Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Όλη η αλήθεια για την κρίση, την εμπλοκή του ΔΝΤ και της ΕΕ.

26/04/2010
By

Όλη η αλήθεια για την κρίση, την εμπλοκή του ΔΝΤ και της ΕΕ.

120 ΧΩΡΕΣ ΕΧΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
http://www.youtube.com/user/Radio9gr#p/u/8/gVzYLDnYa6A

Πρώτα από όλα τι είναι το ΔΝΤ;

Ένας οργανισμός που εδρεύει στις ΗΠΑ και το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων 16% του εκπροσωπούνται από την Αμερική. Επίσης τα χρήματα που δανείζεται για να δανείζει τις χώρες που βοηθάει είναι από τις γνωστές μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

Αυτές στρώνουν το παιχνίδι της πολιορκίας μιας χώρας και στην συνέχεια ανεβάζουν το κόστος δανεισμού της από τις διεθνείς χρηματαγορές, όπου και πάλι αυτές οι τράπεζες την βαθμολογούν σαν κακόπιστη, ανεβάζουν τα spreads –δηλαδή τα τελικά επιτόκια δανεισμού της συγκεκριμένης χώρας σε σχέση με τα γενικά επιτόκια δανεισμού- και στην συνέχεια την δανείζουν σ αυτά τα δυσθεώρητα ποσά, προκαλώντας της ένα κλίμα ασφυξίας και οδηγώντας την έτσι στο ΔΝΤ όπου και πάλι τα επιτόκια είναι υψηλά, αλλά λίγο μικρότερα από πριν(το παράδειγμα του καραγκιόζη που θα δούμε παρακάτω). Και στην συνέχεια πάλι οι ίδιες τράπεζες την δανείζουν μέσω του ΔΝΤ, όμως αυτή την φορά επιβάλουν και τα μέτρα που αυτοί θέλουν να πάρει το κράτος και δεν θα μπορούσαν να επιβάλουν αλλιώς παρά μόνο κρυμμένοι πίσω από έναν υποτιθέμενα ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό, του οποιου τον τελικό λόγο έχουν οι μεγάλες Αμερικανικές τράπεζες. Τώρα αν αναρωτιέστε που βρίσκουν τα χρήματα αυτές οι τράπεζες και δανείζουν τις χώρες διεθνώς –και την ίδια την Αμερική- είναι πολύ απλό. Ποιος με τις ειδήσεις του και τις βαθμολογίες και αναβαθμίσεις του –υποστηριζόμενος από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς σας πήρε τα χρήματα με την χρηματιστηριακή φούσκα του 1999?. Αυτές τις μετοχές που αγοράζατε κάποιοι σας τις πουλήσανε και δεν ήταν οι μεγαλομέτοχοι η οι χρηματιστές, (ούτε και γείτονας της διπλανής πόρτας που είχε τις ίδιες πληροφορίες μ εσάς και από τις ίδιες πηγές), όπως πέρασε στον κόσμο πάλι από τους συνεργάτες των διεθνών μεγαλοαπατεώνων που θέλουν να αυτοαποκαλούνται διεθνή τραπεζικά ιδρύματα. Αν τώρα νομίζετε ότι η ιστορία αυτή παίζετε μόνο εδώ καλό είναι να διαβάσετε οικονομική ιστορία για να δείτε το ίδιο κόλπο στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας που οι ίδιοι και με τον ίδιο τρόπο το ανέβασαν στις 40.000 μονάδες και έκτοτε εδώ και 30 χρόνια είναι γύρω στις 15.000.!!! (και σε πολλές άλλες χώρες σ ολόκληρο τον κόσμο).

Μερικά στοιχεία για το μέγεθος της κοροϊδίας

Κον Μπεντίτ: “Η Γερμανία δανείζεται με 1,5% και σας δανείζει με 5%”

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/15-5.html

Άλλο ένα ωραίο ρητό επιβεβαιώνεται εδώ:

«Όλη η απάτη βρίσκεται πίσω από αυτό που σου κρύβουν και όχι από αυτό που σου δείχνουν»

Οι πολιτικοί μιλούν (και εκεί σου δείχνουν στρέφοντας την προσοχή σου) για τους όρους που θα ζητήσουν οι ξένοι στους οποίους θ ανοίξουν την πόρτα για τον πλήρη έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας και μάλιστα σ αυτούς που δεν έχουν κοινά συμφέροντα μ εμάς –όπως το Δ.Ν.Τ. (ενώ αυτό που σου κρύβουν είναι τα στοιχεία του αν πράγματι υπάρχει ανάγκη και αν αυτοί τους οποίους ζητάμε την βοήθεια έχουν να αποδείξουν ουσιαστική βοήθεια προς την ανάπτυξη και βελτίωση κάποιας χώρας, η αν έχουμε και άλλες λύσεις, όπως θα δούμε παρακάτω, παραδοσιακά αποτελεσματικές εδώ και χιλιάδες χρόνια ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. Βλέπε αποτελέσματα Ουκρανία, Βραζιλία κ.α.).

ΒΟΗΘΕΙΑ

Η κυβέρνηση λέει ότι ζητάμε την εξωτερική παρέμβαση και την ονομάζει «βοήθεια».

Πάμε λοιπόν ν αναφέρουμε κάποια στοιχεία για να δούμε ποιος έχει τα όνομα και ποιος την χάρη.

Η κυβέρνηση ασχολείται με τους όρους που θα θέσουν το ΔΝΤ και η ΕΕ για τον δανεισμό της χώρας και δεν αναφέρει την ουσία που είναι η εξής:

Το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας αυτή την στιγμή είναι στο 1% και μας δανείζουν οι ξένοι κερδοσκόποι με 7,5% που δεν είναι άλλοι από τις πολλάκις αναφερθέντες από εμάς, διεθνείς τράπεζες (Morgan Stanley, Goldman Sachs κ.α.) οι οποίοι έφεραν τα πράγματα σ αυτό το σημείο με μακροχρόνιο σχεδιασμό και τους οποίους η κυβέρνηση ονομάζει γενικά και αόριστα κερδοσκόπους (απλά και μόνο για να μας αποπροσανατολίζει), χωρίς να τους κατονομάζει (αυτό είναι που θα διαβάσετε πολλές φορές να γράφω ότι «κινούμαστε γύρω από το πρόβλημα και δεν εστιάζουμε στην ουσία»). Επίσης η όποια υποτιθέμενη στήριξη από το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. είναι βασισμένη στο επιτόκιο 5,5%, το οποίο είναι οφθαλμοφανές υπέρ υψηλό, και βαρίδι για την όποια ουσιαστική προσπάθεια ανάκαμψης.

Αυτό λοιπόν είναι και το κλασικό παράδειγμα του Καραγκιόζη που αφού του βάλανε όλα τα ζώα μέσα στο σπίτι του, του βγάλανε τον γάιδαρο και την κατσίκα και του είπαν «είδες τι ωραία που είσαι τώρα;»,

«αφού του βάλανε όλα τα ζώα μέσα στο σπίτι του» = Επιτόκια στο 7,5%+

«του βγάλανε τον γάιδαρο και την κατσίκα» = Επιτόκιο «βοήθειας» στο 5,5%.

όταν το βασικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. είναι στο 1% και αυτοί που μας δανείζουν, δανείζονται με 1,5%.!!!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Στο Δ.Ν.Τ. λέμε όχι γιατί αντίκειται με τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συμφέροντα και δεν έχει πραγματικά βοηθήσει καμία χώρα στο ν αναπτυχθεί υγιή, παρά μόνο αυξάνει τον παρεμβατισμό της Αμερικής και τον πλήρη έλεγχο στα εσωτερικά της χώρας, προσφέροντας παράλληλα κάλυψη στην όποια κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική του Δ.Ν.Τ., που συνάγει με την αρπαγή των επιχειρήσεων –ιδιωτικού και δημοσίου τομέα- από επιχειρήσεις συμφερόντων των ξένων μεγάλων τραπεζών και αυτών που βρίσκονται πίσω από αυτές. (Οι ξένες τράπεζες απλά χρησιμοποιούν την δύναμη τους εδω, χωρίς να εμφανίζονται τα όποια κέρδη στους ισολογισμούς τους άμεσα). Επίσης είναι και πολύ πιθανό να δανειστούμε με την τωρινή ισοτιμία 1 ευρω προς 1,35 δολάρια και να ξεπληρώνουμε με δυσχερέστερη ισοτιμία λόγο του ότι δεν ξέρω πόσο καιρό θα καταφέρει να κρατά ακόμα ψηλά το ευρω η ΕΕ, μια και στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να φαίνονται τα προβλήματα από την εκβιομηχάνιση στο σύνολο της ένωσης.

Για την Ε.Ε. αν πράγματι υπήρχε πρόθεση να στηρίξουν ένα κράτος μέλος που πράγματι βάλλεται από αυτό το συντονισμένο κόλπο των Μ.Δ.Τ. (Μεγάλων Διεθνών Τραπεζών, με αυτά τα κόλπα γίνανε και μεγάλες και διεθνείς) θα θέσπιζε, υπό όρους ασφαλώς και υψηλή παρακολούθηση, την πρόσβαση μας άμεσα στο ταμείο της Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και με κόστους δανεισμού το άμεσο επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. δηλαδή το 1%. Αυτό θα έδινε ουσιαστικά βοήθημα μαζί με τα όποια μέτρα, ουσιαστικού νοικοκυρέματος του κράτους, (και όχι υποτιθέμενου όπως επιχειρείται τώρα, με το να πνίγει τους πάντες και τα πάντα) ώστε σύντομα να καλύψει το κενό, ν αναπτυχθεί, (και όχι να κατακρημνιστεί), με αποτέλεσμα στην περίπτωση αυτή σύντομα να είναι σε θέση όχι μόνο να βγει από την θερμοκοιτίδα υγιής, αλλά και τόσο δυνατό που να είναι σε θέση αμέσως μετά να στηρίξει όποιο άλλο κράτος ενδεχόμενα βρίσκεται στην ίδια θέση.

Επειδή όμως και εδώ η Ε.Ε. προχωρεί –και μάλιστα με αργούς ρυθμούς, για να πέσουμε πρώτα στον εναγκαλισμό του Δ.Ν.Τ.- στο δανεισμό του ελληνικού κράτους, με επιτόκια περίπου στο 5,5% και οι μεγάλες χώρες από την Ε.Ε. που θα μας δανείσουν δανείζονται με 1,5% λέμε όχι γιατί αυτό καταβαραθρώνει την όποια ανταγωνιστικότητα που υποτίθεται είναι και το ζητούμενο από την Ε.Ε. για να ξανασταλθεί η Ελλάδα στα πόδια της.

Με απλά λόγια δεν μπορούμε να τρέξουμε ένα αγώνα δρόμου όσο καλοί αθλητές και να γίνουμε αλλά ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ, όταν έχουμε αλυσίδες στα πόδια.!!!

Αυτές λοιπόν είναι συγκεκριμένες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε για να βγάλει ο κάθε ένας από εμάς τα δικά του συμπεράσματα περι της αποτελεσματικότητας των μέτρων και των αγαθών προθέσεων αυτών που υποτίθεται παρακαλάμε γονυπετείς να μας βοηθήσουν.

(και ένα παραπάνω με πληγώνει σ αυτή την ιστορία να διαβάζω τον χλευασμό του κάθε τυχάρπαστου δημοσιογράφου, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, να δημοσιεύει άρθρα του στυλ «Έλληνες πουλήστε την Ακρόπολη και τα νησιά, γιατί δεν είσαστε άξιοι να τα έχετε». Αποτέλεσμα της διεθνούς διαφήμισης που έκανε σημαία της η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, ενώ δεν έχει κατ ουσία αλλάξει κάτι δραματικά από το 115% που ήταν πάλι επί ΠΑΣΟΚ εν έτη 2001 στο 120% που παρέδωσε η Ν.Δ. το 2009, μετά από κακοδιαχείριση και κατασπατάληση και των δυο κομμάτων.).

Αν λοιπόν και η Ελληνική κυβέρνηση είχε πράγματι αυτόβουλη διακυβέρνηση, θα εστίαζε μόνο στην ΕΕ –με την οποία έχουμε κοινά συμφέροντα- και θα ζητούσε άμεση στήριξη σε πραγματικά επιτόκια έως το μέγιστο του 1,5%, ασφαλώς με τους όποιους όρους και διασφαλίσεις προς την υγιή ανάπτυξη και επαναφορά σε δημιουργική οικονομία και όχι τον εγκλωβισμών των δανεικών κεφαλαίων σε μπετά και σε μη παραγωγικούς τομείς, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα.

Επειδή η Ελλάδα είναι γωνιακό οικόπεδο και η ΕΕ την θέλει στους κόλπους της, λογικά θα σκύψει με σοβαρότητα και άμεσα να στηρίξει το μέλος της. Ακόμα όμως και ν αδιαφορήσει γυρίζοντας την πλάτη ταυτόχρονα στις επενδύσεις που έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια για την ανάπτυξη της χώρας μας (που σημειωτέων χαθήκανε και από εκεί πολλά χρήματα τα οποία άλλα δεν απορροφηθήκανε και άλλα δεν αποδώσανε στην πράξη). Ακόμα και σ αυτήν την περίπτωση –που θεωρώ αδύνατη, γιατί είμαστε μια μικρή χώρα εύκολα αναστηλούμενη από την ΕΕ, αλλά ακόμα και σ αυτήν την περίπτωση έχουμε την παραδοσιακή λύση όπως θα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Το παραμύθι σχετικά με το Ελληνικό δημόσιο χρέος

Η Ελλάδα ήταν πάντα υπερδανεισμένη. (όσο θυμάμαι το χρέος ήταν πάντα πάνω από το 100% του ΑΕΠ). Αυτό ήταν και το αγκάθι από όταν προχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλες χώρες είναι μέχρι και 300% υπερδανεισμένες –π.χ. Αμερική- και μέχρι τώρα μας το προβάλανε σαν σημαντικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη.!!! Τι συμβαίνει λοιπόν ξαφνικά με την Ελλάδα και την οδηγούν στην εξωτερική βοήθεια η οποία είναι τοκογλυφική σε σχέση με τα επιτόκια που δανείζονται αυτοί που μας «βοηθάνε»;
Παράλληλα είναι αξιοσημείωτο ότι ενω το 1981 το δημόσιο χρέος υπολείπονταν του κοινοτικού, το 2001 το δημόσιο χρέος ήταν 115% του ΑΕΠ, πράγμα που αποτελούσε το αγκάθι για την είσοδο μας στην ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις που περάσανε το γνώριζαν αλλά το διόγκωσαν. Άρα αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι αυτό που σήμερα μας παρουσιάζουν σαν εφιάλτη είναι η τρίτη πράξη του δράματος του οποίου το σενάριο έγραψαν οι ξένες μεγάλες τράπεζες πολλά χρόνια πριν με την βοήθεια των Ελληνικών κυβέρνησεων και της ΚτΕ.
http://www.dentnews.net/?p=1429

Τα χρήματα που δινόντουσαν με το ζόρι στον κόσμο από τις εμπορικές τράπεζες, διοχετευόντουσαν κυρίως στην κατανάλωση και στα μπετά και όχι στην παραγωγή, που θα έφερνε την πραγματική ανάπτυξη.

Η γραμμή της κακοδιαχείρισης του κράτους και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος έρχεται πάντα από έξω, γιατί κανένας που ζει μέσα, και έχει την ελεύθερη επιλογή των αποφάσεων ενω παράλληλα αγαπά την χώρα του, δεν την οδηγεί στον γκρεμό.
(και αυτό συμβαίνει ταυτόχρονα ή σχεδόν ταυτόχρονα σε όλες τα προηγμένα κράτη του κόσμου, όσοι σηκώνουν κεφάλι πρέπει να μπαίνουν κάτω από τον ζυγό).

Ασφαλώς τα μέτρα και οι περιορισμοί που θα μπουν σε κάποιο βαθμό είναι δικαιολογημένοι αλλά γιατί όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που εναλλάχτηκαν στην εξουσία από διάφορες παρατάξεις δεν έκαναν τίποτα;

Μήπως δεν ήταν υπο τις διαταγές και τους εκβιασμούς των ξένων τραπεζών η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση και η οποία και πάλι ακολουθούσε πειθήνια τις διαταγές τους όλα αυτά τα χρόνια;

Αυτοί δεν λειτουργούν ως νταβαντζίδες εδω και χρόνια στην Ελληνική οικονομία που με την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης αγοράζουν τα Ελληνικά ομολογα και τα ξαναπουλάνε σ εμάς.;

Ας θυμηθούμε την περίπτωση που είχε λάβει τα φώτα της δημοσιότητας το 2007. Οι ξένοι αγοράζουν τα Ελληνικά ομόλογα και μας τα πουλάνε ξανά σε εμάς σε τιμές αυξημένες και επιπλέον κάνουν και πολιτική…το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο.

Γι αυτό δόθηκαν και τα 28 δις προς τις τράπεζες (ενώ δεν χρειαζόταν γιατί αντλούσαν κανονικά ρευστότητα από την ΕΚΤ), ώστε να λείπουν τώρα από το ταμείο της Ελλάδος και να δημιουργηθεί το πρόβλημα. Και δεν έφθανε μόνο αυτό η κυβέρνηση τις ανάγκασε να διατηρούν υψηλά διαθέσιμα, σφίγγοντας έτσι το κυκλοφορούν χρήμα από την αγορά, επι πλέον να μην δίνουν τα κέρδη τους στους μετόχους ώστε ούτε αυτά τα χρήματα να πέφτουν στην αγορά. (Τωρα ζητά να δανειστεί τα χρήματα που χωρίς λόγος τους έδωσε…)

Το απίστευτο; “ΕΚΤ: Στα €368,1 δισ. οι καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών το ΜάρτιοΔηλαδή πολύ υψηλότερα είναι τα διαθέσιμα των τραπεζών από το ίδιο το χρέος ολόκληρου του Ελληνικού κράτους.

Δηλαδή τα χρήματα στην Ελλάδα κάθονται στα ταμεία των Ελληνικών τραπεζών και εμείς ζητιανεύουμε στην Αμερική με υπέρογκα επιτόκια και τους παραδίδουμε τα κλειδιά της διοίκησης και του ελέγχου, ενώ παράλληλα κάνουμε ανθρωποθυσίες προς τέρψιν των εβραίων αφεντικών μας.

Αφού είναι γνωστό από το αρχαίο Ελληνικό ρητό ότι «εκεί που δανείζεσαι υποδουλώνεσαι».
(οταν ανοίγεις την πόρτα και μπαίνει ο λύκος μέσα είναι βέβαιο ότι θα σε φαει)

Αν η κυβέρνηση ήθελε πράγματι να λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε είχε πολλές λύσεις. Π.χ. να αποδεσμεύσει τις απαγορεύσεις για τόσο υψηλά διαθέσιμα των Ελληνικών τραπεζών (δηλαδή να μην τις υποχρεώνει να κρατούν τα χρήματα στα συρτάρια τους), ώστε να συνεχίσουν να πέφτουν χρήματα στην αγορά και να στοχεύσουν στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τις εξαγωγές και όχι την κατανάλωση (πράγμα που από μόνο του θα παρήγαγε κίνηση του χρήματος άρα και φόρους-έσοδα για το κράτος), να πάρει πίσω τα χρήματα που τις δάνεισε -χωρίς λόγο- να προσφύγει σ αυτές για τον δανεισμό του θεωρώντας τους αυτό το ποσό των ομολόγων σαν εγγυημένο αποθεματικό τους.!!! και άλλα πολλά…

Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε μια συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού κ. Σημίτη όπου αναφέρθηκε στο θέμα τις άτυπης υποδούλωσης της Ελλάδος από τους ξένους δανειστές της (ξένες γνωστές διεθνείς τράπεζες, που λυμαίνονται όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου επαναλαμβάνοντας καρμπόν ότι κάνανε πρώτα στην Αμερική, αρχής γενομένης της χρηματιστηριακής κρίσης του 1929). Θυμάμαι λοιπόν το πρωθυπουργό να κρατά στην τηλεόραση ένα ομόλογο και να επιδιεκνείε την αιτία της εξάρτησης μας από τους ξένους πατρώνους μας.

Αυτός που σε δανείζει επιβάλει και τους όρους με τους οποίους θα δουλέψεις για να τον ξεχρεώσεις. Αλλά όπως έχει δείξει η ιστορία μέχρι τώρα δεν θέλει ποτέ να τον ξεχρεώσεις γιατί όλες αυτές οι χώρες που κατέφυγαν σ αυτήν την λύση δεν έλυσαν ποτέ τα προβλήματα τους και δεν ξεχρέωσαν ποτέ. Παρόλο τα ασφυκτικά και αντιλαϊκά μέτρα πού πήραν. (Τα οποία σε κάποιο βαθμό και στην θεωρία περίπου συμφωνούμε, αλλά τα χαρακτηρίζουμε ότι κινούνται γύρω από το πρόβλημα και δεν εστιάζουν ακριβώς στην ουσία του προβλήματος. Δηλαδή ασχολούμαστε με την περικοπή των δαπανών για την υγεία και δεν βάζουμε στην θέση τους τις φαρμακευτικές εταιρείες που πολλές φορές πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον τόσο ευαίσθητο χώρο της υγείας και με ιδιαίτερα φουσκωμένες τιμές. Τα ίδια φάρμακα αλλάζουν φόρμουλες και έρχονται με πολλαπλάσια τιμή κ.τ.λ. Ασχολούμαστε με το λιγότερο κράτος και δεν ασχολούμαστε με την βελτίωση της λειτουργίας του κράτους. Το οποίο αν λειτουργούσε σωστά και παραγωγικά, αν βοηθούσε αντί να πνίγει τον ιδιωτικό τομέα, όλοι μαζί θα έβρισκαν την άνοιξη που προσδοκούν και θα είχαμε αύξηση των θέσεων εργασίας και όχι την μείωση. Από την υγιή ανάπτυξη έρχεται η λύση και όχι από την ανεργία, την αύξηση φόρων και την καθοδήγηση της οικονομίας σε ύφεση. Από αυτή την κατάσταση οι μόνοι ωφελημένοι είναι τα κοράκια που σ αυτήν την περίπτωση είναι οι τράπεζες που θα κατασπαράξουν για άλλη μια φορά την περιουσία του κράτους, των δημοσίων επιχειρήσεων και των ιδιωτών. Και ότι τους αρέσει θα κρατήσουν και ότι δεν θέλουν θα μοσχοπουλήσουν στον επόμενο ανοδικό κύκλο που πάλι οι ίδιες θα φέρουν).

Δημόσιο χρέος λοιπόν υπήρχε από την εποχή που προτοσυστάθικε το Ελληνικό κράτος μετά την απελευθέρωση από τον Τούρκικο ζυγό και κάθε φορά που έβρισκε τα δύσκολα η λύση ήταν μια ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ. Αυτό διόρθωνε τις οικονομικές ανωμαλίες και έβαζε τα πράγματα στην θέση τους.

Η ΛΥΣΗ…
Η υποτίμηση είναι ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια κάθε οικονομίας γιατί διορθώνει άμεσα και αποτελεσματικά ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Την εξάρτηση του κράτους από τις εισαγωγές και την κατασπατάληση του δημοσίου και ιδιωτικού χρήματος, καθώς παράλληλα τον στραγγαλισμό κάθε προσπάθειας παραγωγής εντός της χώρας. Έτσι το αναγκαίο φάρμακο της υποτίμησης εξομάλυνε άμεσα αυτό, μια και δυσκολεύει τις εισαγωγές και την οικονομική αιμορραγία προς το εξωτερικό –πράγμα από το οποίο υποφέρει σήμερα η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν το λένε τώρα αλλά θα το δείτε να βγαίνει και αυτό αργότερα στο μέλλον, πράγμα το οποίο θα εξηγήσω σε άλλο άρθρο αναλυτικά και με στοιχεία, για να μην ξεφύγω από το κυρίως θέμα-. Για να εστιάσω λοιπόν αυτή την στιγμή στο θέμα της υποτίμησης είναι επιβεβλημένη και η μόνη σωστή λύση που με προοπτικές θα δώσει άμεση ώθηση στις εξαγωγές και θα περιορίσει τις εισαγωγές. Θα κινήσει έτσι όλη την εσωτερική αγορά και θα βάλει από μόνη της τα πράγματα στην θέση τους όπως τα έβαζε πάντα, μέχρι τώρα.

Έτσι λοιπόν δεν θα σας φαίνεται πλέον ακριβό το ξενοδοχείο σε κάποια όμορφη γωνιά της Ελλάδας και θα βρίσκουν οι άνθρωποι δουλειά και εκει –μισθωτοί και επιχειρηματίες- και δεν θα κινδυνεύουν -όπως θα γίνει σε λίγο καιρό- να τους πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. (τώρα με το αστείο του να πέσουν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο οι τιμές δεν υπάρχει περίπτωση γιατί έχουν όλοι τους από κάτω χρέη και κόστος που δεν επιτρέπουν να ρίξουν τις τιμές. Η Ελλάδα είναι ακριβή γιατί το κράτος με τους φόρους και οι τράπεζες με το πάρτε κόσμε φθηνά δάνεια ανέβασαν τις τιμές σε δυσθεώρητα ύψη. Στημένο ήταν το κόλπο τίποτα δεν είναι τυχαίο.)

Σχετικά τώρα με τα αρνητικά της προτεινόμενης λύσης της ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ. Ασφαλώς κάθε μέτρο έχει το κόστος του αλλά αυτό που πάλι τα αρχαία ρητά μας συμβουλεύουν φωτίζοντας μας τον δρόμο για το μέλλον είναι «Επιλέγουμε αυτό που κάνει το λιγότερο κακό».

Οι λύσεις που υπονομεύουν το μέλλον μας

Η λύση λοιπόν του δανεισμού από οποιονδήποτε ξένο, με επιτόκια του 5% -όταν ο ίδιος δανείζεται με 1,5% και μας κάνει και τον δύσκολο και μας βάζει περιορισμούς που μας πνίγουν, βάζοντας ταυτόχρονα χέρι στην δημόσια και ιδιωτική περιουσία- είναι το λιγότερο έγκλημα. (Για να μην μακρηγορήσω για τους όρους και την αποτελεσματικότητα αυτών σε όποιες χώρες ζήτησαν εξωτερική βοήθεια, εδώ και πολλά χρόνια, αν αυτή δινόταν με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας δηλαδή 1 με 1,5 % θα είχε ασφαλώς κάποια βάση που αν τα όποια μέτρα που θα ζητιόντουσαν, δεν έπνιγαν την επιχειρηματικότητα αντίθετα κάνανε καλύτερη και πιο αποτελεσματική την σχέση κράτους – ιδιώτη και ανεβάζανε το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, κάνοντας και την χώρα πιο ανταγωνιστική και σε πιο υψηλό επίπεδο, που είχε πάντα στην αρχαιότητα. Τότε θα είχε και νόημα και υγιείς προοπτικές. Αλλά έτσι που πάει να εφαρμοστεί έχει ωραία θεωρία και ανεφάρμοστη πράξη.

Η όποια λύση απεγκλωβισμού στο μέλλον θα είναι ΑΝΕΦΙΚΤΗ.

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΥ ΞΕΠΕΣΜΟΥ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!!).

Το ίδιο το Ευρώ είναι ένα απαράδεκτης ισοτιμίας νόμισμα το οποίο από την πρώτη στιγμή είδαμε την τυρόπιτα των 100 δραχμών που έγινε 1 ευρώ (340 δρχ). Ποσοστό μεγάλο του ημερομίσθιου του εργαζόμενου (το ίδιο και στα εισιτήρια, τρόφιμα κ.τ.λ.) πράγματα που το βλέπαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα δημιουργούσαν και από μόνα τους προβλήματα κατ επέκταση στην αγορά και στην εθνική οικονομία, ακόμα και χωρίς την μεθοδευμένη κίνηση των προηγούμενων κυβερνήσεων και των ΜΜΕ που για λογαριασμό των ξένων τραπεζιτών μας έφεραν σ αυτό το σημείο.

Έγκλημα η εμμονή στο υψηλό ευρώ, πνίγει την επιχειρηματικότητα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς μετατρέποντας την σε ένα σύνολο εμπόρων και εξυπηρετητών μεσαζόντων, από εκεί που ήταν παραγωγοί και νοικοκύρηδες.

Η ίδια η εμμονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τόσο ψηλά επίπεδα του Ευρώ σε σχέση με το δολάριο, ευνοεί την εξαγωγή του χρήματος στο σύνολο της ΕΕ προς τρίτες χώρες, συνεπικουρούμενου και των ανύπαρκτων η πολύ μικρών δασμών (όσοι ασχολούνται με εισαγωγές με καταβαίνουν πολύ καλά) που έπρεπε να υπάρχουν για να κλείνουν αυτήν την τρύπα που στο μέλλον θα βουλιάξει και αυτό το ίδιο το μεγάλο καράβι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (η οποία για την ιστορία είναι η τρίτη στην Ευρώπη και όχι η πρώτη ένωση που έγινε από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα). Και το χειρότερο είναι που με την εμφάνιση των οδυνηρών αποτελεσμάτων στο μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης θα έχουν φύγει για τη Ασία και άλλες χώρες εκτός ΕΕ οι παραγωγικές μονάδες που ασφυκτιούν από αυτήν την σημερινή πολιτική της και μαζί τους θα έχει φύγει και η γνώση, τεχνογνωσία και εξέλιξη χιλιάδων χρόνων. Πράγμα που δεν θα είναι εύκολο να ξαναπάρει πίσω η μελλοντική Ευρώπη η οποία θα είναι ένα άδειο πουκάμισο σε σχέση με τις τρίτες χώρες, τις οποίες με την υστεροβουλία της θα έχει αναπτύξει. (προφανώς και εκεί έχουν βάλει το δάκτυλος τους οι Αμερικάνικες τράπεζες και η Ευρώπη των λογιστών δεν καταλαβαίνει). Το παράδειγμα είναι ξεκάθαρο και έγινε ήδη κατά το παρελθόν από την Ιαπωνία προς την Κίνα όπου η Ιαπωνία εις βάρος της ενίσχυσε την Κίνα (κατόπιν της καθοδήγησης των Αμερικάνικων «καθοδηγητών – βαθμολογητών» τραπεζών για εξωστρέφεια της Ιαπωνικής οικονομίας) και τώρα γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση το ίδιο ακριβώς, στέλνουμε συνεχώς χρήματα και εισάγουμε σκουπίδια, διώχνουμε συνεχώς τις μεγάλες και ιστορικές παραγωγικές επιχειρήσεις εκτός ΕΕ και εισάγουμε τα προϊόντα που κάποτε παράγαμε στην ΕΕ (γιατί δεν εννοεί αυτή η μεγάλη ΕΕ κοινότητα να επιβάλει δασμούς για να αναχαιτίσει τον κατήφορο στον οποία η ίδια έχει μπει). Κάποτε όμως τα χρήματα μας –στο σύνολο της ΕΕ- θα τελειώσουν ενώ τα σκουπίδια της Κίνας δεν τελειώνουν ποτέ. Τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος.!!!

Το δικό μας πρόβλημα εκεί που μας οδήγησαν έχει μόνο μια υγιή λύση.

Έτσι λοιπόν αν πράγματι θέλει η Ελληνική κυβέρνηση να δώσει μια λύση με προοπτικές είναι επιβεβλημένη η υποτίμηση για την οποία είναι υποχρεωτική η έξοδος από το Ευρώ και να ξαναγυρίσουμε στην παλιά τακτική που έχει τουλάχιστον κάποια περισσότερη αύξηση της εργασίας, της παραγωγής και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Θα μας λείψουν για παράδειγμα κάποια άγευστα εξωτικά φρούτα ή κάποια hi tech gadget αλλα πιστέψτε με ότι είναι η λύση του λιγότερο κακό, προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο να τα βλέπουμε στο ράφι χωρίς να μπορούμε να τα αγοράζουμε, γιατί χάσαμε την δουλειά μας.

Το παραμύθι που η υπάρχουσα κατάσταση πάει να φέρει, λόγω του ότι το κόλπο το έχουν κάνει κατ επανάληψη και αλλού το ίδιο, είναι του να καταστρέψουν ότι στέκεται όρθιο (να πάρουν ότι θέλουν για λογαριασμό τους, αυτοί που κατευθύνουν το κόλπο, αυτά που θέλουν –συνήθως τις μεγάλες περιουσίες και επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται περισσότερο από τις μικρές- και μετά να ξαν’ αναπτύξουν υποτίθεται την αγορά ρίχνοντας μας στάχτη στα μάτια, με επιδοτήσεις και επενδύσεις, ν ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις που έκλεισαν από την κρίση που οι ίδιο έφεραν. Όμως η λεπτομέρεια θα είναι εδώ ότι οι μελλοντικές επενδύσεις και η όποια ανάπτυξη δεν θα βασίζεται σε υγιή οικονομικά στοιχεία και συγκέντρωση πλούτου των όποιον μελλοντικών επενδυτών –όπως στην λύση της υποτίμησης που προανέφερα, και παραδοσιακά λειτουργούσε ευεργετικά για χιλιάδες χρόνια- αλλα σε δανεισμό και μόνιμο εναγκαλισμό από τις τράπεζες και επιδοτήσεις. Πράγμα που μαθηματικά οδηγεί στον επόμενο κύκλο της χρεοκοπίας η οποία δεν φαίνεται πίσω από το ψεύτικο δανεικό χρήμα που είναι σε κυκλοφορία –όποτε οι μεγάλες τράπεζες το αποφασίσουν-.

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ –ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ- ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΠΛΑ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

Ο δε Χίτλερ απλά είδε που θα οδηγούσαν τον κόσμο μετά την κρίση του 1929 που φάνηκε καθαρά το παιχνίδι τους και έκανε ότι έκανε. Αλλιώς δεν θα τον ακολουθούσαν τόσες χιλιάδες στρατός αν δεν είχαν πειστεί για το που πηγαίνει ο κόσμος και να πιστέψουν ότι η λύση αναχαίτισης αυτών των διεθνών απατεώνων ήταν η στρατιωτική παρέμβαση και ο διεθνής στρατιωτικός έλεγχος.

(Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το ΔΝΤ ιδρύθηκε στις ΗΠΑ στις 27 Δεκεμβρίου του 1945 αμέσως μετά την πτώση της Γερμανικής προσπάθειας επιθετικής αναχαίτισης των εβραϊκών λόμπι που κρύβονται πίσω από αυτές τις περιβόητες Μ.Δ.Τ. Είναι ξεκάθαρο ότι λειτουργεί για λογαριασμό τους αφού από αυτές ουσιαστικά χρηματοδοτείται. «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς»)

Εγώ αντέθετα με την βίαια προσπάθεια των Γερμανών του 1940, πιστεύω ότι ας ενώσουμε τις φωνές μας, όσοι έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει και ας προσπαθήσουμε με επιχειρήματα να δείξουμε τον δρόμο, γιατί ξεστρατίσαμε και ακολουθούμε τρελούς και παραδόπιστους βοσκούς.

Γιατί όποιος τον κυβερνά το χρήμα είναι και τρελός και παραδόπιστος.

Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το κόλπο είναι ότι χρησιμοποιούν το κράτος σαν ενέχυρο, παίρνουν τα δανεικά λεφτά, τρώνε ότι μπορούν, φεύγουν, και μένει σ εμάς το χρέος το οποίο προστίθεται στα χρέη που άφησαν οι προκάτοχοι τους.

Αυτοί λοιπόν που κυβερνούν σήμερα χρησιμοποιούν το κράτος σαν ενέχυρο (με τα περιουσιακά του στοιχεία, δηλαδή την περιουσία όλων μας) περούν τα λεφτά από το εξωτερικό σαν παραπάνω δάνεια για να συνεχίσουν την ρεμούλα και την ίδια ακριβώς τακτική που οδήγησε τα πράγματα μέχρι εδώ (σφίγγοντας ακόμα περισσότερο το ζωνάρι σ εμάς που δεν φταίμε που οδηγηθήκανε τα πράγματα μέχρι εδώ, γιατί οι προκάτοχοι τους μας κυβερνούσαν και εμείς παίρναμε όσο χώρο μας αφήνανε με αποτέλεσμα ότι οδήγησαν τα πράγματα μέχρι εδώ) τρώνε τα λεφτά από την κακοδιαχείριση που για άλλη μια φορά θα κάνουν (αλλά δεν θα φανεί γιατί όπως ξανάγραψα θα έχουν ξεζουμίσει λίγο περισσότερο εμάς, οπότε και έτσι θολεύουν τα αποτελέσματα προς όλες τις κατευθύνσεις) τρώνε τα λεφτά λοιπόν και φεύγουν, παραδίδοντας στους επόμενους περίπου τα ίδια μ αυτά που παραλάβανε. (λίγο χειρότερα ή λίγο καλύτερα, ανάλογα με την πολιτική αυτών που κυβερνούν -αυτούς που μας κυβερνάνε- και επειδή μέχρι τώρα είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που τους κυβερνούν είναι αυτοί που κυβερνούν και αυτούς που κυβερνούν την Αμερική -και φτάσανε την Αμερική στον υπερδανεισμό του 300%- λογικά δεν θα κάνουν τίποτα λιγότερο σ εμάς. Άρα τα πράγματα λογικά θα τ αφήσουν φεύγοντας λίγο έως πολύ χειρότερα. Και εμείς θα χρωστάμε πολύ περισσότερα στο μέλλον, αφού αυτοί θα φύγουν με τα κλεμμένα και σ εμάς θα μείνει το χρέος).

Τώρα αν νομίζετε ότι αυτό το κόλπο είναι Ελληνική ανακάλυψη γελιέστε (ίσως βέβαια να ανακαλύφθηκε στην αρχαία Ελλάδα από την οποία παίρνουν πολλά στοιχεία αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο και ίσως τέτοια κατασταλάγματα γνώσης να βρισκόντουσαν στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας που κάηκε -αν κάηκε- αλλά το κόλπο είναι διεθνές και γίνεται κατ επανάληψη από πολλές υπερδανεισμένες κυβερνήσεις σ ολόκληρο τον κόσμο. Και είμαι πεπεισμένος ότι περισσότερο γίνεται από αυτές που όντας δανεισμένες προσπαθούν να δανειστούν με την πρόφαση ότι ο παραπάνω δανεισμός είναι επιβεβλημένος και ότι θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι κανείς τους δεν έκανε πράξη την θεωρία του και όλοι συνέχισαν εγκληματικά να αναπαραγάγουν τα προβλήματα)

Το κόλπο όλο λοιπόν είναι ως εξής (πάντα κατά την άποψη του γράφοντας έτσι όπως αυτός εκτιμά τις καταστάσεις και τα γεγονότα. χωρίς να σημαίνει ότι είναι και οι σωστή, άρα αν λαθεύω οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδέκαστοι και δεν κοιτούν τα προσωπικά τους συμφέροντα) και έτσι το ίδιο κόλπο και με τον ίδιο τρόπο γίνεται παντού και σην Αμερική.

Βγήκαν τώρα αυτοί στην κυβέρνηση (100 μέρες νέας κυβέρνησης, πρέπει γρήγορα να βρουν λεφτά για να κάνουν νέα έργα ώστε να μπορέσουν και αυτοί κάτι να φάνε), ξερνά ότι δεν είχε άλλα χρήματα να φάνε γιατί είχαμε ήδη τον υψηλό δανεισμό που αποτελούσε εμπόδιο και για αυτήν την ίδια την παραμονή μας στην ΕΕ αλλα και για να συνεχίσουμε να παίρνουμε χρήματα και από εκεί υπό μορφή επιδοτήσεων για επενδύσεις με αποτέλεσμα να είναι η μόνη λύση που θα μπορούσαν να δουν για να πετύχουν τον σκοπό τους την προσφυγή μας στο Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. σαν την μόνη λύση.

Υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις που ασφαλώς δεν είναι στρωμένες με ροδοπέταλα, έχουν όμως αποδείξει εδώ και χιλιάδες χρόνια ότι έχουν προοπτικές, είναι βιώσιμες και αποτελεσματικές. (έχουν διατυπωθεί αλλα περνάνε στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ και χάνονται μέσα στον ποταμό της μονόπλευρης πληροφόρησης που είναι προς την κατεύθυνσης αυτού που έχει εξ αρχής σχεδιαστεί να εφαρμοστεί).

Η πεπατημένη της υποτίμησης που ασπάζομαι και ανέλυσα εκτενώς παραπάνω είναι μια μόνο εξ αυτών.

Το σίγουρο είναι ότι:

Οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ γνώριζαν πολύ καλά που μας πήγαν (βλέπε περισσότερα στο άρθρο: ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ – ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ) και η όποια λύση σίγουρα δεν μπορεσεί να έρθει από αυτούς αλλά απο καλά ενημερωμένους και ενωμένους πολίτες που θα οργανώσουν ενα κράτος διάφανειας και πραγματικής δημοκρατίας. Γιατί αυτό που έχουμε δεν είναι ούτε το ένα ούτε του άλλο. Είναι ενα υποκατάστημα των ευραίων τραπεζιτών που το υδρίσανε το 1830.!!!

Αν η ΕΕ μας δει να κινούμαστε προς τα εκεί θα βάλει άμεσα νερό στο κρασί της και θα μας στηρίξει πραγματικά και άμεσα με επιτόκια πραγματικής βοήθειας που δεν πρέπει να ξεπερνούν αυτή την στιγμή το 1,5%. ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΠΡΩΧΝΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ Σ ΕΜΑΣ –ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΩΝΙΑΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ- ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Στην Αμερική έχουν ήδη πάρει μυρωδιά τους τραπεζίτες της Wall street εμείς ακόμα κοιμόμαστε;

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΜΑΞ ΚΑΙΖΕΡ ΣΤΗΝ «PRESS TIME»
ΣΤΙΣ 27-03-2010

http://www.press-time.com/index/maxkeiser-gr.html

(ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΙΣ 22-1-2012 ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ. http://www.youtube.com/user/vasoula2908?feature=watch#p/u/20/tWxAyEB9bXY)

(βλέπε αποτελέσματα Ουκρανία, Βραζιλία κ.α.)

29 Responses to Όλη η αλήθεια για την κρίση, την εμπλοκή του ΔΝΤ και της ΕΕ.

 1. Σωπασής Μάνος on 30/06/2011 at 19:12

  Σε δημοσιεύματα της Πέμπτης, 30 Ιουνίου 2011
  βλέπουμε οτι η ΚτΕ (Κεντρικής Τράπεζας Ελλάδος) αγοράζει χρυσό, τώρα που η Ελλάδα εχει ανάγκη να πουλά χρυσό σ αυτές τις πανάκριβες τιμές που τον εχουν φτάσει μεθοδικά και σιγά σιγά οι γνωστοί άγνωστοι.

  “Σε αγορά 1.000 ουγγιών χρυσού προχώρησε το Μάιο η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, αυξάνοντας οριακά τα αποθέματά της στο πολύτιμο μέταλλο, παρά τις εκτιμήσεις της αγοράς που έκαναν λόγο για ρευστοποιήσεις μέρους των αποθεμάτων χρυσού της χώρας εν μέσω προσπαθειών μείωσης του δημοσίου χρέους, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

  Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας ενισχύθηκαν στα 3,584 εκατ. ουγγιές τον προηγούμενο μήνα από τα 3,583 εκατ. ουγγιές που ήταν τον Απρίλιο.

  Ωστόσο, παρά την αύξηση, τα αποθέματα χρυσού της χώρας παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τα 3,601 εκατ. ουγγιές της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, σχολιάζει το ίδιο δημοσίευμα.”
  Πηγή:www.capital.gr

  Αλλά προφανώς η ΚτΕ κάνει οτι θέλουν τ αφεντικά της…και προφανώς τ πραγματικά αφεντικά της ειναι οι ίδιοι η σχετίζονται με αυτούς που οδήγησαν και την τιμή του χρυσού σήμερα στα 1500$ / ουγκιά.
  Αν εχετε απορίες για τ αφεντικά της Κεντρικής Τράπεζας Ελλάδος η βγάλατε ολα σας τα συμπεράσματα για το ποια ειναι και ποιά συμφέροντα υπηρετεί απο το ονομα της, καλό ειναι να διαβάσετε αυτό το άρθρο:
  http://www.greek-politics.gr/archives/469

  Αν εχετε απορίες για την χειραγώγηση τις τιμής του χρυσού ίσως το ακόλουθο άρθρο σας τις λύσει
  “…Καθώς η παραγωγή χρυσού είναι ελεγχόμενη και συγκεντρωμένη σε λίγα κράτη…”
  http://www.capitalinvest.gr/info.php?product_id=180

  (Οι οποιες δικαιολογίες για να δικαιολογίσουν τ αδικαιολόγιτα για την μεθοδευμένη αυτη σταδιακή αυξηση τα τελευταία δεκα χρόνια ειναι καθαρα ανόητες οσο ανόητοι ειναι και οι ιδιοι που χειρσγωγούν την τιμή του για να προσπαθούν σ αυτές τις πανάκριβες τιμές να τον διαφημίζουν σαν μια σίγουρη επενδυτική λύση στην παγκόσμια οικονομική κρίση ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΕΡΑΝΕ)

  Τα παραμύθια περί αγοράς και ζήτησης και ελέυθερη αγορά ανοίκουν στην σφαίρα της φαντασίας, στην πραγματική αγορά όπως φαίνεται ισχύει ο νόμος της χειραγώγησης:
  “…Είναι χαρακτηριστικό της ανελαστικότητας, ότι κατά το 2009 η ζήτηση για χρυσό έπεσε 32% λόγω της οικονομικής κρίσης και παρόλα αυτά η τιμή του σημείωσε σημαντική άνοδο…”
  http://www.capitalinvest.gr/info.php?product_id=180

  ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΑΥΓΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:
  “…στις 22 Αυγούστου του 2003, η Τράπεζα της Ελλάδος είχε μυστικά πουλήσει 20 τόνους χρυσού από τα αποθέματά της. Όταν το θέμα αποκαλύφθηκε, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο χρυσός πουλήθηκε διότι είχε σχεδόν μηδενική απόδοση!…
  Τα χρήματα που είχε εισπράξει τότε η Ελλάδα από τον χρυσό, είχαν επενδυθεί σε ευρωπαϊκά ομόλογα – για τα οποία ομόλογα ουδέποτε έγινε η παραμικρή έρευνα και των οποίων οι αποδόσεις κινούνταν μεταξύ 2% και 5%.
  Οι είκοσι τόνοι χρυσού είχαν πουληθεί έναντι 207 εκ ευρώ. Η ζημιά αυτή τη στιγμή, αφαιρουμένων των τόκων από τα ομόλογα, έχει ξεπεράσει τα 300 εκ ευρώ, καθώς στο μεταξύ η τιμή του χρυσού σχεδόν τριπλασιάστηκε. ”
  http://www.thegreekz.com/forum/archive/index.php/t-612549.html

  «Πρωτόκολλα της Σιών»

  Πρωτόκολλο Εικοστό Δεύτερο
  Έχουμε στα χέρια μας τη μεγαλύτερη δύναμη της σημερινής εποχής, το χρυσό.

  Πρωτόκολλο Εικοστό
  Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν’ αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία.
  Τεράστια κεφάλαια έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν’ απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα. Τα δάνεια αυτά επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων. Τα υποδούλωσαν στο κεφάλαιο. Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους.
  Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας.
  Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν’ αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν! Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;

 2. Ksipnistere on 04/01/2012 at 22:47

  Αυτή είναι η κατάσταση που μεθοδεύανε όλοι τα προηγούμενα χρόνια.
  Δείτε την παρακάτω περιληπτικά.
  Τα ίδια κάναν αλλού και τα ίδια κάνουν και εδώ…
  http://elladanews.gr/article/948986-kriti-ta-xrei-synexizoyn-na-pnigoyn-polites-aytoktonise-eksagogeas-ladioy-.html

  Ksipnistere
  04 January 19:45
  Κρήτη: Τα χρέη συνεχίζουν να ”πνίγουν” τους πολίτες

  Οι συγγενείς του, τον βρήκαν νεκρό στην αποθήκη του σπιτιού του – Ήταν η πρώτη αυτοκτονία της χρονιάς, ενός ανθρώπου που είχε βυθιστεί στην απελπισία…

  Τέλος στη ζωή του έδωσε χθες το μεσημέρι (03-01-2012) γνωστός Χανιώτης έμπορος, που δραστηριοποιείτο στον τομέα του ελαιολαδου.
  Σύμφωνα με την αστυνομία, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα!

  Ο επιχειρηματίας, λίγο μετά τη 13.30 χθες το μεσημέρι, πήγε στην αποθήκη του σπιτιού του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με δίκαννο κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με το cretalive.gr, λίγες ώρες αργότερα, συγγενείς του μπήκαν στην αποθήκη και τον βρήκαν νεκρό.
  Δεν άφησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες κάποιο σημείωμα ωστόσο, όλοι όσοι τον γνώριζαν ήξεραν ότι ο 67χρονος είχε βυθιστεί στην απελπισία από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Είχε κλειστεί στον εαυτό του και λίγο μετά την έλευση του 2012, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

  Οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες, σε ολόκληρη τη χώρα αυξάνονται διαρκώς.
  Πριν από περίπου ένα μήνα, μια μάνα στο Ηράκλειο, πήρε το παιδί της και προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, πέφτοντας στη θάλασσα του λιμανιού…

  Την ίδια περίοδο, τα χρέη έγιναν θηλιά στο λαιμό ενός νεαρού από την Πτολεμαϊδα, που ανακοίνωσε την αυτοκτονία του, με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της νύφης του…

  Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε τους ανθρώπους που καθημερινά ζητάνε μπαγιάτικο ψωμί από φούρνους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το φρέσκο, τους ανθρώπους που πηγαίνουν να μαζέψουν τρόφιμα από τα σκουπίδια των λαϊκών αγορών και τους μαθητές που λυγίζουν από την πείνα στα σχολεία τους…

  Πηγή: newsit.gr
  Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com

 3. MrGYLIPPOS on 06/01/2012 at 03:31

  Στο βιντεο που ακολουθεί αποκαλύπτεται αφ ενός μεν με αυτά που λεει ο Γεώργιος Παπαδρέου οτι γνωρίζανε εκ των προτέρων (αυτός και η κυβέρνηση του) οτι τα μέτρα που πήραν ήταν για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δείτε προσεκτικά την ομιλία του που προφανώς είναι προεκλογική και εκανε μολις εκλέχθικε αυτές ακριβώς τις καταστροφικές κινήσεις για την χώρα τις οποιες καταμαρτυρεί οτι είναι καταστροφικές και βάζουν σε φαύλο κύκλο πτωτικής πορείας την Ελλάδα.

  http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=lCJ8x_FL4mQ

  (Στο υπόλοιπο βίντεο φαίνεται η επίσης μεθοδευμένη αντιγερμανική προπαγάνδα σ όλο το κύκλωμα ΜΜΕ, πολιτικοί κ.τ.λ. Πρώτα φάγαμε τα χρήματα των Γερμανών που μας επιδοτούσαν τόσα χρόνια και δεν μας δάνειζαν, τώρα τους κατηγορούμε και τους βρίζουμε. Για τις αμερικάνικες τράπεζες και το Ευραικό λόμπι Αγγλογάλλων τραπεζιτών που βρίσκεται πίσω τους και λυμαίνονται την χώρα από το 1830 που φέρανε τον βασιλιά τους και φορτώσανε την Ελλάδα με δισθεώρητα χρέη από τα οποία δεν βγήκε ποτέ, δεν μιλά κανείς)

  Να γιατί κατηγορούν τους Γερμανούς και προσπαθούν να τους διαλύσουν
  http://www.youtube.com/watch?v=CNOLZM8bpFU&list=UUNTAlULnNQoIiy43zWa01pQ&index=12&feature=plcp

 4. TheELENI38 on 08/01/2012 at 03:57

  Ενα πολύ καλό βιντεο που μπορεί να δεί κάποιος είναι το ακόλουθο
  “ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ”
  Που δείχνει καθαρά τι πραγματικά συμβαίνει πίσω απο τα ψέματα και τα κούφια λόγια.
  http://www.youtube.com/watch?v=cjKmCWzN2FM

 5. newsbomb on 14/01/2012 at 02:52

  Σε προεκλογική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου: «Το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη ούτε για την αποτελεσματικότητά του. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια χρήματα, αλλά καταδικάζει τη χώρα αυτή σε μόνιμη βάση»

  Μάιος 2010: Βάζει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

  Ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ 2009:
  Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την αγορά,
  αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη,
  θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη,
  θα βαθύνουμε την ύφεση,
  θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους
  και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.

  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ…ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.

  Read more at: http://kataggelies.com/kataggelies/?page_id=741

  http://www.newsbomb.gr/politikh/story/88021/ena-pros-ena-ta-psemata-ths-kybernhshs-

  http://parganews.com/τι-έλεγαν-παπανδρέου-και-παπακωνσταν/

 6. Εδω είναι ενα βιντεο που εχει πολλά στοιχεία ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

  http://www.youtube.com/user/mykoniato?feature=watch#p/u/11/Pgb71Hxi8hE

  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
  http://www.youtube.com/watch?v=rzRkLONe78o&list=UUNTAlULnNQoIiy43zWa01pQ&index=7&feature=plcp

 7. Με μια επιστολή της προς προς τον διευθυντή του Harvard, μια Ελληνίδα καθηγήτρια ζητά να σταματήσει άμεσα τα «μαθήματα» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου γράφοντας χαρακτηριστικά ότι η παρουσία του προσβάλλει τη φήμη του Πανεπιστημίου.

  Η Βασιλικής Αρονιάδου, Ελληνίδα καθηγήτρια στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, στην επιστολή της χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου…”καταζητούμενο”, «προδότη» και ακατάλληλο για να διδάξει οικονομικά.

  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ (ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ), ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ (ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ) ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ…

  “Παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, καθώς και για τους ελληνοαμερικανούς οι οποίοι, με απελπισία και αγανάκτηση παρακολουθούν την Ελλάδα να πνίγεται και δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καταζητούμενος. Ένας άνθρωπος που θα πρέπει να διερευνηθεί για προδοσία, ένας άνθρωπος που, ηθελημένα ή αθέλητα (δυστυχώς υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για το πρώτο) φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πτώση της Ελλάδας και για τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό, που κυμαίνονται από το κλείσιμο των επιχειρήσεών, να χάνουν τις δουλειές τους να καταλήγουν άστεγοι ή να αυτοκτονούν…”
  http://gianniotis.blogspot.gr/2012/10/harvard_13.html

 8. ΑΡΝΟΥΜΑΙ on 22/10/2013 at 22:51

  ΑΡΝΟΥΜΑΙ

  Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε νόμο έχει μπει σε ισχύ από την ώρα που προδότες μετατρέψανε την χώρα μου σε χρεοκοπημένο υποκατάστημα παγκόσμιας τράπεζας. Υπάρχει μια αόρατη γραμμή μεταξύ εκείνης της ημέρας και της προηγούμενης .
  Στέκομαι πάνω της κοντά τρία χρόνια σαν να βρίσκομαι στην ζώνη πολέμου μεταξύ της χώρας μου και του κράτους τους.

  Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου που θα στηρίζεται σε αυτούς τους κατοχικούς νόμους και βεβαίως δεν πρόκειται να δείξω κανέναν σεβασμό στους δικαστές που θα κληθούν να με κρίνουν. Τους έχω ήδη καταδικάσει από την ώρα που περίμενα σε εκείνη την γραμμή με τα δυο μου πόδια μες στο κρύο να έρθουν να αποδώσουν την δικαιοσύνη στην οποία ορκίστηκαν να υπηρετούν μέχρι θανάτου.

  Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε κομματικό υπάλληλο, που έχει πάρει τον τίτλο-φερετζέ του δημοσίου, ο οποίος θα έχει απαίτηση να βρει την παρανομία μου για να αποδώσει το τίμημα σε χρήμα. Να είναι σε απόσταση ασφαλείας από το χέρι μου όταν θα πατήσει την σφραγίδα του κατασχετηρίου του σπιτιού μου, διότι αυτό το σπίτι δεν έβγαλε ούτε ένα σκουλήκι που να αποδέχεται τα πάντα αρκεί να “πέφτει” ο αιματοβαμμένος του μισθός.

  Αρνούμαι να αποδεχθώ γιατρό δημοσίου τομέα όταν θα έρθει η ώρα να έχει ανάγκη την επιστήμη του συμπολίτης μου και θα έχει το θράσος να ζητήσει βιβλιάριο υγείας ή το χρηματικό ποσό που ορίζει ο νόμος για να κάνει αυτό που του επιβάλει ο υπέρτατος νόμος του λειτουργήματος του. Η άρνησή του να τιμήσει τον όρκο του θα είναι και η δική μου άρνηση να σεβαστώ ό,τι πολυτιμότερο έχει.

  Αρνούμαι να αποδεχθώ τον όποιον θεσμό ακόμα κατέχει θέση σε αυτή την χώρα. Οι θεσμοί που έμαθα να σέβομαι είναι αυτοί που υπηρετούν την χώρα μου και δεν υπηρετούν καμία άλλη εις το όνομα του κέρδους.

  Αρνούμαι να αποδεχθώ τα όρια που θα θέσει ο κάθε υπουργίσκος για το πώς θα διεκδικήσω τα δικαιώματα μου τα οποία έχουν ήδη εξαϋλωθεί από τις υποκλίσεις που έχει κάνει αυτός και οι όμοιοί του στην Μεγάλη Τράπεζα που λέγεται Ευρώπη.

  Αρνούμαι να αποδεχθώ ως καθαρό πολιτικό πρόσωπο τον οποιονδήποτε διατηρεί ακόμα και τυπικές σχέσεις, συζητά ή έστω βρίσκεται τυχαία στον ίδιο χώρο με εκπροσώπους χωρών ή ιδρυμάτων που έβαλαν την ζωή μου υποθήκη για τις δικές τους αποθήκες χρήματος.

  Αρνούμαι να αποδεχθώ τον κρατικό φρουρό ο οποίος αντί να φυλάττει την δική μου πλάτη ασκεί βία σε μένα και στους γύρω μου για να μην ματώσει ο κρατικός εχθρός που έχει ασυλία, αν και εδώ και τρία χρόνια η ασυλία του έχει αρθεί όπως έχουν αρθεί και όλοι οι νόμοι με τις δικές του υπογραφές. Οι κρατικοί φρουροί που προστατεύουν τον εχθρό και όχι τον συνάνθρωπο εδώ και τρία χρόνια μετατράπηκαν συνειδητά, εφόσον δεν παραιτήθηκαν, σε παρακρατικούς.

  Αρνούμαι να αποδεχθώ ως Άνθρωπο οποιονδήποτε ψηφοφόρο ή παλαμακιστή του οποιοδήποτε κόμματος συμμετέχει ακόμα και με την παρουσία του μέσα στο Κατοχικό Κοινοβούλιο, αλλά και όλους αυτούς που σπρώχνουν την κατάσταση με οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Δεν σέβομαι τον μικρό, άνοο, ατομικιστή και επικίνδυνο πολίτη ο οποίος με την κρυφή του ψήφο επιμένει να συντηρεί την χώρα μου σε καταστολή και ψυχική αφαίμαξη.

  Αρνούμαι να αποδεχθώ τον καθημερινό εξευτελισμό του Ανθρώπου, τον βιασμό της αξιοπρέπειας ζωής και θανάτου, τις αυτοκτονίες, την πείνα, την κατάθλιψη, την στέρηση οξυγόνου των δικών μου ονείρων και του διπλανού μου, αλλά και το κομμάτιασμα της χώρας μου με προδοτικά χρεόγραφα.

  Αρνούμαι να αποδεχθώ ίσους όλους αυτούς που νομίζουν ότι η σιωπή μου είναι και η κατάφασή μου στο προμελετημένο έγκλημα που επιμένουν να συντελούν.

  http://roykoymoykoy.blogspot.gr/2013/07/2_12.html

 9. Dimitris Aivaliotakis

  Να θυμηθούμε που ήμασταν πριν τρία χρόνια
  και πού βρισκόμαστε σήμερα (με την βοήθεια του ΔΝΤ).

  2011 το χρέος στα 280 δις
  2014 το χρέος στα 354 δις.
  2011 η ανεργία στο 13%
  2014 η ανεργία στο 28%
  2011 ο κατώτατος μισθός στα 750 ευρώ
  2014 ο κατώτατος μισθός στα 540 ευρώ
  2011 οι συντάξεις ήταν εναρμονισμένες κατά 70% με το μέσο όρο της ΕΕ
  2014 οι συντάξεις είναι από τις χαμηλότερες της ΕΕ
  2011 η φορολογία περίπου στο 13% κατά μέσο όρο
  2014 η φορολογία περίπου στο 27% κατά μέσο όρο
  2011 το κατά κεφαλή εισόδημα στα 22.000 ευρώ
  2014 το κατά κεφαλή εισόδημα στα 14.000 ευρώ
  2011 ο έλληνας νοσηλευόταν σε νοσοκομεία
  2014 ο έλληνας νοσηλεύεται στο σπίτι του.
  2011 η πρωτογενής παραγωγή είχε θετικό δείκτη
  2014 η πρωτογενής παραγωγή έχει αρνητικό δείκτη.
  2011 η συμμετοχή του έλληνα για φάρμακα ήταν στο 25% και αυτό για πρωτότυπα
  2014 η συμμετοχή του έλληνα στο 70% και μάλιστα για γεννόσημα και αν τα βρει.
  2011 η χώρα ήταν ελεύθερη
  2014 η χώρα είναι προτεκτοράτο.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
  1) Απευθύνεται σ αυτούς που δεν θυμούνται
  2) Τους θεωρεί και όλους ηλίθιους διότι ακόμα και να μην θυμάσαι τα νούμερα το ότι πάμε σταθερά κατά διαόλου το ζεις…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ