Τίποτα δεν δουλεύει σωστά αν κάνεις μόνο κριτική και τίποτα δεν φτιάχνεις εσύ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΔΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ...

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;
ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΟΥΝ -ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ;
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
...
10+ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...


«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της»
Mayer Amshell Rothschild

(και πήραν το έλεγχο στις περισσότερες χώρες)
Το άρθρο αυτο και τα σχόλια δείχνουν την πηγή ολω των προβλημάτων μας:
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,
ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ

ΛΑΒΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.

 

Θα εκφράσω μια πολύ σημαντική άποψη η οποία πρέπει να τύχει περαιτέρω αναζήτησης απο εσας αν θέλετε να έχετε μια πραγματική εικόνα για την εξέγερση του πολυτεχνείου και την δικτατορία. Αξίζει τουλάχιστον να το διαβάσετε προσεκτικά.

 

Επειδή πολλά θ ακουστούν αυτές τις μέρες για την δικτατορία που έπεσε απο τους φοιτητές (περίεργο έτσι; αφού οι φοιτητές ήταν απο τους ευνοούμενους της δικτατορίας -δωρεάν μάθηση και χρηματοδότηση της μόρφωσης κ.τ.λ.)

 

Η δικτατορία ήρθε γιατί ακριβώς η Ελλάδα ήταν υποχείριο του χρέους και των ξένων (των ίδιων ξένων δανειστών που την έχουν δεσμεύσει κάτω απο το υποτιθέμενο χρέος απο την στιγμή της απελευθέρωσης της το 1831 και φέρανε μάλιστα ενα παιδί 17 χρονών για βασιλιά της που άκουγε στο όνομα Όθωνας καθώς επίσης και τους αυλικούς του που ίδρυσαν τον πυρήνα των δημοσίων οργανισμών οι οποίοι την ελέγχουν αδιαλείπτως μέχρι σήμερα.

 

Ετσι το πρώτο που έκανε η δικτατορία ήταν ότι διέγραψε το εξωτερικό χρέος απο τον κρατικό ισολογισμό τύπωσε δικά της χρήματα  και τα έδωσε για έργα υποδομών και δημιουργία επιχειρήσεων και ξεκίνησε ισολογισμούς πλέον χωρίς την περιβόητη τσούχτρα, το εξωτερικό χρέος που ολα αυτά τα χρόνια απο την ίδρυση της, έπνιγε την Ελλάδα.

Προσοχή: Δεν χρησιμοποίησε για την ανάπτυξη έντοκα δανεικά που σε κρατούν εσαεί δέσμοιο στους ξένους -ίσως ανθέλληνες- δανειστές.

 

Οι ξένοι δανειστές προφανώς δεν ήθελαν ο δανειζόμενος επι μακρών εξαθλιωμένος Ελληνας να πατήσει σε δυνατά βιομηχανικά πόδια, να παράγει πρωτογενώς πλούτο, δυνατό εξαγωγικό χαρακτήρα και να ξεχρεώσει, πιθανώς ελέγχοντας τα ΜΜΕ της εποχής, σιγά – σιγά οργάνωσαν μέσω των ΜΜΕ και των φοιτητών, την εξέγερση που έριξε την δικτατορία. Αξιόλογο είναι οτι μεγάλη συμμετοχή είχε ο ραδιοφωνικός σταθμός που είχε εγκατασταθεί στο κέντρο του πολυτεχνείου και ενημέρωνε την πόλη όλη, ενω παράλληλα καλούσε σε συντονισμένες κινητοποιήσεις. (βλέπε την δύναμη των ΜΜΕ) (αυτά εν περίληψη)

 

Κατα μια άποψη που πρέπει να προσεχθεί το εξής αν πράγματι ευσταθεί:

Όποιους πολιτικούς δεν εχουν όφελος να τους βγάλουν απο την μέση σκοτώνοντας τους, οι πράκτορες των δανειστών σε περίπτωση που οι πολιτικοί αυτοί θέλουν να ξεχρεώσουν την χώρα τους, να την βγάλουν απο το αδιέξοδο και την απαγκιστρώσουν απο τον εξωτερικό εναγκαλισμό, τους βγάζουν απο την μέση με λαϊκές εξεγέρσεις, οι οποίες συνήθως συντονίζονται και χρηματοδοτούνται. Τα ΜΜΕ έχουν συνήθως συντονιστικό και καθοδηγητικό ρόλο σ αυτές. (Ο κόσμος απο μόνος του λειτουργεί σαν όχλος, περιμένει κάποιον να τον συντονίσει και κανείς δεν δίνει χρήματα για την οργάνωση της εξέγερσης, όπως έχω δει στις όποιες προσπάθειες συμμετείχα).

 

Ασφαλώς δεν είμαι, ούτε εγω ούτε γνωρίζω κάποιον χουντικό, είδα όμως με τα μάτια μου το δημιουργικό έργο τους, πράγμα που δεν ακούγεται όπως και δεν ακούγεται ο λόγος για τον οποίο ήρθε η δικτατορία (εξωτερικό δημόσιο χρέος και μια χώρα υποχείριο των δανειστών που με την καθοδήγηση τους περισσότερο βούλιαζε στο χρέος παρα που έβγαινε απο αυτό).

 

Δεν είμαι ούτε χιτλερικός αλλα έχω τα μάτια μου ανοιχτά και το μυαλό μου δουλεύει ώστε να μου κινηθεί η απορία και να ψάξω να βάλω τα δεδομένα στη σειρά για να δω ποιος ήταν ο λόγος που έφερε τον Χίτλερ, και γιατί τον ακολούθησε ένας ολόκληρος λαός στην προσπάθεια τους να εξαφανίσει τους εβραίους και την φιλοσοφία τους απο τον πλανήτη.

(λίγα χρόνια πριν οι δανειστές της Αμερικάνικης κυβέρνησης απο τους οποίους η Αμερικάνικη ένωση δανείζεται εδώ και 100+ χρόνια το δολάριο, (όπως αντίστοιχα οι λαοί της Ε.Ε. δανείζονται πλέον το ευρώ), είχαν προκαλέσει την παγκόσμια κρίση και ύφεση του 1929, που είχε καταστρέψει στην δύνη της πολλές χώρες του κόσμου. Μεταξύ αυτών και την Ελλάδα, Γερμανία κ.τ.λ. Φρέναρε την ανάπτυξη -μέχρι τότε τ αυτοκίνητα ήταν κυρίως ηλεκτρικά για όποιους δεν το γνωρίζουν- και πέρασε στα χέρια των εβραίων τραπεζιτών τις μεγαλύτερες παγκόσμιες βιομηχανίες αφού είχαν τον έλεγχο της παραγωγής του τότε δυνατού νομίσματος μέσω της ιδιωτικής FED που έλεγχε την παγκόσμια δημιουργία και ροή του δολαρίου).

 

Αυτά επιγραμματικά

Βλέπε περισσότερες πληροφορίες ψάχνοντας το γένος Τσαουσέσκου στην Ρουμανία, τον πρόσφατα δολοφονηθέντα Καντάφι κ.τ.λ.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Παύλος Κριαράς

 

 

ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ…ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ…

 

 

 

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΜΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ:

 

 

ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 5:20 Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
 
ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ, ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝΕ, ΤΟΥΣ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΤΑ ΜΜΕ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 5:20 ΛΕΠΤΟ…ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ…ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
(ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΚΛΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ)
 
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ…ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ…
ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΠΟΥ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ
 
ΜΟΛΙΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΝΩ Η ΑΛΛΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ….ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΛΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ… ΕΜΕΙΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ….ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
 

http://www.energean.com/el/to-story-%cf%84%ce%b7%cf%83-energean/

 

5 Responses to ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ

 1. Ενα καταπληκτικό άρθρο που αξίζει την προσοχή σας:

  «Πολυτεχνείο 1973: Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη του εικοστού αιώνα»!

  http://lougantina.blogspot.gr/2014/06/1973.html?spref=fb

 2. Όταν πήρε την εξουσία η χούντα υπήρχε ίδια κατάσταση με σήμερα , με τα υποτιθέμενα χρέη προς τους ξένους τα οποία μας υποδούλωναν όπως μα υποδουλώνουν και σήμερα. Ο Παπαδόπουλος τα αρνήθηκε και έκανε ισολογισμούς χωρίς να τα λαμβάνει υπ όψη. Έκανε έτσι έργα πήγε το ρεύμα στα κυριότερα χωριά , έφτιαξε δρόμους και άλλα έργα υποδομής. (Αν δεν ήταν η Χούντα ακόμα δεν θα είχαμε εθνικό δρόμο στην Κρήτη…) Έδωσε γραμμή να κινηθεί η βοιμηχάνηση και η παραγωγή στην χώρα. Ήταν η εποχή που οι Ελληνικές επιχειρήσεις ήταν πολυεθνικές… τα επόμενα καθεστώτα ασφαλώς τα ανέτρεψαν όλα αυτά..

 3. Πολυτεχνείο 1973: Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη του εικοστού αιώνα

  Μη φοβάστε την αλήθεια. Τα ψέμματα καταθάλπτουν τους λαούς

  Χιλιάδες παιδάκια έχουν καταθέσει λουλούδια στην κεφαλή στο Πολυτεχνείο, νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιον νεκρό της εξέγερσης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την κεφαλή του καθηγητή Νίκου Σβορώνου, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα του 1973.

  Το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Σαμπάνη επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου.

  μοντέλο σε διαφήμιση σαμπουάν της εταιρίας «Breck»
  Η «Ηλένια Ασημακοπούλου», «το κορίτσι που χάθηκε το βράδυ της σφαγής και την ψάχνει ακόμα το αγόρι της» (όπως χαρακτηριστικά έλεγε η εφημερίδα «Αυγή»), ήταν στην πραγματικότητα μοντέλο σε διαφήμιση σαμπουάν της εταιρίας «Breck».Το κεντρικό νόημα, όσων μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα από την τρυφερή τους ακόμα ηλικία, στις σχολικές γιορτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, φρόντισε για αυτό, θεσπίζοντας την γιορτή και, μάλιστα, τιμώντας την, αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον ισάξια με τις άλλες δύο εθνικές μας γιορτές.

  Η πραγματικότητα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετική: Κατ’ αρχήν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ανέτρεψε καμμία χούντα! Σκοπίμως κατά την γνώμη μου (κι όχι μόνο την δική μου) αποσιωπείται, ότι η χώρα μετά από την παραίτηση των Απριλιανών, τον Οκτώβριο του 1973, είχε πολιτική υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Σπύρο Μαρκεζίνη, που μοναδικό σκοπό της είχε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, άρα επαναφορά της δημοκρατίας. Αυτό που πέτυχε στην ουσία η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν να ανατραπεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση μια εβδομάδα αργότερα (25 Νοεμβρίου) από τον ταξίαρχο Ιωαννίδη και να εγκαθιδρυθεί μια δεύτερη δικτατορία που κράτησε 8 ακόμα μήνες! Ψεύδος πρώτο, λοιπόν. Και δεν αποτελεί τιμή για το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, να στηρίζεται σε ψεύδη για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.

  Υπάρχει όμως και δεύτερο, μεγαλύτερο, ψεύδος στην ιστορία, το οποίο φέρει τον τίτλο: « Νεκροί του Πολυτεχνείου »! Επειδή η Ιστορία είναι πάρα πολύ δύσκολη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, θα πρέπει ο καθένας ο οποίος εκφράζει γνώμη και θέση πάνω σε αυτά, να παραθέτει και κάποια αντικειμενικά στοιχεία ως απόδειξη των ισχυρισμών του. Εγώ θα παραθέσω μερικά:

  ούτε ένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου
  Πρώτον: Πόρισμα Τσεβά (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Ένα από τα πρώτα «μελήματα» της κυβερνήσεως Καραμανλή, ήταν να διερευνήσει την υπόθεση Πολυτεχνείου. Τον Σεπτέμβριο του 1974, αναθέτει στον γνωστό σε όλους μας εισαγγελέα Τσεβά, να συντάξει ένα πόρισμα, σχετικό με τα γεγονότα. Τα αποτελέσματα του Πορίσματος παραδίδονται στις 14 Οκτωβρίου 1974. Αφού χωρίζει τους νεκρούς σε 4 κατηγορίες (ούτε ένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου), καταλήγει: «Ονόματα νεκρών 46 και 59, αντιστοίχως, περιήλθαν εις χείρας μου και απετέλεσαν αντικείμενον ειδικής, επισταμένης και αγωνιώδους ερεύνης. Αμφότεροι εκυκλοφόρησαν το πρώτον εις την αλλοδαπήν και ο εις εξ αυτών επιμέλεια πολλών γνωστών Ελλήνων, εις το εξωτερικόν κατά την εποχήν της Δικτατορίας ευρισκομένων. Είναι αμφότεροι ελλιπείς κατά τα στοιχεία των και η επ’ αυτών έρευνα εις ουδέν το συγκεκριμένον απέληξε … Παραμένει βεβαίως πάντοτε το ερώτημα: Τι εγένοντο τα πτώματα των νεκρών τούτων και διατί οι οικείοι των εξακολουθητικώς σιωπούν;» Δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός.

  κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο
  Δεύτερον: Πόρισμα Σαμπάνη (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Επειδή έως το 1981, παρά τις φιλοτιμότατες προσπάθειες της «Δεξιάς», δεν κατέστη δυνατόν να «αποκατασταθούν» οι «νεκροί του Πολυτεχνείου», η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου επαναφέρει το θέμα, αναθέτοντας στον Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Σαμπάνη να τους «αποκαταστήσει». Να σημειωθεί εδώ προς άρση τυχόν υποκειμενικότητας, ότι ο κ. Σαμπάνης είχε διωχθεί από το Απριλιανό καθεστώς και επαναφερθεί στο σώμα μετά την Μεταπολίτευση. Το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή πραγματικός καταπέλτης εναντίον του ψεύδους: Κανένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου! 12 νεκροί εκτός του Πολυτεχνείου χωρίς να αποδεικνύεται η σχέση τους με την εξέγερση. Δώδεκα άτυχοι συμπατριώτες μας που έχασαν την ζωή τους την ταραγμένη εκείνη περίοδο. Που να ήξεραν ότι ο θάνατός τους θα ηρωοποιούσε κι άλλους χωρίς να το αξίζουν, μόνο κι μόνο για να αποκτήσουν κάποιοι «αντιστασιακά εύσημα» και να χτίσουν πολιτικές καριέρες! Όπως προκύπτει από τον λεπτομερέστατο πίνακα, ο αριθμός των νεκρών, η ταυτότητά τους, αλλά και ο τρόπος και τόπος του θανάτου τους, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με αυτά που «διδαχθήκαμε» επιμόνως, όσοι είχαμε την ατυχία να φοιτούμε στο σχολείο την δεκαετία του ‘80! Να θυμίσω εδώ, ότι ο αριθμός των «νεκρών του Πολυτεχνείου» ανεβοκατέβαινε κάθε σχολική χρονιά, ανάλογα με τις διαθέσεις του πολιτικού κατεστημένου.

  Τρίτον: Αναφορά Συγκλήτου Πολυτεχνείου (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Με την υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο. Ο ίδιος ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κατά τα γεγονότα Κ. Κονοφάγος κατέθεσε ως μάρτυς στις 20/1/1975, στο πενταμελές Εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του «Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» (1982), με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.

  στηρίχθηκε πάνω σε τέτοια ψεύδη
  Νομίζω ότι τα προηγούμενα τρία παραδείγματα είναι τρανταχτές αποδείξεις για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Δυστυχώς, το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, στηρίχθηκε πάνω σε τέτοια ψεύδη επιχειρώντας να φτιάξει τους ήρωες του με σκοπό να εδραιωθεί. Κι επειδή ακριβώς δεν είναι το μοναδικό, βλέπουμε όλοι σήμερα τα αποτελέσματά του. Μια ματιά στις καριέρες των «αντιστασιακών φοιτητών» πείθει και τον πιο δύσπιστο.

  Ας δούμε και την γνώμη του ΚΚΕ (την τότε γνώμη βεβαίως), μια και αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές και τιμώντες της επετείου: «Παρά τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πρακτόρων της να διαστρέψουν την πορεία και το περιεχόμενο της εξέγερσης, καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ [...] με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε την στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις». Φοιτητικό φυλλάδιο του ΚΚΕ «Πανσπουδαστική», τεύχος 8, Φεβρουάριος, 1974. Κατά την γνώμη τους, δηλαδή, η ΚΥΠ ευθύνεται για την εξέγερση. Διαψεύσθηκε αργότερα, αλλά είναι γνωστές «μανούλες» στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης οι κομμουνιστές, όταν τους συμφέρει!

  Χαρακτηριστικότατο περιστατικό για το γελοίο της υποθέσεως «νεκροί του Πολυτεχνείου» αποτελεί η υπόθεση της «Ηλένιας» (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Απεκαλύφθη, όμως, νωρίς το ψεύδος, δείχνοντας έτσι την βιασύνη του πολιτικού κόσμου της Μεταπολίτευσης, να εφεύρει τους ήρωες του. Η Νεοζηλανδή Νάνσι Κρίντλαντ όμως τους πήρε χαμπάρι έγκαιρα. Το γνωστό τότε φωτομοντέλο της φωτογραφίας, παρουσιάστηκε ως νεκρή φοιτήτρια του Πολυτεχνείου από τον Γιάννη Ηλιόπουλο, μαθητή της Ηλεκτρονικής σχολής ισχυριζόμενος ότι ήταν το κορίτσι του και λεγόταν «Ηλένια». Η απάτη αποκαλύφθηκε σύντομα και ο νεαρός τιμωρήθηκε με 8μηνη φυλάκιση. Βέβαια το πολιτικό κατεστημένο είχε προλάβει να τιμήσει την «νεκρή φοιτήτρια» μιας και το όνομά της εκφωνήθηκε πρώτο στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου και είχε ακόμα την τύχη να της κατατεθεί στεφάνι από την δακρύζουσα και γονυκλινή σύζυγο του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Ιωάννα Τσάτσου. Έτσι «στο πόδι» έστηναν το Μύθο του Πολυτεχνείου.

  http://www.aetos-apokalypsis.com/2013/11/h-apath-tou-politexneiou.html

 4. ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ

  http://epanastatikanea.blogspot.gr/2016/11/blog-post_196.html

 5. «Πολυτεχνείο 1973: Η μεγαλύτερη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ του 20ου αιώνα» (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ με 10 ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ)

  http://elldiktyo.blogspot.gr/2013/11/1973.html

  Τι συνέβη πραγματικά στο Πολυτεχνείο; Ποιοί το οργάνωσαν και γιατί

  http://berlin-athen.eu/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 

May 2019
M T W T F S S
« Jan    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ