νέα αυτά ζητήματα, χωρίς να αντιληφθούν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτε από εκείνα που θέλουν να συζητήσουν.
  Και για να μην κατορθώνουν τίποτε με τη σκέψη, θα τους αποτρέπουμε απ’ αυτή με διασκεδάσεις, με παιχνίδια, τέρψεις, πάθη, οίκους ανοχής…
  Λίγο μετά θα προτείνουμε μέσω του Τύπου διαγωνισμούς τέχνης, αθλητισμού κλπ. Το ενδιαφέρον γι’ αυτά θ’ απομακρύνει οριστικά το πνεύμα τους από ζητήματα, για τα οποία θα αναγκαζόμασταν να παλέψουμε εναντίον τους.
  Χάνοντας λίγο-λίγο τη συνήθεια να σκέπτονται με δική τους πρωτοβουλία,…

  Πρωτόκολλο Δέκατο Τέταρτο
  Όταν θα έρθει η βασιλεία μας δε θ’ αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας εκτός απ’ αυτή του ενός θεού μας, με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η μοίρα μας, γιατί είμαστε ο εκλεκτός λαός και μέσω του οποίου η ίδια μοίρα είναι ενωμένη με τα πεπρωμένα του κόσμου. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να καταστρέψουμε κάθε πίστη.
  Θα διεγείρουμε τόσο μεγάλη απέχθεια απέναντι σ’ αυτά, ώστε οι λαοί θα προτιμούν την ησυχία της δουλείας από τα δικαιώματα της διαβόητης ελευθερίας, η οποία τόσο τους βασάνισε, η οποία τους αφαίρεσε τα μέσα της επιβίωσης, η οποία τους παρέδωσε για εκμετάλλευση σε συμμορία τυχοδιωκτών που δε γνώριζαν τι έκαναν…

  Πρωτόκολλο Δέκατο Πέμπτο
  Στις Χριστιανικές κοινωνίες που έχουμε σπείρει τόσο βαθιές ρίζες διαφωνιών και διαμαρτυριών, δεν είναι δυνατό ν’ αποκατασταθεί η τάξη παρά μόνο με αμείλικτα μέτρα, που να μαρτυρούν άκαμπτη εξουσία…
  Οι μασονικές στοές αυτές θ’ αποτελούν το σπουδαιότερο γραφείο πληροφοριών μας και το όργανό μας που θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή…
  Όσοι συμμετέχουν στις μυστικές οργανώσεις είναι συνήθως φιλόδοξοι τυχοδιώκτες και γενικά άνθρωποι ως επί το πλείστον κενοί, με τους οποίους δε θα δυσκολευτούμε να συνεννοηθούμε για την εκπλήρωση των σκοπών μας…

  Πρωτόκολλο Δέκατο Έκτο
  Για το σκοπό να καταστρέψουμε κάθε ξένη για μας συγκεντρωτική δύναμη, θα καταργήσουμε τα Πανεπιστήμια, τα οποία αποτελούν τον πρώτο σταθμό του συγκεντρωτισμού, και θα ιδρύσουμε καινούργια με νέα μορφή.
  Η κακή γνώση που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για τα πολιτικά ζητήματα δημιουργεί ουτοπιστές και κακούς πολίτες. Μπορείτε και μόνοι σας να καταλάβετε σε ποια κατάσταση έφερε τους Χριστιανούς η γενική μόρφωσή τους. Αναγκασθήκαμε να εισαγάγουμε στη μόρφωσή τους όλες τις αρχές που τόσο καλά εξασθένησαν την κοινωνική τους τάξη…
  Το σύστημα της κατάπνιξης της σκέψης μπήκε ήδη σε εφαρμογή με τη μέθοδο που ονομάστηκε “διδασκαλία με εικόνες” και που θα μεταβάλλει τους Χριστιανούς σε άβουλα και υπάκουα ζώα…

  Πρωτόκολλο Δέκατο Έβδομο
  Η ελευθερία της συνειδήσεως έχει ήδη διακηρυχθεί παντού. Επομένως ελάχιστα χρόνια απομένουν ακόμη μέχρι την πλήρη κατάρρευση της Χριστιανικής Θρησκείας…
  Στο πρόγραμμα μας το ένα τρίτο των υπηκόων μας θα επιβλέπει τους άλλους…
  …Πως αλλιώς όμως θα μπορούσαμε να πετύχουμε τον πολλαπλασιασμό των ανωμαλιών στη διοίκησή τους; Με ποια άλλα μέσα;… Μεταξύ των σπουδαιότερων απ’ αυτά είναι και τα όργανα στα οποία έχει ανατεθεί η διατήρηση και η αποκατάσταση της τάξης…

  Πρωτόκολλο Δέκατο Όγδοο
  Θα εξαναγκάσουμε τις Κυβερνήσεις ν’ αναγνωρίσουν την αδυναμία τους με τα φανερά μέτρα ασφαλείας που θα παίρνουν, και με τον τρόπο αυτό θα καταστρέφουμε το γόητρο της εξουσίας…

  Πρωτόκολλο Δέκατο Ένατο
  Οι επαναστάσεις δεν είναι δυνατό να χαρακτηριστούν αλλιώς εκτός από γάβγισμα μικρού σκυλιού εναντίον ενός ελέφαντα. Για μια καλά διοργανωμένη Κυβέρνηση, όχι από άποψη αστυνομικής, αλλά κοινωνικής οργάνωσης, το μικρό σκυλί γαβγίζει εναντίον του ελέφαντα, γιατί αγνοεί την ξεχωριστή του θέση και αξία. Αρκεί κάποιος να αποδείξει μ’ ένα καλό παράδειγμα την αξία της μιας ή της άλλης, για να πάψουν τα σκυλάκια να γαβγίζουν και να συνηθίσουν να κουνάνε την ουρά τους μόλις εμφανίζεται ο ελέφαντας.
  Για να αφαιρέσουμε το γόητρο της ανδρείας από το πολιτικό έγκλημα, θα τους καθίζουμε στο εδώλιο των κατηγορουμένων δίπλα με τους κλέφτες, τους δολοφόνους και τους κάθε λογής φτηνούς και ταπεινούς εγκληματίες.
  Τότε η κοινή γνώμη θα συγχύσει στη σκέψη της αυτή την κατηγορία των εγκληματιών με τον εξευτελισμό των άλλων και θα τους αντιμετωπίσει με την ίδια περιφρόνηση…

  Πρωτόκολλο Εικοστό
  Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των Χριστιανών.
  Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις…
  Τα δάνεια αυτά επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων. Τα υποδούλωσαν στο κεφάλαιο. Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους…
  Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας…
  Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν’ αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν! Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;…

  Πρωτόκολλο Εικοστό Πρώτο
  Επωφεληθήκαμε τη διαφθορά των διοικητών και την αμέλεια των κυβερνητών, για να εισπράξουμε ποσά διπλάσια, τριπλάσια και ακόμη μεγαλύτερα, δανείζοντας στις κυβερνήσεις των Χριστιανών χρήμα που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο Κράτος…

  Πρωτόκολλο Εικοστό Δεύτερο
  Έχουμε στα χέρια μας τη μεγαλύτερη δύναμη της σημερινής εποχής, το χρυσό…

  Πρωτόκολλο Εικοστό Τρίτο
  Για να συνηθίσουν οι Λαοί την υπακοή, πρέπει να τους εξασκήσουμε στη μετριοφροσύνη και, επομένως, να ελαττώσουμε την παραγωγή των ειδών πολυτελείας. Μ’ αυτό το μέτρο θα βελτιώσουμε τα διεφθαρμένα ήθη ανταγωνιζόμενοι την πολυτέλεια…
  Η απεργία είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα για την κυβέρνηση. Για μας ο ρόλος της θα τελειώσει, αμέσως μόλις η εξουσία έρθει στα χέρια μας…

  http://www.kalami.net/2005/cosmos/prwtokolla_siwn.html

  ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…

 8. Σ.Μ. on 26/10/2010 at 13:23

  Δυστιχως ο κόσμος νομίζει -όπως θελουν να νομίζει αυτοί που δημοιουργήσαν το πρόβλημα- οτι φταίει ο ενας πολιτικός ή ο άλλος.

  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΞΩΝΤΟΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.
  οπως φαινεται καθαρά απο εδω
  http://kataggelies.com/kataggelies/?page_id=343
  αλλά και αν ψάξει κάποιος τα βιβλία για τα προτόκολα της σιών και τους εβραίους τραπεζίτες. Εχουν γραφτεί πολλά αλλά πνίγονται στον ποταμό της πληροφορίας που ο κόσμος πλέον εχει κουραστεί και δεν ψάχνει την πληροφορία.! (ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΟΚΟΛΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΑΛΥΘΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ)

  ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΚΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ.

  ΟΠΩΣ ΒΡΙΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.

  (ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ)

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ -(ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΙ ΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΟΛΩΝ.

  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ;

  ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΟΚΟΛΑ.

 9. handicra on 26/10/2010 at 21:31

  ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΙΩΝΩ.
  ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ?
  ΓΙΑΤΙ ? ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ Σ/Μ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ.ΤΟ ΒΙΩΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ Σ/Μ,ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΦΕΣΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ.
  ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ “ΑΝΤΙΔΡΩ” ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ Η “ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ”. ΠΕΡΙΜΕΝΩ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ.

  ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
  ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΠΟΧΗ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΩΣ ΕΥΝΟΕΙΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ. ΧΕΣΤΗΚΑ. ΕΑΝ ΤΟ 51% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΙ, ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ η ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΖΟΥΜΕ-ΠΟΛΟΝΟΥΜΕ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΜΑΣ ΨΗΨΙΖΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ (ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΞΕΛΕΞΑΝ) ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ (ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ) ΓΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.
  ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΧΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΜΑΜΕΛΟΥΚΟΙ ΛΙΓΟΣΤΕΨΑΝ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΛΑΜΟΓΙΑΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ (ΠΟΥ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΟΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΗ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ…ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ, …ΤΟΤΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ.
  ΛΟΙΠΟΝ….”ΑΝΤΙΔΡΩ”

  Ο ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ …ΠΟΥ “ΑΝΤΙΔΡΑ”

  ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ

 10. Pimco on 27/10/2010 at 00:30

  «Στο τέλος της διαδικασίας ( του Μνημονίου, το 2013) το βάρος του χρέους πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο απ’ ότι ήταν στην αρχή»

  http://www.reporter.gr/Απόψεις/Ανεμοδείκτης/item/164939-Pimco-Η-Ελλάδα-θα-χρεοκοπήσει-σε-τρία-χρόνια

  Με τα επιπλέον δάνεια στους υπερδανεισμένους δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Αντίθετα μεταφέρετε για αργότερα οπου και γίνεται μεγαλύτερο και πιο πιεστικό.

  Τωρα σε σχεση με την υποτιθέμενη μείωση του δημοσίου σε ενα τόσο μικρό χρονικό διάστημα ακούγεται το λιγότερο γελεία.

  Πως μειώσατε το δημόσιο χωρίς να μειώσετε την γραφειοκρατία;

  Εδω ειναι ολο το παραμύθι.

  Ημουν στον ΟΑΕΕ όπου άκουγα τους υπαλήλους να βρίχουν μεταξύ τους και να δείχνουν τους φακέλους που συσωρευόταν γύρω τους χωρίς να μπορούν να τους εκκαθαρίσουν , μια και ο καθενας είχε φωρτοθεί με δυο τρείς δουλειές. Οι οποίες προφανώς και δεν βγαίνουν.

  Αρα το πρόβλημα και εδω μεταφέρεται για αργότερα όπου και εδω ειναι μεγαλύτερο. Δεν ειναι λοιπόν καμίας αξίας η συσώρευση των εργασιών των δημοσίων υπάλλήλων για να δείξουμε μια πρόσκαιρη μείωση προσωπικού.

  Η μόνη λύση είναι ο σχεδιασμός για σοβαρή μείωση της γραφειοκρατείας.

  Αυτό και μόνο θα μπορουσε να οδηγήσει σε μια μόνημη και απροβληματιστη του δημοσίου χωρίς αυτό να δυσλητουργεί και να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.

 11. Ανδρέας Γ. on 27/10/2010 at 00:54

  Μερικά μέτρα παίρνονται για τα μάτια και μόνο

  Σχετικά με την υποτιθέμενη μείωση του δημοσίου σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα ακούγεται το λιγότερο γελοία.

  Πως μειώσανε το δημόσιο χωρίς να μειώσουν την γραφειοκρατία;

  Εδώ είναι όλο το παραμύθι που φαίνεται και στον πιο αδαεί οτι ολα είναι για τα μάτια σε ενα στημένο σκηνικό.

  Ήμουν στον ΟΑΕΕ όπου άκουγα τους υπαλλήλους να βρίχουν μεταξύ τους και να δείχνουν τους φακέλους που συσσωρευόταν γύρω τους χωρίς να μπορούν να τους εκκαθαρίσουν , μια και ο καθένας είχε φορτωθεί με δυο τρεις δουλειές, οι οποίες προφανώς και δεν βγαίνουν. Αυτό λογικά πανω κάτω συμβαίνει σε ολο το δημόσιο. Ακουσατε σοβαρα μέτρα μείωσης της γραφειοκρατίας;

  Ακούμε συνεχώς ότι αυτό θα γίνεται σε μια μέρα και το άλλο σε δυο. Οι υπάληλοι γελάνε με αυτα γιατί όπως λένε, όταν ερθει η ωρα να πας για να εξυπηρετιθείς σε μια μέρα, δεν εχει αλλάξει κάτι ουσιαστικά στα χαρτιά που πρεπει να προσκομίσεις κ.τ.λ. Με υπαλήλους που μίλησα και μιλάνε με υψηλόβαθμους τους μου λένε οτι μιλάνε άλλη γλώσσα, δεν ενδιαφέρονται καν να ερθουν να δουν αν οι λύσεις που προτείνουν οι κατώτεροι είναι σωστές ή οχι για την καλύτερη λειτουργία του δημοσίου και την εξυπηρέτιση του κοινού.

  Άρα το πρόβλημα και εδώ μεταφέρεται για αργότερα όπου και εδώ είναι μεγαλύτερο. Δεν είναι λοιπόν καμίας αξίας η συσσώρευση των εργασιών των δημοσίων υπάλλήλων για να δείξουμε μια πρόσκαιρη μείωση προσωπικού.

  Η μόνη λύση είναι ο σχεδιασμός για σοβαρή μείωση της γραφειοκρατίας.

  Αυτό και μόνο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μόνιμη και απροβληματιστη μείωση του δημοσίου χωρίς αυτό να δυσλειτουργεί και να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.

  Επίσης σε μια περίπτωση ακόμα που γνωρίζω από πρώτο χε΄ρι στις παλαιότερες ανακοινωσεις του ΟΤΕ για εθελουσία έξοδο των εργαζομένων με υψηλότατες αποδοχες έφυγαν πολλά στελέχη τα οποία ιδότευσαν και πήραν και ενα παχουλό πριμ. ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΟΤΕ ΕΙΧΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩΝΤΕΣ -ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΣΑΝ Η ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΕΣ.

  Για αυτό λοιπόν τα σοβαρά αυτά θέματα της μειωσης με παράληλα της αύξησης της αποτελεσματικότητας του δημοσίου -που ολους μας βρίσκουν σύμφωνους- δεν αντιμετωπίζονται με δημοσιεύματα αλλά με πράξεις και έργα μακροχρόνιου σχεδιασμού.

  ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΥΓΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΥΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ.

  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

  κατ τ αλλα ολοι συμφωνούμε στις μειώσεις των μισθών και στις απελευθερώσεις των αγορων, όταν όμως αυτά γίνονται στο πόδι οδηγούν στην αναρχία.

  Δηλαδή τώρα πήγαμε στο ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η σύνταξη της μητέρας σας ή άλλα πιο σοβαρότερα θέματα που πολλές φορές εχουν κόστος και την ανθρώπινη ζωή γιατί μειώσαμε το προσωπικό.

  Θα αυξήσουμε από την άλλη τις ουρές, θα επεκτείνουε την αγγύλωση του κρατικού μηχανισμού και το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο.

 12. ΝΙΚ on 26/11/2010 at 22:30

  Κάθε μέρα ακούμε και για μία επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα που βάζει λουκέτο, στέλνοντας στο ταμείο ανεργίας τους υπαλλήλους της και στερώντας από τη χώρα την προοπτική της ανάπτυξης.

  Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι έγκλημα σε βάρος της χώρας και των πολιτών της.

  Σε λίγο δεν θα υπάρχουν Ελληνες στην Ελλάδα.

  Τα λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα είναι απανωτά και δεν αφορούν πλέον μόνο τα μικρομάγαζα. Μεγάλες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και άλλες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής εξαιτίας των οφειλών του δημοσίου!

  ΕΤΣΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ.

  ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

  ΠΡΩΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΝΕΡΟ…ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ…ΓΙ ΑΥΤΟ

  Αντίθετα, ο δημόσιος τομέας συνεχίζει αγέρωχα. Σε λίγο καιρό θα υπάρχουν σε αυτή τη χώρα μόνο δημόσιες υπηρεσίες.

  Ο ιδιωτικός τομέας στραγγαλίζεται.

  Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι το πόσο πολυάριθμο είναι το προσωπικό του δημοσίου.

  ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ

  ΤΙ ΩΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

  ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ

  ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΠΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΩΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

  ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ…

  Αν αυτοί που διοικούν θέλανε να δουλεύει το δημόσιο να είστε σίγουροι ότι θα δούλευε, θα ήταν παραγωγικό και θα εξυπηρετούσε τον πολίτη.

  Τώρα τα παραμύθια με την ποσότητα των ανθρώπων, αδιαφορώντας παντελώς για την ποιότητα, είναι για τελείως αμόρφωτους ανθρώπους χαμηλού επιπέδου και τέτοιοι δεν είμαστε…

 13. KATEΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ on 17/02/2011 at 18:54

  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ “ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟ:

  Όπως μας προτρέπει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, «τον αγώνα αυτόν επιβάλλει και το συμφέρον της εθνικής μας οικονομίας, που δεν μπορεί άλλο να πληρώνει το έλλειμμα στο ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων. Δηλαδή να πληρώνει, ακούστε, 6,5 δις ευρώ για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων κάθε χρόνο. Ενώ η Ελλάδα έχει τη δύναμη να θρέψει όλους τους Έλληνες, με δικά μας, άριστα αγαθά της ελληνικής γης, καταναλώνει σήμερα, δυστυχώς, εισαγόμενα και πολλές φορές δεύτερης ποιότητας προϊόντα».

  ΜΑΣ ΚΟΡΙΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ: ΑΦ ΕΝΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΛΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

  ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΠΑΡΑΓΑΜΕ…

  ΜΑΣ ΚΟΡΙΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ…
  Ξυπνήστε αν θέλετε να σωθούμε…

 14. zafiris on 19/02/2012 at 13:35

  Είναι ψεύτες.
  Μας γεμίζουν το μυαλό με ψέμματα όπως ότι δεν παράγουμε τίποτα κλπ.
  Στην πραγματικότητα καταστρέφουν όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες τής χώρας άμεσα και χωρίς σάλιο.
  Ο Γ.Παπανδρέου είχε πει σε παλαιά συνέντευξή του ότι το κεφάλαιο οικοδομή τελείωσε, τώρα αρχίζει η πράσινη ανάπτυξη.
  Το ξέρετε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια πολύ μεγάλη βιομηχανία οικοδομικών υλικών, τεχνογνωσίας και πρώτες ύλες που όχι μόνο απασχολουσε στο εσωτερικό μεγάλο πληθυσμό αλλά τα εξαγάγαμε ανα τον κόσμο με χαρακτηριστικό παράδειγμα το dubai που έχει χτισθεί από ελληνικές εταιρείες με έλληνες μηχανικούς και ελληνικά υλικά (αλουμίνιο κλπ)

  Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη φαρμακοβιομηχανία που πέρα τής ελληνικής αγοράς εξάγει και στην ευρώπη αποφέρωντας μεγάλα ωφέλη.

  Τα μέτρα γιά την εξυγείανση των ταμείων θα καταστρέψουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία ανοίγοντας τον δρόμο για τις πολυεθνικές εταιρείες

  Στην ελλάδα υπάρχει ορυκτός πλούτος όπως μαγνήσιο, βωξίτης και δεν αναφέρωμαι στα περιβόητα πετρέλαια που όντως υπάρχουν και ποτέ δεν τα εκμεταλευτήκαμε ποτέ.

  Η αυτάρκεια τής ελλάδας σε τρόφιμα αγγίζει το 90% παρόλο που προτιμάμε τα εισαγόμενα.

  Αυτές τις δραστηριότητες μας τυχαίνει να τις γνωρίζω. Όποιος γρωρίζει περισσότερες παρακαλώ να τις συμπληρώσει ώστε επιτέλους να σταματήσει το παραμύθι αυτό.

  Τώρα γιατί το κράτος προσπαθεί να καταστρέψει τις παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας μας;

  Και ποιός είπε στον Γιώργο να αλλάξει την ελλάδα;
  Δεν θυμάμαι να είχε πεί τέτοιο πράγμα πρίν τις εκλογές. Μιά χαρά ήταν. Ρυθμοί ανάπτυξης τής τάξης τών 3%, άφθονη εργασία στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα, χρήματα άφθονα στην αγορά αλλά και στις τράπεζες που εκληπαρούσαν να μας τα δώσουν, ασφάλεια, αίσθηση βεβαιότητας κλπ. Γιατί να αλλάξουμε;

  Βέβαια θα μου πείτε ότι η ανάπτυξη τής ελλάδας έκανε τους πάγους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά να λιώνουν.
  Ολα δείχνουν καθαρά πλέον ενα στημένο και προ πολλού σχεδιασμένο κόλπο. αλωστε τα εχουν κάνει και αλλού… Αμερική, Ιαπωνία, κ.τ.λ. εμάς θ αφήνανε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ