Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Οι τρεις επιστολές

Οι τρεις επιστολές

Κάποτε προσελήφθη ένας επαγγελματίας μάνατζερ για τη θέση του Γενικού Διευθυντή σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία.

Το ρόλο του ξεναγού – εκπαιδευτή είχε αναλάβει, όπως ήταν φυσικό, ο αποχωρών προκάτοχός του Γενικός Διευθυντής. Αφού τον παρουσίασε στα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και τον ενημέρωσε για τα νέα του καθήκοντα, τον πήρε παράμερα και του έδωσε 3 αριθμημένους φακέλους, λέγοντάς του:

-         Άνοιξε τους όταν βρεθείς μπροστά σε κάποιο πρόβλημα που πιστεύεις ότι δεν μπορείς να λύσεις.

Και μετά από αυτό, “παραιτήθηκε” ο παλιός “οικειοθελώς” και πήρε μια από εκείνες τις επίτιμες περίεργες θέσεις … κάτι σαν άλογο για αναπαραγωγή στον ιππόδρομο μετά από την ενεργό δράση.

Οι πρώτοι έξι μήνες τσούλησαν ήσυχα χωρίς εξάρσεις και αναμπουμπούλες. Κάποια στιγμή όμως παρουσιάστηκε μια αισθητή κάμψη στις πωλήσεις και τα πράματα δυσκόλεψαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν μερικές ακυρώσεις παραγγελιών και άρχισε να σηκώνεται κύμα κατά του Γενικού Διευθυντή. Πάνω στην απελπισία του ο άνθρωπος θυμήθηκε τους τρεις φακέλους. Ανοίγει λοιπόν το συρτάρι του, σκίζει τον πρώτο και βρίσκει μέσα ένα χαρτί που έγραφε “Ρίχτα στην προηγούμενη διοίκηση” (παραίνεση με πολιτικές προεκτάσεις)

Δίνει λοιπόν μια συνέντευξη τύπου όπου έντεχνα ρίχνει όλο το φταίξιμο στον προηγούμενο Γενικό Διευθυντή (παραλάβαμε χάος … και τέτοια). Ο Τύπος και το χρηματιστήριο ανταποκρίνονται θετικά στις δηλώσεις αυτές και σε λίγο καιρό επέρχεται ανάκαμψη.

Ένα χρόνο αργότερα εμφανίζεται μια μείωση των κερδών σε συνδυασμό με κάποια προβλήματα στο προϊόν. Έχοντας την εμπειρία από την προηγούμενη φορά ο νέος Γενικός ανοίγει αμέσως τον φάκελο Νο 2 και βρίσκει μέσα ένα χαρτάκι που έλεγε “Αναδιοργάνωση”. Αμέσως αναθέτει σε ένα γραφείο συμβούλων την αναδιοργάνωση της εταιρίας.

Πραγματικά γίνεται μια μελέτη και με βάση αυτή λαμβάνονται δραστικά μέτρα και σε μικρό σχετικά διάστημα μειώνεται το κόστος, αυξάνεται η παραγωγικότητα και τα κέρδη παρουσιάζουν μια θεαματική άνοδο ξεπερνώντας ακόμα και τα πριν την κρίση επίπεδα.

Έκλεισαν έτσι μια δύο οικονομικές χρήσεις με καλά κέρδη και ικανοποιητικές αποδόσεις, μέχρι που ξαναήλθαν και για τρίτη φορά δύσκολες ώρες για την εταιρία. Ο ανταγωνισμός έγινε πολύ έντονος και οι πωλήσεις παρουσίασαν σημαντική κάμψη. Ξέροντας πια καλά που βρίσκεται η λύση, ο Διευθυντής τρέχει στο συρτάρι, ανοίγει και τον τρίτο και τελευταίο φάκελο και βρίσκει μέσα το μαγικό χαρτάκι που έγραφε:

“Ετοίμασε τρεις φακέλους…”.

Αυτό το ανέκδοτο είναι παραβολικό και έχει εφαρμογή σε πολλούς τομείς όπου κάποιοι που παίζουν με την  ψυχολογία του κόσμου τον κατευθύνουν και ορίζουν την τύχη του μαζικά σαν τα γουρούνια στο χοιροτροφείο.

Αλλα ένα από τα καλύτερα πεδία εφαρμογής του που μου ήρθε στο μυαλό όταν το πρωτοδιάβασα ήταν το γνωστό παραμύθι της εξουσίας που κρύβετε πίσω από την δημοκρατία Και επαναπαρουσιάζειται με το ψεύτικο πρόσωπο της αλλαγής.

4 Responses to Οι τρεις επιστολές

 1. [...] Οι τρεις επιστολές [...]

 2. nik banker on 09/11/2010 at 07:35

  Από τους πολιτικούς μην περιμένετε καμία λύση

  Θα βάζουν διαρκώς αυξανόμενη φορολογία για να καλύψουν τους διαρκώς αυξανόμενους τόκους, πράγμα που παγώνει την αγορά, φρενάρει την ανάπτυξη και κλείνει τις επιχειρήσεις.

  Οι εναπομείναντες επιχειρήσεις θα έχουν πλέον να επωμιστούν το αυξημένο κόστος δανεισμού το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα να φτάσει το 150 με 170% του ΑΕΠ (από 100-120% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια).

  Το κράτος δεν είναι παραγωγικό –δηλαδή δεν παράγει χρήμα από τις εργασίες του- αλλά βάζει μόνο περιορισμούς και φραγμούς, δηλαδή διαρκώς και περισσότερους να σε παρακολουθούν να μην φοροδιαφεύγεις και να εφευρίσκουν τρόπους για να σου βάλουν νέους φόρους και φραγμούς.

  Βγάλτε τώρα μόνοι σας το συμπέρασμα για το μέλλον της Ελλάδας.

  Αυτό το μέλλον που βρήκαν και οι άλλες χώρες που προχώρησαν στον δανεισμό τους για ν αντιμετωπίσουν τον ήδη υπέρογκο δανεισμό τους.

  Οι πολιτικοί διαρκώς θα είναι σε ταξιδάκια στην Αγγλία, την Αμερική την Ελβετία που είναι ίσως και τα κέντρα των δανειστών μας, (με πρώτο σταθμό αυτόν της Αγγλίας) ενδιαφέρονται για τις προσωπικές προμήθειες που παίρνουν από τις διεθνείς τράπεζες για τον αυξημένο δανεισμό που υπογράφουν και αδιαφορούν για τους πολίτες, αφού δεν θα είναι στην εξουσία όταν θα πρέπει να εξοφλείται από τους επόμενους που θα παραλαμβάνουν την εξουσία και θα έχουν να παίρνουν τα αυξημένα ασφυκτικά μέτρα φορολογίας και μείωσης των κρατικών παροχών σε υγεία, αύξηση της ανεργίας κ.α.

  Οι επόμενοι απλά θα έχουν την δικαιολογία να ρίχνουν το φταίξιμο στους προηγούμενους –όπως γίνεται πάντα- και χωρίς ποτέ κανείς να πηγαίνει φυλακή αφού οι ίδιοι σε λίγο διάστημα θα είναι και αυτοί προηγούμενοι.

  Αυτοί που μένουν πάντα οι ίδιοι είναι τα κορόιδα, δηλαδή εμείς…

 3. katagelies on 26/01/2013 at 20:55

  Βραστά Καρότα….

  Φαντάσου μια φυλακή, όπου οι κρατούμενοι τρώνε κάθε μέρα διαφορετικό φαγητό, μακαρόνια τη Δευτέρα, τυρόπιτα την Τρίτη, φασόλια την Τετάρτη και ούτω καθεξής. Επιπλέον, κάθε Κυριακή, τους φέρνουνε μπουζούκια καιγίνεται στο προαύλιο της φυλακής γλέντι μέχρι πρωίας. Μέχρι που μια μέρα, η διοίκηση της φυλακής συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει σάλιο, τα λεφτά έχουν τελειώσει, και ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει να υπάρχειη φυλακή είναι να ταΐζουν τους κρατούμενους βραστά καρότα κάθε μέρα,πρωί-μεσημέρι-βράδυ.” Μα θα γίνει εξέγερση, κύριε διευθυντά, θα μας λιντσάρουν οι τρόφιμοι, και με το δίκιο τους”, λέει ένα τσιράκι στο διευθυντή. Οπότε τι κάνει ο τελευταίος; Φωνάζει στο γραφείο του δέκα τσάτσους κρατούμενους και τους λέει να αρχίσουν να διαδίδουν ότι η κατάσταση είναι τόσο τραγική, που από την άλλη βδομάδα όλοι οι κρατούμενοι θα τρώνε σκατά, κυριολεκτικά όμως. Και ότι δεν είναι απλά φήμη, αλλά αναπόφευκτο και δεδομένο, θα ακουμπάς το δίσκο σου στον πάγκο και ο μάγειρας θα σου βάζει μέσα κουράδες, τέλος. Οι τσάτσοι αρχίζουν λοιπόν να κάνουν την δουλειά τους, το νέοκυκλοφορεί αμέσως παντού και το σοκ φυσικά είναι τεράστιο. Υπάρχουν βέβαια αντιδράσεις, όχι όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί όσο ο άλλος δεν βλέπει ακόμα τη σβουνιά στο πιάτο του, κάπου μέσα ελπίζει ότιμπορεί και να τη γλιτώσει. Όσο οι μέρες περνάνε και οι αντιδράσεις ψιλοφουντώνουν, οι τσάτοοι αρχίζουν να παίζουν τεχνηέντως το παιγνίδι της ενοχής: “Εδώ που ταλέμε, βέβαια, καλά να πάθουμε, που θέλαμε και μπουζούκια κάθε Κυριακή, να τα λέμε και όλα”.Κάποιοι λίγοι τρόφιμοι αντιδρούν και λένε ότι εμείς ρε παιδιά δενγουστάραμε ποτέ μπουζούκια, ούτε ποτέ συμμετείχαμε στο γλέντι. Δεν φτάνει που ανεχόμασταν κάθε Κυριακή βράδυ τα σκυλάδικα σας, πρέπει τώρα να την πληρώσουμε και εμείς μαζί με όλους; Φυσικά, κανείς δεν τους δίνει σημασία. Προς το τέλος της εβδομάδας, έχει πια επικρατήσει κλίμα μοιρολατρίας, την αντίδραση έχει διαδεχθεί η απάθεια και την απείθεια η αδράνεια. Ο ξεθωριασμένος από τις συνεχείς πλύσεις εγκέφαλος των κρατουμένου είναι έτοιμος πλέον να δεχθεί το χειρότερο, ως δικαιολογημένα αναπόφευκτο. Και έτσι φτάνει η Κυριακή, και αργά το απόγευμα παίρνει το μικρόφωνο ο διευθυντής και ανακοινώνει: “Κύριοι, σας έχω ευχάριστα νέα. Ύστερα από κοπιώδεις προσπάθειες της διεύθυνσης και εμού προσωπικά, το μενού από αύριο δεν θα είναι σκατά, αλλά βραστά καρότα!!!” Και από κάτω φυσικά γίνεται της ………….., αγκαλιασμένοι οι κρατούμενοι κλαίνε από χαρά, οιτσάτσοι ξελαρυγγιάζονται “ζήτω ο διευθυντής!”, το πλήθος αγάλλεται για το θαύμα της τελευταίας στιγμής. Και ζήσαν αυτοί καλά ………κι εμείς χειρότερα>>.

 4. katagelies on 20/06/2013 at 10:01

  Πρωτόκολλα της Σιών / Πρωτόκολλο Δεύτερο
  Οι άρχοντες, που θα τους εκλέγουμε εμείς από την τάξη του λαού ανάλογα με το δουλικό χαρακτήρα τους, δε θα είναι πρόσωπα προετοιμασμένα για τη διακυβέρνηση της χώρας…

  (για να καταλάβετε αν υσχίει αυτό, απλά δείτε προσεκτικά τι συνέβη στην Αργεντινή, το ίδιο κανουν κατ επανάλυψη και στην Ελλάδα και αλλού)
  http://www.youtube.com/watch?v=a_d1qs5t42Q

  http://www.awakengr.com/2013/05/blog-post_6613.html

  Πρωτόκολλα της Σιών / Πρωτόκολλο Έκτο
  Θα ιδρύσουμε τεράστια μονοπώλια, δεξαμενές των κολοσσιαίων πλούτων, από τα οποία και οι μεγάλες περιουσίες των Χριστιανών θα εξαρτώνται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε θα καταβροχθισθούν μέσα σ’ αυτά…

  http://www.awakengr.com/2013/05/blog-post_6613.html

  Πρωτόκολλα της Σιών / Πρωτόκολλο Εκτο
  Πρέπει η βιομηχανία να αφαιρεί από τη γη τον καρπό της εργασίας, όπως και του κεφαλαίου, και μέσω της κερδοσκοπίας να έρχεται το χρήμα όλου του κόσμου στα χέρια μας. Ριχνόμενοι έτσι όλοι οι Χριστιανοί στις τάξεις των απόρων, θα σκύψουν ενώπιόν μας μόνο και μόνο για να έχουν το δικαίωμα της ύπαρξης.

  http://www.awakengr.com/2013/05/blog-post_6613.html

  (πως γίνεται να ρίχνουν σιγά – σιγά και μεθοδοικά τους πολίτες στις τάξεις των απόρων δείτε εδω και σκεφτίτε αν εφαρμόζεται σήμερα και στην χώρα μας)

  Πρωτόκολλα της Σιών / Πρωτόκολλο Εικοστό
  Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των Χριστιανών.
  Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν’ αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία.
  Τεράστια κεφάλαια έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν’ απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα. Τα δάνεια αυτά…
  επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων. Τα υποδούλωσαν στο κεφάλαιο. Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους.
  Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας.
  Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν’ αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν! Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;

  http://www.awakengr.com/2013/05/blog-post_6613.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ