Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει!

23/04/2010
By

Ένα πολύ ωραίο άρθρο που έχει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης από αυτόν που φαίνεται να επιχειρείται διεθνώς και επίσης βγάζει και στον αέρα αυτό που όλοι ξέρουμε αλλα κανένας δεν βγαίνει να το πει ανοικτά. «Στην Ελλάδα η διαφθορά φτάνει στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια» Καλά στις άλλες χώρες δηλαδή η διαφθορά μένει στον πάτο? Η μήπως η διαφθορά είναι Ελληνική ανακάλυψη μαζί με την δημοκρατία?

Αλλά ας διαβάσουμε το άρθρο:

Mobius: Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει!

Θα έπρεπε να επιτραπεί στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει καθώς αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Mark Mobius, πρόεδρος της Templeton Asset Management, στη σλοβένικη εφημερίδα Finance, μεταδίδει το Bloomberg.

‘’Αν διοχετεύσουμε τόνους ρευστού σε μια χώρα που η διαφθορά φτάνει στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, δεν θα δούμε καμία μεταρρύθμιση,’’ υποστηρίζει.

‘’Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε την Ελλάδα με τους πιστωτές να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες, ώστε οι χώρες να βοηθούν αυτούς να περιορίζουν τις ζημίες και όχι την Ελλάδα,’’ τονίζει ο Mobius.
49218-Mobius-Αφήστε-την-Ελ

πηγή:
www.reporter.gr/Απόψεις/Ανεμοδείκτης/item/149218-Mobius-Αφήστε-την-Ελλάδα-να-χρεοκοπήσει

Αυτά γράφονται στις μέρες μας που η νέα κυβέρνηση παρέλαβε την χώρα με ένα δανεισμό 120% και το έχει κάνει σημαία της διεθνώς τρέχοντας παντού για να βρει δανεικά για να καλύψει τα ελλείμματα.

Λοιπόν ταξίδεψα σε πολλές χώρες. Παντού λοιπόν το ίδιο άκουγα. «Εδώ κάνουν σωρό από λάθη οι πολιτικοί μας αλλά αν τα κάνανε αυτά αλλού θα παθαίνανε τούτο και το άλλο….»

Αυτό με έκανε να δω πιο καθαρά ότι το παιχνίδι είναι περίπου το ίδιο παντού.

Παντού σε όλες τις οργανωμένες οικονομίες υπάρχουν περίπου τα ίδια κόλπα και τώρα με την παγκοσμιοποίηση θα έχουν όχι περίπου αλλά ακριβώς.

Γι αυτό λοιπόν ας αφήσουμε αυτά τα κατά την γνώμη μας ανόητα δημοσιεύματα που δεν βοηθούν σε τίποτα και ας ασχοληθούμε με την ουσία του προβλήματος.

Και το πρόβλημα δεν είναι αν θα μας δανείσουν και ποιος θα μας δανείσει αλλά γιατί φτάσαμε σ αυτό το σημείο και αν τα μέτρα έχουν πίσω από τις δικαιολογίες με τις οποίες εφαρμόζονται, κίνητρα ν ανεβάσουν προσωρινά το κράτος πνίγοντας τους πολίτες…

Γιατί αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τα μέτρα νομίζω ότι δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια για να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του.

Και σε ότι αφορά το κεντρικό σημείο του παραπάνω άρθρου δεν ξέρω αν πράγματι είπε αυτό ο εμφανιζόμενος κάθε τόσο γκουρού των αγορών και ποιος τον χρίζει με αυτό τον βαθμό καθώς και ποιος δίνει τις ειδήσεις αυτές αλλά αυτό που έχω να πω με σιγουριά είναι ότι δεν έχει καμιά σημασία αν ο ένας κυβερνητικός είναι πιο κλέφτης από τον άλλο και να διαιωνίζουμε αυτήν την ανοησία της εναλλαγής στην εξουσία των ίδιων ουσιαστικά προσώπων. Αυτό που έχει κάποτε σημασία είναι αγαπητέ αναγνώστη να ξυπνήσεις κάποτε και να σταματήσεις να συμμετέχεις στο παιχνίδι που σ έχουν εγκλωβισμένο εις χάριν της δημοκρατίας. Να αρχίσεις κάποτε να ζητάς όχι αλλαγή προσώπων αλλά να εφαρμόζουν αυτά τα οποία σου υποσχέθηκαν για να πάρουν την ψήφο σου. Να ζητάς διαφάνεια και έλεγχο. Να σταματήσεις να είσαι το θύμα της κάθε κυβέρνησης που έχει πάρει την εξουσία που εσύ της έδωσες για να σε εξυπηρετεί και να σε σέβεται και όχι να βγαίνει και από πάνω μετά από όσα σου κάνει και να σε κατηγορεί για αυτό που ΣΕ ΕΚΑΝΕ.

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ.

Θυμάμαι κάποτε σε κάποιες εκλογές σε κάποιο δήμο της Ελλάδος που οι πολίτες είχαν τυπώσει ψηφοδέλτια «Είμαστε οικιστές» και αντί τα ψηφοδέλτια των κατά τα άλλα δημοκρατικών κομμάτων έριξαν τα δικά τους. Διαμαρτυρήθηκαν έτσι με τον καλύτερο τρόπο για το οικιστικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ολιγωρία των τοπικών αρχόντων επί χρόνια και την αδιαφορία για την ανάγκη επέκτασης του οικοδομικού σχεδιασμού. Με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να έχουν κτίσει αυθαίρετα και για πολλά χρόνια να βασανίζονται χωρίς ασφαλείς δρόμους και άλλες υποδομές.

Αναγκάζεται λοιπόν ο πολίτης σε κάθε περίπτωση να παρανομήσει και μετά έχει απέναντι του το κράτος που τον οδήγησε στην παρανομία να κάνει τον ακριβοδίκαιο Κρήτη και να τον απειλεί και από πάνω ότι θα του γκρεμίσει και το σπίτι του.!!!

Όλα αυτά δεν θα συμβαίνανε αν ο απλός πολίτης ήταν οργανωμένος (με την καλή έννοια) και ζητούσε με επιχειρήματα από αυτούς που κυβερνούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Εκεί βρίσκεται όλο το πρόβλημα ότι αυτοί που έχουμε απέναντι μας είναι οργανωμένοι και εμείς όλοι ανοργάνωτοι.

Γι αυτό και η φωνή μας χάνεται στον αέρα ενώ η δική τους έχει δύναμη.

Το κράτος κατ επανάληψη παρανομεί εις βάρος των πολιτών και υπάρχουν πολλά παραδείγματα γι αυτό. Στο παρελθόν που οι άνθρωποι δεν είχαν χάψει αυτό το παραμύθι της δημοκρατίας, επαναστατούσαν και οδηγούσαν αυτούς που παρανομούσαν εις βάρος του λαού σε κακό τέλος. Σήμερα εις χάρις της δημοκρατίας τους αφήνουμε να τελειώσουν την θητεία με το φαγοπότι τους και να έρθουν άλλοι στην εξουσία οι οποίοι και αυτό με το δίκιο τους όταν βλέπουν από κάτω τα πρόβατα να μην ελέγχουν και να μην απαιτούν τίποτα την επόμενοι μέρα των εκλογών συνεχίζουν το φαγοπότι με καινούρια τραπεζομάντιλα, σερβίτσια σερβιτόρους.

Για να μην παρεξηγηθώ λοιπόν ξεκαθαρίζω ότι δεν προτείνω σε καμία περίπτωση να γυρίσουμε πίσω στο παρελθόν αλλά να δούμε μπροστά στο μέλλον και να δείξουμε πράγματι ότι είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι και όχι τα πρόβατα που θέλουν να μας κάνουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ