Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

Νερο

Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ

(ΠΗΓΕΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΙΜΝΕΣ ) από τις Περιφέρειες σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ εταιρείες, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτό σημαίνει…….. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ!!!!!

http://ena1.org/archives/8773

 

Σήμερα ένα οργανωμένο παγκόσμιο κύκλωμα απευθυνόμενο σε πολίτες παραπληροφορημένους και τρομοκρατημένους, προσπαθεί να τους αρπάξει κάθε φυσικό πόρο (στο παρελθόν για πολλά χρόνια είχαν αρκεστεί στο πετρέλαιο και τα πολύτιμα μέταλλα π.χ. χρυσό, διαμάντια, τώρα θέλουν τα πάντα. Αέρας, νερό κ.τ.λ.).

http://kataggelies.com/kataggelies/?p=58

ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα παρακάτω άρθρα:

http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/05/28/lagarde/

που αποδεικνύουν ότι μολύνουν το νερό εις γνώση τους και παράλληλα το κάνουν δυσπρόσιτο σ αυτούς τους οποίους ανήκει.

και πάντα με την υπογραφή των πολιτικών…

πρέπει οι πολίτες όλης της γης να καταλάβουν ότι ο πολιτικός δεν μπορεί πια να αντισταθεί στις πιέσεις των Διεθνών οργανισμών και των ΜΜΕ, μόνο ο λαός μπορεί να το κάνει αυτό αν είναι ενωμένος και αμερόληπτα πληροφορημένος.

Γι αυτό κάποιοι θέλουν τον έλεγχο των πολιτικών ταυτόχρονα με τον έλεγχο των ΜΜΕ και στην συνέχεια την εγκατάσταση των δικών τους επιχειρήσεων στην κάθε χώρα. (συνήθως κεντρικές αρχές που ονομάζονται “Ανεξάρτητες Αρχές” δηλαδή ανεξάρτητες και ανέλεγκτες από το κράτος και τον λαό, αρχές που ελέγχουν όλους και κανείς δεν ξέρει από ποιους ελέγχονται.

 

 

Την παρακάτω συζήτηση βρήκαμε στο facebook και την αναμεταδίδουμε γιατί μας άρεσε.

 

Eli : έκαναν καταγραφή και των πηγαδιών

 

Eli : περού, χιλή…

 

Pavel :  Νήγηρα κ.α…. την ιδια συνταγή εφαρμόζουν παντού και σ ολες τις χώρες τα ΜΜΕ δείχνουν οτι φταίει ο κόσμος και οι πολιτικοί..κανένα γνωστό ΜΜΕ δεν δείχνει το στημένο κόλπο ταυτόχρωνα σε ολες τις χώρες, γιατί φοβούνται μην ξυπνίσει ο κόσμος και καταλάβει την πλεκτάνη.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=169604

www.ksm.gr/τι-έκανες-στο-νίγηρα-κριστίν/

άρθρο εκατόν είκοσι : απίστευτο..

 

Eli : από το ’70 ετοιμάζονταν αυτό. είναι τεράστια δύναμη ο έλεγχος του νερού όπως είναι προφανές.

 

Eli : παίδες, σε λίγο θα δοξολογούμε που ακόμη δεν υπάρχει μηχανοργάνωση σ’ αυτή τη χώρα…

 

Pavel :  Και φανταστείτε οτι το νερό εχει πολύ περισσότερη δύναμη απο την πυρινική ενέργεια… με τα ποτάμια της Ελλάδας μπορούσαμε να παράγουμε ρεύμα σταθερό και ποιοτικό ολο το 24 ωρο, οπως κανει ακόμα και η γειτονική μας Βουλγαρία…

 

Eli : δεν είναι μόνο θέμα ενέργειας, είναι θέμα επιβίωσης σε πρώτο λόγο, γεωργίας σε δεύτερο

 

Pavel :  Σωστά, είναι η βάση της ζωής…!

 

άρθρο εκατόν είκοσι : Ειναι η αρχή του τέλους

 

Eli : μπορεί να επιβιώσει ο άνθρωπος με λίγη τροφή, χωρίς ενέργεια, χωρίς τεχνολογία, έστω και σε επίπεδο σπηλαίων. χωρίς νερό… 3 μέρες!!!

 

Pavel :  Το νερό θα γίνει οπως τα σπίτια που σε λίγο θα εχουν κλειδωμένα και άδεια οι τραπεζιτες και τους ιδιοκτήτες τους άστεγους στους δρόμους. Ετσι σύντομα και το νερό θα λείπει απο τους αγρότες γιατι θα τους το πουλάνε τόσο ακριβά που δεν θα συμφερει για να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους.

 

Eli : και να σκεφτείτε ότι μπορούν να ελέγξουν ακόμη και το επίπεδο βροχοπτώσεων!

 

Eli : πέρα από το ότι θ’ απαγορεύεται να μαζεύεις το βροχινο νερό.

 

Eli : και η κτηνοτροφία και η βιομηχανική παραγωγή…

 

Pavel :  Έχουν γίνει ήδη αυτά σε δήμους, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ο δήμος Ηρακλείου ενσωμάτωσε τους γύρω δήμους, πήρε κατ επέκταση τα νερά από τις γεωτρήσεις (τις οποίες είχαν κάνει με μεγάλες στερήσεις και δικά τους έξοδα οι αγρότες) τώρα τους πουλά το νερό τους πανάκριβα έχοντας ρολόγια νερού σε κάθε αγρόκτημα, και δεν μπορούν να το αγοράζουν λόγο των χαμηλών τιμών των κηπευτικών. Έτσι με την ανυπαρξία δασμών από τρίτες χώρες (όπως θα έπρεπε) λόγο του διεθνούς οργανισμού ΠΟΕ και με το γεγονός ότι στις τρίτες χώρες αυτές το νερό είναι δωρεάν (όπως ακριβώς συμβαίνει στην φύση) και το κόστος καλλιέργειας φθηνό λόγο διαφοράς ισοτιμίας νομισμάτων, τα αγροτικά προϊόντα που μπορούσαμε να παράγουμε πλέον είναι πολύ ακριβά να τα παράγουμε στην Ελλάδα και γι αυτό βλέπουμε τα λεμόνια από την Αργεντινή, τις πατάτες από την Αίγυπτο, τα σκόρδα από την Κίνα. Είναι ένα συνολικό σχέδιο για την διάλυση και τον πλήρη έλεγχο των ανεπτυγμένων χωρών.

 

Pavel :  Την ίδια στιγμή ο δήμος Ηρακλείου ποτίζει τα γκαζόν και δουλεύει τα σιντριβάνια τους με το νερό που τώρα στερούνται οι αγροτικές περιοχές.

Οι αγρότες με την σειρά τους εγκαταλείπουν για άλλη μια φορά τα χωράφια τους και συρρέουν στις πλησιέστερες πόλεις ψάχνοντας για οποιαδήποτε δουλειά…

 

Eli : έτσι ακριβώς! έχουν γραφτεί αρκετά άρθρα για τον πόλεμο του νερού. έχει πολλαπλά οφέλη ο έλεγχός του: 1) δεν είναι απ’ τα αγαθά που μπορείς να επιλέξεις αν θα καταναλώσεις ή όχι. 2) η χρήση ακατάλληλου νερού επιφέρει θνησιγενείς ασθένειες. 3) μπορείς να λιμοκτονήσεις πληθυσμούς ολόκληρους. 4) παράγεται πετρέλαιο απ’ το νερό και το διοξείδιο (το πέτυχαν) αυτό όμως μειώνει σταδιακά την ποσότητα νερού που υπάρχει στη γη και η οποία ήταν ίδια μέχρι τώρα τουλάχιστον…

 

Eli : υπάρχουν βέβαια οι ωκεανοί και η αφαλάτωση….

 

Eli : αυτό που λες παύλο είναι αυτό που συμβαίνει στη μέση ανατολή: οι μεν δεν έχουν να ποτίσουν τα χωράφια τους και οι δε έχουν γήπεδα γκολφ!

 

Eli : “τώρα και στη χώρα σας και σε πολύ φιλική τιμή!”…

 

Pavel :  Ελλη είσαι πολύ ενημερωμένη, σ ευχαριστώ πολύ γι αυτά που διάβασα.!

 

Eli : σ’ ευχαριστώ παύλο, μακάρι να πιάσουν τόπο οι πληροφορίες και τα ιστορικά παραδείγματα που είναι -δυστυχώς- διάσπαρτα στη γη και να μπορέσουμε ν’ αναχαιτίσουμε αυτό που έρχεται. και εννοώ σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Eli : υπάρχουν τελευταία ειδήσεις για κινητοποιήσεις αγροτών σε χώρες της λατινικής αμερικής που έχουν καταδυναστευτεί αιώνες ολόκληρους και πλέον διεκδικούν τα δικαιώματά τους. κάποιοι κατάφεραν να μορφωθούν, να γίνουν δικηγόροι και να ξεκινούν αγώνες ολόκληρους για την κινητοποίηση των πληθυσμών.

 

Eli : η ιστορία είναι σε εξέλιξη και τίποτα δεν θα είναι όπως ξέραμε ως παιδιά. και ναι, μοιάζει με κόλαση όλο αυτό που ετοιμάζεται για τους λαούς.

 

Pavel :  Η ενημέρωση εχει δύναμη. Αν μεταδίδουμε την γνώση χωρίς υπερβολές και καταφέρουμε να ενωθούμε κόντρα στην προσπάθεια τους να μας διασπούν για να μας κυβερνούν.

 

Eli : αυτό ακριβώς είναι το σημαντικό: η ενότητα και η κατάρριψη μιας αβάσιμης αισιοδοξίας ότι “όλα θα πάνε καλά”. τα πράγματα για να πάνε καλά χρειάζονται προσπάθεια και αγώνα. από μόνα τους συνήθως πάνε άσχημα.

 

άρθρο εκατόν είκοσι : Το νερό είναι του Θεού και των πολιτών της κάθε χώρας, είναι πολύ σημαντικό για την ζωή την ίδια και δεν πρέπει να τα αφήνουμε να πηγαίνει ανεξέλεγκτο στα υπόγεια και κατ επέκταση στην θάλασσα

Δεν ανήκει στις εταιρείες…απλά  ο κόσμος πρέπει να καταλάβει την πραγματική του δύναμη η οποία βασίζεται πρώτα στην σωστή ενημέρωση, ορθολογική σκέψη και επικοινωνία. Στην συνέχεια ενωμένοι σε ένα κοινό στόχο μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

 

Eli : δεν είναι μόνο το νερό που ανήκει στον πλανήτη φίλε μου! είναι τα πάντα πάνω στον πλανήτη κι εμείς μαζί! αυτοί οι δυο αιώνες που πίστεψε ο άνθρωπος ότι μπορεί να διαφεντεύει τη γη και τα σύμπαντα έχουν ένα βαρύ τίμημα…

 

Pavel :  Σκύβω ταπεινά σ αυτά που διάβασα τα οποία συμπλήρωσαν τις γνώσεις μου να προσθέσω οτι το 75% των ασθενειών οφείλονται στο νερό… αλλά που; στις χώρες του τρίτου κόσμου…εκει δηλαδη που τους εμβολιάζουν για τις ασθένειες κ.τ.λ.

 

Pavel :  Επίσης εκει δραστηριοιούνται οι Μη Κερδοσκοπικοι Οργανισμοί που ελεημονούν σ ολο τον κόσμο για να στέλνουν τρόφιμα στους φτωχούς της γής…

 

Eli : το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν όλοι αυτοί που αναφέρεις είναι να τους αφήσουν στην ησυχία τους!

 

Pavel :  Το νερό βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω απο την γη αλλά δεν εχουν τους πόρους να κάνουν γεωτρήσεις.

 

Eli : επιβίωναν μέχρι τον 15ο αιώνα… θα τα κατάφερναν και χωρίς εμάς!

 

Pavel :  και τώρα ακόμα χειρότερα, το νερό τους δεν τους ανοικει με τους κανονισμούς αυτούς που εφαρμόζει παγκοσμίως το ΔΝΤ.

 

Pavel :  Αν τώρα σ αυτούς του πλυθισμούς έκαναν πηγάδια και γεωτρήσει, δεν θα είχαν την ανάγκη να πινουν νερό απο βρώμικες λίμνες. Θα είχαν καθαρό νερό να καλλιεργούν την γη τους και να παράγουν μονοι τους την τροφή τους.!!!

 

Eli : το μέγιστο πρόβλημά τους είναι η μόλυνση των υδροφόρων οριζόντων με τοξικά, χημικά, πυρηνικά απόβλητα, βαρέα μέταλλα, υπερεντατική εκμετάλλευση της γης και αποψίλωση.

 

Eli : από το ’70 επίσης τους στέλνουμε τα δικά μας απόβλητα και τα δέχονται οι “κυβερνήσεις τους” για λίγα δολάρια… εμείς βέβαια στο βορά κάνουμε ανακύκλωση!!!

 

Eli : αααχα! αν το καλοσκεφτείς, δεν ξέρεις τι είναι πιο κατάλληλο: να κλάψεις ή να γελάσεις με το ανθρώπινο είδος!

 

Eli : γι’ αυτό φίλε 120, δεν έχει σημασία αν είναι ο τάδε ή ο δείνα (προσωπική άποψη). το χρήμα και η εξουσία είναι διαβρωτικά σε όποιον κι αν τ’ αγγίξει (αρχαία διαπίστωση).

 

Eli : σημασία έχει να καταλάβει ο δυτικός άνθρωπος αυτό που ήξεραν οι ιθαγενείς απανταχού της γης: είμαστε μια αλυσίδα εμείς οι πολλοί, το περιβάλλον γύρω μας, ο πλανήτης που ζούμε κι ότι περπατά, πετά, κολυμπά ή έρπει.

Πριν από 48 λεπτά · Επεξεργασμένο · Μου αρέσει! · 1

Eli : τα ορυκτά της γης και το οξυγόνο της ατμόσφαιρας…

 

Pavel :  Ελλη έχεις κάποιο blog?

 

Eli : όχι παύλο. εκφράζω τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τη γνώμη και το χιούμορ μου όταν υπάρχει το ερέθισμα και ο συνομιλητής! :)

 

Eli : ξέρεις, είναι επικίνδυνο να δημιουργεί κάποιος για τον εαυτό του κάτι που θα τον έκανε να νιώθει σημαντικός!

 

Pavel :  Είναι ομως κρίμα γιατί εδω μέσα χάνονται, ενω σ ενα blog η ενα forum θα παει πολύ μακριά η φωνή σου…και μην ξεχνάς οτι και εμεις χρειάστικε να διαβάσουμε…

 

Bill : ΟΧΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΒΡΟΧΙΝΟ ΝΕΡΟ ΟΧΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΦΥΤΕΜΑ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ………………………………….

 

Eli : όλοι δίνουμε εναύσματα και πληροφορίες ο ένας στον άλλο, έτσι δεν είναι; και άλλωστε, αυτό που σκέφτεσαι δεν χάνεται ποτέ! :)

 

Pavel :  Αυτά που γράφουμε δεν χάνονται ποτέ…αυτά που σκεφτόμαστε τα παίρνουμε μαζί μας…

 

Bill : Η ΣΚΕΨΗ ΜΕΝΕΙ Η ΖΩΗ ΧΑΝΕΤΑΙ……………………..

 

Pavel :  ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ…

 

Eli : λοιπόν, θα πω την προσωπική μου εμπειρία: όταν πριν χρόνια μιλούσα για τέτοια ζητήματα -και άλλα πολλά παρόμοια και “δύσπεπτα”- με κοιτούσαν ανήσυχα, μήπως τρελάθηκα, μήπως ανήκω σε καμιά σέκτα, μήπως… και συνήθως γρήγορα γρήγορα άλλαζαν όλοι θέμα.

 

Eli : όχι μόνο εδώ, και στο εξωτερικό το ίδιο.

 

Eli : ήρθε όμως ο καιρός φαίνεται όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσαν ανήσυχοι πολλοί επιστήμονες από το ’45 να γίνουν αντιληπτά από πολύ κόσμο.

 

Eli : αυτό έχει να κάνει τόσο με την αύξηση του πλήθους των πληροφοριών που διαχέονται όσο και με κάτι ανησυχητικότερο: ότι πια δεν καλύπτονται, δεν τηρούν προσχήματα! είναι ανελέητοι και θρασείς!

 

Bill : ΑΥΤΟΣ ΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ?Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ.Η ΜΟΣΑΝΤΟ ΚΙΝΗΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΘΑΡΩΝ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟΣ ΣΠΟΡΩΝ

 

Eli : ναι και ενώ υπάρχει διεθνής τράπεζα φυσικών πόρων απ’ όλο τον κόσμο στη σουηδία θέλουν να την καταργήσουν.

 

Eli : σε πολλές χώρες ήδη απαγορεύεται οι αγρότες να κρατάν απ’ το σπόρο τους για την επόμενη χρονιά.

 

Eli : η μόσα πουλάει τους σπόρους της ακριβότερους κάθε χρόνο και α) δεν αποθηκεύονται β) δεν μπορείς να σπείρεις φυσικό σπόρο σε χωράφι που είχε φυτευτεί μεταλλαγμένος!!!

 

Eli : δεμένοι δηλαδή χεροπόδαρα!

 

Bill : ΕΛΕΝΧΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ……..

 

Eli : ναι, στα πάντα! γη, αέρα, νερό, ενέργεια, πολιτική, δικαιοσύνη, επιστήμη, τεχνολογία, πλουτοπαραγωγικές πηγές, πρώτες ύλες….

 

Bill : ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ?

 

Eli : χειρότερα απ’ όλα κατά τη γνώμη μου; ανθρώπινες σχέσεις! αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους!

 

Eli : ένας αποπληθυσμός της γης σε τεράστια κλίμακα

 

Bill : ΝΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΦΕΣ ΤΟΥ ΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ

 

Bill : ΔΕ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΣΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΠΩ ΠΩ ΤΑΧΥΤΗΤΑ !!!!!

 

Eli : :)

 

Eli : το γεγονός ότι για δεκαετίες τέθηκε το ερώτημα “να έχεις ή να είσαι;” είναι παρακμή από μόνο του!

 

Bill : ΝΑ ΕΙΜΑΙ

 

Eli : αυτό συμπυκνώνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο άνθρωπος την ύπαρξή του όλο τον 20ο αιώνα.

 

Eli : το να είσαι λοιπόν προϋποθέτει ότι το ίδιο αναγνωρίζεις και στον άλλο: να είναι! :)

 

Bill : ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ

 

Eli : και όμως, κοίτα γύρω σου: πόσοι μετράνε γι’ αυτά που έχουν και όχι γι’ αυτά που είναι;

 

Eli : …

 

Eli : πόσοι αξία αναγνωρίζει ο κόσμος σ’ αυτούς που έχουν και όχι σ’ αυτούς που είναι;

 

Eli : πόσο απλώχερα δίνουμε σ’ αυτόν απ’ τον οποίο δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε;

 

Bill : ΕΙΝΑΙ ΟΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΖΑ

8 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 1

Eli : ακριβώς! μετατράπηκαν οι άνθρωποι σε μετρήσιμες ποσότητες…

 

Eli : για σκέψου τί συνέπειες έχει αυτό!

 

Bill : ΩΩΩ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ . ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ . ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ……. ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

 

Eli : η οικονομική κρίση είναι μια θαυμάσια ευκαιρία ως προς αυτό! τώρα που καταλάγιασε ο θόρυβος της καλοπέρασης μπορεί ο καθένας ν’ ακούσει τη φωνή του! :)

 

Bill : ΑΑΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ

 

Eli : αρκεί να σταματήσει ο καθένας μας να περιμένει το μεσσία και ν’ αντιληφθούμε όλοι ότι είμαστε οι μόνοι μας σωτήρες :)

 

Bill : ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΜΕΣΣΙΕΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑ

 

Bill : ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝΓΝΩΣΣΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Eli : το δέχομαι όπως το λες αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είναι ζήτημα μόνο ενός ατόμου αλλά μιας κοινωνίας, ενός πληθυσμού. και φυσικά όλοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτό το μοντέλο πολιτισμού!

 

Bill : ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΨΑΧΝΟΥΝ

 

Eli : χαίρομαι! :)

όλοι μας συμμετέχουμε σ’ αυτό το σύστημα, άλλος με τα μπούνια άλλος αναγκαστικά. όμως, υπάρχει μια ευκαιρία αντίστοιχη του διαφωτισμού και θα ήταν κρίμα να σπαταληθεί σε αδιέξοδες επαναλήψεις μοντέλων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα.

 

Bill : Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ…..ΠΡΟΗΓΕΙΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ . ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣΤΙΣΑΝ

 

Eli : ναι, έχεις δίκιο σ’ αυτό! δεν μπορούν να κρύβονται πια τόσο καλά όσο το έκαναν στον παρελθόν.

 

Bill : ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ

 

Eli : αλλά υπάρχει κι ένας κίνδυνος εδώ: δεν έχουν ανάγκη να κρύβονται τόσο καλά όσο το έκαναν στο παρελθόν!

 

Bill : ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ

 

Eli : πανικού όχι! ίσως να πανικοβάλλονται οι μικρότεροι και περιφερειακοί παίκτες αλλά σίγουρα όχι οι μεγάλοι!

 

Bill : ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

8 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 2

Bill : ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΟΣ.

 

Eli : ποιο;

 

Bill : ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ

 

Eli : bill, αν συνειδητοποιείς το μέγεθος της εξέγερσης που θα χρειαστεί να κάνουν οι λαοί της δύσης έχει καλώς!

 

Eli : αν όχι, θα είναι κάπως βαρύ το έργο…

 

Bill : ΤΟ ΕΥΧΩΜΑΙ . ΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΩ ?

 

Bill : ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΩ…………………..

 

Eli : μην περιορίζεις το βλέμμα σου μόνο στην ελλάδα. σε όλη την ευρώπη και στην αμερική γίνονται τα ίδια πράγματα.

 

Eli : και εκεί έχει αρχίσει πολύς κόσμος να μην δείχνει πια την ίδια εμπιστοσύνη που έδειχνε στις κυβερνήσεις του, στους οργανισμούς, στα ερευνητικά κέντρα…

 

Bill : ΣΤΗΝΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟ

 

Bill : ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ

 

Eli : θα χρειαστεί όλος ο δυτικός κόσμος να κινηθεί ταυτόχρονα. το ίδιο είναι και έξω. όμως αλλάζουν πράγματα.

 

Eli : είναι διαφορετικά όταν κινούνται πολλοί λαοί παράλληλα παρά ένας μόνος του.

 

Bill : ΑΥΤΟ ΑΝ ΕΙΧΑΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΕΙΔΗ

 

Eli : κανείς δεν φαντάζονταν πριν 10 χρόνια ότι θα έφταναν στην ελλάδα όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που απειλούσαν την Αμερική, την ασία κλπ

 

Bill : ΟΠΟΤΕ ΜΕΝΕΙ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Eli : η μόλυνση φάνταζε εξωτικό φρούτο και οι απολυταρχικές κυβερνήσεις ανέκδοτο

 

Eli : ναι, αυτό πιστεύω προσωπικά τουλάχιστον!

7 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 1

Bill : ΕΕΕΕΠ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ

 

Eli : η αυτοοργάνωση των απλών ανθρώπων! γιατί ξέρεις, ξεχάσαμε ότι είμαστε απλοί άνθρωποι!

 

Bill : ΟΧΙ ΟΛΟΙ

 

Eli : δεν πρόσεξες τη φράση μου: κανείς δεν πίστευε ότι θα υπήρχαν απολυταρχικές κυβερνήσεις πριν 10 χρόνια στην ελλάδα.

 

Eli : και όμως: ζούμε την κατάλυση της δημοκρατίας!

 

Bill : ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΕΙΧΑΜΑΙ

 

Eli : το 2010 σε μια συζήτηση κάποιος μου έλεγε για κάτι ότι δεν μπορούν να το κάνουν! η απάντησή μου ήταν απλή: κατέλυσαν το σύνταγμα υπογράφοντας το μνημόνιο. τί δεν μπορούν να κάνουν πια;

 

Eli : ναι, ποτέ δεν υπήρξε μπιλ, γιατί η δημοκρατία είναι το πιο απαιτητικό πολίτευμα από πλευράς πολιτών!

 

Bill : Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΔΙΚΗ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ

 

Bill : ΒΛΕΠΕΙΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ?

 

Eli : αυτό είναι σίγουρο. όσο σίγουρο είναι ότι και εμείς μπορούμε και πρέπει να κάνουμε πολλά!

 

Eli : δύσκολη ερώτηση! :)

 

Eli : ναι, όχι σε όλους αλλά ναι, σε πολλούς!

7 ώρες πριν · Μου αρέσει!

Eli : και βλέπω πολλά πράγματα να γίνονται σε αρκετούς τομείς, ακόμη και μέσα στη διοίκηση.

 

Bill : ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑΣ……. ΤΗ ΓΝΩΣΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ? ΓΝΩΣΣΗ ΟΧΙ ΜΟΡΦΩΣΗ

 

Eli : ας φροντίσει ο καθένας μας να δώσει το καλύτερο που μπορεί στο παιδί του. και ας μάθει ο καθένας μας πολλά απ’ το παιδί του!

 

Eli : μπιλ, δεν μπορείς να περιμένεις ένα κοινωνικό φαινόμενο να συμβεί σε μια μέρα ή δυο χρόνια. αλλά συμβαίνει

 

Bill : ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΗ …. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

 

Eli : πρόσεξε τις φράσεις σου: να φτιάξεις; οι ενεργοί πολίτες δεν φτιάχνονται, αυτοδημιουργούνται!

 

Bill : ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣ

 

Eli : καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά βλέπεις πόσο οι φράσεις μας έχουν σημασία;

 

Eli : το “να φτιάξεις” υπονοεί μια υπερδομή που κάτι φτιάχνει. δηλαδή, κάποιον άλλον, κάποιον από πάνω.

 

Eli : το να φτιαχτούμε ως πολίτες, μόνοι μας, όσο μπορεί ο καθένας απαιτεί μόνο ένα πράγμα: θέληση

 

Bill : ΚΟΙΤΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ . ΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΣΗ

 

Eli : έχει διαφορά, έτσι δεν είναι;

 

Bill : ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΗΣ , ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ

 

Eli : θα περιμένουμε το υπουργείο παιδείας να φτιάξει πολίτες; γιατί να το κάνει; το μαγαζί τους δουλεύει περίκαλα…

 

Amelie Poullen φιλοι μου ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΕ!!!! συνεχιστε να μιλατε ελευθερα και οσο θελετε στον τοιχο μου…ΤΙΜΗ ΜΟΥ να φιλοξενω τετοιους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!

 

Eli : θα φτιάξουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, θα μας φτιάξουν κι αυτά κι όλοι μαζί θα έχουμε φτιάξει κάτι διαφορετικό.

 

Bill : ΤΩΡΑ ΡΩΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ . ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ?

 

Eli : αμελί, να σ’ ευχαριστήσω κι εγώ απ΄την πλευρά μου για τη φιλοξενία σου και τα άρθρα που ανεβάζεις που δίνουν αφορμή για συζητήσεις και προβληματισμούς! :)

 

Bill : ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ?

 

Amelie Poullen επισης,αν θελετε,ΕΛΑΤΕ και στην παρακατω ομαδα ωστε να μπορουν περισσοτεροι ενεργοι συμπολιτες μας να σας διαβαζουν και να ανταλλασσουν αποψεις μαζι σας!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!!! https://www.facebook.com/groups/397822876933834/members/

ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

 

Η ΕΝΑ δημιουργήθηκε ώστε άνθρωποι ελεύθεροι, “αμάντρωτοι”, με κοινό σκοπό να οργ…

 

Δείτε περισσότερα

 

Eli : μείναμε στο ότι εσύ, εγώ, η αμελί, ο παύλος θα πάμε για ύπνο με κάποιες σκέψεις στο μυαλό μας που σίγουρα αύριο θα δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό!

 

Eli : και αυτό κάτι άλλο και κάτι άλλο…. :)

 

Bill : ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

 

Eli : καληνύχτα κι ευχαριστώ για τη συζήτηση!

 

Eli : και για την πρόσκληση αμελί! αύριο :)

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ:

“Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ”

5 Responses to Νερο

 1. Diana Zikopoulou on 24/03/2013 at 03:17

  Η μικρή μήκους ταινία παραγωγής worldgrapher.com σε συνεργασία με το SAVEGREEKWATER
  κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας για το νερό.
  Δείτε την και μοιραστείτε το μήνυμά της!
  http://vimeo.com/62326569
  Υπογραφές για την Ελλάδα:
  avaaz.org/en/petition/SAVE_GREEK_WATER_FROM_PRIVATIZATION_SOSTE_TO_NERO_APO_TEN_IDIOTIKOPOIESE/
  Sign the European Citizens Initiative (All EU Citizens).
  signature.right2water.eu/oct-web-public/?lang=en
  (Οι κάτοχοι website και Bloggers παρακαλούνται να κάνουν copy paste τα παραπάνω link όταν κάνουν embed το video – Website owners and bloggers are kindly requested to copy paste the links above when embedding the video)

  http://forza-grecia.pblogs.gr/2013/03/h-tainia-mikroy-mhkoys-gia-thn-prostasia-toy-neroy-ws-dhmosio-ag.html

 2. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΑ.

  ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟ0ΛΙΤΚΟΙ ΠΟΥ ΨΥΦΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΨΥΦΙΣΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΝΕΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ.

  1) ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ.

  ΔΗΛΑΔΗ
  1) ΝΑ ΜΗΝΕΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥ ΥΠΕΔΑΦΟΣ.

  2) ΝΑ ΕΞΑΤΜΗΣΤΕΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΦΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΑΝΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΧΕΙ ΣΥΜΒΑΛΟΝΤΑΣ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗΝ ΒΡΟΧΗΣ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΕΙΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΠΛΥΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΒΑΖΟΝΤΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΦΡΑΓΜΟ.

  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ Υ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ…

  ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ….

  ———————————
  Τέλος στο δωρεάν νερό από το 2013
  Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012, 08:49

  Η τιμολόγηση του θα είναι συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων
  Τέλος στο δωρεάν νερό, όπου και όποτε αυτό παρεχόταν, έρχεται από το 2013. Όπως ορίζει η κοινοτική νομοθεσία, η κοστολόγηση του νερού πρέπει να είναι σε συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων και του περιβαλλοντικού κόστους για την απόληψή του.

  Οι παράγοντες θα συνεκτιμώνται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης για καθένα από τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας.

  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας οι τιμές του νερού θα πρέπει να αποτρέπουν την κατασπατάλησή του.

  Βάσει της οδηγίας, θα πρέπει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η τιμολόγηση του νερού να λαμβάνει υπόψη το κόστος των έργων και των υποδομών που κατασκευάστηκαν για τη χρήση του νερού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του νερού ως φυσικού πόρου.

  Οι αλλαγές στην τιμολόγηση του νερού εκτιμάται ότι θα έρθουν σταδιακά μέσα στο 2013, με αρκετή καθυστέρηση, λόγω του πολύτιμου χρόνου που χάθηκε στην εφαρμογή της οδηγίας. Μια καθυστέρηση που κόστισε ήδη την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

  Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη – μέλη όφειλαν μέχρι τα τέλη του 2009 να έχουν καταρτίσει, εγκρίνει και αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους. Περαιτέρω, έως τα τέλη του 2008, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία πληροφόρησης του κοινού και οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους διάφορους φορείς.

  Η Ελλάδα παρέβη και τις δύο αυτές υποχρεώσεις, μη έχοντας μέχρι στιγμής ολοκληρώσει κανένα από τα 14 σχέδια που της αναλογούν.

  Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η προετοιμασία των 10 από τα 14 σχέδια έχει ολοκληρωθεί και πλέον έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο.

  ———————-

  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΣ ΦΥΤΩΝ, ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΑΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

  ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΕΤΣΙ ΕΝΩ ΣΤΟ ΦΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΤΙΣΤΗ Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ Η ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΕΡΟΥ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΝΕΙ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΑΝΑΞΟΙΟΠΟIΗΤΟ.

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΠΟΥ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΞΟΙΟΠΟΙΗΤΟ.

  ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΟΞΥΓΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.

  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΛΙΓΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΝΕΡΟΥ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ, ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ Η ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ.
  ΕΤΣΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΟΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ Κ.Α. (ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΑΛΛΑ ΓΑΙΜΑΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ).

  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ Ν ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Π.Ο.Ε. (ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.

  ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΕΩΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ.

 3. ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΑΡΘΑ ΠΟΥ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

  ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ.

  ΑΡΘΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ…

  gazzetta.gr/plus/article/509921/o-misos-plithysmos-tis-gis-tha-dipsasei

  ΟΤΙ ΑΠΑΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ…

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ… ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ:

  “Oι κλιματικές αλλαγές, η ρύπανση και η αλόγιστη κατανάλωση είναι οι βασικές αιτίες αυτής της εξέλιξης.”

  ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΣΧΙΕΙ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ. ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ…

 4. katagelies on 10/08/2013 at 21:34

  ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…

  ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΞΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…

  ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…

  Το δέντρο που έδεσαν και εκτέλεσαν τον Λουμπούμπα υπάρχει ακόμα στα δάσος Μοναντινγκούσα. Είναι γεμάτο σφαίρες που φαίνονται ακόμα. Πέρασαν από το λεπτό κορμί του Πατρίς και καρφώθηκαν στον κορμό του δέντρου. Το δέντρο επέζησε και θυμίζει πάντα το αποτρόπαιο έγκλημα των Βρυξελλών. Ο εκτελεστής Μομπούτου πήρε δώρο σε πρώτη φάση τριάντα χρόνια εξουσίας. Ήταν, βλέπετε, ευρωπαϊστής, φιλελεύθερος και εκσυγχρονιστής. Η διεθνής κοινότητα απέκτησε έναν πιστό φίλο. Ο Μομπούτου ανταποκρίθηκε στη φιλία του γενναιόδωρα. Έδωσε διαμάντια, χρυσό, πετρέλαιο, κοβάλτιο, χαλκό και ό,τι άλλο πολύτιμο είχε η γη του Κονγκό στα σπλάχνα της ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ… Το ανεξάρτητο Κονγκό γίνεται πάλι αποικία. Και όταν ο Μομπούτου αποδήμησεν εις Κύριον, είχε μια περιουσία ίση με το δημόσιο χρέος. Ήταν η δεύτερη δόση του δώρου του από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις υπηρεσίες του. Λίγοι γνωρίζουν πως αυτοί οι δύο οργανισμοί είναι μηχανές πολέμου. Κάνουν τις πρώην αποικίες πάλι αποικίες. Αυτήν τη φορά όχι με οβίδες, αλλά με χρέος.

  Περικλής Κοροβέσης: Βιβλίο:”Παράπλευρες καθημερινές απώλειες”
  http://www.youtube.com/watch?v=LtojCeGmotk

  ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…

  Τα λεφτά είναι πολλά φίλοι μου και σκοτώνουν την ελευθερία και την ευτυχία των πολλών ανθρώπων για την μισαλλοδοξία, την απληστία και το άσβεστο μίσος κατα ολόκληρης της ανθρωπότητας μιας χούφτας ανθρώπων που κρατούν όμηρους όλους τους πολίτες της γης κάτω απο την δικαιολογία ενός ψεύτικου χρέους…

  Οι περισσότεροι απο εμάς δυστιχώς θα περάσουμε απο αυτό το κόσμο και δεν θα εχουμε κάν καταλάβει τις αλυσίδες που φοράμε ούτε θα έχουμε γνωρίσει τους δυνάστες μας…

 5. Προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνική Δικαιοσύνη

  Εμείς οι Έλληνες πολίτες, είμαστε αντίθετοι στην πώληση σε ιδιώτες των εταιριών Ύδρευσης σε όλη την ελληνική Επικράτεια.

  Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος και επιφυλασσόμαστε για το δικαίωμα μιας ιδιωτικής εταιρίας αλλά και οποιασδήποτε νομικής μορφής να έχει στην ιδιοκτησία της αποκλειστικά ή μερικά δικαιώματα χρήσης των υδάτινων πόρων που αποτελούν φυσικό αγαθό και μάλιστα απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση ανθρώπων, φυτών και ζώων, αγαθό που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία πλαίσιο 2000/60) (1) αλλά και τον ΟΗΕ που στις 28 Ιουλίου 2010 ενέκρινε ψήφισμα, για να προσθέσει την πρόσβαση σε καθαρό νερό στη διακήρυξη του για τα ανθρώπινα δικαιώματα (AG/10967) (2).

  Σχετικά με την ΕΥΔΑΠ, που επί ιδρύσεως της (Ν.1068-1980) ανήκε αποκλειστικά στο κράτος, παρακολουθήσαμε ήδη την σταδιακή αλλαγή του θεσμικού της πλαισίου κατά την μετοχοποίηση της επί πρωθυπουργίας Κ.Σημίτη (Ν.2794-1999) και αμφισβητούμε καταφανώς την ορθότητα της πιο πρόσφατης εξέλιξης εκείνης του να συμπεριληφθεί η ΕΥΔΑΠ καθώς και η κερδοφόρα ΕΥΑΘ (4) στην ανώνυμη εταιρία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ν3986-2011) (3) που όπως αναφέρεται στο άρθρο 1.2 «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας».(5) Εκτός της ΕΥΔΑΠ, άμεση σχέση με τους υδάτινους πόρους έχει και η ΔΕΗ. Οι τεχνητές λίμνες, οι ταμιευτήρες και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια είναι βασικά στην ύδρευση και άρδευση μέσω των δημοτικών σχετικών επιχειρήσεων. Η πώληση τέτοιων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ είναι το ίδιο κατακριτέα. (6)(7)

  Η νομοθεσία στις Η.Π.Α, που απαγορεύει ή περιορίζει τη συλλογή βρόχινου νερού υπό τη μονότονη ρητορική της «προστασίας» των πόρων, δείχνει την τάση που επικρατεί. Αν οι ιδιωτικοποιήσεις σήμερα αφορούν υπηρεσίες και υποδομές αύριο έχουν ως στόχο τους ίδιους τους φυσικούς πόρους που αποτελούν συλλογικό αγαθό. Ενώ κρύβουν επιμελώς το μόνο πραγματικό ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών στον τομέα της ύδρευσης, δηλαδή το κέρδος.

  Ίσως η Ελληνική κυβέρνηση αγνοεί περιστατικά όπως τα ακόλουθα:

  Χιλή: η Παγκόσμια Τράπεζα επέβαλλε σαν δανειοδοτικό όρο στη χώρα εγγύηση κέρδους 33% στη γαλλική εταιρία ύδρευσης Suez Lyonnaise des Eaux

  Αυστραλία: Το 1998 λίγο καιρό αφότου ανέλαβε την ύδρευση η γαλλική Suez Lyonnaise des Eaux το νερό στο Σύδνεϋ βρέθηκε μολυσμένο από παράσιτα και κρυπτοσπορίδια.

  Καναδας: Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού μολύνθηκαν από το βακτηριο E coli στο Walkerton, Ontario ύστερα από τη ιδιωτικοποίηση του ελέγχου ποιότητας του νερού που πέρασε στον έλεγχο της A&L Labs. Η εταιρία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των ελέγχων «απόρρητη πνευματική ιδιοκτησία» και αρνήθηκε να τα κοινοποιήσει.

  Μαρόκο: Οι καταναλωτές είδαν την τιμή του νερού να ανεβαίνει 3 φορές πάνω αφότου ιδιωτικοποιήθηκε η εταιρία ύδρευσης στην Casablanca.

  Αργεντινή: Όταν θυγατρική της Suez Lyonnaise des Eaux αγόρασε την κρατική επιχείρηση νερού Obras Sanitarias de la Nacion, οι τιμές διπλασιάστηκαν και η ποιότητα του νερού χειροτέρευσε. Η εταιρίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν οι κάτοικοι μαζικά αρνήθηκαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

  Μ.Βρετανία Οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης αυξήθηκαν κατά 67% μεταξύ 1989 και 1995. Το ποσοστό διακοπών των παροχών ανέβηκε κατά 177%

  Ν.Ζηλανδία: Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εμπορευματοποίηση του νερού.

  Ν.Αφρική: Το νερό έγινε απροσπέλαστο, πανάκριβο και μη ασφαλές όταν η εταιρία Suez Lyonnaise des Eaux ανέλαβε την ύδρευση στο Johannesburg. Υπήρξαν εκτεταμένες μολύνσεις και χιλιάδες άνθρωποι είδαν την παροχή τους να διακόπτεται.

  Βολιβία: Το 1999 η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει ιδιωτικοποίηση της δημοτικής εταιρίας ύδρευσης της Cochabamba, Servicio Municipal del Agua Potable y Alcantarillado (SENIAPA). Αξιωματούχοι της τράπεζας απείλησαν ανοιχτά να παρακρατήσουν 600 εκατομμύρια $ από την δανειακή σύμβαση αν η Βολιβία δεν αποδεχόταν.

  Εκπρόσωποι της εταιρίας Suez Lyonnaise des Eaux, κατόχου του 5,46% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης ΕΥΑΘ (8) σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη αφού εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση, γνωστοποίησαν ότι θα έχουν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Κώστα Μητρόπουλο, προκειμένου να κοινοποιήσουν και επισήμως την πρόθεση συμμετοχής στον σχετικό διαγωνισμό Στην πρώτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, η Suez είχε συγκροτήσει κοινοπραξία με την ΑΚΤΩΡ. .(6-6-2012 Καθημερινή) http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_06/06/2012_484426

  Γι αυτούς τους λόγους αλλά και για τον λόγο ότι δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν αιρετό ή μη προσωρινό διαχειριστή της δημόσιας περιουσίας, σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο, το ηθικό δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις σε θέματα που υπερβαίνουν το πεδίο δράσης ακόμη και της αρχής του κράτους, που δεν είναι αέναο, ζητούμε να αποσυρθούν οι εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αλλά και όποιες άλλες δημοτικές εταιρίες ύδρευσης από το μενού των αποκρατικοποιήσεων και να προστατευθούν οι πηγές σε όλη την επικράτεια. Δηλώνουμε ως πολίτες επαρκώς ευχαριστημένοι από την λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. και εκφράζουμε δημόσια τη βούλησή μας να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο μέσο και με συλλογικές δράσεις διαμαρτυρίας σε περίπτωση που δεν εισακουστούμε.

  Σε μια εποχή που η δημόσια παιδεία και υγεία, συρρικνώνονται ως πολυτέλειες που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Αν το βασικό κοινωνικό συμβόλαιο, εκείνο της ανταποδοτικότητας καταρρεύσει, κανείς πολίτης δεν θα υποχρεούται να πληρώνει έμμεσους και άμεσους φόρους. Ακόμη κι αν προχωρήσετε ερήμην μας, εμείς οι Έλληνες πολίτες θα αγωνιστούμε να ακυρώσουμε αυτήν σας την ενέργεια όπως συνέβη στο Παρίσι την 1/1//2010. (9)

  Όπως έχει δείξει η ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων, το νερό πάντα γυρνάει στην πηγή του.

  Ειλικρινώς

  Οι υπογράφοντες

  (1) οδηγία πλαίσιο 2000/60: η διαχείριση των υδάτων θα πρέπει να διέπεται από την αρχή της αειφορίας*, δηλαδή της προώθησης της βιώσιμης χρήσης του νερού και της δημιουργίας μιας πολιτικής, η οποία σέβεται τα ύδατα και τα προστατεύει από τις οικονομικές δραστηριότητες του ανθρώπου)

  (2) Υπογράφτηκε από 122 χώρες, ενώ 41 χώρες δεν συμμετείχαν στη ψηφοφορία, ανάμεσα τους οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και η Αυστραλία. Η Κίνα, η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Βραζιλία χαιρέτισαν την εν λόγω απόφαση, ενώ ο Καναδάς προσπάθησε να την αποτρέψει. UN AG/10967

  http://www.un.org/News/fr-press/docs/2010/AG10967.doc.htm

  (3) Συγκεκριμένα Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει, σύμφωνα με το Ν. 3556/2007 και την από 27.1.2012 σχετική γνωστοποίηση, τη μεταβίβαση από το Ελληνικό Δημόσιο 29.074.500 μετοχών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 27,30% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ». Η μεταβίβαση έγινε κατόπιν εκτέλεσης εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, σε εφαρμογή των παραγράφων 4 & 5 του άρθρου 2 του Ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152/Α’) και της υπ’ αριθμ. 195/2011 (ΦΕΚ 2501/Β’) Απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ)).

  (4) Η ΕΥΑΘ Α.Ε. ανακοινώνει, σύμφωνα με το Ν. 3556/2007 και την από 11.5.2012 σχετική γνωστοποίηση, τη μεταβίβαση από το Ελληνικό Δημόσιο 12.348.000 μετοχών της ΕΥΑΘ Α.Ε., και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 34,017% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας στο “Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ”. Αποτέλεσμα της ως άνω πράξης ήταν η μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής του ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας από 40% σε 74,017%. Η μεταβίβαση έγινε κατόπιν εκτέλεσης εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, σε εφαρμογή των παραγράφων 4 & 5 του άρθρου 2 του Ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152/Α’) και της υπ’ αριθμ. 206/2012 (ΦΕΚ 1363) Απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ).

  Αύξηση 92,3% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης ΕΥΑΘ Α.Ε. το πρώτο 6μηνο του 2011, ανερχόμενα σε 12 εκατ. ευρώ έναντι 6,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ο τζίρος ανήλθε στο ποσό των 38,89 εκατ. ευρώ έναντι 37,73 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 3%, ενώ τα προ φόρων κέρδη έφτασαν το ποσό των 15 εκατ. ευρώ έναντι 12,94 εκατ. πέρυσι παρουσιάζοντας αύξηση 16%. Η εντυπωσιακή αύξηση των κερδών οφείλεται κυρίως στη μείωση και τον εξορθολογισμό των δαπανών κάθε είδους (διοίκησης και διάθεσης), στην αύξηση των εσόδων και στη μείωση των φορολογικών βαρών. Σημειωτέον ότι την προηγούμενη περίοδο η εταιρεία είχε επιβαρυνθεί επιπλέον με την έκτακτη εισφορά του νόμου 3845/2010 και τον πρόσθετο φόρο από διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγούμενης πενταετίας (2004-2008).

  (5) σύμφωνα με το άρθρο 2.8 «Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος σημασίας δημοσίου συμφέροντος, αν κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίηση περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο ή αν κρίνονται αναγκαία για την πραγματοποίηση επενδυτικού σχεδίου ειδικού διαδόχου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο.», άρθρο εξίσου αμφισβητήσιμου με το α.14 περί παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας

  (6) Το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει άμεση σχέση με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων αποδεικνύεται από το παρακάτω απόσπασμα από τον ιστιότοπο της εταιρίας: « Η ΔΕΗ Α.Ε. αναγνωρίζοντας το ζήτημα του νερού, όχι απλώς ως ένα τεχνικό θέμα αλλά σε συνδυασμό με άλλες ευρύτερες επιλογές, υλοποιεί μια σειρά μέτρων και δράσεων που χαρακτηρίζονται για τον προληπτικό τους χαρακτήρα ως προς την προστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων, με υπευθυνότητα και με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του συνολικού κοινωνικού, περιφερειακού, χωροταξικού και περιβαλλοντικού οφέλους από τις συνδυασμένες αυτές χρήσεις των έργων της.

  Η Επιχείρηση, εκμεταλλευόμενη το έντονο φυσικό ανάγλυφο της χώρας μας, κατασκευάζει φράγματα κατά τη ροή των ποταμών και δημιουργεί τεχνητές λίμνες ή αλλιώς ταμιευτήρες, αξιοποιώντας το υδροδυναμικό της χώρας, σύμφωνα πάντα με τις αρχές της αειφορίας, δηλαδή το σεβασμό στο ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης σε επίπεδο λεκάνης απορροής του κάθε υδατικού διαμερίσματος. Η ΔΕΗ Α.Ε. με τα φράγματα που κατασκεύασε στα κυριότερα ποτάμια της Ελλάδας, συμβάλλει σημαντικά στη διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών. Με τα μεγάλα ΥΗΕ που λειτουργούν σήμερα, αξιοποιείται το 30-35% περίπου του τεχνικά εκμεταλλεύσιμου υδροδυναμικού της χώρας, καλύπτοντας το 10% της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και διαθέτοντας το 30% περίπου της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος του διασυνδεδεμένου συστήματος. Συγχρόνως, αξιοποιώντας τους εγχώριους πόρους της χώρας, τα έργα αυτά, μειώνουν την ενεργειακή εξάρτηση από το εξωτερικό και παράλληλα υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα, συμβάλλοντας στον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου. Δεδομένου δε, ότι οι απαιτήσεις σε νερό (δυνάμει ανανεούμενο αγαθό) συνεχώς αυξάνονται, η αποθήκευση αυτού του αγαθού γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη» πιο αναλυτικές πληροφορίες : http://www.dei.gr/Documents/imera.nerou.pdf

  (7) «Λίστα με τους προς πώληση υδροηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ δεν υπάρχει, αλλά σταθμοί θα πουληθούν», ήταν η απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη στην Ηρώ Διώτη στις 9/3/2012

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=674670

  (8) 1. Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει δικαιώματα ψήφου 26.868.000 ήτοι ποσοστό 74,02%

  2. Η «SUEZ ENVIRONEMENT» κατέχει δικαιώματα ψήφου 1.982.870 ήτοι ποσοστό 5,462%

  3. Η HMG GLOBETROTTER κατείχε δικαιώματα ψήφου 384.062 ποσοστό 1,06%

  9. Από την 1/1/201ο οι υπηρεσίες νερού στο Παρίσι επέστρεψαν σε δημόσιο έλεγχο

  περισσότερα εδώ.

  http://www.tni.org/article/paris-local-authorities-regain-control-water-management

  * Στη Συνθήκη του Άμστερνταμ θεσμοθετήθηκε η έννοια της «αειφόρου ανάπτυξης» που ενεγράφη στο προοίμιο της ΣΕΕ και στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα άρθρα Β ΣΕΕ και 2 ΣΕΚ.1794 Ο όρος αειφόρος ανάπτυξη καθιερώθηκε από την Διεθνή Επιτροπή για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη1795 το 1987 στην Έκθεση της το «Κοινό μας Μέλλον» γνωστή και ως Έκθεση Brundtland. Στην έκθεση αυτή έθεσε την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης ως βασική για την προστασία του περιβάλλοντος και έδωσε το εξής ορισμό: «η ανάπτυξη η οποία ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύει την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες». Ο ορισμός αυτός περιέχει δύο βασικές επιταγές, την ικανοποίηση κατά προτεραιότητα των αναγκών των φτωχών κατοίκων και την ιδέα της ορθολογικής χρήσης και της επιβολής περιορισμών, ώστε να ικανοποιηθούν και οι ανάγκες των μελλοντικών γενεών. Η έννοια της αειφόρου ανάπτυξης, επαναπροσδιορίστηκε με την απόφαση 55/199 της 5ης Φεβρουαρίου 2001 της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, η οποία προέβλεψε ότι συστατικά μέρη της είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνική ανάπτυξη και η οικονομική ανάπτυξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ