Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές;

23/04/2010
By

Δεν πέφτουν οι τιμές, πέφτουν οι επιχειρήσεις…

Όλη μεθόδευση που βιώνουμε έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση των επιχειρήσεων και όχι την πτώση των τιμών.

Η ακρίβεια και τα μέτρα που παίρνονται από την νέα κυβέρνηση δεν βοηθούν να πέσουν οι τιμές στην αγορά.
Αντιθέτως όλα τα μέτρα ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τις τιμές και δυσκολεύουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας έναντι των άλλως Ευρωπαϊκών χωρών.

Π.χ. η αύξηση στα καύσιμα θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις ακρίβειας λόγο του ότι όπως είναι λογικό ένα προϊόν περνάει πολλές φορές από μεταφορά και μετακίνηση και κάθε εταιρεία όπως είναι λογικό επιμερίζει το λειτουργικό της κόστος στο προιόν που πωλεί. Δηλαδή μια εισαγωγική εταιρεία θα πουλήσει το προιόν σε ένα δίκτυο διανομών, το οποίο με την σειρά του θα το προμηθεύσει για παράδειγμα σε ένα επαρχιακό ξενοδοχείο. Οι αυξήσεις στα καύσιμα και η αύξηση του ΦΠΑ όπως είναι λογικό θα ανεβάσουν την τιμή του προιόντος και θα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο την όποια προσπάθεια από το ξενοδοχείο για να μειώσει τις τιμές του.

Αν θέλαμε πραγματικά να μειώσουμε τις τελικές τιμές προς τους καταναλωτές και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί προς τους ξένους ανταγωνιστές μας, θα έπρεπε να έχουμε πρώτα από το κράτος μειώσεις αλλιώς το επιχείρημα φαντάζει το λιγότερο αστείο.

Πως δηλαδή να μειώσει ο εργαζόμενος περαιτέρω τον μισθό του ώστε να προσφέρει φθηνότερα τις υπηρεσίες του προς το παράδειγμα του ξενοδοχείου που προαναφέραμε, αφού του ακριβαίνουν καθημερινά το κόστος ζωής και διαβίωσης;
Όταν η μετακίνηση του και μόνο στην δουλεία του αντιστοιχεί σε ένα σημαντικό μέρος του ημερομισθίου του; Όταν το κόστος ενοικίου βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, το κόστος επικοινωνίας, το ρεύμα, το νερό και άλλα βασικά αγαθά αντί να κατεβάσουν τιμές γίνονται ολοένα και πιο ακριβά?

Οι επιχειρήσεις δε που είναι οι αποδέκτες όλων των αυξημένων εξόδων των συνεργατών και προμηθευτών τους είναι και αυτοί με την σειρά τους αναγκασμένοι να αυξήσουν τις τιμές χωρίς –στις περισσότερες περιπτώσεις- να ανταποκρίνεται αυτό σε αυξημένο κέρδος της επιχείρησης αλλά η ενσωμάτωση και μόνο των αυξήσεων που αυτή υφίσταται στο λειτουργικό της κόστος.
Αν τώρα υπάρχουν πίσω και δάνεια ν αντιμετωπιστούν η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, μια και οι τράπεζες με την σειρά τους ανέβασαν τα περιθώρια κέρδους τους σε πολύ μεγάλα ποσοστά ενώ παράλληλα δυσκόλεψαν πολύ την πρόσβαση των επιχειρήσεων στο δανεικό χρήμα. Κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι ακόμα και με τα ιδιαίτερα αυξημένα επιτόκια δυσκολεύονται να δανειστούν.
Ας ρίξουν λοιπόν όλοι οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές και μετά θα δημοιουργηθούν οι υγιείς προϋπόθεσης για να πέσουν οι τιμές προς τον Έλληνα καταναλωτή.
Οι τράπεζες που προαναφέραμε έχουν υπερκέρδη –ακόμα και με τις τεχνικές μείωσης των κερδών τους, όπως τα δάνεια που οδηγούνται σε αδυναμία εξόφλησης και γράφονται στους ισολογισμούς τους ως ζημιές από δάνεια που δεν εξοφλήθηκαν ομαλά, ενώ σε πολλά από αυτά κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη.
Ακόμα λοιπόν και με αυτά τα τεχνάσματα που τις εμφανίζουν στους ισολογισμούς τους χαμένες αλλά φορτωμένες με τεράστια ακίνητη περιουσία που στο μέλλον θα παράγει υπεραξίες μεγαλύτερες από το να είχαν κανονικά το δάνειο αντί των περιουσιακών στοιχείων που κατέσχεσαν.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και το κράτος που επεμβαίνει και συγκαλύπτει την εμφάνιση έστω και παρ όλα αυτά των όποιων κερδών τους και παίρνει την πρόνοια αυτές να διανείμουν τα κέρδη τους υπό μορφή μετοχών και όχι σε μετρητά ως είθισται προς τους μετόχους τους. Πράγμα που ακόμα περισσότερο συμβάλει στο να στερεύει η αγορά από μετρητό. Και μια και το μετρητό είναι το οξυγόνο της αγοράς, το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αγορά να νοσεί, ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων να συρρικνώνεται, φέρνοντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους τους κλάδους και τα επαγγέλματα που αντί να μειώνουν τις τιμές τους –οι οποίες όπως αποδείξαμε στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι εφικτή, οι επιχειρήσεις κλείνουν, ανοίγοντας τον δρόμο στα ολιγοπώλια και τα μονοπώλια αυτών που μένουν. Με φυσικό αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση και όχι την μείωση των τιμών.

Περιπτώσεις σαν αυτή που ακολουθεί δεν είναι φαινόμενο αλλά συνήθης πρακτική των τραπεζών που είναι οι μόνες –Ελληνικές και ξένες- οι οποίες επικαρπούνται τους καρπούς της κρίσης που οι ίδιες φέρνουν.

«Στη Eurobank οι «Μαρίνες Ρόδου»
07:17 – 27 Νοέμβριος 2008
Στην τράπεζα Eurobank περιήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των μετοχών, της εταιρείας ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε., που έχει αναλάβει την αξιοποίηση μαρινών στη Ρόδο και ελεγχόταν προηγουμένως από τις ΒΕΤΑΝΕΤ και ΕΚΑΤ-ΕΤΑΝ. Η απόκτηση του 60% της εταιρείας έγινε λόγω κατάπτωσης ενεχύρου, καθώς οι μετοχές ήταν ενεχυριασμένες για την εξασφάλιση τραπεζικού δανείου από την προβληματική ΒΕΤΑΝΕΤ. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες -ότι το πακέτο των μετοχών περιήλθε μέσω της διαδικασίας του νομοθετικού διατάγματος του 1923, που χρησιμοποιούν ακόμα πολλές τράπεζες.
Τι λέει το διάταγμα; Ότι, εάν ο οφειλέτης καθυστερήσει κάποια δόση δανείου, τότε η τράπεζα κλείνει τους λογαριασμούς του. Στη συνέχεια μέσω μιας διαδικασίας εξπρές, οκτώ ημέρες μετά το κλείσιμο λογαριασμών, οι μετοχές που είναι ενεχυριασμένες βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Το διάταγμα του 1923 δεν προβλέπει διαδικασίες δημοσίευσης, όπως συμβαίνει σε άλλους πλειστηριασμούς και έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα ούτε στον οφειλέτη να αντιδράσει με ένδικα μέσα.
Έτσι, κάθε τράπεζα αποκτά τις μετοχές στον πλειστηριασμό, έλλειψη άλλων ενδιαφερομένων, καθώς ουδείς άλλος γνωρίζει ότι γίνεται πλειστηριασμός. Μάλιστα η πώληση γίνεται σε αυθαίρετη τιμή, που καθορίζει ο δανειστής, δηλαδή η τράπεζα.
Προφανώς η Eurobank δεν θα κρατήσει τις μετοχές της εταιρείας αξιοποίησης της μαρίνας Ρόδου, αλλά θα τις πουλήσει. Ήδη άλλες πληροφορίες μιλούν για το ενδιαφέρον μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου, εκτός εάν ενδιαφερθεί ο ίδιος ο όμιλος Λάτση.
Σημειώνεται πως τις υπόλοιπες μετοχές της Μαρίνας Ρόδου Α.Ε. κατέχει η ΤΡΙΤΩΝ Α.Ε. της οικογένειας του Τρύφωνα Κολίντζα (επικεφαλής της Τράπεζας Αττικής), την οποία εκπροσωπεί ο αδελφός του Γιώργος. Ο Γιώργος Κολίντζας συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Μαρίνες Ρόδου Α.Ε., αλλά και σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Λάτση-Eurobank…»

Αν το κράτος ήθελε πραγματικά να θέσει υγιείς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων στην αγορά είχε πολλά να κάνει και τα περισσότερα από αυτά στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που κάνει.

Εκτός από τις τράπεζες που αντί να λειτουργούν ως μοχλός ανάπτυξης συχνά λειτουργούν ως γάγγραινα προς την οικονομία και τις επιχειρήσεις οδηγώντας κυβερνήσεις και επιχειρήσεις στον υπερδανεισμό και ουσιαστική τοποθέτηση όπως λέει ο λαός ‘επί ξύλου κρεμάμενη’. Υπάρχει και ένας άλλος τομέας που ήρθε να προστεθεί στην νοσηρή από πολλά χρόνια φαινομενική ανάπτυξη της οικονομίας, με το δανεικό χρήμα που οι τράπεζες απλώνουν και μαζεύουν όπως ο ψαράς τα δίχτυα του. Και δεν είναι άλλος από τον τομέα του σουπερ μάρκετ και υπερ μάρκετ.

Π.χ. ένα από τα πιο σημαντικά και άμεσα που θα έπρεπε να κάνει θα ήταν να υποχρεώσει τις μεγάλες -συχνά ξένες- αλυσίδες (σούπερ μάρκετ, υπερ μάρκετ κ.α.) που έχουν αδειοδοτηθεί στην χώρα μας να διακινούν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των προιόντων που αγοράζουν οι έλληνες καταναλωτές και ενώ έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις ασήμαντα λειτουργικά έξοδα με μεγάλο εμπορικό κέρδος, εν τούτης εγκλωβίζουν τα χρήματα που εισπράττουν μετρητά από τους έλληνες καταναλωτές και δεν τα αποδίδουν στην ώρα τους όπως οφείλουν προς τους προμηθευτές τους, καταστρατηγώντας στις περισσότερες φορές ακόμα και τις υπογεγραμμένες συμβάσεις που έχουν μ αυτούς.
Είναι πολλές οι περιπτώσει που μεγάλες αλυσίδες πληρώνουν με έως και 8 μήνες καθυστέρηση χρήματα τα οποία εισπράξανε μετρητά.!!!
Με αποτέλεσμα να υπεξαιρούν τεράστια ποσά από την κυκλοφορία του χρήματος μια και τα χρήματα αυτά περιμένουν να πάρουν αυτοί όλοι που εργάσθηκαν για να παραχθεί ένα προιόν, να τυποποιηθεί, να συσκευαστεί και να διακινηθεί.

One Response to Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές;

 1. Η κοροϊδία του κράτους ότι βάζει φόρους και χαράτσια και οδηγεί τον κόσμο στην ανεργία για να ρίξει τάχα μου τις τιμές στην αγορά, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

  Τα ακριβά καύσιμα, αντικειμενικές τιμές και χαράτσια, μεταφορικά, ΦΠΑ και άλλα αποδεικνύουν το ψευδές των προφάσεων στην πράξη.

  Η ύφεση όχι μόνο τις τιμές δεν έριξε αλλά και βοήθησε τα καρτέλ των οργανωμένων σούπερ Μάρκετ και μάλιστα των ξένων αλυσίδων βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στα Ελληνικά μικρά σούπερ και μινι μαρκετ.

  ΑΒ Βασιλόπουλος ΟΤΕ
  Carrefour Mαρινόπουλος Vodafone
  Lidl Wind

  Τα τρόφιμα στην Ελλάδα προσφέρονται από τις παραπάνω αναφερόμενες αλυσίδες Super Market κατά 100% έως 350% ακριβότερα από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν και είναι ταυτόσημα στην μάρκα, στο περιεχόμενο και στη συσκευασία.

  Τα τηλεποικινωνιακά προϊόντα και οι υπηρεσίες internet προσφέρονται στην Ελλάδα από τις παραπάνω αναφερόμενες εταιρείες κατά 125% έως 1200% ακριβότερα απ’ ότι λ.χ. στη Γερμανία. Εκεί στοιχίζει το λεπτό στην κινητή τηλεφωνία και έκαστο SMS 0,09 € και το πακέτο στη σταθερή τηλεφωνία με flatrate στα τηλεφωνήματα εσωτερικού, εξωτερικού και στις υπηρεσίες internet (36 kbits) κοστίζει 19,90€ και η flatrate για Funk-internet 9,90€ μηνιαίως ( το 19% ΦΠΑ είναι ενσωματωμένο).

  Τόσο oι αλυσίδες των Super Markets όσο και οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχουν στην Ελλάδα λειτουργικά έξοδα κατά 70% φθηνότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όλοι οι αναφερόμενοι κολοσσοί έχουν δημιουργήσει καρτέλ, έχουν καταργήσει τον ανταγωνισμό και «πίνουν επί δεκαετίες το αίμα του Έλληνα καταναλωτή». Τέρμα λοιπόν στην κοροϊδία των καρτέλ
  .
  ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ 40% ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18.11.2012

  Ο Ελληνικός λαός πεινά και εσείς κάνετε πλιάτσικο στις αντοχές του! Τέρμα στην αισχροκέρδεια των μονοπωλίων σας. Αν δεν ρίξετε τις τιμές στο επίπεδο των τιμών της ευρωπαϊκής αγοράς τότε ο εξαθλιωμένος λαός θα αναγκαστεί να σας δείξει … την αγάπη του!

  Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!

  Φίλοι Συμπατριώτες,

  Θυροκολλήστε το κάλεσμα στα κοντινά σας καταστήματα των παραπάνω Εταιρειών.
  Ο νόμος είναι με το μέρος του καταναλωτή και όχι στο πλευρό της αισχροκέρδειας. Όταν μας ζητούν να αγοράζουμε και να τρώμε τα προΪόντα τους με ληγμένη την ημερομηνία κατανάλωσης και αυτοί το θεωρούν σαν προσφορά στα νοικοκυριά σε καιρό κρίσης…τότε έχουμε να κάνουμε με πιστοποιημένους ανήθικους και απάνθρωπους αλήτες, χωρίς ημερομηνία λήξης.
  Από τις 19.11.2012 θα αρχίσουν τα όργανα και το σκληρό Rock…
  Όλοι μαζί θα καταφέρουμε το ηθικό και το νόμιμο να γίνει και αυτονόητο. Βαρεθήκαμε τις καθημερινές μπούρδες με τις «προσφορές» τους, το «ενδιαφέρον» τους και τη «φροντίδα» τους.
  Ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να τους στέλνουμε στο διάολο. 40 χρόνια δούλεμα είναι αρκετά… δεν πάει άλλο πια… ΑΡΚΕΤΑ!!!

  http://nea-filiki-eteria.blogspot.gr/2012/10/e_11.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ