Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Η κρίση του 1929-1933 διαρκεί και επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα

Η κρίση του 1929-1933 διαρκεί και επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα

Η κρίση του 1929-1933 η οποία ξεκίνησε από το χρηματιστήριο της Αμερικής και τις διεθνείς τράπεζες, εξαπλώθηκε καταστροφικά σε ολόκληρο τον κόσμο, αγγίζοντας και παραλύοντας ολους τους τομείς, μας διδάσκει πολλά σήμερα, γιατί δεν έπαψε όλα αυτά τα χρόνια να επαναλαμβάνεται με τους ίδιους διοργανωτές, τις ίδιες μεθοδεύσεις, τους ίδιους κερδισμένους και χαμένους.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 1915
1 μέρος του DVD
(ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΚΡΥΦΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ)
Από το λεπτό 1,39,11 εως 1,40,28 λέει για τις οικονομικές κρίσεις που προκαλούν αυτοί που ελέγχουν το χρήμα για ν παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές μεγάλες περιουσίες.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1907 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
2ο μέρος του DVD
(Επειδή είναι μεγάλο μπορείτε να πάτε κατευθείαν στην διοργάνωση της κρίσης του 1929 – 1933 και τις συνέπειες αυτής που ξεκινούν από το 39:30 λεπτό περίπου στην μέση δηλαδή) Για να δείτε ποιος προκαλεί και με ποιο τρόπο τις οικονομικές κρίσεις στην Ελλάδα. Τότε και τώρα.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τις κυνηγήσανε γίγαντες -όπως βλέπουμε στα βίντεο- αλλά επειδή αυτοί κρύβονται σε πολλά κράτη -όπως γράφουν και στις οδηγίες τους- δεν καταφέρανε να ξεριζώσουν το κακό και ξαναφύτρωναν.

Δείτε ποια ειναι η FED (Federal Reserve Bank) που εχουν περάσει τα ΜΜΕ στον Ελληνικό λαό, σαν αξιόπιστη πηγή και υποτιθέμενη κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/03/money-masters_15.html

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
η ιστορία δεν έπαψε ποτέ να επαναλαμβάνεται…

“Μαύρη” Τρίτη 29 Οκτωβρίου 1929: Η Μέρα Που Θα Μείνει Αξέχαστη
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι
(Μια και η ιστορία επανλαμβάνεται και μάλιστα πιο περίπλοκη και εξελιγμένη για να να αποπροσνατολίζεσαι και να μην μπορείς να δεις ποιός πραγματικά φταίει.

Εχουν ήδη περάσει πολλά χρόνια από την ημέρα εκείνη που θα μείνει στην ιστορία ως η “ΜΑΥΡΗ” ΤΡΙΤΗ της χρηματιστηριακής, και όχι μόνο, ιστορίας. Εν συντομία θα ανατρέξουμε στα τέλη της χρυσής δεκαετίας του 1920 στις ΗΠΑ για να ξαναθυμηθούμε μερικές
λεπτομέρειες που οι περισσότεροι ξεχνούν κάθε φορά που φτάνει 29 του Οκτώβρη. Ωστόσο τα γεγονότα του 1929 και της μεγάλης κρίσης που ακολούθησε έμειναν χαραγμένα στη μνήμη εκατομμυρίων αμερικανών που έζησαν την οικονομική εξαθλίωση. Ο υπόλοιπος κόσμος βίωσε τα παλιρροιακά κύματα από τις ΗΠΑ καθώς ο υπέρ-προστατευτισμός των αμερικανών τους οδήγησε σε οικονομική απομόνωση μετά την υιοθέτηση δασμών (Smoot-Hawley Act, 1930) στο διεθνές εμπόριο. Η επίδραση ήταν παγκόσμια.

Ο τίτλος της λονδρέζικης εφημερίδας London Herald δεν είναι από την Τρίτη 29/10/29 αλλά από την Παρασκευή 25/10/29 πριν την “αποφράδα” εκείνη ημέρα. Η χρηματιστηριακή πτώση στη Wall Street ήταν τόσο απότομη και απρόσμενη που πολλοί έδειχναν να μη πιστεύουν αυτό που έβλεπαν (ή άκουγαν).
Το κραχ του Οκτωβρίου 1929 έμεινε στην ιστορία όχι για το μέγεθος της πτώσης την ΜΑΥΡΗ ΤΡΙΤΗ αλλά για την μετέπειτα οικονομική κρίση που έφερε. Ήταν μια κρίση τόσο βαθιά που μετονομάστηκε GREAT DEPRESSION.
Ο αντίκτυπος της χρηματιστηριακής πτώσης έγινε τόσο εμφανής στην πραγματική οικονομία των ΗΠΑ που οδήγησε μία ολόκληρη γενιά σε οικονομικό μαρασμό. Χιλιάδες επιχειρήσεις κατέρρευσαν, τράπεζες αφανίστηκαν σε μερικές μόνο ημέρες, επενδύσεις και περιουσίες
χάθηκαν αυτοστιγμής, ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο. Η ανεργία έφτασε το 30% σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Το καπιταλιστικό σύστημα έδινε το πρώτο μεγάλο του τεστ.
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε από το κραχ του 1929 δεν είναι μόνο το χρονικό της πτώσης και της μετέπειτα χρηματοοικονομικής κατάρρευσης. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ (Η ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ) ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ.
Η πτώση για τους οικονομικούς συντάκτες έγινε εμφανής μόλις τον Οκτώβριο του 1929. Όμως η αρχή του τέλους είχε ξεκινήσει το Σεπτέμβριο όταν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κατέγραφαν ένας-ένας ιστορικά υψηλά με όλο και λιγότερες μετοχές να οδηγούν το τελικό στάδιο της κούρσας.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι πολλές ευρωπαϊκές αγορές είχαν ήδη σημειώσει τα ιστορικά υψηλά τους πριν τη Wall Street1. Το γερμανικό χρηματιστήριο είχε ήδη σημειώσει υψηλό τον Μάιο του 1927 και οδηγήθηκε σε κατάρρευση (με παρόμοια παρέμβαση μέσω επιτοκίων) μαζί με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Τα οικονομικά προβλήματα και η κατάρρευση του γερμανικού νομίσματος είχε σαν αποτέλεσμα τεράστια κρίση στην Γερμανία που οδήγησε στην αναρρίχηση του Χίτλερ και το Γ’ Ράιχ.
Τα γεγονότα του Οκτωβρίου 1929 χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και ανάλυσης καθώς πολλά από τα χαρακτηριστικά της χρηματιστηριακής μανίας της δεκαετίας του 1920 επαναλήφθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 (που οδήγησε στο Bear
Market του 1966-74) όσο και της δεκαετίας του 1990 (που βέβαια οδήγησε στο Bear Market που βιώνουμε). H “τρέλα” της μάζας για αγορά και κατοχή μετοχών έφτασε τα όρια της υστερίας. Η μόδα της “επένδυσης” στο χρηματιστήριο ξέφυγε από τα στενά όρια των τραπεζιτών και επαγγελματιών της αγοράς οδηγώντας μεγάλες μάζες του πληθυσμού να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στις μετοχές. Ήταν εξάλλου ένα υπέροχο Bull Market που μόνο κέρδη έφερνε. (Όπως και το 1999). Σωστά;
Κάτι παρόμοιο συνέβη και το 1999-2000. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου λόγου χάρη σημείωσε το ιστορικό υψηλό του μερικούς μήνες πριν τους αμερικανικούς δείκτες.

Αυτό συμβαίνει σε κάθε Bull Market και ιδιαίτερα στις τελευταίες του φάσεις. Όταν η άνοδος των τιμών ξεφεύγει από τις θεμελιώδεις αξίες των επιχειρήσεων το μόνο που κυριαρχεί είναι το κερδοσκοπικό παιχνίδι. Η “προσωρινή ανισορροπία” μεταξύ προσφοράς και ζήτησης δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι οι τιμές έχουν τεράστια στήριξη σε επίπεδα κάτω από το πρόσφατα επίπεδα διόρθωσης των τιμών.
Αυτό ακριβώς συνέβη και στην τελευταία φάση του Bull Market της δεκαετίας του 1929. Η κερδοσκοπία έφτασε σε ακραία επίπεδα με τους ανθρώπους του μόχθου να προσπαθούν “να γίνουν γρήγορα πλούσιοι.” Η συνέχεια είναι σε όλους μας λίγο-πολύ γνωστή. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι τα πραγματικά αίτια πίσω από την χρηματιστηριακή κατάρρευση του 1929 και της κρίσης που επακολούθησε. (και αυτό που θα μείνει πάντα να πλανάται σαν ερωτηματικό μήπως το επαναλαμβανόμενο αυτό γεγονός είναι μεθοδευμένο και κατευθυνόμενο; Μήπως αυτές οι κρίσεις της οικονομίας κάποιους ωφελούν; Όπως για παράδειγμα τις διεθνείς τράπεζες που ακόμα και λίγο πριν από την κρίση βλέπουν ακόμα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και αμέσως μετά την κρίση δανείζουν τις επιμέρους τράπεζες σε κάθε κράτος για να αντεπεξέλθουν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών τους για δάνεια…).
Θεωρούνται πολύ σημαντικά τα αίτια του κραχ καθώς η οικονομική δυσπραγία οδήγησε σε ένα Bear Market, που αν και φαινομενικά σύντομο (όλοι θυμούνται μόνο την περίοδο 1929-33) στοίχισε τόσο πολύ στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία που χρειάστηκαν δύο τουλάχιστον δεκαετίες για να εξέλθουν από το οικονομικό και χρηματιστηριακό τέλμα. Ας σημειωθεί ότι οι βασικοί δείκτες της Wall Street “’έπιασαν” και πάλι τα προ κραχ επίπεδα των αρχών Σεπτεμβρίου 1929 το 1954, δηλαδή 25 χρόνια μετά !!!
Οι περισσότεροι θυμούνται το 1929 σαν το τελείωμα μιας “τρελής εποχής” χωρίς να αποδίδουν ευθύνες στους “πιθανούς” υπεύθυνους της ασύδοτης δεκαετίας του 1920. Πως όμως τόσοι πολλοί επενδυτές έδωσαν ταυτόχρονα το σύνθημα της πώλησης σε μια εποχή που η διάδοση της πληροφόρησης ήταν κατά πολύ αργότερη της σημερινής τεχνολογικής (εποχής); Πως έγινε δυνατή η διάδοση της μετοχικής ιδέας σε μια εποχή που οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν σημαντικότερα προβλήματα στην καθημερινή δύσκολη ζωή τους; Πως έφτασαν εκατοντάδες μετοχές να αποτιμούνται σε επίπεδα που ακόμη και για εκείνη την εποχή φάνταζαν εξωπραγματικά. Αν ρίξουμε μια ματιά στο γράφημα της πορείας της μετοχής της RCA – Radio
Corporation of America θα προσέξουμε να μοιάζει με καρμπόν των δεκάδων εταιριών τεχνολογίας (ιδιαίτερα Ίντερνετ) που ξεπρόβαλαν από το πουθενά και εξαφανίστηκαν στο πουθενά επίσης. (ίσως αυτό είναι κοινό δόλωμα στις προσδοκίες του κόσμου, τεχνολογία, τεχνολογία, τεχνολογία). Στο μεταξύ όμως οι εταιρείες αυτές στο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσαν μαγνήτη κερδοσκοπίας και αιτία για απώλειες τεράστιων κεφαλαίων των ανυποψίαστων επενδυτών με παρόμοιο τρόπο που έγινε και το 1929.
Τι ήταν όμως εκείνο που έδωσε το έναυσμα για αυτή την τρελή κούρσα των τιμών των μετοχών στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και οδήγησε στο κραχ;

Οι περισσότεροι αναλυτές και οικονομολόγοι αναλώνονται σε μακροσκελείς τοποθετήσεις περί ώριμων συνθηκών για πτώση των τιμών και συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας (αν και η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων είναι συνήθως ανήμπορη να προβλέψει με ακρίβεια το οτιδήποτε τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια) χωρίς να δίνουν το βάρος που θα έπρεπε ίσως στον σημαντικότερο παράγοντα: την FED (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) και τον ρόλο που έπαιξε στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα μετά την ίδρυσή της και ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1920.
Το παρόν κείμενο δεν έχει σκοπό να αναλύσει σε βάθος τα σοβαρά λάθη που ίσως διέπραξε η FED από την ίδρυση του Κεντρικού Ομοσπονδιακού Συστήματος το1913. Ωστόσο τα “εγκληματικά” λάθη της Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την πιστωτική επέκταση αλλά και το έλεγχο του τραπεζικού συστήματος δεν μπορούν να λησμονηθούν. Η δημιουργία της FED έγινε μετά από πίεση πολλών τραπεζιτών με έδρα τη Νέα Υόρκη. Οι τραπεζίτες αυτοί με επικεφαλή τον John Pierpont Morgan (1837 – 1913) “αποφάσισαν να αυξήσουν τα πλούτη τους” μέσω του ελέγχου του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος “αλλά ευρωπαϊκά.”. Το 1913 ήταν ακόμα νωπές οι μνήμες του πανικού του Οκτωβρίου του 1907 που οδήγησε σε πρωτοφανή ελεύθερη πτώση τη χρηματιστηριακή αγορά της Wall Street και το τραπεζικό σύστημα κατ’ επέκταση2. Η επιτροπή που δημιουργήθηκε είχε επικεφαλή τον γερουσιαστή Nelson Aldrich (παππού του Nelson Aldrich Rockefeller) με σκοπό να βρει τρόπο σταθεροποίησης του
τραπεζικού συστήματος ώστε να αποφεύγονται κρίσεις σαν κι αυτή του 1907.

Πολλοί τραπεζίτες και πολιτικοί κατάλαβαν το “παιχνίδι” που επρόκειτο να στηθεί και αντέδρασαν.
Κατάλαβαν ότι το στήσιμο του Ομοσπονδιακού συστήματος με τις 12 περιφερειακές FED δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας τρόπος για περαιτέρω κυβερνητική επέκταση μέσω του τραπεζικού συστήματος.
Η de facto κατάργηση του Χρυσού Κανόνα (Gold Standard) σήμαινε στην ουσία δημιουργία ενός χαρτονομίσματος χωρίς ουσιαστική κάλυψη από αντίστοιχα αποθέματα χρυσού. Το νόμισμα αυτό δεν θα ήταν τίποτε άλλο παρά ένα νόμισμα που δημιουργείται μέσω του τραπεζικού συστήματος (Fiat Currency), χωρίς την υποστήριξη από το χρυσό, δηλαδή θα είχε στην ουσία τη στήριξη του αμερικανού φορολογούμενου. Δεν είναι σύμπτωση εξάλλου ότι με την 16η προσθήκη στο αμερικανικό σύνταγμα το 1913 νομοθετήθηκε η άμεση φορολογία εισοδήματος. Αυτό σήμαινε απλά ότι η κυβέρνηση είχε πια το “δικαίωμα” της αλόγιστης εκτύπωσης χαρτονομίσματος για την κάλυψη των όποιων δημοσιονομικών της αναγκών με εγγύηση τα έσοδα από την νεοεισαχθείσα φορολογία εισοδήματος.
Μόλις 5 χρόνια μετά τη δημιουργία της FED, δηλαδή το 1918 και μετά την ανάμιξη των ΗΠΑ στο 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, το εθνικό χρέος αυξήθηκε από 1 δισ. δολάρια σε 8 δισ. δολάρια. Τα κεφάλαια αυτά ήταν στην ουσία δάνειο της κυβέρνησης από τη FED. (σχολ.: εδώ είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα μια και σήμερα πολύς κόσμος γνωρίζει ότι η Αμερική είναι υπερδανεισμένη αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ποιος είναι ο δανειστής και αν αυτό το επεκτείνουμε ίσως ταιριάζει εδώ και το αρχαίο Ελληνικό ρητό όταν δανείζεσαι υποδουλώνεσαι… Μήπως αυτός που έχει υπερχρεώσει την Αμερική έχει βάλει στο μάτι όλες τις οικονομίες του πλανήτη να τις υπερχρεώσει με τον ίδιο ακριβώς δοκιμασμένο τρόπο που εχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια στην Αμερική δίνοντας ίσος τον απόλυτο έλεγχο και την εξουσία αλλά και πάνω από όλα την δυνατότητα της σκιώδους διακυβέρνησης πίσω από το εμφανιζόμενο προσωπείο της δημοκρατίας; Και μια και αναφερόμαστε στο μάτι είναι συμαντικό να προσέξουμε στο αμερικάνικο χαρτονόμισμα το «THE ALL SEEING EYE» Το μάτι που απεικονίζεται πάνω από την πυραμίδα που όλα τα βλέπει και τα ελέγχει) Το 1921, και μετά το τέλος του πολέμου, η FED
αύξησε τα επιτόκια δραματικά για να περιορίσει την προσφορά χρήματος που είχε φτάσει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα. Η επακόλουθη ύφεση πήρε τη μορφή ενός σημαντικού Bear Market στη Wall Street που πολλοί χαρακτήρισαν ως το προάγγελο της μετέπειτα χρηματιστηριακής καταστροφής και πτώσης.
Το ενδιαφέρον της κρίσης του 1929 είναι ακριβώς η επανάληψη σφαλμάτων που οδήγησαν στην κατάρρευση του 1920-21. Ο Ludwig von Mises3, ένας εκ των σημαντικότερων θεωρητικών της Αυστριακής Σχολής οικονομικής σκέψης, έγραψε με αφορμή το Bear Market του 1920-21 και την ύφεση: “υπαίτια των κρίσεων μετά από την τεχνητή άνοδο του οικονομικού κύκλου είναι η ίδια η FED.
Από τη μία πλημμυρίζει το σύστημα με χρήμα υπερθερμαίνοντας την οικονομία οδηγώντας σε περιττές επενδύσεις και κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο, ενώ από τη άλλη όταν χάσει τον έλεγχο κλείνει τις “κάνουλες” οδηγώντας σε ανώφελες πέραν του φυσιολογικού συρρικνώσεις (υφέσεις).” Ο Mises αλλά και οι μεταγενέστεροι θεωρητικοί της Αυστριακής Σχολής θα αποτελέσουν σφοδρούς επικριτές της πολιτικής της FED για δεκαετίες. Ο ίδιος ο Mises σε μονογραφίες και άρθρα του σε εφημερίδες της εποχής προέβλεψε το κραχ του 1929 και σημείωσε τις επιπτώσεις του χρόνια πριν. Ως ο πλέον κατάλληλος εκφραστής της Θεωρίας του Επιχειρηματικού Κύκλου (Business Cycle Theory), ο Mises επέκρινε τη FED για τη δημιουργία τεχνητού οικονομικού Boom με τη βοήθεια ενός φουσκωμένου (πληθωριστικού) νομίσματος. Εκτεταμένη αναφορά στον πανικό του 1907 γίνεται στο βιβλίο του Edwin Lefevre Reminiscences of a Stock Operator. O Jesse Livermore, που πιστεύεται ότι έγραψε το βιβλίο, αφιερώνει πολλές σελίδες στον πανικό του 1907 και στις αιτίες των πανικών του φθινοπώρου. Συσχετίζει (ο Livermore) τους χρηματιστηριακούς πανικούς με την χρηματοδότηση της συγκομιδής των σοδειών του φθινοπώρου καθώς η αμερικανική οικονομία ήταν στις αρχές του αιώνα κατ’ εξοχήν αγροτική. Η χρηματοδότηση της συγκομιδής έβρισκε πολλές φορές το τραπεζικό σύστημα ανήμπορο να χρηματοδοτήσει τους γεωργούς με αποτέλεσμα η αναζήτηση κεφαλαίων να οδηγεί σε πωλήσεις μετοχών στο χρηματιστήριο (ίσως από τους ίδιους τους τραπεζίτες).
Ο Ludwig von Mises υπήρξε κριτικός στην πολιτική παρεμβάσεων της FED μέσω των επιτοκίων και της δημιουργίας-συντήρησης ενός fiat νομίσματος, διετύπωσε σημαντικό μέρος της θεωρίας του μέσα από την διδακτορική διατριβή. Η εκπληκτική εκείνη εργασία αποτέλεσε τελικά το πρώτο βιβλίο του
Mises (The Theory of Money and Credit), που εκδόθηκε το 1912, δηλαδή πριν ακόμη δημιουργηθεί η FED. Οι “φήμες” λένε ότι ο ευφυής αυστριακός είχε ήδη καταλάβει που αποσκοπούσε το εγχείρημα των αμερικανών τραπεζιτών πριν ακόμα το FED (Federal Reserve System) πάρει σάρκα και οστά.

Το “ύποπτο” των αρχών της δεκαετίας του 1920 ήταν ότι οι τραπεζίτες και επιχειρηματίες της εποχής γνώριζαν εκ των προτέρων όχι μόνο τις προθέσεις αλλά και τις ενέργειες της FED.
Το ίδιο περίπου συνέβη και το 1929. Η υπέρμετρη και αλόγιστη πιστωτική επέκταση από το 1923 μέχρι το 1929 είχε σαν αποτέλεσμα την υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας, τη δημιουργία μεγαλύτερης ποσότητας νομίσματος (ρευστότητας) από ότι απαιτούνταν, και την άκρατη κερδοσκοπία στις αγορές μετοχών (κυρίως) και εμπορευμάτων (λιγότερο). Τον Οκτώβριο του 1929 η FED έκλεισε την “κάνουλα” προσπαθώντας να περιορίσει την προσφορά χρήματος που «φαινομενικά» είχε ξεφύγει από τον έλεγχό της.
Η αύξηση των επιτοκίων άφησε τους κερδοσκόπους που χρησιμοποιούσαν δανεικά κεφάλαια (Margin Debt) για τα παιχνίδια με μετοχές εκτεθειμένους στις τράπεζες. Η κατάρρευση των τιμών πήρε τη μορφή Domino και χάρτινων πύργων.
Τα χειρότερα όμως της αλόγιστης πολιτικής της FED δεν έγιναν εμφανή μέχρι το 1930-31. Η πτώση των μετοχών έσβησε κυριολεκτικά περιουσίες και καταθέσεις αποταμιευτών σε μερικές και μόνο ημέρες.
Ταυτόχρονα ο διπλός ρόλος του τραπεζικού συστήματος στο παιχνίδι του 1929 έμελλε να αποτελέσει το κύκνειο άσμα για πολλούς επιφανείς τραπεζίτες της εποχής. Η μέχρι τότε νομοθεσία δεν απαγόρευε το διπλό ρόλο των τραπεζών ως “φυλάκων” των καταθέσεων των πολιτών και ως αναδόχων στην έκδοση και εισαγωγή μετοχών στο χρηματιστήριο. Ο μη διαχωρισμός είχε σαν αποτέλεσμα την άκρατη κερδοσκοπία των τραπεζών με κεφάλαια των καταθετών που χάθηκαν με την κατάρρευση του συστήματος.
Ήταν τόσο μεγάλη η επίδραση της απώλειας καταθέσεων (μέσω κερδοσκοπίας των τραπεζών) αλλά και της αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος που η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε τον διαχωρισμό των τραπεζικών από τις χρηματιστηριακές εργασίες(Glass-Steagall Act of 1933) και την ασφάλιση των καταθέσεων με τη δημιουργία του FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) για ν απαλύνει τον πόνο του κοινού και να δείξει ότι παίρνει μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση προσπαθώντας να αποκλείσει στο μέλλον παρόμοιες κρίσεις, το σύστημα βελτιώνεται κ.τ.λ. – Τι σας θυμίζουν άραγε αυτά; -.

Είναι η εποχή που η πανίσχυρη πριν το κραχ τράπεζα J.P. Morgan διασπάται σε δύο κομμάτια τη J.P. Morgan (Τραπεζικές Εργασίες) και τη Morgan Stanley (Επενδυτική Τράπεζα). (σχολια: Τι περίεργη σύμπτωση για να επιβιώνει σε τόσες πολλές κρίσεις και τόσα χρόνια, να είναι κραταιά παγκοσμίως και να έχει άποψη για όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου στις μέρες μας. Μήπως θυμάστε ποια καραμέλα είχαν στο στόμα τους τα μέσα ενημέρωσης τα χρόνια της τρελής κούρσας που οδήγησε στο κραχ του 1999 μήπως την αναβάθμιση μας από την Morgan Stanley σε ώριμη αγορά και προτάσεις αγοράς με στόχους υψηλότερων τιμών όταν ο δείκτης ήταν ήδη στις 6.000 μονάδες και η διαφορά της τιμής στο ταμπλό των μετοχών από την αντικειμενική τους τιμή τεράστια; Μήπως τελικά το ώριμη ήμασταν ώριμοι να μας αδειάσουν το πορτοφόλι οι αξιολογητές μας με τους συνεργάτες τους;. Περίεργο που μετά την κρίση βράζουμε στο ζουμί μας και ακόμα θαυμάζουμε και περιμένουμε τους περιβόητους ξένους επενδυτές, ενώ κανένα μέσο ενημέρωσης δεν ενοχοποιεί όλους αυτούς που μας ξεσήκωσαν με τις βαθμολογίες τους και τις κριτικές τους και οδήγησαν τα πράγματα στην νεότερη χρηματιστηριακή κρίση που βιώσαμε το 1999, τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες την ίδια περίπου περίοδο, που για όλους είχε το ίδιο αποτέλεσμα, να μείνουν όλοι με τα χαρτιά στα χέρια κάτω από την δικαιολογία της παγκόσμιας ύφεσης και να καταφύγουν στις τράπεζες για δανεισμό στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής που είχαν την εποχή του άκρατου ενθουσιασμού περιμένοντας την ανάκαμψη… Αλήθεια τι σας θυμίζουν όλα αυτά; Μήπως δεν είναι η ίδια ιστορία που επαναλαμβάνεται με μοναδικό κερδισμένο τις τράπεζες και κυρίως τις ξένες τράπεζες που με την σειρά τους δανείζουν τις εγχώριες τράπεζες μια και οι καταθέσει ξαφνικά σε ολες τις χώρες είναι ανύπαρκτες ενώ η ζήτηση για δάνει διαρκώς αυξανόμενη…)
Πίσω στο 1929 ξανά οι μετασεισμικές δονήσεις από το κραχ ήταν τόσο μεγάλες που η κρίση ονομάστηκε Great Depression. Ήταν τόσο μεγάλη η φτώχεια που επέφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που οι μνήμες του κραχ σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά για πάρα πολλά χρόνια. Τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης τόσο από τη FED όσο και από τη κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν ήταν τα ενδεδειγμένα. Η μέθη του νεοπλουτισμού (φαινόμενο που ζήσαμε και στην πρόσφατη χρηματιστηριακή υστερία), έκανε τους ασκούντες την οικονομική πολιτική να μην καταλάβουν το μέγεθος της κρίσης που θα ακολουθούσε. Νόμισαν ότι η μείωση των επιτοκίων θα επανέφερε την οικονομία στην προηγούμενη ανοδική τροχιά και τις τιμές των μετοχών σε νέα υψηλά (βλέπε μειώσεις επιτοκίων από τη Fed 2001-2002). Τα ημίμετρα οδήγησαν σε οικονομικό μαρασμό εκατομμύρια αμερικανούς και τις μετοχές στο
χειρότερο Bear Market από αυτά μετά από τους πανικούς του 1837, του 1907 και του 1920-21.
Οι πολιτικές που ακολούθησαν FED και κυβέρνηση ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Το αποτέλεσμα της κρίσης οδήγησε σε σοβαρό ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ που έκανε τη κρίση ακόμη βαθύτερη. (Βλέπε Ιαπωνία της δεκαετίας του 1990 με χρηματιστιριακό δείκτη στις 40.000 μον. μέχρι και σήμερα με δείκτη στις 13.000 μονάδες).
Αν υπάρχει κάποιο ηθικό δίδαγμα από την πτώση του 1929, και παρά τα πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το τι προκάλεσε την ταυτόχρονη απόφαση εκατομμυρίων επενδυτών να πωλήσουν τις μετοχές τους, είναι η αδυναμία να ελεγχθεί ένα Bear Market όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την έναρξή του. Δίνεται συχνά η εντύπωση ότι οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις ελέγχουν τις τύχες των οικονομιών και τις αγορές.
Η ειρωνεία της τύχης έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Ο νόμος Glass-Steagall στην ουσία καταργήθηκε στα τέλη Οκτώβρη του 1999, μόλις μερικούς μήνες πριν από το τέλος του τελευταίου Bull Market.
Το κραχ του 1929 παρουσιάσθηκε ως τρανταχτή απόδειξη πως ίσως η FED και η αμερικανική κυβέρνηση έχασαν το έλεγχο της κατάστασης που νόμιζαν ότι ήλεγχαν. Το γράφημα στην ιστοσελίδα του Adam Hamilton (www.zealllc.com) δείχνει το τι ακριβώς ακολούθησε μετά το κραχ το 1929 για το δείκτη Dow Jones και μετά το 2000 για τον δείκτη NASADQ Composite. Η εικόνα “μιλάει” από μόνη της.

Μπορoύμε να διακρίνουμε τις ομοιότητες;
Μπορούμε να διακρίνουμε τους χαμένους και τους κερδισμένους;
Δεκάδες χρόνια μετά με την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνεται… Με τους ίδιους ίσως κερδισμένους και χαμένους…

Σ αυτό το πλήρες και αποκαλυπτικό βίντεο των 2 ωρών όποιος αντέξει να το δει όλο θα μάθει όλες τις λεπτομέρειες με τις οποίες δημιουργούνται οι οικονομικές κρίσεις στην Αμερική και κατ επέκταση σ ολόκληρο τον κόσμο.
Θα δει επίσης τις τεκμηριωμένες κραυγές διαμαρτυρίας μέσα από την ίδια την Αμερική για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος καθώς και τις γιγάντιες προσπάθειες που έκαναν μέχρι τώρα επιφανείς άνδρες να τον σταματίσουν.
http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/03/money-masters_15.html

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΥΤΑ; ΟΤΑΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΖΕΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΓΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Για να καταλάβουμε καλύτερα την παγκόσμια εξάπλωση της Αμερικανικής κρίσης του 1929, αξίζει να διαβάσουμε αυτό το άρθρο που αναφέρει το δεκαπεντάμηνο κλείσιμο του ΧΑ το 1931 και τα οικονομικά προβλήματα που υπήρξαν.
http://www.capital.gr/news.asp?id=647290

Την οικονομική κρίση του 1931 στην Ελλάδα (με τα αλυσιδωτά προβλήματα που κάθε οικονομική κρίση φέρνει όπως και τώρα έτσι και τότε) την δημιούργησαν οι ξένοι και στην συνέχεια οι ίδιοι μας δάνειζαν για να βγούμε από αυτή.

Είναι το ίδιο κόλπο που χρησιμοποιούν και στις μέρες μας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κρύβονταν πίσω τότε και τώρα.

Ο δε τρόπος (ΜΜΕ, χρηματιστήριο κτλ) χρησιμοποιήθηκε τότε όπως και τώρα. Όπως και σε όλες τις ενδιάμεσες κρίσεις. (Όπως ακριβώς το περιγράφουν στις οδηγίες τους εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια.

Δεν φτάνει αυτό, μας κοροιδεύουν από πάνω τα τσιράκια τους.

Οι Έλληνες δεν πληρώνουν τα χρέη τους από το 400 π.Χ.!

http://www.capital.gr/News.asp?id=1074314

ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ, ΤΑ ΖΩΑ…

Αν μελετήσει κάποιος καλά τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος αλλά και παγκοσμίως και βάλει τα πράγματα στην χρονολογική τους σειρά, θα καταλάβει πως επιβεβαιώνεται η παγκόσμια οικονομική καταστροφή που προκαλούν κάθε κάποια χρόνια οι εβραϊκές συμμορίες με έδρα και αφετηρία την Αμερική, όπως ακριβώς περιγράφονται στις οδηγίες τους. (πρωτόκολλα της Σιών).

Θα καταλάβει τα αυτονόητα.

Θα καταλάβει γιατί οι Ρώσοι, οι Γερμανοί, οι Ενετοί και άλλοι λαοί τους κυνήγησαν στο παρελθόν.

Γιατί ο ίδιος ο θεός τους έδιωξε από τον τόπο τους, εδώ και 2000 χρόνια.

Αυτούς τους ανθρώπους αφήσαμε να μας κυβερνούν σήμερα και να εξαπλώνονται σαν γάγγραινα παγκοσμίως.

Το τραγούδι του Νίκο Ξυλούρη τα λέει ολα: Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί…

Βλέπε επίσης:
Οι Γερμανικές εισαγωγές μας φταίνε η οι Εβραϊκές τράπεζες?
http://kataggelies.com/kataggelies/?p=223

3 Responses to Η κρίση του 1929-1933 διαρκεί και επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα

 1. [...] Η κρίση του 1929-1933 διαρκεί μέχρι σήμερα [...]

 2. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1929…

  In the 1920s, Germany was the absolute peak of Western civilization, in the arts and the sciences. It was regarded as a model of democracy.

  Noam Chomsky

  Στη δεκαετία του 1920, η Γερμανία ήταν η απόλυτη κορυφή του δυτικού πολιτισμού, των τεχνών και των επιστημών. Ήταν θεωρείται ως ένα μοντέλο της δημοκρατίας.

  Νόαμ Τσόμσκι

  And then comes the FED 1929s crisis from USA, to break down USA, Germany , Greece and the most of the countries… That’s why Adolph Hitler and Germany solders has tried to clean the world of one philosophy…(because Judaic are a philosophy).

  JUST ONE THING TO SEE, YOU CAN UNDERSTEND MORE ABOUT 1920s.

  CARS IN ALL THE WORLD WAS ELECTRIC AT 1920s…

  http://kataggelies.com/kataggelies/?p=651

  ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1929 ΠΟΥ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΟΛΑ…

  http://www.youtube.com/watch?v=tyb9y-HL_9s&list=UUNTAlULnNQoIiy43zWa01pQ

  ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ 1940, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΦΕΣΕΩΝ…

 3. katagelies on 03/03/2014 at 16:06

  ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΑΥΤΗ…

  Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1929-33 ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ’40. (ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ)

  ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΔΑΧΤΙΚΑ ΟΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑΣ…ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1940 ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΧΩΡΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ, ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ, ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΔΕΝ ΑΦΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Ν ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

  ΑΥΤΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ Τ ΑΚΟΥΣΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΟΜΙΛΙΑ

  Α) ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΕΝΕΝΤΥ

  Β) ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ…

  http://www.youtube.com/watch?v=TSVno8gGcIU

  ΤΑ ΜΜΕ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΡΙΚΗ…

  ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΟΥΝ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΟ, ΦΙΛΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟ Κ.Α. ΑΠΛΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ.

  Σ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
  HYGROPYR
  Πριν από 1 χρόνια

  Αυτά είναι γνωστά και κυρίως αντικειμενικά “για όσους δεν φοβούνται να αντικρίσουν την ιστορία κατάμουτρα χωρίς φόβο και πάθος”.

  Μερικά απο τα σύντομα βίντεο που πρέπει να εχετε δει για να λάβετε υπ όψιν σας, συνδέοντας τα γεγονότα του χθές και βάζοντας τα στην σειρά τους, και βλέποντας την σχέση μεταξύ τους, βλέποντας και τι συνέβη λίγα χρόνια πριν…

  Αξίζει να δείτε προσεκτικά τα κάτωθι βίντεο και μετά βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

  Adolf Hitler The untold TRUE story (1/2) Greek subs
  https://www.youtube.com/watch?v=gA0X19AbvxE#t=212
  Adolf Hitler The untold TRUE story (2/2) Greek subs
  https://www.youtube.com/watch?v=uqJAA_1YT7A

  Adolf Hitler The greatest Story Never told Μέρος 5 Greek
  http://www.youtube.com/watch?v=LA9SfeK7vXI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ