Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος

8 εκατομμύρια από τον Βενιζέλο σε δωρεές στο …Σουδάν
εν μέσω της μεθοδευμένης κρίσης χρέους…απο αυτούς που παράνομα μας δανείζουν, καποιοι σκορπάνε αλόγιστα τα χρήματα μας, την ιδια στιγμή που ολο και περισσότεροι Ελληνες οδηγούνται στην ανεργία, την ανέχεια και την φτώχεια…εμεις συνεχίζουμε να στέλνουμε τα δανεισμένα απο την ΕΚΤ ευρω εξω απο την  ΕΕ…
ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ…

Η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος δεν είναι μόνο προς την κατεύθυνση των ξένων δανειστών μας που κάποιοι υπέγραψαν δάνεια και επιτόκια από το 1833 και βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά στα χρέη και την υποδούλωση εξ αυτού αλλά έχουμε από την άλλη μεριά και την εσωτερική κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος που συχνά γίνεται πίσω από το γνωστό σε όλους μας τέχνασμα των τριών προσφορών.!!!
Η την μειοδότηση σε λίγους αδειοδοτημένους μεγάλους προμηθευτές του δημοσίου.

Στα πλαίσια της αδιφάνειας, της μη δημοσίευσης προς όλους των προμηθειών αυτών του δημοσίου ώστε να εκφράσουμε έγκαιρα τις ενστάσεις μας.

Στο γνωστό κόλπο των αναθέσεων της τελευταίας στιγμής με περιληπτικές διαδικασίες και άλλα κόλπα στήνονται καθημερινά υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες του δημοσίου που πληρώνει αυτούς που θέλει και βουλιάζει αυτούς που δεν θέλει.

Πάμε να δούμε ένα ενδιαφέρον άρθρο που βρήκαμε και πρέπει να διαβάσουμε όλοι μας αντί να γινόμαστε πειθήνια όργανα μια ενημέρωσης που μας παραπληροφορεί και μας αποβλακώνει όπως αυτή που είναι διαδεδομένη από τα μεγάλα ΜΜΕ.
γιατί: ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΑΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ

Ιστοσελίδες από «χρυσάφι» πληρώνει το ελληνικό δημόσιο
Απίστευτη διασπάθιση δημοσίου χρήματος για την κατασκευή των ιστοσελίδων των υπουργείων και δημόσιων φορέων
26/11/2011

Ιστοσελίδες από «χρυσάφι» πληρώνει το ελληνικό δημόσιο Απίστευτη διασπάθιση δημοσίου χρήματος για την κατασκευή των ιστοσελίδων των υπουργείων και δημόσιων φορέων

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον δημόσιο προϋπολογισμό και από επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης πήγαν σε διάφορες εταιρείες ώστε να δημιουργήσουν sites του Ελληνικού Δημοσίου. Σπαταλήθηκαν για ιστότοπους-σκιάχτρα, η πλειονότητα των οποίων θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί και από πρωτοετή φοιτητή της Πληροφορικής. Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή και θεωρείται δεδομένο ότι θα απασχολήσει τις εισαγγελικές Αρχές και δη τον Οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία προέκυψαν από ερωτήσεις του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου αλλά και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αιβαλιώτη προς τις δημόσιες υπηρεσίες για το κόστος των ιστοσελίδων.
Ας δούμε σε κάποια καίρια Υπουργεία πόσο κόστισαν τα site αλλά και πόσο των οργανισμών που υπάγονται σε αυτά…
Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έλαβε χώρα το έτος 2010 έναντι του ποσού των 9.987 ευρώ από την «SDC Α.Ε». Και μάλλον ήταν και η πιο φθηνή…

Γιατί άλλοι οργανισμοί του Υπουργείου δεν γνώριζαν την λέξη οικονομία.

Το 2005 δημιουργήθηκε το portal για το Συμβούλιο της Επικρατείας και το σύνολο του έργου ανατέθηκε έπειτα από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό στην εταιρεία «UNISYSTEMS Σύστημα Πληροφορικής Α.Ε.Ε.»…Το κόστος κατασκευής της διαδικτυακής πύλης και ανάπτυξης των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτής ανήλθε 60.000 ευρώ.

f

Την ίδια χρονιά υπεγράφη η αρ.296 σύμβαση μεταξύ της εταιρείας «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» και της αναδόχου εταιρείας «ALTEC Α.Β.Ε.Ε. Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών» σύμφωνα με την οποία η ανάδοχος εταιρεία  δημιούργησε την ιστοσελίδα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με το ποσό των 320.812,87 ευρώ.

Το 2008 κατόπιν διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού η ίδια εταιρεία «UNISYSTEMS Σύστημα Πληροφορικής Α.Ε.Ε.» ανέλαβε το έργο «Εγκατάσταση Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων» σε δυο Διοικητικά Εφετεία (Αθηνών – Θεσσαλονίκης) και μαζί την ιστοσελίδα των εν λόγω δικαστηρίων. Το κόστος έφτασε στο 1.406.363 ευρώ… Ασύλληπτο ποσό.

Υπουργείο Οικονομικών

H ιστοσελίδα του ΟΔΔΥ Α.Ε. (www.oddynet.gr) που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών κατασκευάστηκε από αναδόχους που επέλεξε η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» με συγχρηματοδότηση από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Η δαπάνη για την ανάπτυξη, προσαρμογή και εγκατάσταση του εν λόγω λογισμικού από την εταιρεία VELTI ανήλθε στα 139.825 ευρώ, ενώ η δαπάνη για την δοκιμαστική λειτουργίας της, διάρκειας 28 μηνών, ανήλθε στα 156.092 ευρώ για την εταιρεία NEWSPHONE και στα 77.147 ευρώ για την εταιρεία VELTI. Σύνολο 373.064 ευρώ για το site του ΟΔΔΥ… Διόλου άσχημα

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Για την ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ μπορεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της να κόστισε 7.350 ευρώ αλλά το συνολικό κόστος ανήλθε στις 450.142 ευρώ. Υλοποιήθηκε την 1.12.09 από την κοινοπραξία εταιρειών «GLOBO S.A – ALGOSYSTEMS Α.Ε.». Η ιστοσελίδα κόστισε 7.350 ευρώ και αποτελούσε μέρος μεγαλύτερου έργου, το οποίο κάλυψε ευρύτερες ανάγκες του Υπουργείου σε εξοπλισμό και λογισμικό συνολικής αξίας 450.142 ευρώ.

Αναλυτικά τα κόστη του έργου έχουν ως εξής:
1)   σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδας 7.350 ευρώ,
2)   προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού 174.200 ευρώ,
3)    προμήθεια τυποποιημένου λογισμικού 101.956 ευρώ,
4)    ανάπτυξη και παραμετροποίηση διαδικτυακών εφαρμογών 33.565 ευρώ,
5)   εκπαίδευση-εγκατάσταση –δοκιμαστική παραγωγική λειτουργία 61.200 ευρώ και μαζί με το Φ.Π.Α. φτάνουμε στο συνολικό ποσό των 450.142,49 ευρώ.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Η Ελληνική Αστυνομία έχει στην κατοχή της δυο ιστοσελίδες (www.police.gr , www.astynomia.gr). Τα δυο site δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2008 από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»  και στοίχισαν 23.000 ευρώ.

Όσο για το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο διατηρεί την ιστοσελίδα (www.fireservice.gr) και αποτέλεσε μέρος του συγχρηματοδοτούμενου έργου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα με το λογισμικό ενημέρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος κόστισε 88.655 ευρώ. Το όλο έργο υλοποιήθηκε από την κοινοπραξία «Quality&Realiabity ΑΒΕΕ-PC Systems Α.Ε.» το 2007.

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Με αφορμή τις Ευρωεκλογές του 2009 το Υπουργείο ανέθεσε στην εταιρεία «GREEK GEEKS» αντί του ποσού των 194.900 ευρώ την αναβάθμιση και επέκταση του ιστοχώρου του στο διαδίκτυο. Μάλιστα καλά διαβάσατε για αναβάθμιση και επέκταση δόθηκαν  194.000 ευρώ. Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου αυτή η επέκταση έγινε για τη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού.

Όμως υπάρχουν και οργανισμοί που υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και έχουν κατασκευάσει site. Για να δούμε τα ποσά που δαπανήθηκαν σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον διαδικτυακό της τόπο έχει προχωρήσει σε εκτέλεση τριών έργων. Το πρώτο έχει ως τίτλο «Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Δ.Δ.» με ανάδοχο εταιρεία την «EXODUS Α.Ε. Πληροφορικής» και με κόστος 44.000 ευρώ. Το δεύτερο έργο της Γραμματείας έγινε στις 23.10.2006 και είχε τίτλο «Ανασχεδιασμός και επικαιροποίηση περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου της Γ.Γ.Δ.Δ.» με ανάδοχο εταιρεία την «ΣΑΙΜΠΕΡΣ Α.Ε.» με το κόστος να ανέρχεται στις 16.868 ευρώ. Το τρίτο και τελευταίο έργο είχε τίτλο «Δημιουργία ειδικής σελίδας για πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α.» το οποίο ανέλαβε ξανά η εταιρεία «EXODUS Α.Ε. Πληροφορικής» και είχε κόστος 40.311 ευρώ.

Όμως οι οργανισμοί και υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών δεν τελειώνουν εδώ…

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων κατασκεύασε την ιστοσελίδας της στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π), με αρχικό προϋπολογισμό 45.000 ευρώ και έπειτα από πρόχειρο διαγωνισμό κατακυρώθηκε στην εταιρεία «ΣΑΙΜΠΕΡΣ Α.Ε.» στις 39.508 ευρώ. Ενώ η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Ενημέρωσης δημιουργήθηκε το 2006 και κόστισε 32.670 ευρώ. Και αν νομίζετε ότι τελειώσαμε κάνετε λάθος…

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) δημιούργησε την ιστοσελίδα της το 2006. Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο ήταν η «BEE GROUP Α.Ε. – Δικτυακές Υπηρεσίες – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» και η δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 38.080 ευρώ. Η ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου ήταν πιο ακριβή. Στις 30-11-2009 δημιουργήθηκε με ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό και κατασκευάσθηκε από την εταιρεία «ΙΝΤΕΑΛ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε.». Όσο για το κόστος του site, στοίχισε 89.000 ευρώ.

Σίγουρα για την δημιουργία όλων των παραπάνω site θα ισχύει η φράση «Λεφτά υπάρχουν». Με μια απλή πρόσθεση άπαντες μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της σπατάλης.

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=424680&cid=4

Γιατί η zougla.gr θα επανέλθει και με άλλες λίστες-χρηματοδοτήσεις ιστοσελίδων δημόσιων οργανισμών των μεταφορών, ενέργειας και λιμανιών…Αλλά αν έχετε υπ όψιν σας παρόμοιες περιπτώσεις καλό είναι να τις δημοσιεύετε και ακόμα καλύτερα να αρχίσουμε όλοι μας κάποτε να ψάχνουμε όπως και έχουμε το δικαίωμα, για το που πηγαίνουν τα χρήματα μας, μια και δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανένα δημόσιο υπάλληλο εν λευκό να τα κατασπαταλά και να υπογράφει εν λευκό χρέη και δάνεια τα οποία θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς και θα υπονομεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Η φυλάκιση εκ των υστέρων κάποιων υπευθύνων δεν λύνει κανένα πρόβλημα, χρειάζεται διαφάνεια και δημοσίευση όλων των οικονομικών της χώρας και άλλες διαδικασίες που θα αποτρέψουν τα προβλήματα πριν την γέννηση τους.

31 Responses to Η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος

 1. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΕΡΓΩΝ…

  Singular Logic: Ο “εθνικός εργολάβος” της πληροφορικής αναλαμβάνει έργα χωρίς διαγωνισμούς και ελέγχους

  Το όνομα Singular Logic δεν είναι άγνωστο. Πρόκειται για μια εταιρία «κολοσσό» στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων η οποία αναλαμβάνει εδώ και χρόνια τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων κάθε εκλογικής αναμέτρησης, λαμβάνοντας τεράστια κονδύλια από τον κρατικό κορβανά, και μάλιστα χωρίς ποτέ να συμμετέχει σε ανοιχτούς διαγωνισμούς, αφού ο νομοθέτης έχει προβλέψει, όπως φαίνεται, γι’ αυτήν. Επιπλέον, παρότι τα ποσά που λαμβάνει ή που πρόκειται να λάβει για την επεξεργασία και δημοσίευση των αποτελεσμάτων των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωκλογών, δεν έχει πραγματοποιηθεί από το Ελεγκρικό Συνέδριο ο απαιτούμενος προσυμβατικός έλεγχος, ο οποίος είναι υποχεωτικός όταν το ποσό που δαπανάται ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ.

  Η Singular Logic, είναι κατά πολλούς, ο «εθνικός εργολάβος» της πληροφορικής, αφού από την ίδρυσή της, μέχρι σήμερα, αναλαμβάνει από το Δημόσιο, πάμπολλα έργα, ακριβώς όπως οι εταιρίες της οικογένειας Μπόμπολα αναλαμβάνουν κάθε δημόσιο έργο, από τη δημιουργία δρόμων, μέχρι την εξόρυξη μεταλλευμάτων, όπως συμβαίνει στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

  ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
  http://www.koutipandoras.gr/article/113815/singular-logic-o-ethnikos-ergolavos-tis-pliroforikis-analamvanei-erga-horis

 2. ΛΕΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ…

  ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ… ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ…

  http://www.makeleio.gr/?p=95985

 3. Αλλαξαν χέρια 14 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ… ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…

  ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ

  Ακίνητο (ΓΑΔΑ) πουλήθηκε στην Eurobank με αντάλλαγμα 145,81 εκατ. ? και με την ταυτόχρονη εκμίσθωσή τους στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη Χ 14,05 εκατ. ? = 281 εκατ.?

  Αλλαξαν χέρια 14 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ

  Την απόκτηση 14 ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε επισήμως η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, με την ταυτόχρονη εκμίσθωσή τους στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε περίπου 189.000 τ.μ.

  Πρόκειται μεταξύ άλλων για το ακίνητο…
  που στεγάζει το υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι, το ακίνητο επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί που στεγάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το κτίριο της ΓΑΔΑ επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

  Το οικονομικό αντάλλαγμα που καταβλήθηκε από την εταιρία ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα είναι 14,05 εκατ. ευρώ.

  Τι δεν καταλαβαίνεις;

  ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ

 4. ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΖΗΤΗΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ! ΜΕΣΩ ΤΑΪΠΕΔ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!
  alfeiospotamos.gr

  Γιάννης Καλογερόπουλος

  Η ΧΟΥΝΤΑ … ΗΞΕΡΕ ;;;;;

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΞΕΡΕ ;

  ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΞΕΡΑΝΕ ;;;;;

  ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΞΕΡΑΝΕ ;;;;

  ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ….. ΞΕΡΑΝΕ ;;;;;;

  Ένα αμύθητος θησαυρός στα υπόγεια του Παρακαταθηκών και Δανείων Χιλιάδες κούτες με ράβδους χρυσού, τιμαλφή κ.ά.

  http://alfeiospotamos.gr/?p=6874

 5. Πολλά στοιχεία στην εκπομπή αυτή.
  Πολύ ενδιαφέρον ακούστε την:
  https://www.youtube.com/watch?v=Cb8PcS-3y1I#t=35

 6. Σας μεταφέρω αυτούσια την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 35 ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ….. με ημερομηνία 30/01/2013

  …………….

  1. Διορίζουμε τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής

  Σταθερότητας, ως ακολούθως:

  α. ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

  αα. Paul Koster του Robert (Α.Δ: NNFJ89B79), Πρόεδρος

  ββ. Αντρέας Μπερούτσος του Χαραλάμπους (Α.Δ.: ΑΗ3359334), μέλος

  γγ. Pierre Mariani του Antoine Dominique (Α.Δ.:11ΑΙ80293), μέλος

  δδ. Γεώργιος Μέργος του Ιωάννη (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος

  εε. Ευθύμιος Γκατζώνας του Κωνσταντίνου (Α.Δ.Τ.: ΑΙ115454), εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος

  β. ΜΕΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  αα. Αναστασία Σακελλαρίου του Χρήστου (Α.Δ.: ΑΗ2693055), Διευθύνουσα Σύμβουλος

  ββ. Μάριος Κολλιόπουλος του Νικολάου (Α.Δ. ΑΗ4162251), αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

  γγ. Αναστάσιος Γάγαλης του Μιχαήλ (Α.Δ.Τ. Ξ162625), μέλος

  2. Η θητεία των μελών των ανωτέρω οργάνων αρχίζει την 1/2/2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

  3. α. Οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών Διοίκησης του Ταμείου, ορίζονται ως ακολούθως

  αα. Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ

  ββ. Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ

  γγ. Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες (215.000) ευρώ

  ββ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες (185.000) ευρώ

  γγ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ

  β. Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση

  4. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 3864/2010 όπως ισχύει

  5. Τα ανωτέρω μέλη υπόκεινται στις διατάξεις του ν. 3213/2003

  Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

  Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2013

  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

  …………………………………………………………..

  Αν δεν έκανα λάθος στην άθροιση, όλοι οι μαζί αυτοί οι……. σκληρά εγαζόμενοι θα τσιμπάνε περίπου 1εκατομ και 150 χιλιαρικακια το χρόνο …. για να ελέγχουν την σταθερότητα….

  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=90199

  ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΧΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ, ΑΠΟΡΟΦΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΜΑΝΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ…

  ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΙΣΕΙ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ…

  Προσέξτε αναλυτικά, είναι ενδιαφέρον ολες οι λεπτομέρειες…

  Χρεώσαν τον Ελληνικό λαό 240 δισεκατομμύρια – ξεκίνησε επί Καραμανλή αυτό και ολοκληρώθηκε με την τελευταία κυβέρνηση – και τα δώσανε στις τράπεζες. Αυτά τα χρήματα τα χρεώσανε στον Έλληνα πολίτη, στον Έλληνα φορολογούμενο.

  Ταυτόχρονα όμως στήσανε ένα ταμείο που λέγεται «Τ.Χ.Σ.» Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, το εδράσανε μέσα στην Τράπεζα της Ελλάδος Πανεπιστημίου 10 – Βενιζέλου 10 όπως έχει μετονομαστεί – και με ένα ομόλογο των Rothschild 50 δις στήσανε το ταμείο και πήρανε όλες τις τράπεζες.

  http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3160.html

  http://dionios.blogspot.gr/2014/06/100-36-100.html

  http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/00/artemhs-swrras-apeilh-dolofonias-apo-toys-rothschild.html

 7. Βενιζέλος: Θα δώσουμε 2,5 εκ. ευρώ για το Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας!

  Την ώρα που στην Βόρειο Ήπειρο η Ελληνική εκπαίδευση παραπαίει και οι Βορειοηπειρώτες συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της διακοπής των συντάξεων ΟΓΑ και σύντομα και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η Ελληνική Πολιτεία θα δώσει ένα τσουβάλι χρήματα για την κατασκευή του… Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας!

  Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης Νίκο Πελέσι δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί μια παλαιότερη δέσμευσή της και θα δώσει 2,5 εκ. ευρώ για την κατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας!

  Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών ενόψει της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ χαρακτηρίζοντας «καθοριστικές» τις διασυνδέσεις των συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

  Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Τιράνων, καλώντας την Αλβανία να αποδεχθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο για να πετύχει την είσοδο στην ΕΕ.

  http://www.neb.gr/node/4414

 8. ΚΑΤΑΠΛΥΚΤΙΚΟ:

  Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

  “Επιδίωξη τῆς τυραννίας είναι νά πτωχεύσουν οἱ πολίτες, ἀφ’ ἑνός γιά νά συντηρείται μέ τά χρήματά τους ἡ φρουρά τοῦ καθεστῶτος, καί ἀφ’ ἑτέρου γιά νά εἶναι ἀπασχολημένοι οἱ πολίτες καί νά μήν τούς μένει χρόνος γιά ἐπιβουλές. Σέ αὐτό τό ἀποτέλεσμα ἀποβλέπει τόσο ἡ ἐπιβολή μεγάλων φόρων, ἡ ἀπορρόφηση τῶν περιουσιῶν τῶν πολιτῶν, ὅσο καί ἡ κατασκευή μεγάλων ἔργων πού ἐξαντλοῦν τά δημόσια οἰκονομικά.”

  Το πολύ ενδιαφέρον άρθρο εδώ:
  http://adesmeuti-thrakis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_15.html?spref=fb

 9. Η ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ…

  ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΜΕΡΙΑ… ΟΤΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ… ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΜΟΙΥΡΓΕΙΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑΙΖΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΠΑΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ… ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…

  “Υπογραμμίζουμε επίσης ότι, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσον όρο, ακόμα και σήμερα, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσεως δημοσίου χρέους, το κόστος της ελληνικής γραφειοκρατίας ξεπερνά κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης –ποσοστό που επιβαρύνει ετησίως τον Έλληνα φορολογούμενο με 2-3 δισεκατ. ευρώ χωρίς λόγο και βέβαια χωρίς κανένα απολύτως όφελος”.

  http://lawyalty.wordpress.com/2014/07/18/αυτό-είναι-το-κράτος-τέρας-που-πληρώνο/

 10. Ο Γιώργος Φήμος
  Bretton Woods, New Hampshire, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ·
  Μια φορά και ένα καιρό ο υιός της Σοφίας Μινέϊκο βρέθηκε στο Bretton Woods του New Hampshire ως τεχνικός σύμβουλος , το όνομα του ήταν Ανδρέας Παπανδρέου. Το ημερολόγιο τότε έδειχνε 1944. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα (1932) έβαλε 65 εκατ. δολάρια Αμερικής σε ΧΡΥΣΟ για να δημιουργηθεί η παγκόσμια τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) Στην συνέχεια οι παγκόσμιοι φίλοι μας έφτιαξαν τον εμφύλιο ( με εσωτερική βοήθεια πρακτόρων τους). Ενας εμφύλιος που συνέχισε το καταστροφικό έργο της κατοχής , με αποτέλεσμα ο απλός κόσμος να μην γνωρίζει τη θέση ισχύος της Ελλάδας στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα. Τα χρόνια πέρασαν (πόλεμος Κορέας, αποστασίες Χούντα μεταπολίτευση) και η Ελλάδα χάνοντας την βιομηχανίας της και διογκώνοντας το δημόσιο τομέα αναγκάζεται και δανείζεται από τις αγορές.
  Τι είναι αγορές ; Οι αγορές αποτελούνται από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία, θεσμικούς επενδυτές, hedge funds κλπ.
  Το χρέος αυξήθηκε με αποτέλεσμα οι αγορές να μας δανείζουν με απαγορευτικό επιτόκιο και να αναγκαστούμε να μπούμε σε εποπτεία από του παγκόσμιους “φίλους” μας( ΔΝΤ ΕΚΤ Τροϊκα ESM κ.α. ακαταλαβίστικα για τον απλό κόσμο).
  Επτά χρόνια γεμάτα ανεργία μετανάστευση λαθρεποικισμό… Τον Ιούνιο του 2017 ανακοινώθηκε στην κρατική τηλεόραση η δημιουργία μιας νέας τράπεζας η οποία θα χρηματοδοτείται ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ τον Ιούλιο του 2017 το πρακτορείο REUTERS ΑΝΑΦΕΡΕΙ : Η νέα τράπεζα στην Ελλάδα δεν θα δέχεται καταθέσεις !!!!!!
  Βάση αυτών των δεδομένων δημιουργείται το εξής ερώτημα εφόσον ο γιος της Σοφίας Μινέϊκο (ο αήμνειστος Ανδρέας Παπανδρέου) γνώριζε από πρώτο χέρι ότι εμείς δεν είμαστε πελάτες αλλά είμαστε συνιδιοκτήτες της παγκόσμιας τράπεζας και του ΔΝΤ γιατι δανειζόμασταν τόσα χρόνια από τις Αγορές; Δεν πρόκειται για λάθος είναι ένα καλοστημένο σχέδιο να μειωθεί ο Ελληνικός πληθυσμός και να μετατραπεί η Ελλάδα σε μπανανία εξαρτώμενη από τα παγκόσμια Καρτέλ.
  Στα παρακάτω λινκ φαίνεται ξεκάθαρα η αλήθεια αυτής της ιστόριας
  http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2014/05/bretton-woods-imf.pdf
  http://alfeiospotamos.gr/?p=6794
  https://www.youtube.com/watch?v=vTpYtHtFGVc
  https://www.facebook.com/nikos.koletsis/videos/925525677497723/?fref=mentions
  https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9B%CE%94%CE%96%CE%97-8%CE%91%CE%93?inline=true
  https://www.youtube.com/watch?v=uKDmBTBudP0
  https://www.reuters.com/article/eurozone-greece-development-bank/greece-plans-to-create-a-state-development-bank-in-2018-idUSL8N1K132T

 11. ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 750 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΛΗΓΟΥΝ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ.

  Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ, ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ;
  Χθες στις 1:44 μ.μ. ·

  Αθήνα, 30/7/2018
  ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

  Οι δολοφονικές πυρκαγιές στην Αττική στέρησαν τη ζωή σε δεκάδες αθώους συμπατριώτες μας, γέρους, γυναίκες και παιδιά. Η ανείπωτη αυτή σύγχρονη ελληνική τραγωδία αποτυπώνει τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας.
  Αυτή τη στιγμή προέχει η προσπάθεια όλων μας να επουλώσουμε τις πληγές μας και να λάβουμε μέτρα για την ενίσχυση των πυρόπληκτων συμπατριωτών μας.
  Κλείνουμε το γόνυ στα αθώα θύματα, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους εκατοντάδες τραυματίες. Δεσμευόμαστε για ανάληψη δράσης σε επίπεδο ΕΕ για χορήγηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών.
  Επιπλέον η βιβλική καταστοφή από την πυρκαγιά στο Μάτι επιβεβαίωσε ότι πλάι στους εθνικούς μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να οικοδομήσει έναν επικουρικό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, που θα δρα επιβοηθητικά προς τις εθνικές αρχές για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών. Ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να διαθέσει αυξημένους πόρους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την αποζημίωση των πληγέντων, για την αποκατάσταση των ζημιών και για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των εθνικών μηχανισμών πολιτικής προστασίας.
  Βέβαια, παράλληλα με την ενεργοποίηση των μηχανισμών αυτών θα έπρεπε να λάβει χώρα και μία συνολική συνειδητοποίηση από το κοινωνικό σύνολο σε θέματα περιβάλλοντος και προστασίας του.
  Καθώς ολοκληρώθηκε το τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε για το σύγχρονο ολοκαύτωμα στο Μάτι αρκετοί παρατηρητές επισημαίνουν με δεικτικό τρόπο ότι σε αντίθεση με αυτό που έγινε πέρυσι στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα δεν είχαμε ούτε μια υπουργική παραίτηση για τις δολοφονικές πυρκαγιές ούτε καν ανάληψη της σχετικής πολιτικής ευθύνης. Αντίθετα οι κυβερνώντες νύπτουν τας χείρας τους σαν νέοι Πόντιοι Πιλάτοι ρίχνοντας τις εύθυνες στις πλάτες των πολιτών.
  Ταυτόχρονα έρχεται στο προσκήνιο, η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή που έχει λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια και η οποία είναι η βασική αιτία τεράστιων φυσικών καταστροφών οι οποίες στην Πατρίδα μας λαμβάνουν τεράστια έκταση και οι οποίες θα μπορούσαν να αποκατασταθούν αξιοποιώντας κονδύλια της ΕΕ.
  Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την τροποποίηση του σχετικού Κανονισμού της ΕΕ ο οποίος έχει θέσει σε ισχύ νέους όρους για την αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές. Έτσι ψηφίστηκε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στις 13 Ιουνίου 2017 η αλλαγή του σχετικού Κανονισμού και επιτρέπεται πλέον κάθε χώρα της ΕΕ να δώσει το 5% των δαπανών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για να αποκατασταθούν οι ζημιές, από φυσικές καταστροφές. Το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι 750 εκατομμύρια ευρώ, πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό.
  Τα κονδύλια αυτά είναι δεσμευμένα για την Ελλάδα και είναι στη διάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Μάλιστα υπάρχει δυνατότητα αναδρομικής αποκατάστασης των ζημιών από το 2014 και μετά. Όπως είχα επισημάνει με δηλώσεις μου στις 16/8/2017 στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ το σχέδιο ανασυγκρότησης θα μπορούσε να περιλαμβάνει δύο βασικά στοιχεία: πρώτον αποκατάσταση των υλικών υποδομών (αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρικά έργα, έργα αναδάσωσης κλπ) και δεύτερον αποζημίωση των πληγέντων. Στο πλαίσιο αυτό για πρώτη φορά προβλέπεται γενναία αποζημίωση για αγρότες, κτηνοτρόφες, μελισσοκόμους, αλλά και επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες για απώλεια εσόδων. Επομένως κατέληξα στην παραπάνω παρέμβαση μου ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ «η κυβέρνηση πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο για ένα σοβαρό σχέδιο με όρους και προυποθέσεις αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης πληγέντων… για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά να προετοιμάσουμε και αντιπλημμυρικά σχέδια και αναδάσωσης και αποζημίωσης πυρόπληκτων….αυτό το κονδύλι που θα είναι στην διάθεση μας ως το 2020 να το αξιοποιήσουμε».
  Και ενώ η κυβέρνηση θα μπορούσε όπως άλλωστε είχαμε προτείνει με τα παραπάνω κονδύλια των 750 εκατομμυρίων ευρώ να ιδρύσει ένα Ταμείο Πρόληψης και Αποκατάστασης Ζημιών από φυσικές καταστροφές δεν έχει πράξει τίποτα.
  Τις πταίει λοιπόν που ένα χρόνο μετά παραμένουν αναξιοποίητα τα 750 εκατομύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών; Θα αναλάβει επιτέλους κανείς την πολιτική ευθύνη; Γιατί κανείς δεν αμφιβάλλει ότι αν είχαν αξιοποιηθεί τα 750 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποιήση έργων αντιπυρικής προστασίας, ιδίως κοντά σε κατοικημένες περιοχές καθώς και σε περιοχές που εδώ και χρόνια αποτελούν εστία πυρκαγιών ( Βουτζάς-Μάτι κλπ) τα αποτελέσματα των τελευταίων πυρκαγιών δεν θα ήταν τόσο φονικά και δεν θα έστελναν στον θάνατο πολλούς από τους δεκάδες αθώους συμπατριώτες μας.

  http://www.notismarias.gr/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%83-%CF%80%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CE%B9/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ