Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ…
ΕΛΑΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
(ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ)

Για να καταλάβουμε απλά το τι συμβαίνει και το τι θα συμβεί στο μέλλον πρέπει να ξέρουμε απλά μαθηματικά:
Τι είναι το ποσοστό χρέους μιας χώρας;
Είναι ενα κλάσμα.
Βάζεις το χρέος στον αριθμητή και το ΑΕΠ στον παρονομαστή.
Το μνημόνιο μεγαλώνει τον αριθμητή και μειώνει τον παρονομαστή.
Γιάννης Βαρουφάκης
Καθ. Οικ. Παν/μιου Αθηνών

Αυτό αποδεικνύει με απλά μαθηματικά την στημένη απάτη των μνημονίων κατά των χωρών που καταληστεύονται και διαλύονται τον βάναυσο τρόπο αυτό.
Αν θέλετε αποδείξεις για την καταστροφή που φέρνει σε μια χώρα η πρακτική αυτή της ισοπέδωσης μέσω της κρίσης χρέους και τα μνημόνια και τα ψευτοδάνεια που διαδέχονται το ενα τ άλλο είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε αυτήν την βραβευμένη ταινία που δείχνει με τον πιο απλό τρόπο την ισοπέδωση της Αργεντινής στην οποία εφάρμοσαν ακριβώς όσα εφαρμόζουν και στην Ελλάδα. Οι ίδιοι πάντα ξένοι ειδήμονες.
http://www.youtube.com/watch?v=a_d1qs5t42Q

Τα δε ψέματα που χρησιμοποιούνται για την επιβολή των μνημονίων που βάζουν την χώρα στον φαύλο κύκλο της κατάρρευσης όπως είχε προαναγγείλει οτι θα κάνανε ο Γ.Α.Π. είναι πολλά.
Δείτε ενδεικτικά:

Το παραμύθιασμα του δανεισμού για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

Η σελίδα 241 του μνημονίου

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ίδιο το Μνημόνιο που ψηφίστηκε, από το δάνειο των 130 δισ. ευρώ – σ.σ.: «το μεγαλύτερο στην ιστορία», όπως ομολογούν πανηγυρίζοντας (!) οι Παπαδήμος, Σαμαράς,Παπανδρέου – τουλάχιστον τα 110 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 85% του δανείου, πηγαίνει και εκ προοιμίου επιστρέφει – και μάλιστα με τόκο επι του συνόλου που θα τον πληρώνει ο ελληνικός λαός για δεκαετίες -στους δανειστές, στους εγχώριους και ξένους ομολογιούχους, στους τραπεζίτες, στους τοκογλύφους και τους λεγόμενους κερδοσκόπους!

Δανείζουν την Ελλάδα, υποτίθεται, για να «ορθοποδήσει», όταν είναι πασιφανές ότι δεν δανείζουν την Ελλάδα των λαϊκών στρωμάτων, αλλά ότι οι πιστωτές μας επαναχρηματοδοτούν τον εαυτό τους, και ότι για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό σαν «ενέχυρο»!

Μήπως αυτή είναι η αλήθεια;

Οτι τα χρήματα για τα οποία μιλούν δεν αφορούν τον ελληνικό λαό.

Οτι δεν έχουν καμία σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του.

Οτι ακριβώς κάνουν και στην Νότιο Αφρική, Λατινική Αμερική και σε ολο τον κόσμο… οπου δρά το ΔΝΤ

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ίδιο το Μνημόνιο που ψηφίστηκε, από αυτό το «σωτήριο» δάνειο των 130 δισ. ευρώ – σ.σ.: «το μεγαλύτερο στην ιστορία», όπως ομολογούν πανηγυρίζοντας (!) οι Παπαδήμος, Σαμαράς,Παπανδρέου – τουλάχιστον τα 110 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 85% του δανείου, αφορά, πηγαίνει και εκ προοιμίου επιστρέφει – και μάλιστα με τόκο επι του συνόλου που θα τον πληρώνει ο ελληνικός λαός για δεκαετίες -στους δανειστές, στους εγχώριους και ξένους ομολογιούχους, στους τραπεζίτες, στους τοκογλύφους και τους λεγόμενους κερδοσκόπους!

Δανείζουν την Ελλάδα, υποτίθεται, για να «ορθοποδήσει», όταν είναι πασιφανές ότι δεν δανείζουν την Ελλάδα των λαϊκών στρωμάτων, αλλά ότι οι πιστωτές μας επαναχρηματοδοτούν τον εαυτό τους, και ότι για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό σαν «ενέχυρο»!

Αυτή είναι η αλήθεια!

Οτι τα χρήματα για τα οποία μιλούν δεν αφορούν στον ελληνικό λαό.

Οτι δεν έχουν καμία σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του.

Οτι ακριβώς κάνουν και στην Νότιο Αφρική, Λατινική Αμερική και σε ολο τον κόσμο… οπου δρά το ΔΝΤ

Οτι έγινε στην ισοπεδωμένη πλέον Αργεντινή, γίνεται στην Ελλάδα και σ ολο τον κόσμο:
Δείτε το προσεκτικά γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον και αποκαλύπτει ολες τις ψεύτικες δικαιολογίες που χρησημοποίησαν οι υπεύθυνοι μέσω των ΜΜΕ για να παραπαλνίσουν τον κόσμο και να τον κανουν να πιστέψει οτι υπάρχει ενα δημόσιο χρέος που παίρνωντας την περιουσία του θα εξωφληθεί (το ίδιο ψέμα παντού):
http://www.youtube.com/watch?v=a_d1qs5t42Q

Το δημόσιο χρέος των κρατών είναι ψεύτικο αλλά εσαν τραβούν την προσοχή σου απο τον απλό μηχανισμό της απάτης που εχει στηθεί για την υποδούλωση ολων των χωρών εδω και 100 χρόνια:
http://kataggelies.com/kataggelies/?page_id=803

(Αν επικοινωνίσετε με ανθρώπους σε άλλα μέρη του κόσμου που δραστηριοποιήται το ΔΝΤ κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα, λένε ακριβώς τίς ίδιες ψεύτικες δικαιολογίες μαζί με τους Πολιτικοί και τα εκάστοτε ΜΜΕ, για λογαριασμό αυτών που δουλεύουν, αφίνοντας τις χώρες τους δανεισμένες και υποδουλωμένες στους ίδιους παγκόσμιους τραπεζίτες)

Δείτε ολο το άρθρο εδώ:

Η σελίδα 241 του μνημονίου

http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/241.html

 

Δείτε επίσης σχετικές με τα μηνόνια και τις δανειακές συμβάσεις πολύ συμαντικές πληροφορίες:

Radio9.gr : Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβαση

 

Δείτε επίσης σχετικά άρθρα:

Το δημόσιο χρέος γενικότερα
Το Ελληνικό..Αμερικανικό..Μεξικανικό κ.τ.λ. κράτος παίρνει την περιουσία μας και αφήνει στους μελλοντικούς κάτοικους, αγέννητα παιδιά χρέος που πρέπει να εξοφληθεί απο την μελλοντική εργασία τους…
Το να υποθηκευτεί η μελλοντική εργασία ενός παιδιού για να πληρωθεί ο τόκος ενός χρέους, που συνάφθηκε πριν αυτό να γεννηθεί απο ελάχιστους πολιτικούς που για λίγο μόνο πέρασαν απο την κυβέρνηση της χώρας του, είναι στην πραγματικότητα η μετατροπή αυτού του παιδιού σε δούλο.
Ένα νήπιο, που έχει υποθηκευτεί με αυτόν τον τρόπο, γεννιέται είλωτας και δουλοπάροικος…
http://logioshermes.blogspot.com/2012/05/blog-post_5181.html

Στό ίδιο άρθρο υπάρχουν πολύ συμαντικά στοιχεία για να δείτε πως με την ίδια μέθοδο του χρέους εκτός απο την υποδούλωση του μελλοντικού εργαζόμενου μπορείτε να δείτε επίσης πως πήραν τον έλεγχο της Αγγλίας και Γαλλίας ίδη απο τον 18ο αιώνα, με τον πόλεμο και την υπερχρέωση των φαινομενικά σήμερα αυτών μεγάλων δυνάμεων.

Πολιτική που αργότερα αρχές του 19ου αιώνα εφάρμοσαν στην Αμερική και Σοβιετική ένωση ακριβώς ίδια (βλέπε ψυχρός πόλεμος και χρηματοδότηση του κομουνισμού με τα χρήματα του αμερικανού φορολογούμενου) κρατώντας σκλάβους του χρέους στους ίδιους παγκόσμιους τραπεζίτες και τις δορυφορικές επιχειρήσεις τους, τις δυο υποτιθέμεμενες υπερδυνάμεις Αμερική – Ρωσία.

 ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ

Η Ισλανδια βγαίνει απο το την χρεωκοπια, χωρίς μνημόνιο … αλλα με πατριώτες ηγέτες

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντάς τες να χρεοκοπήσουν.

«Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά

από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας».

Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.

Πρώτον υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται. Η χαμηλότερη ισοτιμία της κορώνας οδηγεί αμέσως στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, αντικαθιστώντας ένα τμήμα τους με τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ισλανδίας να παρουσιάζει ήδη πλεόνασμα από ελλειμματικό που ήταν.

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο του 2010. Ο πληθωρισμός, ο οποίος είχε εκτιναχθεί στο 18,6%,έπεσε ήδη κοντά στο 2,5%, που είναι ο στόχος της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι 6,3% φέτος, και ταχύτατα, ίσως και μέσα στο 2011, θα οδηγηθεί σε πλεόνασμα.

Το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει εκτιναχθεί στο 115% του ΑΕΠ, θα μειωθεί σταδιακά στο 80% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.

Το δεύτερο μέτρο που πήραν οι Ισλανδοί ήταν ότι άφησαν τις ιδιωτικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Κατόπιν τις εθνικοποίησαν, αλλά υπό τους εξής όρους:

Πρώτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες αναγνώρισαν όλες τις καταθέσεις των Ισλανδών πολιτών ώστε κανένας Ισλανδός να μη χάσει ούτε μία κορώνα από τις καταθέσεις του.

Δεύτερον, τα δάνεια που είχαν πάρει οι Ισλανδοί μεταφέρθηκαν στις εθνικοποιημένες τράπεζες, αλλά επειδή το νόμισμα είχε υποτιμηθεί, μειώθηκε και το ονομαστικό ύψος των δανείων, πέρα από τις σοβαρές άλλες διευκολύνσεις αποπληρωμής που έκανε το κράτος στους Ισλανδούς οφειλέτες για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε η κρίση, ιδίως τον πρώτο καιρό (πάγωμα της πληρωμής δόσεων για μήνες κ.λπ.).
Τρίτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες δεν αναγνώρισαν καμιά υποχρέωση των ιδιωτικών χρεοκοπημένων τραπεζών σε χώρες του εξωτερικού.

Έτσι οι Ισλανδοί φορολογούμενοι φορτώθηκαν τα βάρη διάσωσης των καταθέσεων των δικών τους και των συμπατριωτών τους, ενώ φόρτωσαν στους ξένους επενδυτές και καταθέτες τον λογαριασμό των συναλλαγών τους με τις ιδιωτικές ισλανδικές τράπεζες που χρεοκόπησαν. Απολύτως σωστό.

Η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας, γράφει το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ», δείχνει ότι «το έξτρα κόστος για μια χώρα που δεν στηρίζει τις τράπεζές της μπορεί να είναι εκπληκτικά μικρό. Η Ισλανδία άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν και το ΑΕΠ της έπεσε αθροιστικά κατά 15% από το ανώτατο στο κατώτατο σημείο πριν αρχίσει να ανακάμπτει. Η Ιρλανδία ”έσωσε” τις τράπεζές της και είδε το ΑΕΠ της να πέφτει 14%».
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας απογειώθηκε στο ασύλληπτο 32% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος της εκτινάχθηκε από το 25% του ΑΕΠ το 2007 στο 100% φέτος και θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2013, με την ανεργία να ανέρχεται στην Ιρλανδία στο 14,1% έναντι 7,3% στην Ισλανδία, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η «υπάκουη» Ιρλανδία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα από την «απείθαρχη» Ισλανδία.

«Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι αν το σοκ μιας υποτίμησης μπορεί να πυροδοτήσει μια βίαιη κρίση και πολύ επώδυνη, μια πολιτική λιτότητας και αποπληθωρισμού εξαιτίας του χρέους καταλήγει να προκαλεί περισσότερες ζημιές» συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

«ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ» Όταν το ευρώ γίνεται παγίδα.

Ένα μάθημα των αντίθετων επιλογών Ισλανδίας και Ιρλανδίας είναι ότι «τα οφέλη τού να ανήκει μια μικρή χώρα σε μια μεγάλη νομισματική ένωση δεν είναι καθόλου αυτά που κάποτε εκθειάζονταν ότι είναι» γράφει το περιοδικό «Εκόνομιστ» και συνεχίζει:

«Οταν πανικόβλητοι επενδυτές εγκατέλειπαν τα μικρά νομίσματα το φθινόπωρο του 2008, το ευρώ φαινόταν καταφύγιο.

Δύο χρόνια μετά, το ευρώ μοιάζει περισσότερο με παγίδα για χώρες που αγωνίζονται να ξανακερδίσουν εξαγωγική ανταγωνιστικότητα.

Η Ελλάδα και η Ιρλανδία έχασαν την εμπιστοσύνη των αγορών, παρόλο που και οι δύο εκδίδουν ομόλογα σε ευρώ».

Οσο για τους Ισλανδούς, που αρχικά θεώρησαν το ευρώ σωτηρία, τώρα δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν!

2 Ιουνίου 2012 Blog
http://troktiko.eu/2012/06/h-islandia-bgainei-apo-to-thn-chreokopia-choris-mnhmonio-alla-me-patriotes-hgetes/

Δείτε επίσης:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ,ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ο νόμος 3849/2010, λίγες ημέρες μετά την μετατροπή του μνημονίου σε νόμο του Εληνικού; Εβραικού; κράτους επαναλαμβάνουμε, -και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό-, με μια παράξενη, περίπλοκη και εμφανώς ύποπτη νομοτεχνική πρακτική όρισε, στο πρώτο άρθρο του, ότι καταργούνται όλες οι επικίνδυνες προβλέψεις, επικίνδυνες επειδή θα μπορούσαν ενδεχομένως να απειλήσουν τις περιουσίες που απέκτησε η αλητεία που επί μια 30ετία καταλήστευε τον τόπο.
Με τον νόμο 3213/2003 προβλέπονταν οι ποινικές κυρώσεις (άρθρο 4), η ποινική διαδικασία (άρθρο 5), ο καταλογισμός των ποσών που αντιστοιχούσαν στα παράνομα οφέλη (άρθρο 6) και οι διάφοροι περιορισμοί που έπρεπε να ισχύουν για τους δημόσιους λειτουργούς, σε σχέση με ιδιότητες που δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για προσπορισμό παράνομων οφελών ή απόκρυψη εισοδημάτων (άρθρο 7 – συμμετοχή σε off shore, εταιρικά σχήματα κ.λ.π). ΟΛΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ…με το νόμο 3849/2010…
Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ:
http://www.staparaskinia.gr/2012/05/blog-post_3027.html

Δείτε το παράδειγμα της Ισλανδίας
http://www.youtube.com/watch?v=jXWLDKMc2io&feature=plcp

Για τις υπόλοιπες χώρες που ακολούθισαν την επιβαλόμενη γνωστή αποτιχημένη πολιτική των μνημονίων (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία) πρέπει οι πολίτες τους να ψάξουν μονοι τους τα στοιχεία που αποδυκνίουν το στημένο κόλπο κατά της χώρας τους γιατί συνηγορουν με την αδράνεια τους στην καταστροφή της χώρας τους.

“Ο στόχος των μημονίων δεν είναι να πετύχουν, αλλά ν αποτύχουν.”
Νότης Μαριάς

Το παρακάτω άρθρο του Κυριάκου Τόμπρα αποδεικνύει τα ψέματα και την στημενη απάτη με αριθμούς:
“Η αποτυχία του Μνημονίου αποδεικνύεται από τα ίδια τα αποτελέσματα της εφαρμογής του”

Η Ελλάδα υποτίθεται ότι μπήκε στο Μνημόνιο για 2 βασικούς λόγους: 1. για να βελτιώσει τη χαμηλή της ανταγωνιστικότητα και να αυξήσει το ΑΕΠ της και 2.για να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της στοιχεία και, ειδικότερα, το πρωτογενές της έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.

Όλα αυτά μαζί θα είχαν σαν αποτέλεσμα

τη βελτίωση του κλάσματος ΧΡΕΟΣ / ΑΕΠ,προκειμένου αυτό να μειωθεί στα όρια βιωσιμότητας του Συμφώνου Σταθερότητας, δηλαδή από το 120% του 2010, στο 90%.

Ποιο είναι όμως το πραγματικό αποτέλεσμα μετά από 3 χρόνια Μνημονίων, εσωτερικής υποτίμησης, ύφεσης και ενός PSI ;;;

η ανταγωνιστικότητα, αντί να βελτιωθεί, επιδεινώθηκε, με την Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για το 2012,να έχει πέσει στην 96η Θέση κατάταξης της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας, από την 90η Θέση που κατείχε το 2011 και από την 64η Θέση του 2010, δηλαδή στην προ του Μνημονίου Ι εποχή.

Το ΑΕΠ, αντί να αυξηθεί, μειώνεται συνεχώς λόγω της ύφεσης, και πέφτει το 2012, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, κάτω από τα 190 ΔΙΣ.

Το πρωτογενές έλλειμμα μειώνεται μόνο πλασματικά, λόγω της στάσης πληρωμών του Ελληνικού Δημοσίου στο εσωτερικό της χώρας.

Και το δημόσιο χρέος, παρά τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος, αυξάνεται δραματικά, φτάνοντας τα 382 ΔΙΣ για το 2012.

Το γεγονός δε αυτό είναι πρωτάκουστο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία και ανατρέπει τα θεμελιώδη δεδομένα της οικονομικής θεωρίας.

Με συνολικό αποτέλεσμα την επιδείνωση του κλάσματος ΧΡΕΟΣ / ΑΕΠ, από το 120% του 2010, στο 200% με το οποίο θα κλείσει το 2012, μετά και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 ΔΙΣ, που θα εγγραφεί ολόκληρη στο δημόσιο χρέος.

Δηλαδή, αντί να αυξηθεί ο παρονομαστής και να μειωθεί ο αριθμητής του κλάσματος, συνέβη ακριβώς το αντίστροφο.

Αποδεικνύοντας ότι το Μνημόνιο όχι μόνο είναι το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή…
Δείτε ολο το άρθρο εδω:
http://www.newsnow.gr/article/272018/i-apotyxia-tou-mnimoniou-apodeiknyetai-apo-ta-idia-ta-apotelesmata-tis-efarmogis-tou.html

Τα δε ψέματα που χρησιμοποιούνται για την επιβολή των μνημονίων που βάζουν την χώρα στον φαύλο κύκλο της κατάρρευσης όπως είχε προαναγγείλει οτι θα κάνανε ο Γ.Α.Π. είναι πολλά.

Τα αποτελέσματα των ανθρώπων που μισούν τους ανθρώπους…

 

 

23 Responses to ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

 1. Διαβάστε για να καταλάβετε οτι το ΔΝΤ κανει τα ιδια ακριβώς σ ολες τις χώρες που δραστηριοποιήται και δεν ειναι ετσι ακριβώς που σας τα εχουν παρουσιάσει τα ΜΜΕ;

  Η ιστορία του θα μπορούσε να έχει γίνει βιβλίο με τίτλο, «Πως επιβίωσα από 3 Μνημόνια».

  http://www.toxwni.gr/ellada/item/10994-binteo-o-orismos-tou-atixou-o-ellinas-pou-kinigaei-to-dnt-mia-zoi#.Ut_jY_vQBAs

 2. Πολλά στοιχεία στην εκπομπή αυτή.
  Πολύ ενδιαφέρον ακούστε την:
  https://www.youtube.com/watch?v=Cb8PcS-3y1I#t=35

 3. Athanassios Hatzis on 07/02/2018 at 03:45

  Athanassios Hatzis
  5 Φεβρουαρίου στις 8:16 μ.μ. ·
  Για όσους δεν γνωρίζουν και ο Μίκης και ο Κασιμάτης και άλλοι πολλοί αγωνιζόμαστε από διαφορετικά μετερίζια από το 2010 κατά των μνημονίων και της κατάπτυστης δανειακής συμφωνίας που υπέγραψαν οι ξενόδουλες κυβερνήσεις μας και επέβαλαν τους όρους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ EΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. Κάποιους τους εξαγόρασαν, κάποιοι συνεχίζουν να εθελοτυφλούν, κάποιοι κοιμούνται ακόμα και κάποιοι άλλοι συνεχίζουμε μέχρι να μας δικαιώσει η Ιστορία και ο Θεός. Χριστε δωσε μας υπομονη και την πιστη των Αγιων μας Καλη Ανασταση αδερφια !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ