Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Οι οικονομικές υφέσεις δεν πέφτουν από τον ουρανό

19/04/2010
By

Και ενώ διαρκώς και περισσότερα είναι τα απλήρωτα δάνεια και οι κάρτες οι τράπεζες ψάχνουν διαρκώς για νέα θύματα
το που αποσκοπούν θα το διαβάσετε στο τέλος του άρθρου

Οι αδαείς μικροδανειολήπτες δεν γνωρίζουν ότι με μια απλήρωτη κάρτα η ένα μικροδάνειο κινδυνεύουν να βγει στον πλειστηριασμό το σπίτι τους και γενικά τα ακίνητα τους.

Τα ποσά δε που φορτώνεται ένα ακίνητο είναι πολύ φουσκωμένα γιατί επιβαρύνεται με υπέρογκα έξοδα ,δικηγορικά, συμβολαιογραφικά, έξοδα εγγραφής υποθήκης από το υποθηκοφυλακείο καθώς και τα έξοδα με τα υπέρογκα ποσά των τόκων υπερημερίας που φουσκώνουν το σύνολο του δανείου το οποίο οι τράπεζες κηρύσσουν ληξιπρόθεσμο.
Το πρόβλημα είναι που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φταίνε αυτοί για ότι τους συμβαίνει. Οι εταιρείες που έχουν απέναντι τους είναι επιστήμονες στο πώς να τους παγιδέψουν και να τους οδηγήσουν εκεί που θέλουν.
Αρχικά στα σημεία που αγοράζεις οτιδήποτε στέλνουν εκπαιδευμένο προσωπικό να σου βγάλει πιστωτική κάρτα ή δάνειο για να κάνεις την αγορά για την οποία δυσκολεύεσαι με μετρητά. Στην συνέχεια αφού πλέον έχουν την δ/ση σου και μια σταθερή επικοινωνία μαζί σου με την αποστολή του μηναίου λογαριασμού αρχίζουν να σου προτείνουν αφ ενός και άλλες κάρτες για να σε βάλουν πιο πολύ στο χέρι και να σου έρχονται πολλοί λογαριασμοί και να χάνεις συνεχώς την μπάλα. Και πάρε και αυτήν που ενισχύει τα παραπληγικά παιδιά και πάρε και αυτήν που σε πάει στο ΟΕΦΑ να δεις ποδόσφαιρο ή είναι η πιστωτική κάρτα της ομάδας σου και πάρε και την άλλη που σου κάνει έκπτωση στον λογαριασμό του τηλεφώνου και πάρε και αυτή που σου επιστρέφει μετρητά και πάει λέγοντας, μέχρι να ξυπνήσεις ένα πρωί γεμάτος πιστωτικές κάρτες. Το κόλπο όμως δεν σταματά εδώ τώρα αρχίζει.Με κάθε μηνιαίο λογαριασμό σου έρχονται ένα σωρό προσφορές παγίδες, να καταναλώσεις υπηρεσίες και προϊόντα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι, αλλά με το επιχείρημα της έκπτωσης σε κάνουν να νομίζεις ότι χρειάζεσαι οτιδήποτε σου διαφημίζουν, αυτά τα εκπτωτικά φυλλάδια των συνεργαζόμενων με την τράπεζα επιχειρήσεων (κάποιες φορές κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις ανήκουν στην τράπεζα). Στα φυλλάδια αυτά που σε βομβαρδίζουν θα βρεις τα πάντα από κλιματιστικά, διακοπές, γυαλιά οράσεως, εστιατόρια, σκεύη μαγειρικής και οτιδήποτε δόλωμα μπορεί να σε κάνει να σκορπίσεις χρήματα με τελικό σκοπό να φτάσεις στο όριο των εισοδημάτων σου.
Μετά είναι τα πράγματα πολύ απλά. Ένα πρόβλημα που πάντα τυχαίνει π.χ. ένα πρόβλημα υγείας συγγενικού προσώπου ή εσένα, ένα πρόβλημα με την γυναίκα σου η με τα παιδιά σου, ένα πρόβλημα με την δουλειά σου, ένα ατύχημα, οτιδήποτε μπορεί να σε βγάλει εκτός προγράμματος για ν αρχίσει η τράπεζα να σε χρεώνει με τόκους υπερημερίας και ν αρχίσει με διάφορους τρόπους να φουσκώνει τον λογαριασμό σου με υπέρογκα ποσά.
Αν τώρα ήσουν πολύ προσεκτικός και τυχερός και δεν έπεσες σε κανένα στραβοπάτημα οι τράπεζες φέρνουν τις οικονομικές κρίσεις. Το προτωεφάρμοσαν σε μεγάλη έκταση και με ιδιαίτερα υψηλή απόδοση το 1929 στην Αμερική και βάλανε στο χέρι μια ολόκληρη χώρα που δεν μπόρεσε ποτέ να σηκώσει κεφάλι από τότε. Έκτοτε με τον ίδιο τρόπο βάζουν στο χέρι κράτη και κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι αν δεν πέσεις στον λάκκο με τα φίδια από μόνος σου η οικονομική κρίση που θα έρθει (φέρουν) και θα σου μειώσουν τον μισθό αν είσαι μισθωτός ενώ ταυτόχρονα θα σου αυξάνουν το κόστος ζωής. Αν σου αυξάνουν την φορολογία και σου μειώνονται καθημερινά οι εισπράξεις σου από την ύφεση αν είσαι επιχειρηματίας. Θα είναι ίσως ικανά να σε βάλουν στην ουρά για το σύγχρονο Άουσβιτς…

Μπαράζ αιτήσεων για διαταγές πληρωμής
«Παγωμένοι» είναι οι πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2010 -και εκτιμάται ότι θα δοθεί και νέα παράταση- ωστόσο τα δικαστήρια της χώρας δεν προλαβαίνουν να εκδίδουν διαταγές πληρωμής εις βάρος εκείνων που δεν πληρώνουν τις οφειλές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι -και ενώ δεν εκτελούνταν προγράμματα πλειστηριασμών- μόνο το Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε 24.000 διαταγές πληρωμής (από 14.000 το 2008). Οι αιτήσεις αφορούν οφειλές από 12.000 ευρώ και πάνω. Ταυτόχρονα το Ειρηνοδικείο Αθήνας (είναι αρμόδιο για την έκδοση διαταγών πληρωμής για ποσά μέχρι 12.000 ευρώ) εξέδωσε πέρυσι 66.000 διαταγές πληρωμής από 42.000 το 2008.

Παράλληλα πέρυσι, διπλασιασμός υπήρξε στην έκδοση διαταγών πληρωμής από το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης και ο αριθμός τους ανήλθε στις 32.136 έναντι 16.000 διαταγών πληρωμής το 2008.

Φέτος, το πρώτο δίμηνο, το Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε 4.000 διαταγές πληρωμής (από 2.500 το αντίστοιχο διάστημα του 2009) και το Ειρηνοδικείο της Αθήνας 7.000 έναντι 4.500 το πρώτο δίμηνο του 2009.

Τα δικαστήρια της χώρας κυριολεκτικά δέχονται μπαράζ από αιτήσεις για έκδοση διαταγών πληρωμής και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι το Πρωτοδικείο της Αθήνας εκδικάζει μόνο τρεις αιτήσεις ανά τράπεζα, ανά ημέρα.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ, κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου και τον πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών-Δανειοληπτών, κ. Ευάγγελο Κρητικό, η πληθώρα των αιτήσεων για διαταγές πληρωμής αντικατοπτρίζει τους δείκτες ασφυξίας που επικρατούν σήμερα στην αγορά.

Και όπως αναφέρουν, το 60% των αιτήσεων για έκδοση διαταγών πληρωμής κατατίθεται από τράπεζες, οι υπόλοιπες αφορούν χρέη προς το δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιώτες κλπ.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, οι αιτήσεις που κατατίθενται στο Ειρηνοδικείο για διαταγές πληρωμής αφορούν κυρίως χρέη από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, ενώ στο Πρωτοδικείο τα χρέη αφορούν στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση και στις διαταγές πληρωμής για επιταγές.

Συγκεκριμένα, αφορούν μεταχρονολογημένες επιταγές που έχουν προεξοφληθεί από τις τράπεζες και στη συνέχεια δεν καλύφθηκαν.

Μονομερείς προσημειώσεις σε ακίνητα
(δηλαδή η τράπεζα προχωρά αυθαίρετα σε μονομερής υποθήκευση των περιουσιακών στοιχείων σου, εκεί αλώστε αποσκοπούσε από την στιγμή που σε προτοέβαζε στο χέρι και αυτό είναι που τις έκανε κράτος εν κράτη εδώ και περισσότερα απο 100 χρόνια. Ε όχι μόνο αυτό και η χειραγώγηση των ΜΜΕ και με την βοήθεια κράτους και ΜΜΕ η χειραγώγηση του Χρηματιστηρίου, έτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους)

Το τελευταίο διάστημα, με την κατακόρυφη άνοδο στα «κόκκινα» δάνεια, οι τράπεζες συχνά καταγγέλλουν τη σύμβαση (καταναλωτικό δάνειο, κάρτα) με εξώδικο και κάνουν απαιτητό όλο το ποσό. Στη συνέχεια προσφεύγουν στο Ειρηνοδικείο ή στο Πρωτοδικείο (ανάλογα με το ύψος της οφειλής) και εκδίδουν διαταγή πληρωμής. Μάλιστα εγγράφουν την απαίτηση τους αυτή προσημειώνοντας κάποιο ακίνητο του οφειλέτη (δεύτερη ή και τρίτη προσημείωση), καθώς με αυτό τον τρόπο είναι εξασφαλισμένη ως ένα βαθμό η απαίτηση τους.

Τέλος τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για πλειστηριασμούς από τράπεζες αφορούν το 2007, χρονιά που βγήκαν «στο σφυρί» 2.634 ακίνητα. Σύμφωνα δε με στοιχεία της ΤτΕ το μέσο ποσό οφειλής για να κατασχεθεί ένα ακίνητο είναι οι 110.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις και 40.000 ευρώ για ιδιώτες.

Οι οικονομικές υφέσεις δεν πέφτουν από τον ουρανό, είναι δημιούργημα των τραπεζών κατ επανάληψη εδώ και δεκάδες -τουλάχιστον- χρόνια. Και απλά χρειάζονται την συμβολή του κράτους, των εποπτικών αρχών π.χ. κεντρική τράπεζα της Ελλάδος, των ΜΜΕ, (Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης), για να επιτελέσουν το έργο τους.

Εσύ να είσαι σίγουρος ότι δεν φταις. Εσύ ήσουν απλά ένα πρόβατο μέσα στο κοπάδι, κάποιοι άλλοι σε οδηγήσανε εκεί που βρέθηκες. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά την ψυχολογία σου. Αυτοί παρακολουθούν από τις οθόνες του Υπολογιστή τους πόσα πρόβατα πήγαν για απλό κούρεμα σήμερα ή για σφαγή.

One Response to Οι οικονομικές υφέσεις δεν πέφτουν από τον ουρανό

  1. Η ΓΝΩΣΗ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ on 21/10/2014 at 05:44

    Ενα πολυ καλό άρθρο θα βρείτε εδω:

    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 200 ΕΤΩΝ…

    (ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΑΔΟΣ»)

    http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/04/200.html?spref=fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ