Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Η απάτη των διοδίων

ΔΙΟΔΙΑ: Οι συμβάσεις της ντροπής. Η κλοπή και ο εμπαιγμός του έλληνα πολίτη

Πήγαμε πρόσφατα οδικώς Αθηνά – Θεσσαλονίκη και είδαμε την κοροϊδία και την διαπλοκή σ όλο της το μεγαλείο.

Το οδικό δίκτυο που στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν τελειωμένο με χρήματα των διοδίων που εισπράττει το ταμείο εθνικής οδοποιίας και με λεπτά του φορολογούμενου πολίτη και της ΕΟΚ, τώρα αρχίζει να βάζει ταμπέλες ιδιωτικών εταιρειών (Αθήνα – Θεσ/κη μετρήσαμε τρεις εταιρείες).

Το  ταμείο εθνικής οδοποιίας το βρήκαμε μονο στην αρχή και στο τέλος, ενδιάμεσα τους οι ιδιώτες.

Επειδή καταλάβαμε αμέσως το παιχνίδι που παίζετε εναντίον μας, με την διαπλοκή και τις αυτονόητες προμήθειες που κρύβονται πίσω από τις ενέργειες αυτές, αποφάσισα να διακόψω την συσκευή ΤΕΟ pass που είχα για την ηλεκτρονική πληρωμή των διοδίων και να σταματίσω οσο μπορώ την διάβαση αυτή. (βλέπεις μας εχουν κοψει ολες τις διαβάσεις ΚΑΙ σε ολους τους τομείς).

Έτσι με επίσκεψη στο ταμείο εθνικής οδοποιίας για τον σκοπό αυτό βλέπω την κοροϊδία σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. (ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΤΗΝ ΛΥΣΗ). Δεν σου κάνουν άμεση εκκαθάριση του λογαριασμού σου (ενώ είναι όλα στο κομπιούτερ τους και μπορούν να σου βγάλουν εκείνη τι στιγμή το υπόλοιπο και να σου το πληρώσουν, κρατώντας την συσκευή) αλλά θέλουν να έχεις λογαριασμό τραπέζης να σου καταθέσουν τα χρήματα αργότερα και η τράπεζα με την οποία συνεργάζονται να πάρει προμήθεια για να μεταφέρει τα χρήματα στον λογαριασμό της τράπεζας με την οποία συνεργάζεσαι.  Η να ξαναπεράσεις κ.τ.λ.

Η γραφειοκρατία που τρώει την Ελλάδα και για την οποία φώναζε η Γερμανία και πέσανε όλα τα ΜΜΕ πάνω της να την φάνε στρέφοντας τους πολίτες εναντίων της. Ασφαλώς γιατί πίσω από αυτήν την πολιτική της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας του πολίτη μπορούν και κρύβουν τις μηχανές που στήνουν εναντίον του.  Αλλιώς αν ο πολίτης είχε το περιθώριο να πάρει ανάσα θα είχε ίσως την δυνατότητα και τον χρόνο να σκεφτεί και να δράσει σωστά και υπεύθυνα.

ΞΥΠΝΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Αυτά είναι φτιαγμένα απλά και μόνο για να ταλαιπωρούν τον κόσμο και να οδηγείται στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά και πρέπει να το αναθέτει στον ιδιώτη.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ
ΕΤΣΙ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝΕ, ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

Και ερωτώ;

Όταν πάω στην ιδιωτική εταιρεία που αναθέτετε τους δρόμους βρίσκω πίσω από το ταμείο αυτόν που ανέλαβε την διαχείριση τους δρόμου και μ εξυπηρετεί σωστότερα;;; Ασφαλώς όχι…

Τον δρόμο θα πάνε να συντηρίσουν άλλοι άνθρωποι στην περίπτωση του ιδιώτη; Ασφαλώς όχι…

Τους ίδιους εργαζόμενους ανθρώπους βρίσκω και στις δυο περιπτώσεις. (Δεν έχει σημασία αν στην μια περίπτωση λέγεται Μανώλης και στην Άλλη Νίκος).

Το θεμα ολο ειναι τι του αναθέτεις να κάνει και ποιο απο τα τυποποιημένα διοικητικά συστήματα εφαρμόζεις… Και εδω ειναι ολο το κόλπο οπου στην περίπτωση του δημοσίου δεν υπάρχει διαφάνεια και ελεγχος του διοικητικού συστήματος και ο ένας καλύπτει τον άλλο, για να παμε χέρι, χερι στον γκρεμό…

Όλο το κόλπο είναι στημένο και γίνεται κακοδιαχείριση του δημοσίου (αφού άλλωστε δεν ΕΛΕΓΧΕΙ όστε μετά να μιλά σωστά ο κόσμος) για να φανεί το καταστροφικό πέρασμα προς τις ιδιωτικές εταιρείες ως λύση στο πρόβλημμα που οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάληλλοι δεν έκαναν σωστά. Και αντί να τιμωρηθούν αυτοί που δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά -αφου δεν ελέγχονται σε κανένα επίπεδο- είναι μέρος του κόλπου για αυτο το ξεπούλημα της χώρας. Που δείχνει τους ιδιώτες σαν λύση, ενω οι κανόνες της διοίκησης είναι γνωστές και καταγεγραμένες εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια ήδη απο τον ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ (434 – 355 π.Χ).

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Είναι 30%, ας τους βοηθίσουμε να γίνουν 80%…

Ας συστρατευτούμε μαζί τους για να σωθούμε, γιατί αυτοί που έχουμε απέναντι μας εκτός ότι μας κοροϊδεύουν, μας πνίγουν στις υπέρογκες χρεώσεις και παίρνουν τα χρήματα μας από κάθε μας δραστηριότητα, οδηγώντας μας να χρεωθούμε στις τράπεζες τους και στην συνέχεια -με τους οικονομικούς κύκλους που προκαλούν- στην οικονομική μας καταστροφή.

Αν ακόμα δεν έχετε δει τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθείτε γιατί τώρα έχετε ακόμα δύναμη. Αύριο ίσως όχι.

Για ν αλλάξει ο κόσμος χρειάζονται σκεπτόμενοι έξυπνοι άνθρωποι.
Και τα δυο αυτά χαρακτηριστικά μας πλήττονται μεθοδευμένα καθημερινά από την πολιτεία στην οποία έχουμε εμπιστευτεί τις ζωές μας και την εξέλιξη μας.
http://www.kalami.net/2005/cosmos/prwtokolla_siwn.html

Δείτε εδώ πολύ σημαντικά στοιχεία και επιχειρήματα και διαδώστε όπου μπορείτε αν και εσείς συμφωνείτε μαζί τους όπως εμείς.
www.diodiastop.com
http://diodiastop.blogspot.com/

Είναι 30%, ας τους βοηθίσουμε να γίνουν 80%…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ:
Ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΝΙΓΕΙ.

ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: ΔΙΟΔΙΑ: Οι συμβάσεις είναι TOP SECRET ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΤΥΧΑΙΑ ή ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.

Δέκατο Πρωτόκολλο
Επαναλαμβάνω σήμερα ό,τι ήδη είπα, και παρακαλώ να το θυμηθείτε, ότι δηλαδή ασφαλώς οι Κυβερνήσεις και οι λαοί δε βλέπουν παρά μόνο την εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων. Και πως θα μπορούσαν να διερευνήσουν την εσωτερική σημασία τους, αφού οι αντιπρόσωποί τους δε σκέφτονται τίποτε άλλο παρά να διασκεδάζουν;

Πέμπτο Πρωτόκολλο
Το μεγαλειώδες πρόβλημα της Κυβερνήσεώς μας είναι να εξασθενίζουμε το δημόσιο φρόνημα μέσω της κριτικής, να κάνουμε τους λαούς να χάνουν την συνήθεια να σκέπτονται, γιατί η σκέψη δημιουργεί την αντιπολίτευση, να μετατρέπουμε τις δυνάμεις της σκέψης σε ρητορικές αψιμαχίες.
Για την εξασφάλιση της κοινής γνώμης στα χέρια μας, πρέπει να την κάνουμε περίπλοκη, εκφράζοντας από διάφορα μέρη και για πολύ χρόνο τόσες αντιφατικές γνώμες, ώστε οι ανθρωποι θα χαθούν στο τέλος μέσα στο λαβύρινθό τους και θα πιστέψουν τελικά ότι αξίζει πολύ καλύτερα να μην έχει κάποιος καμία γνώμη στην πολιτική.

Δέκατο Πέμπτο Πρωτόκολλο
Στις Χριστιανικές κοινωνίες που έχουμε σπείρει τόσο βαθιές ρίζες διαφωνιών και διαμαρτυριών, δεν είναι δυνατό ν’ αποκατασταθεί η τάξη παρά μόνο με αμείλικτα μέτρα, που να μαρτυρούν άκαμπτη εξουσία. Είναι ανώφελο να δίνεται προσοχή στα θύματα που πέφτουν…

Δέκατο Έκτο Πρωτόκολλο
Το σύστημα της κατάπνιξης της σκέψης μπήκε ήδη σε εφαρμογή…

Πρωτόκολλο Εικοστό
Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών!

Ένατο Πρωτόκολλο
Η διαίρεση του λαού σε κόμματα τους έχει φέρει όλους στην διάθεσή μας, διότι, για να υποστηρίξει κάποιος μια πάλη συναγωνισμού, χρειάζεται χρήμα, και το χρήμα βρίσκεται ολόκληρο στα χέρια μας.

Πρωτόκολλο Ένατο
Έχουμε αποκτηνώσει και διαφθείρει τη Χριστιανική νεολαία με μια ανατροφή βασισμένη σε αρχές και θεωρίες ψεύτικες, όπως γνωρίζουμε, αλλά οι οποίες ήταν έμπνευση δική μας.

Έβδομο Πρωτόκολλο
Η αύξηση των εξοπλισμών και του προσωπικού της αστυνομίας είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του σχεδίου που εκθέσαμε. Πρέπει να μην υπάρχουν πια στα Κράτη, εκτός από μας, παρά μάζες απόρων, κάποιοι εκατομμυριούχοι αφοσιωμένοι σε μας, αστυνομικοί και στρατιώτες.
Σ’ όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος είναι διπλό.
Ο ασφαλέστερος δρόμος της επιτυχίας στην πολιτική είναι η μυστικότητα των ενεργειών της. Ο λόγος του Διπλωμάτη δεν οφείλει να συμφωνεί με τις πράξεις του.
Η κοινή γνώμη θα μας βοηθήσει σ’ αυτό, αυτή η κοινή γνώμη, την οποία η “μεγάλη δύναμη”, δηλαδή ο τύπος, έχει ήδη βάλει μυστικά μέσα στα χέρια μας. Πράγματι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, τις οποίες είναι περιττό να λάβουμε υπόψη, ο τύπος είναι εντελώς στην εξουσία μας.

Πέμπτο Πρωτόκολλο
Ποια μορφή διοικήσεως μπορεί κανείς να δώσει σε κοινωνίες, στις οποίες η διαφθορά εισχώρησε παντού…
(Σχολ: Η διαφθρά εισχορεί παντού γιατί εμεις δεν οργανωνόμαστε και δεν ελέγχουμε το κράτος που μας ανοίκει και έπρεπε να μας υπηρετεί, αντί να μας δυναστεύει, να μας βρίζει και να μας οδηγεί στην φτώχεια και την δυστιχία)

Τρίτο Πρωτόκολλο
Όλα αυτά τα δήθεν “δίκαια του λαού” δεν υπάρχουν παρά μόνο στη φαντασία. Δεν είναι ποτέ πραγματοποιήσιμα.
(Σχολ: Οταν ο κόσμος αρχίσει να σκέπτεται είναι, αυτό που θελουν ειναι να ειμαστε παθητικοί και να μην σκεπτόμαστε για να μην τους ελέγχουμε.Εκει ειναι ολο το κολπο στον ελλεγχο απο σκεπτόεμενους ανθρώπους και οχι να εμπιστευομαστε στους κλέφτες την διαφύλαξη της περιουσίας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς)

Οι Χριστιανοί έχασαν την συνήθεια να σκέπτονται χωρίς τις επιστημονικές συμβουλές μας.

Δεύτερο Πρωτόκολλο
Ο τύπος ενσαρκώνει την ελευθερία του λόγου. Αλλά τα Κράτη δε μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη, και έτσι αυτή έπεσε στα χέρια μας. Με αυτή πετύχαμε επιρροή, μένοντας συγχρόνως αφανείς.

Πρώτο Πρωτόκολλο
Το σύνθημά μας είναι: Η ισχύς και η υποκρισία
Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρώτοι έχουμε ρίξει στο λαό τις λέξεις: “Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα”, λέξεις που επαναλαμβάνονται ύστερα από ανόητους παπαγάλους, οι οποίοι προσελκύονται από παντού μ’ αυτό το δόλωμα και δεν χρησιμοποιούνται για τίποτε άλλο παρά για να καταστρέψουν την ευημερία του κόσμου, την αληθινή ατομική ελευθερία, που άλλοτε προφυλασσόταν τόσο καλά εναντίον του εξαναγκασμού του συρφετού.

(Σχολ: Πόσο ελεύθερος είσαι όταν δεν μπορείς να ελέγξεις που πάει το δημόσιο χρήμα; πως διαχειρίζονται τα χρήματα σου αυτοί που έχουν τις δημόσιες θέσεις και από δημόσιοι υπάλληλοι έχουν γίνει δημόσιοι δυνάστες σου; Όταν η διαφθορά και η σήψη βρίσκεται παντού ολόγυρα σου; Όταν καθημερινά χάνεις όλο και περισσότερο την δύναμη σου και αντι να παράγεις, να δημιουργείς και να ευημερείς, τρέχεις από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία και σπαταλάς τα χρήματα σου και τον χρόνο σου αντιπαραγωγικά; Αυτός που είναι πίσω από το γραφείο και πληρώνεται ουσιαστικά από εσένα για να σ εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσει φροντίζει να σε ταλαιπωρεί -καλυμμένος πίσω από το σύστημα που έχει εξαπλωθεί σαν γάγγραινα σ όλο τον δημόσιο οργανισμό- προς όφελος των ιδιωτικών εταιρειών που τους χαρίζουν την (δημόσια) περιουσία σου;…)

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ “ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΑΛΥΘΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΠΛΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ…

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Οι συμβάσεις παραχώρησης Public Private Partnership (ΣΔΙΤ), είναι χρηματοοικονομικά εργαλεία κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των τραπεζών, τα οποία χρησιμοποιούνται διεθνώς, με σκοπό τη μετάβαση εθνικού πλούτου σε χέρια ιδιωτών. Πρόκειται για δαιδαλώδη τερατουργήματα, δεκάδων χιλιάδων σελίδων, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε 2-3 δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου και κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό τους περιεχόμενο. Ούτε ο Υπουργός Μεταφορών, ούτε οι συνεργάτες του, παρά μόνο 2-3 υψηλά ιστάμενοι υπάλληλοι των υπουργείων και ίσως κάποιο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών που ανέλαβε την συγγραφή της μίνι σύμβασης των 180 σελίδων που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς να γνωρίζουν τα “ παλληκάρια μας”, τι ψήφιζαν.

Δείτε ολα τ αποκαλυπτικά στοιχεία εδω:
http://filologos10.wordpress.com/2011/01/07/διοδια-οι-συμβάσεις-είναι-top-secret-ντροπη-σα/

ΔΙΟΔΙΑ: Οι συμβάσεις είναι TOP SECRET ( ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!! )

18 Responses to Η απάτη των διοδίων

 1. ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΥ ΑΝΘΗ on 08/01/2011 at 15:26

  Αυξήσεις χωρίς φρένο στα διόδια Αθηνών-Λαμίας

  Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

  Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

  Πρωτοχρονιάτικο «καψώνι» ετοίμασε για τους οδηγούς η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τα έργα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα από τη Μεταμόρφωση Αττικής ώς τη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

  ΔΙΟΔΙΑ-2011

  Από τα μεσάνυχτα προχώρησε σε αύξηση των τιμών των διοδίων από 5 έως και 45 λεπτά, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα στη σύμβαση του 2007 αλλά και έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση του υπουργείου Υποδομών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 30 Δεκεμβρίου.

  Το τρίτο «καπέλο» που επιβλήθηκε μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες στο συγκεκριμένο δρόμο είναι επισήμως η αναπροσαρμογή του ΦΠΑ. Στην πράξη όμως είναι πρόσχημα αφού οι αυξήσεις διαμορφώνονται γύρω στο 7%.

  Ενας οδηγός ΙΧ που θα κινηθεί από την Αθήνα ώς τη Σκάρφεια πληρώνει πλέον 6,95 ευρώ, έναντι 6,50 που έδινε ώς την Πρωτοχρονιά. Αν συνεχίσει μάλιστα ώς τη Λαμία θα πληρώσει επιπλέον 1,55 ευρώ στον νέο σταθμό της Αγίας Τριάδας, στο Πέταλο του Μαλιακού, κοντά στις Θερμοπύλες. Τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη Νοεμβρίου και από τα μεσάνυχτα είχε την πρώτη αναπροσαρμογή στις τιμές!

  Τα έσοδά του, όπως και των άλλων δύο που προβλέπονται, χρηματοδοτούν τα έργα στον νέο αυτοκινητόδρομο της δυτικής Θεσσαλίας, τον Ε-65, που κατασκευάζονται από την ίδια κοινοπραξία αλλά προχωρούν με ρυθμούς …χελώνας. Στο πρώτο τμήμα, προς την πλευρά της Λαμίας, δεν έχουν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις, ενώ στα τελευταία 25 χλμ., κοντά την Εγνατία, που διατίθενται χώροι για τα έργα υπάρχει απαγόρευση κατασκευών με απόφαση του ΣτΕ!

  Το υπουργείο Υποδομών μάλιστα μελετά νέα χάραξη που είναι συντομότερη αλλά και φθηνότερη γιατί παρακάμπτει τον βιότοπο της αρκούδας.

  Ο Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του (Real FM) υπεραμύνθηκε του συστήματος των διοδίων και πρόσθεσε ότι οι συμβάσεις του 2007 προβλέπουν διόδια και αυξήσεις κατά τη φάση της κατασκευής των έργων, ενώ παρατήρησε ότι την ίδια εποχή δεν υπήρχαν διόδια σε έτοιμους δρόμους, όπως η Εγνατία. Προανήγγειλε πάντως μείωση των σταθμών, αφού πολλοί λειτουργούν σε απόσταση 40 ή 50 χλμ.

  Δεν πληρώνω…

  Διαφορετική είναι η αντίδραση των πολιτών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διόδια ακόμη και σε διαδρομές που γίνονται μέσα στα όρια του καλλικρατικού τους δήμου. Το πανελλαδικό συντονιστικό ανακοίνωσε ήδη την πρώτη κινητοποίηση για το 2011 και την Κυριακή στις 3 μ.μ. θα ανοίξουν οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς διοδίων, από τη Θεσσαλονίκη ώς την Καλαμάτα.

  Σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται στα ληστρικά διόδια και επισημαίνουν ότι οι οδηγοί πληρώνουν για να κινούνται σε δρόμους-καρμανιόλες, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση της Κορίνθου-Πατρών, όπου στις 27 Δεκεμβρίου έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα. Στην ίδια περίπτωση η κοινοπραξία προχώρησε σε απολύσεις 26 εργαζομένων.

  http://www.biozo.gr/node/393

 2. ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΥ ΑΝΘΗ on 08/01/2011 at 15:26

  ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1/2011

  Τι κι αν πλησιάζει Πρωτοχρονιά και μεγαλώνει η διάθεση για λύτρωση και κάθαρση απο όλα τα δεινά του χρόνου που φεύγει… Κάποιοι εννοούν να μπαίνουν εμπόδιο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ “Η προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες-μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται… Σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, οι εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς μας δρόμους αυξάνουν χωρίς όριο τις τιμές των διοδίων και κατασκευάζουν νέους σταθμούς διοδίων, ενώ τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ αυξάνονται κατακόρυφα με την καινούρια χρονιά. Σε βάρος της ζωής μας,

  Τέσσερις ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στις 27/12/2010 στο φονικό δρόμο Κορίνθου-Πατρών, ενώ στο σύνολο του εθνικού οδικού δικτύου οι εταιρείες κατασκευής έχουν βάλει την ασφαλή μετακίνηση σε δεύτερη μοίρα.

  Σε βάρος της εργασίας μας, η εταιρεία Vinci (Ολυμπία Οδός) απολύει παράνομα 26 εργαζόμενους στην κατασκευή του οδικού άξονα Κορίνθου-Πατρών ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι στις μεταφορές στέλνονται στην ανεργία και την αβεβαιότητα μέσω της «μεταφοράς» τους σε άλλους κλάδους.

  Σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, οι δημόσιες συγκοινωνίες τεμαχίζονται και ξεπουλιούνται σε όφελος των ιδιωτικών μεταφορών, οι ήδη ελαστικές -για τις εταιρείες- συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών καταργούνται για τις υποχρεώσεις των παραχωρησιούχων αλλά ισχύουν για τις υποχρεώσεις του δημοσίου, τα χρέη και τα ελλείμματα που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις στις ΔΕΚΟ μεταφέρονται στους εργαζόμενους ενώ ιδιωτικοποιούνται τα κερδοφόρα φιλέτα (βλ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

  Σε βάρος του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, ολόκληρες ζώνες (Αττική, Πιερία, Φθιώτιδα, Βοιωτία) περικυκλώνονται από νέους σταθμούς διοδίων και αυθαίρετες εγκαταστάσεις των εταιρειών (βλ. αυθαίρετες εγκαταστάσεις διοδίων Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας).

  Ως εδώ!

  Κινήσεις και τοπικές επιτροπές ενάντια στα διόδια, επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια, ενεργοί πολίτες, εργαζόμενοι στις μεταφορές,

  Στις 9/1/2011 και ώρα 15:00 ανοίγουμε όλους τους σταθμούς διοδίων από τη Θεσσαλονίκη ως την Καλαμάτα και ένα νέο κύκλο αγώνων απέναντι σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν τη χώρα, τη ζωή και το μέλλον μας”.

  http://www.biozo.gr/node/391

 3. Σαράντης Γρηγόρης on 08/01/2011 at 15:43

  Διόδια: Η μεγάλη κλοπή!
  Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 08:47

  «Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας).

  Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

  Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 ευρώ για όλο τον χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.

  Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ τον χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.

  Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 ευρώ μόνο για αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ευρώ καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

  Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!

  Αυτό, το τελευταίο, δεν το είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς, βέβαια, τους εξηγήσαμε, πως… απλώς ”ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ”».

  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

  Και εγω συμπληρώνω στο ως ανω αρθρο ότι στη γερμανία δεν υπάρχουν διόδια (μπορείτε να συγκρίνετε την κορίνθου πατρών με μία autoban ) και στην αυστρία υπάρχει βινιέτα-vignette το οποίο ειναι ένα αυτοκόλλητο με προπληρωμένο χρόνο διέλευσης…Προσέξτε μιλάμε για χρόνο όχι για αριθμό διελεύσεων

  ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ:
  Σε όλο τον κόσμο, μα σε όλο, πληρώνουν διόδια αφού φτιαχτεί ο δρόμος. Αφού φτιαχτεί η γέφυρα, αφού φτιαχτεί το τούνελ.
  Οπως και είναι λογικό.
  Εδώ όμως, οι δικοί μας νομίζοντας πως ειναι πιο έξυπνοι.
  Μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε εμείς την κατασκευή του έργου.

  ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ

  ΑΝΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ…

  ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ…

  ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΣΗΣ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΕΘΝΩΣ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΣΟΤΟΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ).

  ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ Σ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ…ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΕΦΥΒΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΙΔΙΩΤΗ.

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ…

  ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟ, ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΕΞΥΠΝΟ…

  http://www.e-artemis.gr/forum/lofiversion/index.php/t6691.html

 4. Μαρία Στεργιοπούλου Μηχανικός on 08/01/2011 at 16:04

  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

  ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΗ ΙΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΤΑ ΠΡΟΣΤΙΕΘΜΕΝΗ ΑΞΙΑ. ΟΣΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.

  ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ (ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ)

  ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ )

  ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΑΝΤΙΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΕ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

  ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΕΜΑΣ.

  ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.

 5. ΔΙΟΔΙΑ ΑΠΑΤΗ on 08/01/2011 at 16:08

  «Όχι στην απάτη των διοδίων» (Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ) PDF Εκτύπωση E-mail
  ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ
  Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 10:00

  erythraiaΜε το σύνθημα «Όχι στην απάτη των διοδίων», η παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συγκεντρωθούν το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στον κόμβο της Εθνικής Οδού στη Νέα Ερυθραία, προκειμένου να αντιδράσουν στην προγραμματισμένη εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  «Η εταιρεία Νέα Οδός, στην οποία έχει παραδοθεί από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις μεγάλο τμήμα της Εθνικής Οδού, σχεδιάζει να εγκαταστήσει και νέους σταθμούς διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

  Δεν τους φτάνουν τα 300.000 ευρώ, που εισπράττουν κατά μέσο όρο ημερησίως σε κάθε σταθμό. Δεν φτάνει που δεν έχουν εκπληρώσει ούτε τις μισές από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις προς το ελληνικό κράτος, όπως την διαμόρφωση ασφαλών παράδρομων της Εθνικής Οδού. Δεν φτάνει που δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους στις κατασκευές τους. Δεν φτάνει που χρωστάνε 199.000.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ως ποινικές ρήτρες για παράβαση των ήδη προνομιακών συμβάσεων, σχεδιάζουν να μας ληστέψουν ακόμα περισσότερο.

  Δεν θα το επιτρέψουμε. Οι πολίτες της Αττικής έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα στις καθημερινές μετακινήσεις. Δεν ανεχόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης, που έχει γνωρίσει ο τόπος μας από τη μεταπολίτευση και μετά, να πληρώνουμε διόδια για να πάμε στις δουλειές μας.

  Δεν είναι δυνατόν να μειώνονται αντί να αυξάνονται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να καταργούνται λεωφορειακές γραμμές, να πηγαίνουν στις καλένδες τα έργα επέκτασης του ΗΣΑΠ ως τον Άγιο Στέφανο κι απ’ την άλλη τράπεζες και ξένοι κατασκευαστικοί οίκοι να θησαυρίζουν σε βάρος μας, φορολογώντας μας σε κάθε βήμα.

  Δεν ανεχόμαστε την παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος, γιατί στα διόδια συνωστίζεται καθημερινά μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος.

  Δεν ανεχόμαστε την απαξίωση των περιουσιών μας, επειδή η προσβασιμότητα σε αυτές γίνεται πανάκριβη.

  Συντασσόμαστε, υποστηρίζουμε και θα συμμετέχουμε στους αγώνες που δίνουν συντονισμένα, οι κάτοικοι και οι φορείς της Βορειοανατολικής Αττικής, τόσο όσον αφορά στις νομικές τους ενέργειες, όσο και στη μαζική άρνηση πληρωμής διοδίων».

  «Ξήλωσαν για 4η φορά το πανό μας»

  Παράλληλα, οι ΠΟΛΙΤΕΣ καταγγέλλουν ότι για τέταρτη φορά ξηλώθηκε το πανό, που είχαν τοποθετήσει σχετικά με τα διόδια. Συγκεκριμένα, σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρουν: «Μάλλον… δεν άρεσε στους “τραμπούκους” των εθνικών οδών το πανό που έβαλαν οι ΠΟΛΙΤΕΣ στον κόμβο της Εθνικής οδού επί της οδού Τατοΐου, που για τέταρτη φορά το ξήλωσαν, προφανώς ενοχλημένοι απ’ το περιεχόμενο του, που καταγγέλλει την απάτη των διοδίων».

  http://www.amarysia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30682:l-r&catid=105:new&Itemid=227

 6. Η μεγάλη απάτη των διοδίων: Ελβετία 31 ευρώ..Ελλάδα 1344!!!!

  Πουλημένα τομάρια κατω τα χέρια απο τα διόδια και την περιουσία μας!

  Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

  Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.

  Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.

  Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ? καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

  Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!

  Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως. απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

  ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ Ν ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ…ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.!!!

  ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

  http://www.otoposmou.gr/

  http://athens.cafebabel.com/el/post/2010/11/16/Η-μεγάλη-απάτη-των-διοδίων%3A-Ελβετία-31-ευρώ..Ελλάδα-1344!!!!

 7. TEO PASS ΑΠΑΤΗ on 08/01/2011 at 16:23

  Όσοι έχετε TEO PASS για την διέλευση διοδίων… πέσατε θύματα ΚΛΟΠΗΣ και ΑΠΑΤΗΣ της Τ.Ε.Ο. Α.Ε & ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε

  Πριν 2 μήνες περίπου αγόρασα από την Τ.Ε.Ο. Α.Ε πακέτο 150 ευρώ αξίας για την διέλευση των διοδίων με το ηλεκτρονικό σύστημα TEO PASS (το οποίο ποσό εξοφλήθηκε στην τράπεζα MILENIUM η οποία συνεργάζεται με αυτήν την εταιρεία, «εξασφαλίζοντας» κατά αυτόν τον τρόπο 15 % έκπτωση. Όπως αναφέρει ακόμα και σήμερα ο ιστότοπος της εταιρείας συγκεκριμένα στο
  http://www.teopass.gr/categoriesgr.html
  Η έκπτωση αυτή ήταν και το μοναδικό κίνητρο για μένα να προμηθευτώ αυτό το σύστημα πληρωμής διοδίων μιας και οι διελεύσεις μου από τα διόδια της Ελευσίνας είναι συχνές. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στο σημείο πώλησης που έχουν στον Ισθμό (77ο χλμ. Εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου τηλ.2741049042) με αφορμή της εξωφρενικές αυξήσεις (40%) που έγιναν στα διόδια πριν 2-3 μέρες με σκοπό να μάθω ποια θα είναι η έκπτωση για τους χρήστες TEO PASS στο ποσό της αύξησης. Με έκπληξη μαθαίνω ότι δεν υπάρχει καμία έκπτωση και όχι μόνο αυτό αλλά ότι από 5/9/2008 χρεώνουν όλους τους πελάτες TEO PASS χωρίς την έκπτωση του 15% !!! διότι αυτή ήταν η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. η οποία ανέβαλε την διαχείριση της εθνικής οδού (ή 5%, 10% ανάλογα το πακέτο που έχει προαγοράσει ο καθένας). Χωρίς να έχουν ειδοποιήσει τους πελάτες (!!!) με οποιονδήποτε τρόπο όπως παραδέχτηκε και η κα στο τηλ. Αλλά διαπίστωσα και ο ίδιος από προσωπική εμπειρία αφού ουδέποτε ενημερώθηκα για αυτές της καταχρηστικές αλλαγές παρά μόνον συμπωματικά διότι επικοινώνησα για άλλον λόγω με την εταιρεία.

  Καταγγέλλω τις 2 εταιρείες.

  Τ.Ε.Ο. Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ
  &
  ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

  1. Για την εξαπάτησή μου και την παράνομη υπεξαίρεση χρημάτων που μου ανήκουν
  2. Την μη ενημέρωσή μου για οποιαδήποτε διαφοροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής.
  3. Επιβολή τιμολογιακής πολιτικής μετά την αγορά του προϊόντος που είχε πουληθεί
  με συγκεκριμένη τιμή.
  4. Συνέχιση παραπλανητικής ψευδής διαφήμισης ακόμα και σήμερα στον ιστοτότοπο της εταιρείας με εκπτώσεις που δεν ισχύουν στην πραγματικότητα τώρα αλλά ο ανυποψίαστος πελάτης τις θεωρεί δεδομένες http://www.teopass.gr/categoriesgr.html

  Πηγή: http://liondani.blogspot.com/2008/09/teo-pass.html

 8. Κουρτέσης Χρήστος on 08/01/2011 at 16:34

  ΔΙΟΔΙΑ: Οι συμβάσεις είναι TOP SECRET

  Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

  Οι συμβάσεις παραχώρησης Public Private Partnership (ΣΔΙΤ), είναι χρηματοοικονομικά εργαλεία κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των τραπεζών, τα οποία χρησιμοποιούνται διεθνώς, με σκοπό τη μετάβαση εθνικού πλούτου σε χέρια ιδιωτών.

  Πρόκειται για δαιδαλώδη τερατουργήματα, δεκάδων χιλιάδων σελίδων, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε 2-3 δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου και κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό τους περιεχόμενο.

  Ούτε ο Υπουργός Μεταφορών, ούτε οι συνεργάτες του, παρά μόνο 2-3 υψηλά ιστάμενοι υπάλληλοι των υπουργείων και ίσως κάποιο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών που ανέλαβε την συγγραφή της μίνι σύμβασης των 180 σελίδων που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς να γνωρίζουν τα “ παλληκάρια μας”, τι ψήφιζαν.

  Δείτε ολα τ αποκαλυπτικά στοιχεία εδω:
  http://filologos10.wordpress.com/2011/01/07/διοδια-οι-συμβάσεις-είναι-top-secret-ντροπη-σα/

 9. Μιχάλης Καλαράκης on 13/01/2011 at 09:12

  Καταναλωτικό Κίνημα
  ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ
  ΤΟ ΟΧΙ του ’40 στα διόδια: Δεν πληρώνουμε την κοροιδία

  diodiaΤην Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, το ανεξάρτητο πανελλαδικό κίνημα «Δεν πληρώνουμε» γνώρισε ίσως τη μεγαλύτερη του ημέρα. Χιλιάδες ενεργοί πολίτες, σε όλους τους σταθμούς διοδίων των εθνικών οδών της χώρας, από την Ξάνθη έως την Καλαμάτα και τα Ιωάννινα, σήκωσαν τις μπάρες και άφησαν τους διερχόμενους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώσουν τα διόδια τέλη.

  Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ειδικά μετά την ανακοίνωση των σκέψεων των εταιριών για αυξήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τα διόδια στα 4 Ευρώ!

  Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων, με ανακοίνωσή του: «θέλει να ευχαριστήσει τις κοινοπραξίες των πρώην εθνικών οδών και την κυβέρνηση που με τις απειλές, τα ψεύδη και τις προκλήσεις τους κατάφεραν να εξοργίσουν χιλιάδες συμπολίτες μας που σήμερα πλημμύρισαν τους σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.

  Ανοιχτοί παρέμειναν σήμερα για περισσότερες από 2 ώρες στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης οι σταθμοί διοδίων Μαλγάρων, Λεπτοκαρυάς, Μακρυχωρίου, Πυργετού, Μοσχοχωρίου, Πελασγίας, Μώλου, Τραγάνας, Αφιδνών, Ρίου, Νεστάνης, Ασέας, Σπαθοβουνίου και στην Αττική οδό οι σταθμοί διοδίων σε Ελευσίνα και Μεταμόρφωση. Στα Γιάννενα οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στον υπό κατασκευή σταθμό Δροσοχωρίου που χωρίζει το Δήμο Ιωαννιτών στη μέση και μοίραζαν ενημερωτικό κείμενο στους οδηγούς που περνούσαν. Κάτοικοι, οδηγοί φορτηγών, εργαζόμενοι στις μεταφορές, μοτοσικλετιστές, ομάδες πολιτών και φίλοι του κινήματος ελευθέρωσαν τους δρόμους της χώρας και έστειλαν το μήνυμα ότι μπορούμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.

  Το κίνημα κατά των διοδίων διογκώνεται και εκφράζει την οργή του κόσμου σε μια συγκυρία που το δημόσιο χρήμα καταλήγει στις τσέπες των μεγάλων κοινοπραξιών, των τραπεζών και των βιομηχάνων ενώ ο λαός καλείται να πληρώνει μικρά και μεγάλα χαράτσια και να ζει με το φόβο της φτώχειας και της ανεργίας. Σήμερα δώσαμε το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε να ζούμε πια σαν όμηροι των μεγάλων συμφερόντων και ότι μπορούμε να αντισταθούμε.»

  Μέχρι να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των δημοσίων δρόμων…

  Κόντρα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της χώρας και της ζωής μας…

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ

  Συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών

  Αγώνα Κατά των Διοδίων, της κοροιδίας και της κλοπής που γίνεται απέναντι στον Ελληνα πολίτη από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τις κατασκευαστικές εταιρείες.

 10. admin on 24/06/2011 at 03:52

  Οι συμβάσεις λέει της παραχώρισης προς τον τραπεζικό δανεισμό και την μακροπρόθεσμη αφαίμαξη των Ελληνικών αυτοκινητοδρόμων έγιναν σε ενα γραφείο στην Αγγλία…

  το ίδιο και οι απαράδεκτες συμβάσεις δανεισμού της χώρας με παράδωση ανευ ορων της Ελληνικής κυριαρχίας.
  http://www.youtube.com/user/Radio9gr#p/u/5/qqyKxyCP_oY

 11. Στεφανος Θωμάς on 01/07/2012 at 22:37

  Φίλες και Φίλοι,

  Κατ αρχήν ενα πολύ σημαντικό θέμα είναι ότι η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης διαιρείται σε εταιρείες ιδιωτών που παίρνουν ουσιαστικά ενα έτοιμο δίκτυο που φτιάχτηκε με αγώνες πολλών χρόνων.
  Οι ιδιωτικές εταιρείες όπως έμαθα κρατούν χειρόγραφα βιβλία για να εμφανίζουν ότι θέλουν και να δηλώνουν ότι θέλουν στο κράτος ώστε αντίστοιχα και τις λίγες αυτές αμοιβές που οφείλουν να μπορούν ν αποκρύπτουν.
  Και ασφαλώς δεν έχει κανένα νόημα να δανείζεται η ιδιωτική εταιρεία που δεν είναι καν τόσο φερέγγυα όσο το κράτος, για να κάνει ενα δρόμο τον οποίο ούτως η άλλως το κράτος ορίζει τις προδιαγραφές και το κόστος είναι δεδομένο και γνωστό.
  Άρα θα μπορούσε με διαγωνισμό να τον αναθέσει απευθείας σε κατασκευαστική εταιρεία και να εισπράττει ολόκληρο το ποσό των διοδίων το κράτος.
  Το σκάνδαλο είναι ξεκάθαρο με την μεσολάβηση των υποτιθέμενων ιδιωτικών εταιρειών σ ενα τόσο απλό και ξεκάθαρο στην ανάθεση του έργο.

  Θα ήθελα επίσης να ξέρω εάν κάποιος έχει εξετάσει την καθυστέρηση στα δίοδια, π.χ. Κορίνθου ως παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Νομίζω ότι μια καθυστέρηση από 20 έως 30 λεπτά με τα οχήματα να δουλεύουν χωρίς λόγο και να εκπέμπουν καυσαέρια στην ευρύτερη περιοχή, είναι κάτι περισσότερο από παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Πιστεύω ότι, μια καταγγελία στους αρμόδιους φορείς σε ελλάδα και ευρώπη ίσως βοηθήσει να ξυπνήσουν.
  Στη συνέχεια εάν τα οχήματα δεν κινούνται ομαλά στο υπόλοιπο της διαδρομής, μάλλον είναι έλλειψη υποδομής, η οποία χρήζει μιας αγωγής για απάτη, αφού το αντίτιμο δεν αντιπροσωπεύει τις υπηρεσίες που θα έπρεπε.
  Έλλειψη υποδομής είναι επισης η μηδαμινή ενημέρωση, πριν και μετά τα όρια των διοδίων.
  Πιστεύω ότι εάν ψάξει κάποιος θα βρει πολλά περισσότερα επιχειρήματα να ξυπνήσει τη δικαιοσύνη ελλάδας και ευρώπης, εναντίον αυτών που εκμεταλεύονται, τους πολίτες ελλάδας και ευρώπης.

 12. ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ- ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ

  Το κρατος των τραπεζιτων και των μεγαλοεργολαβων αποδεικνυει για μια ακομη φορα ποσο ανεξαρτητη δικαιοσυνη διαθετει. Εντελως “τυχαια και συμπτωματικα” μελη του Κινηματος Δεν Πληρωνω, εχουν κληθει το τελευταιο διαστημα να περασουν απο τις αιθουσες των δικαστηριων για να δικαστουν με αιολες και χαλκευμενες κατηγοριες που σχετιζονται με την παλη μας εναντια στους χαρατσοεισπρακτορες μεγαλοεργολαβους των διοδιων. Μετα την δικη των 9, για την υποθεση του Κιατου (για δηθεν εισβολη και καψιμο χιλιων κλησεων “παραβασεων” του ΚΟΚ για αρνηση πληρωμης διοδιων), καλουνται παλι οι συναγωνιστες Βασιλης και Μαρια Παπαδοπουλου (απο τα ιδρυτικα μελη του Κινηματος Δεν Πληρωνω) σε δικη στις 7 Ιανουαριου 2013, μετα απο μηνυση της εκμεταλλευτριας εταιριας του δρομου καρμανιολα Κορινθου- Πατρων. Κατηγορια; Οτι εσπασαν την μπαρα των διοδιων και προκαλεσαν προβλημα στην ομαλη λειτουργια των διοδιων κλπ κλπ.
  Με τον νομο Ρεππα δεν καταφεραν να καμψουν το κινημα μας. Με τους αορατους τροχονομους , τα προστιμα και τις κλησεις, τιποτα. Με τους Μαγκουφηδες- τραμπουκους βαλτους και βολευτες μας πεισμωσαν περισσοτερο (υποθεση τραυματισμου της συναγωνιστριας μας και υποψηφιας στην Φθιωτιδα Σουλας Γαλανη- Αυλακιωτη). Με τις διωξεις, τις συλληψεις, τις μηνυσεις, τις απειλες, τις τρομοκρατικες βιαιαες προσαγωγες, τις στημενες προβοκατσιες τυπου ΔΕΗ Καλλιθεας ( οι συναγωνιστες αθωωθηκαν πανηγυρικα και η σκευωρια κατερρευσε), το πεσιμο και την τρομοκρατικη συλληψη και δικη του συναγωνιστη του Κινηματος μας Δημητρη Αγγελη απο τις Αφιδνες, με τις κατασχεσεις των συνταξεων των υπερηλικων απο την Νεα οδο (υποθεση Κοροβεση) δεν λυγισαν το κινημα μας. Τωρα με το νομο του τσεκουροφορου υπουργου Βοριδη περιμενουν οτι θα μας καμψουν το φρονημα;

  Γελιουνται. Παραθετουμε το προσφατο κλητηριο θεσπισμα εναντια στους συναγωνιστες μας Μαρια και Βασιλη Παπαδοπουλου.
  Ειναι για εμας ενα ακομη επεισοδιο στο ανιαρο σηριαλ (διωξεις και αγωγες σε εκατονταδες αγωνιστες εναντια στα διοδια σε ολο το μηκος των υπο κατοχη εθνικων μας δρομων) των διωξεων εναντια σε αυτους που αγωνιζονται για την ανατροπη του βαρβαρου αυτου συστηματος εκμεταλλευσης.
  Δεν μας φοβιζουν.
  Μας εξοργιζουν.
  Ας τρεμουν οι δυναστες την οργη των εξεγερμενων!

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ !

  http://kolindrinamaslatia.blogspot.gr/2013/01/712013-900.html

 13. Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια; Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο.

  Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 – 21:24

  Εκτύπωση E-mail
  16
  Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια; Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο.

  Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού): Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ.

  Δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για… γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2.

  Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

  Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.

  Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:
  1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 10.000Χ6Χ366 = 110.000.000 ευρώ)
  2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ = 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366 = 58.000.000 ευρώ)
  3. ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ = 150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366 = 30.000.000 ευρώ )
  4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366 = 263.000.000 ευρώ)
  5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366 = 219.000.000 ευρώ)
  6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366 = 1.262.000.000 ευρώ)
  7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 189km
  8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ = 170km
  9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = 202km
  10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ = 45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366 = 235.000.000 ευρώ)

  Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km

  Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας, το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200 = 1.600.000.000 δίς ευρώ.

  Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.

  Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

  1. Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000 = 20.152.000.000 δίς ευρώ.
  2. Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου.
  3. Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;
  4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;
  5. Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;
  6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;
  7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;
  8. Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ.;
  9. Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;
  10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;
  11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;

  http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/

  - See more at:
  http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/9535-pou-pane-oi-eisprakseis-apo-ta-diodia-aito-pou-tha-diabasete-einai-asillipto#.Uq9z1CfHxAs

 14. Τα λεγόμενα «διόδια» στους Ελληνικούς δρόμους…

  ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
  ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΜΕ – ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ (ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ)

  Πόπη Σουφλή

  Αποφάσισα να δημοσιοποιήσω τα παρακάτω, επειδή παρατηρώ ότι :

  α) Υπάρχουν ακόμη Έλληνες οι οποίοι δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και τη δύναμη που τους δίνει το «Σύνταγμα της Ελλάδος» (ΣτΕ) καθώς και ο «Ποινικός Κώδικας» (Π.Κ) και άλλα Διατάγματα και Κανονισμοί του Κράτους.

  β) Συστηματικά υπάρχει στη κοινωνία μια προπαγανδιστική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση των πάντων, σε εξωφρενικά επίπεδα, έτσι ώστε να μπερδέψουν τους Έλληνες πολίτες, να τους φοβίσουν… και τελικά να τους φτάσουν σε σημείο να αηδιάσουν, και να παρατήσουν κάθε προσπάθεια αλλαγής της εις βάρος τους κατάστασης.

  Λοιπόν για να τελειώνουμε άπαξ και δια παντός με κάποια πράγματα, αποφάσισα να σας αποκαλύψω τι συμβαίνει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα λεγόμενα «διόδια» στους Ελληνικούς δρόμους, τι προβλέπεται, ποια είναι τα δικαιώματα μας και φυσικά ποιες είναι οι προβλεπόμενες ενέργειες σε περίπτωση που συμβεί, εις βάρος μας κάποια παρανομία και αυθαιρεσία, από οποιονδήποτε (τονισμένο διότι ο Έλληνας πλέον πρέπει να μάθει σιγά σιγά να αποφεύγει και να αποκρούει τις κατ’ επανάληψη παρανομίες και αυθαιρεσίες των «αστυνομικών οργάνων», εκτός από αυτές των ιδιωτικών εργολαβικών εταιριών).

  Λοιπόν..

  (1) Καταρχάς οι δρόμοι της χώρας είναι Εθνικοί, που σημαίνει ότι χαρακτηρίζονται έτσι επειδή για τη κατασκευή και τη συντήρηση τους, έχουμε δώσει όλοι οι Έλληνες (εκτός από τα γνωστά λαμογια) χρήματα από το υστέρημα μας. Για αυτό εξάλλου αποτελούν μέρος της λεγόμενης «Δημόσιας Περιουσίας», διότι είναι περιουσία όλων των Ελλήνων.
  Όλα αυτά προβλέπονται στο Νόμο 3155/55 (http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=108&lang=en) , όπου μεταξύ άλλων προβλέπει και ορίζει τι είναι «εθνικοί οδοί», ποιος τις κατασκευάζει, ποιος τις συντηρεί και ποιος τις ανακαινίζει. Σωστά μαντέψατε! Το Κράτος με τις προβλεπόμενες υπηρεσίες του! Και με τι χρήματα; Όπως προβλέπει ο παραπάνω νόμος, για τη συντήρηση τους, προβλέπεται ένα ποσό 50% επί των δασμών των καυσίμων και 50% επί των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κλπ. Δηλαδή, με τα χρήματα μας από τους φόρους και τα τέλη κυκλοφορίας, πρέπει το Κράτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του να συντηρούν και να κατασκευάζουν τους Εθνικούς δρόμους. Αυτό ακριβώς επεξηγεί, αποδεικνύει και καταδεικνύει το γιατί οι Εθνικοί δρόμοι, είναι Δημόσια και Εθνική περιουσία, δηλαδή περιουσία όλων μας.
  Κατά συνέπεια, οι αιτιάσεις των ιδιωτικών εταιριών που δήθεν «έχουν δικαίωμα λειτουργίας» επί των Εθνικών Οδών, ότι αυτές τους παραχωρηθήκαν νόμιμα και όχι παρατύπως, καταρρίπτονται πανηγυρικώς. Η Δημόσια περιουσία, δεν παραχωρείται, ούτε μπορεί να δοθεί, χάριν σύμβασης σε ιδιωτικές εταιρίες με σκοπό το κέρδος (διόδια). Και φυσικά όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο (πολιτικοί, μεγαλοεργολάβοι, διαπλεκόμενα ΜΜΕ με τους προηγούμενους κλπ), ψεύδεται, και το κάνει για προπαγανδιστικούς λόγους και για να εξυπηρετήσει τα σκοτεινά του συμφέροντα.
  Η Δημόσια Περιουσία λοιπόν της χώρας, ούτε «παραχωρείται», ούτε «εκμεταλλεύεται», ούτε «λειτουργείται», ούτε υπάρχουν «εταιρικά όρια ευθύνης» πάνω σε αυτή, όπως διατείνονται, είτε από δόλο, είτε από άγνοια οι μεγαλοεργολαβικες ιδιωτικές εταιρίες. Οι Εθνικοί Δρόμοι, ως Δημόσια περιουσία, ανήκουν στους Έλληνες πολίτες και ως εκ τούτου αυτές οι εταιρίες, δεν έχουν κανένα δικαίωμα «ιδιοκτησίας» ή «εκμετάλλευσης» ή «λειτουργίας», ή «ευθύνης» ή οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα που εσφαλμένα και εκ του πονηρού θεωρούν ότι έχουν, επί αυτών. Το γεγονός αυτό (το ότι οι Εθνικοί Δρόμοι είναι περιουσία του Ελληνικού λαού), δεν αλλάζει, ούτε τροποποιείται, ούτε ερμηνεύεται κατά το δοκούν, ενώ το δικαίωμα των Ελλήνων επί της περιουσίας του, δεν παραχωρείται, ούτε «συμβατοποιείται», όπως εκείνοι επιθυμούν, ή θα επιθυμούσαν, όποια «σύμβαση», ή «συμφωνία» και να επικαλούνται.

  (2) Τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, καταβάλλονται από τους Έλληνες οδηγούς για να κυκλοφορούν ελεύθερα τα οχήματα τους, στους Ελληνικούς Δημόσιους δρόμους οι οποίοι όπως είδαμε, συντηρούνται και κατασκευάζονται από τα χρήματα αυτά. Τα τέλη κυκλοφορίας οι Έλληνες πολίτες κάτοχοι οχήματος, τα καταβάλλουν εδώ και δεκαετίες, πριν οι ιδιωτικές εργολαβικές κοινοπραξίες, διασπείρουν τους «σταθμούς διοδίων» στις οδούς, για να εισπράττουν τη «διέλευση» ή τη «χρήση».
  Οπότε, το ερώτημα παραμένει: για ποιο λόγο οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν τα παράνομα «διόδια» τους, αφού ούτως ή άλλως, αποδίδουν τα νόμιμα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κράτος, προκειμένου να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλους τους (κατασκευασμένους ήδη και συντηρημένους από το ΤΕΟ, από τα χρήματα αυτά) Δημόσιους Ελληνικούς δρόμους; Έκτος και εάν πονηρά, αυθαίρετα και προκλητικά, υπονοούν ότι δεν είναι Δημόσιοι δρόμοι, οπότε προσβάλλουν την νοημοσύνη μας και μετά το θέμα «παραπέμπει» αλλού και οι αιτιάσεις τους πλέον χρίζουν διαφορετικής αντιμετώπισης..

  (3) Κοινή «παράβαση» είναι γενικά, η μη τήρηση των διατάξεων κάποιου νόμου καθώς και η πράξη των αντίθετων από εκείνα που αυτός ορίζει ή προβλέπει. Αρμόδιος για τη βεβαίωση της όποιας τέτοιας παράβασης, είναι το αστυνομικό όργανο, που την εντοπίζει στα πλαίσια των καθηκόντων του.
  Ο νόμος 3605/2007 που κατ’ επανάληψη παραπέμπουν και γράφουν στα διάφορα εσωτερικά έντυπα τους «αδυναμίας πληρωμής» δεν είναι τίποτα άλλο από τη δημοσιοποίηση της κύρωσης από τη Βουλή της «σύμβασης» που υπέγραψαν με το Ελληνικό Δημόσιο. Φυσικά μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες έχουν πλήρη γνώση και εντοπίζουν τις παρανομίες τους και τις αυθαίρετες «πρακτικές τους» για την είσπραξη των «τελών διοδίων» και δεν πληρώνουν τα χαράτσια στα «διόδια» τους, ενώ παράλληλα ισχύει και η λεγόμενη «τροπολογία του Ρέππα», που καθιστά τη μη πληρωμή τέλους διοδίου ως «παράβαση» του ΚΟΚ.
  Ωστόσο όπως ο ίδιος ο ΚΟΚ ορίζει, η «παράβαση» βεβαιώνεται αυτοπροσώπως από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα (άρα συμβάντα του στυλ: μας σταματαει η τροχαία 500 μέτρα μετά τα διόδια, αφού μας έχει «δώσει» κάποιος ιδιωτικός υπάλληλος των διοδίων, που επικοινωνεί με το περιπολικό σε περίεργες μη αστυνομικές συχνότητες, είναι παντελώς παράνομα και παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία της περιοχής, και ζητάμε να μας προστατέψει από επίορκους αστυνομικούς υπαλλήλους, που κάνουν κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος και παράβαση του Π.Κ και του ΚΟΚ).
  Από την άλλη πάλι, οι υπάλληλοι των εταιριών δεν είναι ούτε αστυνομικά όργανα ούτε ανακριτικοί υπάλληλοι γενικά (ένστολοι ή όχι) και όσο αφορά τη τακτική τους, να έχουν την απαίτηση (!) να ζητούν τα στοιχεία ταυτότητας των πολιτών, (κατά παράβαση του άρθρου 175 του Ποινικού Κώδικα), που δεν πληρώνουν τα «διόδια», να γνωρίζετε όλοι ότι διαπράττουν το βαρύτατο αδίκημα της αντιποίησης δημόσιας αρχής καθώς τούτο το δικαίωμα (του ελέγχου στοιχείων ταυτότητας και αναλόγως των καθηκόντων και τις ιδιότητας και του συμβάντος) το έχουν μόνο οι ένστολοι (αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί) και μη (λοιποί), ανακριτικοί υπάλληλοι.

  (4) Είναι φανερό λοιπόν ότι «ποντάρουν» στην αμάθεια και την άγνοια των πολιτών περί των δικαιωμάτων τους και περί των υφιστάμενων νόμων, για να επιτύχουν τους σκοπούς τους.

  (5) Γενικά:
  α. Σαν ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούν εντός Ελληνικής Επικρατείας, υπόκεινται στους Ελληνικούς νόμους και στο Ελληνικό Σύνταγμα και για όποιες παρανομίες κάνουν είναι υπόλογοι έναντι στην δικαιοσύνη.

  β. Οι δρόμοι τους οποίους εκ του πονηρού η εταιρείες τους αυθαίρετα ισχυρίζονται ότι «κατασκεύασαν» και «συντηρούν», προϋπήρχαν και κατασκευάστηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

  γ. Οι δρόμοι που αυθαίρετα η εταιρείες αυτές ισχυρίζονται ότι είναι «κομμάτι ευθύνης» των, είναι Δημόσιοι Εθνικοί δρόμοι, δηλαδή ανήκουν στο Ελληνικό λαό, επομένως δεν έχουν κανένα δικαίωμα «ευθύνης», «λειτουργιάς» και επιβολής κανενός «αντιτίμου χρήσης».

  δ. Τα κακόγουστα κτίσματα που αποκαλούνται «σταθμοί διοδίων» είναι αυθαίρετα, καθώς δεν έχουν τις προβλεπόμενες οικοδομικές άδειες από τις αρμόδιες αρχές (Πολεοδομία κλπ), δεν τηρούν τις προβλεπόμενες περιβαλλοντολογικές διατάξεις και γενικά αποτελούν τα πλέον επικίνδυνα και παρανόμως τοποθετημένα εμπόδια όσο αφορά τη τήρηση της ασφάλειας της ζωής, των συγκοινωνιών, της κυκλοφορίας και της μετακίνησης των Ελλήνων πολιτών. Είναι δε κατασκευασμένα και τοποθετημένα, κατά παράβαση του άρθρου 286-1, του Ποινικού Κώδικα.

  ε. Οι μπάρες που έχουν τοποθετήσει στους προαναφερόμενους «σταθμούς διοδίων», είναι παράνομες, καθώς εμποδίζουν την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση και τη συγκοινωνία στους δρόμους, των Ελλήνων οδηγών (κατά παράβαση του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα) και βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τους, ενώ παράλληλα με τη πράξη τους αυτή (τοποθέτηση μπαρών- εμποδίων), διαπράττουν το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης (παράβαση του άρθρου 325, του Ποινικού Κώδικα). Επιπλέον στις περιπτώσεις παρεμπόδισης με μπάρες, της διέλευσης Στρατιωτικών οχημάτων σε φάλαγγα ή μεμονωμένα, διαπράττουν το αδίκημα της παρεμπόδισης κυκλοφορίας οχήματος Στρατιωτικών Αρχών. Επιπλέον στις περιπτώσεις παρεμπόδισης με μπάρες, των οχημάτων των Αστυνομικών Αρχών, διαπράττουν το αδίκημα της παρεμπόδισης του αστυνομικού έργου γενικά (και ενδεχόμενη παράβαση του άρθρου 288, τμήμα 1, του Ποινικού Κώδικα).

  στ. Οι κάμερες που έχουν τοποθετήσει στους προαναφερόμενους «σταθμούς διοδίων», κατά παράβαση του άρθρου 9α του Συντάγματος είναι αυθαίρετες, διότι η εταιρεία τους, δεν έχει εφοδιαστεί με την προβλεπόμενη άδεια χρήσης οπτικοαουστικών μέσων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ούτε έχουν τη ρητή συγκατάθεση των πολιτών που καταγράφονται, όπως νόμος ορίζει), και ούτε πρόκειται να λάβουν ποτέ τέτοια άδεια καθώς σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, η χρήση μέσων βιντεοσκόπησης επιτρέπεται μόνο για θέματα που άπτονται τη Δημόσια Ασφάλεια, την Εθνική Άμυνα και τη φύλαξη δημοσίων χώρων. Άρα οι Αρχές που έχουν το δικαίωμα βάση νόμου να χρησιμοποιούν κάμερες είναι οι Στρατιωτικές και Πολιτικές (ΕΛΑΣ, Υπουργεία κλπ) και για τους προαναφερόμενους λόγους. Εκείνοι ως ιδιωτικές εταιρίες, για την απόδειξη των διάφορων ισχυρισμών τους, όχι (άρθρο 19, τμήμα 3, του Συντάγματος).

  ζ. Σε κανέναν Νόμο, Κώδικα, Διάταγμα κλπ δεν προβλέπεται η ύπαρξη εμποδίων στους δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας και στις Εθνικές οδούς (μπάρες διοδίων) και ως εκ τούτου, οι εταιρείες τους και οι υπάλληλοι τους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το ανέβασμα και το κατέβασμα της μπάρας, είναι υπόλογοι έναντι των Ελληνικών νόμων και της Δικαιοσύνης, αφού παραβαίνουν καθημερινά και συστηματικά τα άρθρα 292 και 431 του Ποινικού Κώδικα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ήδη εκκρεμούν υποθέσεις καταστροφής ιδιωτικής περιουσίας (ΙΧ αυτοκίνητο), Δημόσιας περιουσίας (περιπολικό Αστυνομίας) κλπ, στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές.

  η. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τις παρανομίες τους, σαν νόμιμες ενέργειες και γενικά να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα περί τήρησης της νομιμότητας, παραβαίνοντας το άρθρο 420, του Ποινικού Κώδικα.

  θ. Κάνουν χρήση απειλής ψυχολογικής βίας, (χαρακτηρίζοντας τη μη καταβολή του «τέλους διοδίων» ως «παραβατική συμπεριφορά», και απειλές περί νομικών διαδικασιών) και εκφοβισμού, κατά παράβαση του άρθρου 7 του Συντάγματος, καθώς και του άρθρου 190 του Ποινικού Κώδικα, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ιδιωτικά οικονομικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις ζωές που χάνονται καθημερινά στις καρμανιόλες που αυτοί ονομάζουν δρόμους «μελετημένους- κατασκευασμένους και συντηρημένους» από την εταιρεία τους.

  ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
  Σημειώστε παρακαλώ και ότι όλα τα τέλη έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δηλαδή, με τα τέλη κυκλοφορίας υποτίθεται ότι αγοράζουμε το δικαίωμα να κυκλοφορήσουμε “ελεύθερα” στις εθνικές οδούς της Ελλάδας χωρις να πληρώνουμε διόδια. Αγοράζουμε δηλαδή το συνταγματικό μας δικαίωμα για “ελεύθερη” μετακίνηση στην χώρα
  Άρθρο 5 Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα

  ΣΧΕΤΙΚΑ:
  Τέλη κυκλοφορίας 2014: Τιμές και οδηγίες απόκτησης του εντύπου
  τέλη κυκλοφορίας: Το 7% έχει πληρώσει, 35.000 πολίτες κατέθεσαν πινακίδες …
  προσοχη πολιτικη απατη / καλπη-κο “κινημα” – κομμα “δεν πληρωνω”
  ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ /ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ | ΜΕΤΩΠΟ …
  Γραπτή ερώτηση – Έρευνα OLAF για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος -Τρίπολη-Καλαμάτα & τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη…

  Έρευνα διεξάγει ο OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης), αν ήταν εσκεμμένη εκ μέρους των Δημοσίων Υπηρεσιών, η «πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων» του έργου Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα & Λεύκτρο Σπάρτη, εξ αιτίας της οποίας προκλήθηκε «αναβολή της ημερομηνίας παράδοσής του αλλά και ενεργοποίηση ρήτρας υπέρ του παραχωρησιούχου για αποζημιώσεις 68 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό κράτος».

  http://attikanea.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2030.html

 15. Οι Νταβατζήδες των Διοδίων. Αυτούς πληρώνεις κορόϊδο και όχι το Κράτος.
  ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ;
  ΦΥΣΙΚΑ! ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ…

  Υπάρχει ένας κυκεώνας κατασκευαστικών εταιρειών που είτε αλλάζουν όνομα, είτε κρύβονται σε κοινοπραξία μεγαλύτερων ομίλων Ελλήνων και Ξένων επενδυτών-μετόχων μα… Ανήκουν πάντα στα ίδια πρόσωπα!

  Ανήκουν στους
  ίδιους που έχουν ιδιωτικοποιήσει παράνομα το Ελληνικό δημοσίο οδικό δίκτυο από το 1974 και μετά και αφαιμάζουν τον δύσμοιρο Έλληνα πολίτη.

  Ο ΛΗΣΤΗΣ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ !!!

  ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…

  http://ntober.blogspot.it/2014/05/blog-post_22.html

 16. Του Τ. Παναγιωτόπουλου
  Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m…
  το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ. Δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για… γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2. Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

  Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.

  Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:

  1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 10.000Χ6Χ366 = 110.000.000 ευρώ)

  2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ = 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366 = 58.000.000 ευρώ)

  3. ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ = 150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366 = 30.000.000 ευρώ )

  4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366 = 263.000.000 ευρώ)

  5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366 = 219.000.000 ευρώ)

  6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366 = 1.262.000.000 ευρώ)

  7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 189km

  8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ = 170km

  9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = 202km

  10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ = 45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366 = 235.000.000 ευρώ) Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας, το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200 = 1.600.000.000 δίς ευρώ.

  Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων. Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

  1. Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000 = 20.152.000.000 δίς ευρώ.

  2. Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου.

  3. Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;

  4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;

  5. Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;

  6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;

  7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;

  8. Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ.;

  9. Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;

  10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;

  11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;

  Πηγή:
  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/08/blog-post_4182.html

 17. Η μεγάλη απάτη με τα διόδια και τα τέλη κυκλοφορίας !

  1) Που πάνε τα 4 δις ευρώ το χρόνο από τις εισπράξεις σε διόδια και τέλη κυκλοφορίας;

  Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανοιγμένο σε m2 τροποποιείται σε 200ευρώ/m2.

  Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

  Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000=8.000.000 ευρώ /km.

  Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 ευρώ.

  Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:

  1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 50.000Χ6Χ366=110.000.000 ευρώ)

  2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ= 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366=58.000.000 ευρώ)

  3. ΠΑΤΡΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ=150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366=30.000.000 ευρώ )

  4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ=225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366=263.000.000 ευρώ)

  5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366=219.000.000 ευρώ)

  6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366=1.262.000.000 ευρώ)

  7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ= 189km

  8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ=170km

  9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ=202km

  10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ=45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366=235.000.000 ευρώ)

  Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km

  Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας , το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200=1.600.000.000 δίς ευρώ.

  Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.

  Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

  1.Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000=20.152.000.000 ευρώ.

  2.Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου.

  3.Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;

  4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;

  5.Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;

  6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;

  7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;

  8.Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομμύρια περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ…;

  9.Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15.000.000.000 ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;

  10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;

  11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;

  Με πληροφορίες από Π. Παναγιωτόπουλο (Πολιτικός Μηχανικός) και ΕΣΥΠΡΟΤΑ (Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων)

  Επιπρόσθετα:

  Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος βινιέτας).Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να …αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette.Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή 365 ημέρες με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του. Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.392 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή και μόνο για 20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 και ΟΧΙ για 365 μέρες !! (Πληρώνει όμως και τέλη κυκλοφορίας ενώ ο Ελβετός αγοράζει μόνο τη βινιέτα…)

  cretadrive.gr

  http://didymoteicho.net/forum/64–/4927————.html

  Επισήμανση: Το άρθρο γράφτηκε το Μάιο του 2012 ! Κάντε αναπροσαρμογή ποσών για να τρελαθείτε εντελώς.

  Δείτε το πλήρες αρθρο εδω:
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/12/16/%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7/

 18. Τι συμβαίνει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα λεγόμενα «διόδια» στους Ελληνικούς δρόμους
  .

  Αποφάσισα να δημοσιοποιήσω τα παρακάτω, επειδή παρατηρώ ότι :

  α) Υπάρχουν ακόμη Έλληνες οι οποίοι δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και τη δύναμη που τους δίνει το «Σύνταγμα της Ελλάδος» (ΣτΕ) καθώς και ο «Ποινικός Κώδικας» (Π.Κ) και άλλα Διατάγματα και Κανονισμοί του Κράτους.

  β) Συστηματικά υπάρχει στη κοινωνία μια προπαγανδιστική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση των πάντων, σε εξωφρενικά επίπεδα, έτσι ώστε να μπερδέψουν τους Έλληνες πολίτες, να τους φοβίσουν… και τελικά να τους φτάσουν σε σημείο να αηδιάσουν, και να παρατήσουν κάθε προσπάθεια αλλαγής της εις βάρος τους κατάστασης.

  Λοιπόν για να τελειώνουμε άπαξ και δια παντός με κάποια πράγματα, αποφάσισα να σας αποκαλύψω τι συμβαίνει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα λεγόμενα «διόδια» στους Ελληνικούς δρόμους, τι προβλέπεται, ποια είναι τα δικαιώματα μας και φυσικά ποιες είναι οι προβλεπόμενες ενέργειες σε περίπτωση που συμβεί, εις βάρος μας κάποια παρανομία και αυθαιρεσία, από οποιονδήποτε (τονισμένο διότι ο Έλληνας πλέον πρέπει να μάθει σιγά σιγά να αποφεύγει και να αποκρούει τις κατ’ επανάληψη παρανομίες και αυθαιρεσίες των «αστυνομικών οργάνων», εκτός από αυτές των ιδιωτικών εργολαβικών εταιριών).

  Λοιπόν..

  (1) Καταρχάς οι δρόμοι της χώρας είναι Εθνικοί, που σημαίνει ότι χαρακτηρίζονται έτσι επειδή για τη κατασκευή και τη συντήρηση τους, έχουμε δώσει όλοι οι Έλληνες (εκτός από τα γνωστά λαμογια) χρήματα από το υστέρημα μας. Για αυτό εξάλλου αποτελούν μέρος της λεγόμενης «Δημόσιας Περιουσίας», διότι είναι περιουσία όλων των Ελλήνων.

  Όλα αυτά προβλέπονται στο Νόμο 3155/55 (http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=108&lang=en) , όπου μεταξύ άλλων προβλέπει και ορίζει τι είναι «εθνικοί οδοί», ποιος τις κατασκευάζει, ποιος τις συντηρεί και ποιος τις ανακαινίζει. Σωστά μαντέψατε! Το Κράτος με τις προβλεπόμενες υπηρεσίες του! Και με τι χρήματα; Όπως προβλέπει ο παραπάνω νόμος, για τη συντήρηση τους, προβλέπεται ένα ποσό 50% επί των δασμών των καυσίμων και 50% επί των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κλπ. Δηλαδή, με τα χρήματα μας από τους φόρους και τα τέλη κυκλοφορίας, πρέπει το Κράτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του να συντηρούν και να κατασκευάζουν τους Εθνικούς δρόμους. Αυτό ακριβώς επεξηγεί, αποδεικνύει και καταδεικνύει το γιατί οι Εθνικοί δρόμοι, είναι Δημόσια και Εθνική περιουσία, δηλαδή περιουσία όλων μας.

  Κατά συνέπεια, οι αιτιάσεις των ιδιωτικών εταιριών που δήθεν «έχουν δικαίωμα λειτουργίας» επί των Εθνικών Οδών, ότι αυτές τους παραχωρηθήκαν νόμιμα και όχι παρατύπως, καταρρίπτονται πανηγυρικώς. Η Δημόσια περιουσία, δεν παραχωρείται, ούτε μπορεί να δοθεί, χάριν σύμβασης σε ιδιωτικές εταιρίες με σκοπό το κέρδος (διόδια). Και φυσικά όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο (πολιτικοί, μεγαλοεργολάβοι, διαπλεκόμενα ΜΜΕ με τους προηγούμενους κλπ), ψεύδεται, και το κάνει για προπαγανδιστικούς λόγους και για να εξυπηρετήσει τα σκοτεινά του συμφέροντα.

  Η Δημόσια Περιουσία λοιπόν της χώρας, ούτε «παραχωρείται», ούτε «εκμεταλλεύεται», ούτε «λειτουργείται», ούτε υπάρχουν «εταιρικά όρια ευθύνης» πάνω σε αυτή, όπως διατείνονται, είτε από δόλο, είτε από άγνοια οι μεγαλοεργολαβικες ιδιωτικές εταιρίες. Οι Εθνικοί Δρόμοι, ως Δημόσια περιουσία, ανήκουν στους Έλληνες πολίτες και ως εκ τούτου αυτές οι εταιρίες, δεν έχουν κανένα δικαίωμα «ιδιοκτησίας» ή «εκμετάλλευσης» ή «λειτουργίας», ή «ευθύνης» ή οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα που εσφαλμένα και εκ του πονηρού θεωρούν ότι έχουν, επί αυτών. Το γεγονός αυτό (το ότι οι Εθνικοί Δρόμοι είναι περιουσία του Ελληνικού λαού), δεν αλλάζει, ούτε τροποποιείται, ούτε ερμηνεύεται κατά το δοκούν, ενώ το δικαίωμα των Ελλήνων επί της περιουσίας του, δεν παραχωρείται, ούτε «συμβατοποιείται», όπως εκείνοι επιθυμούν, ή θα επιθυμούσαν, όποια «σύμβαση», ή «συμφωνία» και να επικαλούνται.

  (2) Τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, καταβάλλονται από τους Έλληνες οδηγούς για να κυκλοφορούν ελεύθερα τα οχήματα τους, στους Ελληνικούς Δημόσιους δρόμους οι οποίοι όπως είδαμε, συντηρούνται και κατασκευάζονται από τα χρήματα αυτά. Τα τέλη κυκλοφορίας οι Έλληνες πολίτες κάτοχοι οχήματος, τα καταβάλλουν εδώ και δεκαετίες, πριν οι ιδιωτικές εργολαβικές κοινοπραξίες, διασπείρουν τους «σταθμούς διοδίων» στις οδούς, για να εισπράττουν τη «διέλευση» ή τη «χρήση». Οπότε, το ερώτημα παραμένει: για ποιο λόγο οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν τα παράνομα «διόδια» τους, αφού ούτως ή άλλως, αποδίδουν τα νόμιμα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κράτος, προκειμένου να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλους τους (κατασκευασμένους ήδη και συντηρημένους από το ΤΕΟ, από τα χρήματα αυτά) Δημόσιους Ελληνικούς δρόμους; Έκτος και εάν πονηρά, αυθαίρετα και προκλητικά, υπονοούν ότι δεν είναι Δημόσιοι δρόμοι, οπότε προσβάλλουν την νοημοσύνη μας και μετά το θέμα «παραπέμπει» αλλού και οι αιτιάσεις τους πλέον χρίζουν διαφορετικής αντιμετώπισης..

  (3) Κοινή «παράβαση» είναι γενικά, η μη τήρηση των διατάξεων κάποιου νόμου καθώς και η πράξη των αντίθετων από εκείνα που αυτός ορίζει ή προβλέπει. Αρμόδιος για τη βεβαίωση της όποιας τέτοιας παράβασης, είναι το αστυνομικό όργανο, που την εντοπίζει στα πλαίσια των καθηκόντων του. Ο νόμος 3605/2007 που κατ’ επανάληψη παραπέμπουν και γράφουν στα διάφορα εσωτερικά έντυπα τους «αδυναμίας πληρωμής» δεν είναι τίποτα άλλο από τη δημοσιοποίηση της κύρωσης από τη Βουλή της «σύμβασης» που υπέγραψαν με το Ελληνικό Δημόσιο. Φυσικά μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες έχουν πλήρη γνώση και εντοπίζουν τις παρανομίες τους και τις αυθαίρετες «πρακτικές τους» για την είσπραξη των «τελών διοδίων» και δεν πληρώνουν τα χαράτσια στα «διόδια» τους, ενώ παράλληλα ισχύει και η λεγόμενη «τροπολογία του Ρέππα», που καθιστά τη μη πληρωμή τέλους διοδίου ως «παράβαση» του ΚΟΚ. Ωστόσο όπως ο ίδιος ο ΚΟΚ ορίζει, η «παράβαση» βεβαιώνεται αυτοπροσώπως από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα (άρα συμβάντα του στυλ: μας σταματαει η τροχαία 500 μέτρα μετά τα διόδια, αφού μας έχει «δώσει» κάποιος ιδιωτικός υπάλληλος των διοδίων, που επικοινωνεί με το περιπολικό σε περίεργες μη αστυνομικές συχνότητες, είναι παντελώς παράνομα και παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία της περιοχής, και ζητάμε να μας προστατέψει από επίορκους αστυνομικούς υπαλλήλους, που κάνουν κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος και παράβαση του Π.Κ και του ΚΟΚ). Από την άλλη πάλι, οι υπάλληλοι των εταιριών δεν είναι ούτε αστυνομικά όργανα ούτε ανακριτικοί υπάλληλοι γενικά (ένστολοι ή όχι) και όσο αφορά τη τακτική τους, να έχουν την απαίτηση (!) να ζητούν τα στοιχεία ταυτότητας των πολιτών, (κατά παράβαση του άρθρου 175 του Ποινικού Κώδικα), που δεν πληρώνουν τα «διόδια», να γνωρίζετε όλοι ότι διαπράττουν το βαρύτατο αδίκημα της αντιποίησης δημόσιας αρχής καθώς τούτο το δικαίωμα (του ελέγχου στοιχείων ταυτότητας και αναλόγως των καθηκόντων και τις ιδιότητας και του συμβάντος) το έχουν μόνο οι ένστολοι (αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί) και μη (λοιποί), ανακριτικοί υπάλληλοι.

  (4) Είναι φανερό λοιπόν ότι «ποντάρουν» στην αμάθεια και την άγνοια των πολιτών περί των δικαιωμάτων τους και περί των υφιστάμενων νόμων, για να επιτύχουν τους σκοπούς τους.

  (5) Γενικά:

  α. Σαν ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούν εντός Ελληνικής Επικρατείας, υπόκεινται στους Ελληνικούς νόμους και στο Ελληνικό Σύνταγμα και για όποιες παρανομίες κάνουν είναι υπόλογοι έναντι στην δικαιοσύνη.

  β. Οι δρόμοι τους οποίους εκ του πονηρού η εταιρείες τους αυθαίρετα ισχυρίζονται ότι «κατασκεύασαν» και «συντηρούν», προϋπήρχαν και κατασκευάστηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

  γ. Οι δρόμοι που αυθαίρετα η εταιρείες αυτές ισχυρίζονται ότι είναι «κομμάτι ευθύνης» των, είναι Δημόσιοι Εθνικοί δρόμοι, δηλαδή ανήκουν στο Ελληνικό λαό, επομένως δεν έχουν κανένα δικαίωμα «ευθύνης», «λειτουργιάς» και επιβολής κανενός «αντιτίμου χρήσης».

  δ. Τα κακόγουστα κτίσματα που αποκαλούνται «σταθμοί διοδίων» είναι αυθαίρετα, καθώς δεν έχουν τις προβλεπόμενες οικοδομικές άδειες από τις αρμόδιες αρχές (Πολεοδομία κλπ), δεν τηρούν τις προβλεπόμενες περιβαλλοντολογικές διατάξεις και γενικά αποτελούν τα πλέον επικίνδυνα και παρανόμως τοποθετημένα εμπόδια όσο αφορά τη τήρηση της ασφάλειας της ζωής, των συγκοινωνιών, της κυκλοφορίας και της μετακίνησης των Ελλήνων πολιτών. Είναι δε κατασκευασμένα και τοποθετημένα, κατά παράβαση του άρθρου 286-1, του Ποινικού Κώδικα.

  ε. Οι μπάρες που έχουν τοποθετήσει στους προαναφερόμενους «σταθμούς διοδίων», είναι παράνομες, καθώς εμποδίζουν την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση και τη συγκοινωνία στους δρόμους, των Ελλήνων οδηγών (κατά παράβαση του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα) και βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τους, ενώ παράλληλα με τη πράξη τους αυτή (τοποθέτηση μπαρών- εμποδίων), διαπράττουν το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης (παράβαση του άρθρου 325, του Ποινικού Κώδικα). Επιπλέον στις περιπτώσεις παρεμπόδισης με μπάρες, της διέλευσης Στρατιωτικών οχημάτων σε φάλαγγα ή μεμονωμένα, διαπράττουν το αδίκημα της παρεμπόδισης κυκλοφορίας οχήματος Στρατιωτικών Αρχών. Επιπλέον στις περιπτώσεις παρεμπόδισης με μπάρες, των οχημάτων των Αστυνομικών Αρχών, διαπράττουν το αδίκημα της παρεμπόδισης του αστυνομικού έργου γενικά (και ενδεχόμενη παράβαση του άρθρου 288, τμήμα 1, του Ποινικού Κώδικα).

  στ. Οι κάμερες που έχουν τοποθετήσει στους προαναφερόμενους «σταθμούς διοδίων», κατά παράβαση του άρθρου 9α του Συντάγματος είναι αυθαίρετες, διότι η εταιρεία τους, δεν έχει εφοδιαστεί με την προβλεπόμενη άδεια χρήσης οπτικοαουστικών μέσων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ούτε έχουν τη ρητή συγκατάθεση των πολιτών που καταγράφονται, όπως νόμος ορίζει), και ούτε πρόκειται να λάβουν ποτέ τέτοια άδεια καθώς σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, η χρήση μέσων βιντεοσκόπησης επιτρέπεται μόνο για θέματα που άπτονται τη Δημόσια Ασφάλεια, την Εθνική Άμυνα και τη φύλαξη δημοσίων χώρων. Άρα οι Αρχές που έχουν το δικαίωμα βάση νόμου να χρησιμοποιούν κάμερες είναι οι Στρατιωτικές και Πολιτικές (ΕΛΑΣ, Υπουργεία κλπ) και για τους προαναφερόμενους λόγους. Εκείνοι ως ιδιωτικές εταιρίες, για την απόδειξη των διάφορων ισχυρισμών τους, όχι (άρθρο 19, τμήμα 3, του Συντάγματος).

  ζ. Σε κανέναν Νόμο, Κώδικα, Διάταγμα κλπ δεν προβλέπεται η ύπαρξη εμποδίων στους δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας και στις Εθνικές οδούς (μπάρες διοδίων) και ως εκ τούτου, οι εταιρείες τους και οι υπάλληλοι τους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το ανέβασμα και το κατέβασμα της μπάρας, είναι υπόλογοι έναντι των Ελληνικών νόμων και της Δικαιοσύνης, αφού παραβαίνουν καθημερινά και συστηματικά τα άρθρα 292 και 431 του Ποινικού Κώδικα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ήδη εκκρεμούν υποθέσεις καταστροφής ιδιωτικής περιουσίας (ΙΧ αυτοκίνητο), Δημόσιας περιουσίας (περιπολικό Αστυνομίας) κλπ, στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές.

  η. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τις παρανομίες τους, σαν νόμιμες ενέργειες και γενικά να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα περί τήρησης της νομιμότητας, παραβαίνοντας το άρθρο 420, του Ποινικού Κώδικα.

  θ. Κάνουν χρήση απειλής ψυχολογικής βίας, (χαρακτηρίζοντας τη μη καταβολή του «τέλους διοδίων» ως «παραβατική συμπεριφορά», και απειλές περί νομικών διαδικασιών) και εκφοβισμού, κατά παράβαση του άρθρου 7 του Συντάγματος, καθώς και του άρθρου 190 του Ποινικού Κώδικα, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ιδιωτικά οικονομικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις ζωές που χάνονται καθημερινά στις καρμανιόλες που αυτοί ονομάζουν δρόμους «μελετημένους- κατασκευασμένους και συντηρημένους» από την εταιρεία τους.

  ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

  Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011
  http://epanastasi-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_7061.html
  .

  Σημειώστε παρακαλώ και ότι όλα τα τέλη έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δηλαδή, με τα τέλη κυκλοφορίας υποτίθεται ότι αγοράζουμε το δικαίωμα να κυκλοφορήσουμε “ελεύθερα” στις εθνικές οδούς της Ελλάδας χωρις να πληρώνουμε διόδια. Αγοράζουμε δηλαδή το συνταγματικό μας δικαίωμα για “ελεύθερη” μετακίνηση στην χώρα

  Άρθρο 5

  Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα
  ΣΧΕΤΙΚΑ:
  .

  Τέλη κυκλοφορίας 2014: Τιμές και οδηγίες απόκτησης του εντύπου

  τέλη κυκλοφορίας: Το 7% έχει πληρώσει, 35.000 πολίτες κατέθεσαν πινακίδες …

  προσοχη πολιτικη απατη / καλπη-κο “κινημα” – κομμα “δεν πληρωνω”

  ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ /ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ | ΜΕΤΩΠΟ …

  Γραπτή ερώτηση – Έρευνα OLAF για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος -Τρίπολη-Καλαμάτα & τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη…

  Έρευνα διεξάγει ο OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης), αν ήταν εσκεμμένη εκ μέρους των Δημοσίων Υπηρεσιών, η «πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων» του έργου Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα & Λεύκτρο Σπάρτη, εξ αιτίας της οποίας προκλήθηκε «αναβολή της ημερομηνίας παράδοσής του αλλά και ενεργοποίηση ρήτρας υπέρ του παραχωρησιούχου για αποζημιώσεις 68 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό κράτος».

  Δείτε το πλήρες αρθρο εδω:
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/12/16/%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ